Celyad « Terug naar discussie overzicht

CELYAD 2019 Nieuws

4.226 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 208 209 210 211 212 » | Laatste
[verwijderd]
0
Celyad: BE0974260896

Bringing breakthrough pioneering therapies to patients with life-threatening diseases.
Celyad is a biopharmaceutical company, specialized in CAR-T cell therapy, that is developing landmark technologies aimed at treating severe diseases with poor prognosis such as cancer. Our scientific approach is inspired by the natural mechanisms that are used by the body to fight disease.

www.celyad.com/en/home

- 3 stock listings on Euronext Brussels, Euronext Paris and NASDAQ
- 2 technological platforms in immuno-oncology (autologous & allogeneic)
- 3 study assets in pre-clinical and clinical development (CYAD-01,CAR-T NKp30, CAR-T B7H6)
- 7 cancer indications covered by our ongoing multinational Phase I THINK Trial (bladder, colorectal, pancreas, breast, ovarian, AML, MM)
- 1 Phase I trial completed in the US for our CYAD-01 immuno-oncology program in patients with AML and MM. No safety issue reported
- 2 international collaborations with Novartis (Switzerland and Dartmouth College (USA)
- 84% of staff dedicated to R&D activities

Press releases:
www.celyad.com/en/news/celyad-announc...
www.celyad.com/en/news/celyad-doses-f...
www.celyad.com/en/news/celyad-present...
www.celyad.com/en/news/celyad-present...
www.beursduivel.be/Beursnieuws/328103...

Average target price on 31/12/2018 set at 49,20€
www.guruwatch.nl/aandeel/60010340/Cel...
Aquila84
0
Zelfs bij een groene dag blijft dit aandeel dalen, hopelijk brengt 2019 beter nieuws vor celyad
Wittman
0
Mooi herstel vandaag; enkel het volume ontbreekt nog een beetje.
USA is in het groen gesloten, dus met wat geluk mogen we morgen verder stijgen.
[verwijderd]
0
Hoewel het geen fluit met Celyad te maken heeft hoop ik echter wel dat de winstwaarschuwing van Apple niet op het sentiment van de Yanks gaat spelen. Het gedeeltelijk herstel vandaag was op een relatief rood Brussel wel een mooie prestatie te noemen.
Wittman
0
quote:

Kendu schreef op 3 januari 2019 00:20:

Hoewel het geen fluit met Celyad te maken heeft hoop ik echter wel dat de winstwaarschuwing van Apple niet op het sentiment van de Yanks gaat spelen. Het gedeeltelijk herstel vandaag was op een relatief rood Brussel wel een mooie prestatie te noemen.
Er is altijd wel een excuus te vinden in USA; dat hebben we genoeg gezien aan het mediacircus tijdens de recente correctie.
Inmiddels wel een goede start van de dag voor Celyad.
Oops!
0
Ik volg weer. Ik geloof dat we het ergste achter de rug hebben. Niet vergeten dat een aantal mensen een nieuw (lees "langer") leven hebben dankzij Celyad!
[verwijderd]
1
Even de ONO deal recapituleren.

Dus Celgene heeft destijds Juno overgenomen één van de vooraanstaande concurrenten van Celyad toenertijds in het CAR T domein. Gisteren totaal onverwacht geraakt bekend dat Celgene zal overgenomen worden in Brystol Myers Squibb. Graag neem ik even de gelegenheid om mezelf te quoten:

quote:

Kendu schreef op 1 december 2018 10:12:

Bonzai, ONO is ook al actief in kanker onderzoek bezig met vele andere developers zoals o.a. Brystol Myers. Onderstaand een link naar een van de successen. Verder ook een overzicht in de volgende link met wie ze allemaal samenwerken. Dus change of strategy zou best wel kunnen, ik ga er niet te veel achter zoeken alleszins.

www.reuters.com/article/us-japan-stoc...

www.ono.co.jp/eng/alliances/partners....

Lijkt mij dat ONO weinig andere keuze had dan de optie te laten zoals het was en dat er zoals verwacht strategische doeleinden aan de basis lagen. Deontologisch gezien moest ONO ofwel Celyad oftewel Brystol Myers (waar ze al lang mee samen werkten) wel lozen.

www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/b...
[verwijderd]
0
Ik heb 2 dagen geleden geschreven voor 2019 Kiadis en Celyad
Zie ne keer 2dagen later KIadis
altijd blijven proberen
0
Homsy heeft interview gegeven aan Belgische krant?
L echo?
Ik had meer reactie verwacht...,,
Enfin komt vanzelf.
[verwijderd]
0
Ik vond t best een een mooi artikel waarin ze hun zwakheden te kennen geven, hopelijk doen ze er dan ook iets mee. Hij is wel confident over de overgang naar Phase II.
We keep the faith
altijd blijven proberen
0
quote:

Kendu schreef op 4 januari 2019 17:57:

Ik vond t best een een mooi artikel waarin ze hun zwakheden te kennen geven, hopelijk doen ze er dan ook iets mee. Hij is wel confident over de overgang naar Phase II.
We keep the faith
Mee eens hoor. Communiceren doe je nooit genoeg. ...
Ook Ablynx was hier geen ster in..., kwam ook meer dan goed.
Wittman
2
Bron: De Tijd – 07 januari 2019, 07u23

Celyad voert strijd tegen leukemie op

Het biotechbedrijf Celyad stapt dit jaar over naar de fase 2 in zijn onderzoek naar een behandeling tegen acute myeloïde leukemie, een verwoestende vorm van bloedkanker. 'Onze testresultaten zijn positief genoeg om deze volgende stap te zetten', zegt CEO Christian Homsy.

Celyad maakt deze morgen in de rand van de JP Morgan Healthcare Conference in San Fransisco bekend dat het een versnelling hoger schakelt in zijn onderzoek naar een oplossing voor acute myeloïde leukemie, een vorm van bloedkanker die jaarlijks 40.000 mensen in de Verenigde Staten en Europa treft.

Het Waalse biotechbedrijf heeft in een fase 1 tien patiënten behandeld met immuuntherapie, waarbij de CAR-T cellen van de patiënten werden herprogrammeerd om de kwaadaardige kankercellen in het bloed aan te vallen. Bij vier van die tien patiënten is geen spoor meer van de leukemie in het bloed te zien. Bij nog eens twee andere patiënten zijn er minder kankercellen in het bloed aanwezig. Die resultaten, met een respons van respectievelijk 40 en 60 procent, noemt Celyad-CEO Christian Homsy, bijzonder aanmoedigend.

'Dit is voldoende voor ons om te beslissen van over te gaan tot een fase 2, waar we 100 à 200 patiënten zullen testen. De eerste fase was explorerend. We weten nu dat het werkt. Nu moeten we nog uitmaken hoeveel van ons product we moeten toedienen en hoe vaak. Een keer per week, twee keer? Dat is voor de fase 2.'

De CEO maakt zich sterkt dat de fase 3, traditioneel de laatste fase van onderzoek voor een geneesmiddel kan worden gecommercialiseerd, misschien niet nodig zal zijn, omdat de nood aan een behandeling tegen acute myeloïde leukemie hoog is. Lukt dit, dan zou de behandeling eind 2021 kunnen worden verkocht. Eerst in de Verenigde Staten, later in Europa.

Celyad mikt op patiënten met acute myeloïde leukemie die zijn uitbehandeld en die enkel nog kunnen overleven dankzij een transplantatie van het beenmerg. Homsy: 'Er bestaat vandaag geen geneesmiddel voor deze vorm van kanker. De bestaande behandelingen, vaak chemotherapie, kunnen alleen maar de ziekte onderdrukken, waardoor de patiënt langer blijft leven.'

Immuuntherapie

Het biotechbedrijf Celyad begon in 2007 onder de naam Cardio3 Biosciences met onderzoek naar stamceltherapie om hartziekten aan te pakken. Dat onderzoek belandde in de prullemand en het nieuwe Celyad ging voluit voor imuuntherapie, waarbij het immuunsysteem van de kankerpatiënt wordt aangespoord om zich zelf te gaan verzetten tegen de kankercellen. Celyad startte met onderzoek naar immuuntherapie voor de zogenaamde solide tumoren, zoals pancreas- of nog leverkanker, maar mikt nu op bloedkankers.

Is dit opnieuw een transformatie? Homsy: 'Het is een herfocus. Vergelijk het met een flessenhals. We komen op het punt dat we beseffen dat we de beste resultaten halen in acute myeloïde leukemie en dus gaan we eerst daar voor. Dat wil niet zeggen dat we de rest van ons onderzoek opzij schuiven. We zullen er alleen wat meer tijd voor nodig hebben.'

Dat Celyad niet de enige is die zijn pijlen richt op leukemie en zelfs specifiek op acute myeloïde leukemie, schrikt Homsy niet af. 'We mikken niet allemaal op hetzelfde. Argenx bijvoorbeeld gaat voor patiënten waar de ziekte net is vastgesteld. Dat is dus een ander verhaal.'

Het Celyad-aandeel verloor het voorbije jaar om en bij de helft van zijn waarde. CEO Homsy neemt de schuld hier deels op zich. 'We hebben niet altijd goed gecommuniceerd. 89 procent van onze aandeelhouders zijn retailbeleggers en de meesten zijn ingestapt wanneer we nog met hartziekten bezig waren. Celyad is nu een ander bedrijf dat met complexere zaken bezig is.'

Zijn de risico's groter dan toen? Homsy: 'Integendeel. Toen we met hartziekten bezig waren heb ik gezegd dat we 50 procent kans hadden op slagen. Nu ben ik ervan overtuigd dat we een heel waardevolle therapie in huis hebben, die we niet alleen tegen acute myeloïde leukemie zullen kunnen inzetten, maar tegen alle vormen van kanker. Ik kan het alleen nog niet bewijzen.'
[verwijderd]
0
Thanks Wittman, geweldig nieuws!!!
Nu nog een nieuwe partner vinden en we zijn weer helemaal vertrokken :)
Vasthouden die stukken!
Wittman
0
Inderdaad – m'n virtueel verlies is vandaag reeds 1.000 euro gekrompen.
Nog 1.500 euro te gaan (en dan liefst nog wat in de plus), komt wel goed!
Wil1957
0
[verwijderd]
0
On Wednesday, January 9, FierceBiotech editor, Amirah Al Idrus, will lead
a panel discussion about business development and strategic partnering for
emerging biotech companies. The participants include CEOs from Celyad,
Cerevance, DalCor Pharmaceuticals, Nurix Therapeutics, Oxurion, Reata
and SQZ Biotech.
We look forward to seeing you in San Francisco.
[verwijderd]
0
Mooi nieuws, voor de mensheid én de beurskoers. Mag best wel wat meer aandacht aan worden besteed...
Lead candidate CYAD-01 continues to demonstrate encouraging clinical activity in THINK Phase 1 trial with
!!! a new complete response (CR) observed in patient with myelodysplastic syndrome (MDS) !!!
4.226 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 208 209 210 211 212 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 12:34
Koers 0,314
Verschil -0,026 (-7,65%)
Hoog 0,340
Laag 0,314
Volume 3.777
Volume gemiddeld 25.167
Volume gisteren 10.091

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront