Forum: HAL » HAL TRUST Unit - 2019 | Eurobench.com

HAL TRUST Unit - 2019

30 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
benito c.
0
quote:

Toptrader schreef op 29 mrt 2019 om 08:21:


NAV per 22 maart 145,6. Dan staat het aandeel nu met een discount van 10% genoteerd. Dat lijkt me iets teveel.

Ik zou niet weten waarom dat teveel is. Sofina en Brederode noteren met een nog iets grotere discount, zijn actiever dan HAL en hebben ook betere resultaten de afgelopen jaren. Een grotere onderwaardering, boven de 20% heeft deze:
www.gbl.be/en Die is ook veel actiever geworden en doet het goed, dus er is volop keus.
Wat ik eerder schreef over TABS Holland: een beursgang daar zet weinig zoden aan de dijk. De boekwaarde van dit belang bij HAL zal rond de 30 euro per aandeel liggen. Stel ze brengen het volgend jaar naar de beurs tegen 60-65, dan nog stijgt de vermogenswaarde van HAL ´maar´ met een 200 miljoen, dat is op de omvang van HAL gering. Wel zou een dergelijke stap voor HAL positief kunnen uitpakken qua imago, omdat ze laten zien op hun niet-beursgenoteerde belangen wel degelijk rendement kunnen maken.
Toptrader
0
Recentelijk heeft de HAL discount gemiddeld rond de 5% gedraaid. We hebben zelfs periodes van premie gehad, wat absoluut belachelijk was, uiteraard.
RT2014
0
Ik deel je mening Benito. Heb een groot deel van mijn aandelen hal verkocht rond de 175 en spijt dat ik niet verder ben gegaan met afbouwen. Het gebrek aan significante diversificatie nekt hal momenteel. Olie zit tegen en Grandvision groeit minder en weet de winstmarge niet te vergroten. Daar kunnen de goede prestaties van de kleinere belangen niet tegenop. Ondertussen lijkt er niet al te veel te gebeuren. Coolblue kan wellicht op termijn voor fantasie zorgen, maar ik vrees de dag dat Amazon serieus werk gaat maken van de Nederlandse markt. Coolblue gaat het dan op zijn minst heel lastig krijgen.
Heb net als jij afgelopen jaren belangen in andere holdings genomen. Ik zit zelf vrij groot in Brederode. Dat is eigenlijk niet te vergelijken met hal, omdat het enkel deelnemingen heeft en geen volle dochterbedrijven, maar door de bredere diversificatie en focus op de VS heeft Brederode wel optimaal van de hausse geprofiteerd. Bij Hal zie je dat wanneer de visie verkeerd is dit snel desastreus kan zijn voor de waardeontwikkeling, ondanks gunstige macro-economische omstandigheden.
benito c.
0
eens met wat je zegt, RT. Over Coolblue moet je inderdaad geen overdreven verwachtingen hebben. Ahold heeft met bol.com nog nooit winst gemaakt, en wat je terecht zegt, Amazon doet het wel goed en slaat overal zijn vleugels uit. Coolblue is voor HAL meer een leerschool om voeling te houden met het one-line gebeuren, dat is prima, maar ik zie daar vooralsnog geen grote vermogenswinst opdoemen.Misschien bij een verkoop aan Amazon wel, dat kan ik niet beoordelen. Wie wil meedoen met one-line verkopen, maar Amazon te duur vindt, die zou kunnen kijken naar Ali Baba en Mercado Libre,de eerste is bekend en de tweede is actief in Zuid-Amerika.Over die 2 heb ik zelf momenteel geen mening.
Wie wil gokken op een actievere HAL, door het naar de beurs brengen van TABS Holland, die kan pogen hier wat aandeeltjes van te bemachtigen:
www.npex.nl/effectenbeurs/pontmeyer-nv
Czar1987
0
Kijk ik er overheen of wordt Coolblue in zijn geheel niet bij naam genoemd in het persbericht? Ik ben benieuwd hoe Coolblue zich heeft ontwikkeld in het afgelopen jaar.
Berry85
0
Czar, niet-beursgenoteerde minderheidsdeelnemingen krijgen zelden aandacht in deze updates. Wellicht biedt het jaarverslag meer info. Al zal het hoogstwaarschijnlijk bij omzetcijfers blijven.
Czar1987
0
@Berry85, dank. in het Verkort verslag 2017 staat het idd wel expliciet:

In juli vergrootte HAL haar belang in Coolblue
van 20,0% tot 30,1% door de verwerving van
bestaande aandelen van twee van de drie
oprichters van de onderneming. Coolblue,
gevestigd in Rotterdam, is één van de leidende
online retailers in de Benelux. De onderneming
behaalde in 2017 een omzet van € 1.193
miljoen (2016: € 857 miljoen).


ik hoop in de komende updates dat daar meer cijfers in staan om de huidige prestatie van CoolBlue te kunnen vergelijken met de cijfers uit 2017.
Berry85
0
@Czar; ik vrees dat we het hier mee moeten doen: nieuws.coolblue.nl/coolblue-bereikt-r...

2018 in het kort
De omzet stijgt met 160 miljoen tot 1,35 miljard euro
Het bedrijfsresultaat neemt toe tot 27 miljoen euro
De klanttevredenheid: een record NPS van 69.
RT2014
0
quote:

Berry85 schreef op 1 apr 2019 om 14:42:


@Czar; ik vrees dat we het hier mee moeten doen: nieuws.coolblue.nl/coolblue-bereikt-r...

2018 in het kort
De omzet stijgt met 160 miljoen tot 1,35 miljard euro
Het bedrijfsresultaat neemt toe tot 27 miljoen euro
De klanttevredenheid: een record NPS van 69.


De groei begint dus al terug te lopen.
RT2014
0
FD Bartjens 15 maart
"Coolblues?
'Hoi, ik ben Pieter. Vandaag maken we onze jaarcijfers over 2018 bekend. En 2018 was het aller-, aller-, allermooiste Coolblue-jaar ooit!'

Ook dit jaar presenteerde ceo Pieter Zwart de resultaten van zijn elektronicawebwinkel weer in een dolenthousiaste video, grijnzend voor de camera. Er wáren ook cijfers om blij mee te zijn, van de toegenomen nettowinst en het gestegen ebitda tot de geplande opening van vijf nieuwe winkels.

Over de omzetgroei zei Zwart echter niets. En juist daar valt iets over op te merken.

Uit de jaarcijfers blijkt dat Coolblue in 2018 een recordomzet van €1,3 mrd behaalde, een toename van 13%. Klinkt goed, ware het niet dat de omzet de vijf voorgaande jaren telkens met 40% tot 60% groeide. Daarbij vergeleken is 13% mager.


Die 13% moet ook Zwart tegenvallen, want bij zijn presentatie over de jaarcijfers van 2017 - volgens de bijbehorende video ook al 'het allermooiste jaar ooit' - rekende hij nog op €1,5 mrd omzet in 2018. Dat het uiteindelijk €200 mln minder werd lag aan 'de tegenvallende ontwikkeling van de e-commerce', zei de ceo vorige maand tegen het FD.

Met de kersverse Thuiswinkel Markt Monitor over 2018 in de hand kunnen we nagaan of de e-commerce, en dan vooral de markt waarin Coolblue actief is, inderdaad afkoelt. Hieruit komt naar voren dat Nederlanders vorig jaar 10% meer online kochten dan het jaar ervoor - een lagere groei dan in voorgaande jaren.

Cijfers van het CBS bevestigen dit beeld: in 2018 stegen de verkopen van pure online spelers minder sterk dan de jaren ervoor, terwijl de omzet van retailers die on- én offline opereren juist harder toenam. Nog meer fysieke winkels openen, zoals Coolblue van plan is, lijkt dus geen slecht idee.

Van afkoelende webverkopen is nog duidelijker sprake wanneer we inzoomen op de online bestedingen in Coolblue's specifieke niches. Uit opgevraagde cijfers van Thuiswinkel.org en GfK blijkt dat de groei van de webuitgaven aan consumentenelektronica vorig jaar is afgezwakt, net als de online bestedingen aan huishoudelijke apparaten en die aan witgoed.

Wie de marktcijfers van deze drie branches bij elkaar optelt en tegen voorgaande jaren afzet komt op een totale marktgroei van 7% in 2018 uit, tegen 19% in 2017 en 16% in 2016.

Deze getallen bevestigen Zwarts stelling over tegenvallers in de e-commerce, en betekenen een meevaller voor Coolblue: met een omzetgroei van 13% scoorde de webwinkel vorig jaar weliswaar minder dan verwacht, maar alsnog beter dan de markt.

Voor acute 'coolblues' is dus geen aanleiding, maar voor het optimisme van Zwarts laatste video ook niet. Het 'aller-, aller- allerbeste jaar ooit' was 2018 klaarblijkelijk allerminst. Niet voor Coolblue en niet voor de e-commerce."
30 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25-apr-19 17:35
Koers 135,600
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 137,000
Laag 135,400
Volume 9.092
Volume gemiddeld 6.899
Volume gisteren 9.092