Unilever « Terug naar discussie overzicht

UNILEVER, nieuw aandeel per 24 dec.2018

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Senior 1936
0

Nieuw aandeel Unilever ziet licht op 24 december


(ABM FN-Dow Jones) Unilever vereenvoudigt zijn ondernemingsstructuur in het weekend van 22 en 23 december, door de huidige aandelen van de Britse en Nederlandse entiteit in te ruilen voor nieuwe aandelen Unilever. Dat blijkt dinsdag uit documenten op de website van het concern.

De oude aandelen kunnen op vrijdag 21 december voor het laatst worden verhandeld in Londen en Amsterdam. De handel in het nieuwe aandeel moet op 24 december van start gaan. De aandelen worden één op één ingewisseld en vertegenwoordigen een gelijkwaardig economisch belang.

Voor goedkeuring van de aandeel- en certificaathouders belegt Unilever NV een vergadering op 25 oktober in Rotterdam. Unilever PLC vergadert met zijn aandeelhouders op 26 oktober in Londen.

Het aandeel blijft verhandelbaar in Londen, Amsterdam en New York. Het zal waarschijnlijk geen deel meer uitmaken van de Britse FTSE100-index.

Door: ABM Financial News.
Senior 1936
0

Beursblik: samensmelting Unilever waarschijnlijk waardeverhogend
Redactie De Aandeelhouder - maandag, 10 september 2018

UBS handhaaft koopadvies.

De samensmelting van Unilever, waarbij aandelen Unilever plc worden omgezet in aandelen Unilever nv, zal de corporate governance en de optimalisering van de portefeuille ten goede komen. Dit menen analisten van UBS.

De corporate goverance verbetert volgens UBS op zeven punten, terwijl er geen nadelige punten werden geconstateerd. Ook wordt de bedrijfsorganisatie eenvoudiger en dalen de organisatiekosten. Angst dat Unilever als een nv in plaats van plc lastig kan worden overgenomen, is volgens de zakenbank niet nodig. Unilever zal hiervoor de juiste maatregelen treffen, denken de analisten.

Een minpunt, zo stelde UBS, is dat Unilever zijn plek in FTSE dreigt kwijt te raken. Dit raakt volgens UBS echter maar een klein deel van de huidige aandeelhouders.

De documenten om de eenwordingsprocedure op te starten zullen naar verwachting deze week verstuurd worden. Op 25 en 26 oktober kunnen de aandeelhouders over het voorstel stemmen.

UBS handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 53,00 euro. Het aandeel Unilever noteerde maandag op een vlak Damrak 0,3 procent hoger op 47,90 euro.


Senior 1936
0
Unilever houdt Britse beleggers uit de wind bij dividendtaks Unilever komt zijn Angelsaksische beleggers tegemoet en neemt maatregelen om te voorkomen dat zij dividendbelasting moeten betalen. Unilever heeft genoeg reserves om zijn aandeelhouders de komende vijftien jaar uit de wind te houden. In plaats van dividend kan Unilever een kapitaalteruggave geven. Aandeelhouders moeten nog instemmen met de plannen om de structuur van Unilever te wijzigen. (FD, p.9 - Tel, p.21)
Senior 1936
0
Nu Unilever de stijgende trend heeft gebroken, oogt het technisch beeld minder sterk. We verwachten een consoliderend koersverloop boven steun €47,19 (gevormd op 19 juli). De weerstand ligt op €52,31 (gevormd op 18 oktober 2017).

Wees alert, want een doorbraak en slotstand onder de steun genereert een nieuwe verzwakking. Dit is de opmaat voor verdere koersdaling.
Tostrams, 12 sept. 2018
Senior 1936
0
Unilever paait Britten
Door Harry van Gelder en Edwin van der Schoot in DFT van 11 sept.2018
Een boodschappenmandje met producten van Unilever.
ANP: AMSTERDAM - Linksom of rechtsom, aandeelhouders van Unilever hoeven de komende jaren geen dividendbelasting te betalen. Het levensmiddelenconcern heeft een fiscaal alternatief bedacht.
Unilever wil de zogenaamde agioreserves gebruiken om indien nodig belastingvrij kapitaal aan aandeelhouders te kunnen overmaken. In 2019 gaat Unilever deze truc sowieso als tijdelijke maatregel gebruiken.
Kort gezegd komt het alternatief van Unilever hier op neer: De nominale waarde van aandelen (zoals in de statuten is opgenomen) wordt verhoogd en daarna weer verlaagd en het verschil kan belastingvrij uitgekeerd worden aan aandeelhouders.
De dividendbelasting verdwijnt naar verwachting van Unilever per 2020.
Belastingvrij: Unilevers nieuwe Nederlandse NV neemt de oude Londense plc straks over. Daardoor kan ook nog eens het verschil tussen de nominale waarde en de marktwaarde van de plc, (op 31 augustus was dat €58 miljard) aan de agioreserves worden toegevoegd, indien de dividendbelasting toch niet geschrapt zou worden. Unilever kan daardoor, vanaf 2020 als het wil, op deze manier jarenlang belastingvrij geld aan de Britse investeerders uitkeren. Vorig jaar keerde het concern €1,8 miljard dividend uit aan de Britten.
Hiermee heeft het bedrijf een plan B, zo klinkt het in aandeelhouderskringen, mocht de voorgestelde afschaffing van de dividendbelasting alsnog sneuvelen.
„Dit benadrukt nog maar weer eens dat dat afschaffen van dividendbelasting, zoals nu wordt voorgesteld, een volstrekt overbodige stap is”, legt Paul Koster van de Vereniging van Effectenbezitters uit.
Minister-president Mark Rutte pleitte dinsdag weer hartstochtelijk voor de afschaffing van de dividendbelasting, wat hij essentieel vindt voor de Nederlandse economie. „Ik begrijp dat het niet populair is, maar de tegenstanders van de afschaffing nemen een onaanvaardbaar risico dat de grootste bedrijven uit Nederland verdwijnen”, zei Rutte. Het voorstel wordt op op Prinsjesdag, formeel ingediend.
Als de aandeelhouders ermee instemmen wordt Unilever, dat nu uit een Britse en een Nederlandse tak bestaat, één nieuw bedrijf dat in Rotterdam wordt gevestigd. Door de Nederlandse dividendtaks ontstaat echter een verschil in uitbetaling van de winst aan de aandeelhouders. Amerikanen en Nederlanders kunnen de betaalde 15%-dividendbelasting verrekenen met hun inkomstenbelasting, Britten niet. Om dit verschil recht te trekken, gaat Unilever hen op een andere manier uitbetalen.
Stemmen: Voor de versimpeling van de bedrijfsstructuur en de vestiging van het hoofdkantoor in Rotterdam moet topman Paul Polman van Unilever 75% van de Britse aandeelhouders achter zich zien te krijgen (en 50% van de Nederlandse). Dat is geen sinecure. Sommige Angelsaksische aandeelhouders hebben al gedreigd niet in te stemmen omdat Unilever door de verhuizing zijn notering in de belangrijke FTSE500 kwijtraakt.
Om de Britse aandeelhouders te paaien neemt het ’nieuwe’ Unilever veel Angelsaksische corporate governance regels over. Zo komt er één 13-koppig bestuur, kunnen beleggers die 3% van het aandelenkapitaal achter zich hebben een aandeelhoudersvergadering uitschrijven (in Nederland heb je 10% nodig) en kunnen beleggers al met 1% van de aandelen een punt op de agenda krijgen, ook om een bestuurder weg te stemmen. Ook kunnen bestuurders straks elk jaar worden ontslagen, net als nu al in Groot Brittannië, terwijl er in Nederland om de vier jaar over hun functioneren wordt gestemd.
„Het is een grote stap voorwaarts”, zegt Rients Abma van Eumedion, de branchevereniging van institutionele beleggers in ons land. Over één ding is hij minder tevreden. Eumedion hoopte op een uitspraak over het niet zullen inroepen van de 250 dagen bedenktijd die de Nederlandse regering wil inbouwen bij een vijandige overname. Maar daarover staat niets in de papieren die Unilever dinsdag naar buiten bracht.
Op 25 oktober kunnen aandeelhouders in Unilever NV in Rotterdam groen licht geven voor de plannen. Een dag later zijn de investeerders in de Britse plc in Londen aan de beurt. De handel in het nieuwe aandeel begint op 24 december, de dag voor eerste kerstdag.
voda
0
Update: Nieuw aandeel Unilever ziet licht op 24 december

(ABM FN-Dow Jones) Unilever vereenvoudigt zijn ondernemingsstructuur in het weekend van 22 en 23 december, door de huidige aandelen van de Britse en Nederlandse entiteit in te ruilen voor nieuwe aandelen Unilever. Dat blijkt dinsdag uit documenten op de website van het concern.

De oude aandelen kunnen op vrijdag 21 december voor het laatst worden verhandeld in Londen en Amsterdam. De handel in het nieuwe aandeel moet op 24 december van start gaan. De aandelen worden één op één ingewisseld en vertegenwoordigen een gelijkwaardig economisch belang.

Voor goedkeuring van de aandeel- en certificaathouders belegt Unilever NV een vergadering op 25 oktober in Rotterdam. Unilever PLC vergadert met zijn aandeelhouders op 26 oktober in Londen.

Het aandeel blijft verhandelbaar in Londen, Amsterdam en New York. Het zal geen deel meer uitmaken van de Britse FTSE100-index, zo bevestigde FTSE Russell dinsdagavond laat.

Update: om vertrek uit FTSE100 te bevestigen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
Senior 1936
0
Maar Unilever valt uit de FTSE 100 Het werd al verwacht, maar is nu definitief. Aan het eind van het jaar wordt Unilever uit de Londense index FTSE 100 gezet. Het is een gevolg van het besluit om het hoofdkantoor van Londen naar Rotterdam te verplaatsen. Volgens de Financial Times zijn beleggers niet te spreken over de plannen van de multinational. Met name de beschermingsconstructies rond Unilever in Nederland liggen de Angelsaksische beleggers zwaar op de maag, over een dividendbelasting maken zij zich helemaal niet druk. Topman Paul Polman heeft mogelijk een cruciale fout gemaakt door de kleine beleggers niet te betrekken bij de toekomstplannen van het concern. 75% van de beleggers moet instemmen met de plannen, anders gaan ze niet door. (VK, p.29 - Tel, p.21)

Senior 1936
0
'Britse stemming Unilever wordt spannend'

Gepubliceerd op 21 sep 2018 om 14:18

AMSTERDAM (AFN) - De stemming onder Britse aandeelhouders van Unilever over de versimpeling van de structuur is nog geen gelopen race. Dat zeggen analisten van Avalon Capital Management.

Zij wijzen erop dat geen kwart van de aandeelhouders tegen hoeft te stemmen om de structuurwijziging tegen te houden, maar mogelijk maar een vijfde. Historisch gezien komt namelijk maar ongeveer 80 procent van de aandeelhouders naar de aandeelhoudersvergadering. Avalon schat dat houders van 22 procent van de aandelen tegen gaan stemmen.
De Britse aandeelhouders mogen op 26 oktober stemmen over de plannen voor het aanpassen van de structuur van Unilever. Dat bestaat nu nog uit een Brits bedrijf en een Nederlands bedrijf met elk eigen aandelen. Unilever wil daar nu een bedrijf van maken en heeft gekozen om daar een Nederlands bedrijf van te maken. De Nederlandse aandeelhouders stemmen een dag voor hun Britse collega's.

Het aandeel Unilever sloot vrijdag op 48,105 (+0,255 = + 0,53 %)
Senior 1936
0

Beursblik: valutaire tegenwind Unilever sterker

(ABM FN-Dow Jones) Wisselkoerseffecten zullen een grotere impact hebben op de resultaten van Unilever dan aanvankelijk voorzien. Dit stelde analist Andre Wood van Bernstein woensdag.

Aanvankelijk rekende Wood voor 2018 op een negatieve valuta-impact van 7,0 procent, maar inmiddels gaat hij uit van 8,5 procent.

Ook sectorgenoten als Danone en L'Oréal zullen meer tegenwind ervaren, voorspelde Wood.

In 2019 zal de sector opnieuw last ondervinden van de valutamarkten, "maar niet zo erg als aanvankelijk gevreesd". Waar de impact op de omzet dit jaar voor de sectoren per saldo 4,5 procent is, mikt Bernstein voor 2019 op 1,1 procent gemiddeld.

Door: ABM Financial News.

Senior 1936
0
Financieel Dagblad: Verhuizing Unilever van Londen naar Rotterdam wankelt
Britse aandeelhouders dreigen de verhuizing van Unilever naar Rotterdam te torpederen. In het Verenigd Koninkrijk heeft het nee-kamp een voor Unilever zorgwekkende omvang aangenomen. De kans is aanzienlijk dat de tegenstanders erin slagen de verhuisplannen te blokkeren.
Dat zou een grote tegenslag zijn voor de Nederlandse top van het bedrijf en voor premier Mark Rutte.
Het Brits-Nederlandse Unilever wil af van zijn dubbele nationaliteit.Foto: Reuters
Unilever is sinds 1930 een Brits-Nederlands bedrijf, maar die dubbele nationaliteit zit de onderneming naar eigen zeggen in de weg. Het bedrijf wil daarom nog dit jaar de Britse plc opheffen en verder gaan als puur Nederlandse onderneming. Het hoofdkantoor verhuist dan van Londen naar Rotterdam.
Kroonjuweel
Het plan stuit op fel verzet in het Verenigd Koninkrijk, waar men Unilever ziet als een kroonjuweel van het Britse bedrijfsleven. 'Het mag dan wel een Brits-Nederlands bedrijf zijn, maar we beschouwen merken als Marmite, Dove en Magnum toch als typisch Brits', merkte Peter Hargreaves, oprichter van beleggingsplatform Hargreaves Lansdown, in de Britse pers. Hij noemde een vertrek van Unilever 'een enorme opdoffer voor onze nationale trots'.
De Britse aandeelhouders mogen op 26 oktober over het voorstel stemmen. Een trits professionele aandeelhouders van Unilever plc heeft al aangegeven tegen te stemmen. Zij vertegenwoordigen grofweg 10% van het aandelenkapitaal, genoeg voor Unilever om zich grote zorgen te maken.

Het nee-kamp heeft officieel 25% van de stemmen nodig om de verhuizing tegen te houden, maar in de praktijk kan 16% of 17% al voldoende zijn, omdat bij een bava niet alle aandeelhouders komen opdagen om te stemmen. Onder meer L&G, Aviva Investors en Schroders hebben al gezegd tegen te stemmen. Andere vermogensbeheerders hebben zich kritisch uitgelaten over de plannen en aangegeven in elk geval deels tegen te stemmen.

Marijn Dekkers, voorzitter van de raad van commissarissen van Unilever, toonde zich vorige week nog zelfverzekerd. In een ingezonden brief in de Britse krant Daily Telegraph zei hij dat de plannen op 'enorme steun' kunnen rekenen. Hij baseerde zich op gesprekken die Unilever de afgelopen maanden met ruim 200 aandeelhouders heeft gevoerd.
Maar echt zeker van zijn zaak lijkt Unilever niet. Het bedrijf zet alle zeilen bij om de plannen te verdedigen, met advertenties en interviews in Britse kranten.

Senior 1936
0
n.a.v. bovenstaand artikel uit het Financieel Dagblad, dat het verhuisplan van Unilever van Londen naar Rotterdam wankelt, vraag ik me wel af of dat nou van grote betekenis is voor de koersontwikkeling van Unilever.
Vooralsnog vraag ik me of het niet doorgaan van de verhuisplannen negatief zal kunnen zijn voor de koersontwikkeling.
Wie het antwoord weet mag het zeggen !
Senior 1936
0
quote:

Senior 1936 schreef op 3 oktober 2018 14:36:

n.a.v. bovenstaand artikel uit het Financieel Dagblad, dat het verhuisplan van Unilever van Londen naar Rotterdam wankelt, vraag ik me wel af of dat nou van grote betekenis is voor de koersontwikkeling van Unilever.
Vooralsnog vraag ik me of het niet doorgaan van de verhuisplannen negatief zal kunnen zijn voor de koersontwikkeling.
Wie het antwoord weet mag het zeggen !
Zou Jefferies, dat het advies voor Unilever verlaagt naar houden, het echt weten ? De overgang naar een enkele notering is volgens de analisten van Jefferies uitgegroeid tot een afleiding voor het management, wat een potentieel risico op de korte termijn voor het aandeel zou kunnen betekenen.
Volgens Jefferies wordt de kwestie verergerd door verslechterde marktomstandigheden in opkomende markten als Argentinië en Turkije, waar het concern actief is.
Bron:ABM Financial News.
voda
0
Beursblik: valutaire tegenwind Unilever sterker

(ABM FN-Dow Jones) Wisselkoerseffecten zullen een grotere impact hebben op de resultaten van Unilever dan aanvankelijk voorzien. Dit stelde analist Andre Wood van Bernstein woensdag.

Aanvankelijk rekende Wood voor 2018 op een negatieve valuta-impact van 7,0 procent, maar inmiddels gaat hij uit van 8,5 procent.

Ook sectorgenoten als Danone en L'Oréal zullen meer tegenwind ervaren, voorspelde Wood.

In 2019 zal de sector opnieuw last ondervinden van de valutamarkten, "maar niet zo erg als aanvankelijk gevreesd". Waar de impact op de omzet dit jaar voor de sectoren per saldo 4,5 procent is, mikt Bernstein voor 2019 op 1,1 procent gemiddeld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Lammetod
0
Aandeel Unilever Engeland blijft ook bestaan , het plan van de verhuizingen zijn op de langebaan
Bullwish
0
Senior 1936
0
Unilever ziet af van zijn ambitie om de duale structuur te vereenvoudigen. Het voedingsmiddelenconcern ondervond in Engeland van prominente aandeelhouders felle kritiek op het verhuisplan. "Het bestuur blijft van mening dat het versimpelen van de duale structuur op termijn kansen biedt om de waardecreatie verder te versnellen", aldus voorzitter Marijn Dekkers in een toelichting. Er wordt nu gekeken welke stappen er gezet gaan worden.
WORDT VERVOLGD....
Senior 1936
0
Onder de hoofdfondsen was Unilever vanmorgen koploper met een winst van 1,6 procent. Voorbeurs kondigde de levensmiddelengigant aan af te zien van zijn ambitie om de duale structuur te vereenvoudigen. Dit betekent dat het hoofdkantoor voorlopig niet in Rotterdam wordt gesitueerd. Positief voor aandeelhouders is dat het aandeel niet zijn plaats verliest in de veel gevolgde Britse hoofdindex, de FTSE 100.
Pierre1
0
Al die extra geplande taxiritten door de verhuizing naar Weena R'dam gaan nu ook niet meer door.
30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2023 17:37
Koers 46,865
Verschil +0,070 (+0,15%)
Hoog 47,255
Laag 46,810
Volume 1.414.551
Volume gemiddeld 1.596.512
Volume gisteren 2.001.395

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront