Forum: Koffiekamer » Gasloos of niet » Pagina: 11 | Eurobench.com

Gasloos of niet

235 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jonas
0

Warmtepompen schijnen ook nog eens enorme herrie te maken. Leuk voor de buren en als zij zo een ding aanschaffen minder leuk voor mij.

Al die terugverdienverhalen via de energie zijn natuurlijk ook al Groene profetische lullekoek. Met die ca E 100 die ik per maand betaal zie ik zelfs niet hoe ik dergelijke investeringen kan terugverdienen bij verlaging naar E 0 over een periode van 20 jaar.

Ik wil het wel doen als ik garantie krijg in de vorm van 1E hypotheek op het huis van Nijpels en Samson en Klaver. Onbereid willig ben ik dus niet. Maar nu dan nog de toezegging van de heren.


Groet, Jonas
rationeel
0
Duur is alles door de belasting die er op geheven wordt, niet door de maakkosten van de producten.
De regering moet eens leren met geld om te gaan.

Bestedingen om Nederland in perfecte vorm te houden, en voor hun buitenlandse liefhebberijen gaan ze maar naar de Postcode lotterij.
jonas
0
voda
0
quote:

jonas schreef op 7 jan 2019 om 18:26:Waterpompen snel goedkoper zoals Samson de Groene Sprookjesverteller luidt verkondigde?

www.volkskrant.nl/economie/de-duurzam...

Groet, Jonas

Je bedoelt, warmtepompen zeken. :-)
Señor Acero
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 jan 2019 om 16:34:


[...]
Vrijwel ieder huis met zonnecellen op het dak ziet eruit als een tokkie-huis uit de wijk Zonnedaal, oftewel oerlelijk.


Klopt.
Het is DE manier om bestaande mooie huizen te verknollen.
jonas
0

Wijsneus Voda (Hans) dat was menselijk foutje. Hier een voorstel over Groene Energie.

www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

Trouwens vriendje Macron van Rutte wilde natuurlijk dat Parijs accoord wel graag ondertekenen met dat meer dan 50% kernenergie in Frankrijk. Dat geldt aldaar dan voor Groen en hier geraken ze bij het woord kernenergie bij GroenLinks en hun linkse lobbyclubjes al helemaal overspannen.

China was natuurlijk ook akkoord met dat verdrag zolang ze maar nog even een paar honderd kolencentrales konden neerzetten.

Groet, Jonas
jonas
0

Hoe oud is uw huis? Hier een indicatie van de mooie Groene Rekening. Trouwens vreeemd vooral in de Linkse hoek klagen ze over te weinig betaalbare woningen, terwijl ze met al die idiote klimaatvoorstellen woningen nog minder betaalbaar maken. www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Groet, Jonas

PS Ergens beseft de elite wel dat het de zaken doorheen rammen zijn grenzen heeft.

Afschaffing referendum om de bevolking buiten spel te zetten ging toch wat lastig. Op de woningmarkt daarom de indirecte aanpak via de corporatievriendjes. Meeste corporaties zijn toch stichtingen met nauwelijks inspraak en zeggenschap voor de leden.

voda
0
'Warmtepomp kan zeker 30% goedkoper'

'Je kunt ervan uitgaan dat vrijwel alle huizen die de komende jaren in Nederland worden gebouwd, niet meer worden aangesloten op het gasnet en warmtepompen krijgen', zo stelt Peter Wagener, directeur van adviesbureau BDH in Harderwijk. 'Want de kopers van nieuwe woningen willen niet meer op aardgas stoken als elders hele wijken van het gas worden gehaald. Dat zou volledig tegen de trend ingaan.' De prijs van een warmtepomp kan de komende tien jaar met gemiddeld 30% omlaag, voorspelt Wagener.

Een warmtepomp van Fujitsu.Foto Gerard van Til/Hollandse Hoogte

Er staat een grote omwenteling in de energiemarkt voor de deur. Cv-producent Remeha bereidt zich daarop voor. Het bedrijf maakte maandag bekend leverancier van warmtepompen Techneco over te nemen. Remeha en Techneco denken dat de warmtepomp een grote vlucht zal nemen, zeker nu de overheid niet langer verplicht stelt dat nieuwbouwwoningen op het aardgasnet worden aangesloten. De overheid juicht warmtepompen toe als alternatief voor de traditionele cv-ketel. Met die milieuvriendelijke technologie kunnen woningen van het gas af, een belangrijke doelstelling van het huidige kabinet.

Elektrische verwarming
De cijfers wijzen ook op een stormachtige ontwikkeling. In 2017 zijn in Nederland zo'n 80.000 warmtepompen verkocht voor woningen, kantoren en bedrijven, een ongekend aantal. Vorig jaar is dat record opnieuw gebroken, al kan Jaap de Knegt, secretaris van brancheorganisatie Dutch Heat Pump Association, nog niet zeggen met hoeveel.

Verdubbeling
Wagener van BDH schat dat vorig jaar 30.000 warmtepompen zijn geïnstalleerd in woonhuizen, een verdubbeling ten opzichte van 2017. Die groei zet zich de komende jaren door, is zijn overtuiging, zij het procentueel minder sterk dan afgelopen jaar.

Overheidssubsidies stimuleren de opmars van de warmtepomp. Wagener: 'Zie het als een motie van vertrouwen in deze technologie. De overheid gelooft erin en legt er geld bij. Dat stimuleert ook de burger om ervoor te kiezen.' De ISDE-subsidie voor duurzame energietechnieken, waaronder de warmtepomp, is beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven en loopt nog tot eind 2020. Ook daarna blijft een overheidsbijdrage gewenst om het proces gaande te houden, denkt de BDH-directeur.

Scherpe randjes
Een warmtepomp vergt een grotere investering dan de bekende hoogrendementsketel voor gasgebruik. Veel zal de komende jaren daarom afhangen van de aanschafprijs van een elektrische warmtepomp. 'De prijzen van warmtepompen dalen al enige jaren gestaag', stelt het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2018, een initiatief van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research. Wagener van BDH toont zich wat voorzichtiger. 'De componenten waaruit een warmtepomp is samengesteld, zijn duurder dan die van een cv-ketel. Het zal om die reden niet zo hard gaan met de prijsdalingen.'

Toenemende concurrentie in de nog sterk gefragmenteerde markt van warmtepompen gaat wel voor enige prijsdruk zorgen, voorziet Wagener. Techneco en Remeha moeten in de woningmarkt concurreren met twee andere Nederlandse fabrikanten, Itho Daalderop en Inventum. Belangrijke buitenlandse spelers zijn Mitsubishi (vertegenwoordigd door Alklima), het Duitse Alpha Innotec (Nathan) en het Zweedse Nibe.

Technische verfijningen
Maar warmtepompen kunnen volgens Wagener vooral goedkoper worden als installateurs meer ervaring opdoen en efficiënter en sneller gaan werken. In tien jaar zou de gemiddelde pomp met 30% in prijs kunnen dalen, is zijn prognose. Daarna moeten technische verfijningen voor verdere prijsreducties zorgen.

Hans Maarsen

fd.nl/ondernemen/1284610/nederlandse-...
DeZwarteRidder
0
Klimaatakkoord kost energiesector mogelijk €1400 miljard

Door Pieter van Erven Dorens
Updated 7 min geleden
21 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam (DFT) - Door het klimaatakkoord worden miljardeninvesteringen van olie- en energiebedrijven wereldwijd in korte tijd waardeloos. Het waardeverlies in de periode tot 2035 bedraagt ergens tussen €260 en €1400 miljard.

De kolencentrale van RWE in de Eemshaven kostte circa €1,5 miljard en is pas drie jaar in gebruik, maar zal mogelijk ver voor het eind van zijn levensduur moeten sluiten.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Franse Euler Hermes, wereldmarktleider in kredietverzekeringen. De kredietverzekeraar maakt zich onder meer zorgen om pasgebouwde kolencentrales die moeten sluiten en de exploitatie van nieuw ontdekte olievelden die stilvalt.

„Elke industrie is gewend aan investeringen die door de tijd achterhaald worden. Maar in de energiesector gaat het nu wel heel hard”, zegt Johan Geeroms van Euler Hermes Nederland. „Kolencentrales kosten al gauw €2 miljard. Om die investering terug te verdienen moeten ze een flinke tijd draaien. Maar dat zit er niet in met het huidige klimaatbeleid en de energietransitie die gaande is.”

Volgens Geeroms zijn er naast het directe waardeverlies tal van gerelateerde risico’s, zoals het feit dat energiebedrijven op zoek moeten naar nieuwe verdienmodellen. „Die transformatie brengt allerlei uitvoeringsrisico’s met zich mee. Ook moeten ze dealen met voortdurend nieuwe overheidsregels. Verder zien ze subsidies wegvallen voor hun gevestigde technologieën.”

Euler Hermes houdt er rekening mee dat het in de energiesector de komende tijd harder bergafwaarts kan gaan dan alom wordt aangenomen. Verder kijkt de kredietverzekeraar kritisch naar industrieën die gekenmerkt worden door groot energiegebruik en emissies, zoals staalbedrijven, autofabrikanten en kunstmestproducenten.
NewKidInTown
0
quote:

josti5 schreef op 9 jan 2019 om 20:38:


www.geotrendlines.nl/russisch-aardgas...

Ambassadeur Rusland: “Ons aardgas is 30% goedkoper”

Ambassadeur USA: “You Can't Always Get What You Want, want het MAG niet van ons”

www.youtube.com/watch?v=oqMl5CRoFdk
voda
0
Gasloos dankzij een superslim zonnepaneel

René Siegerink uit Bentelo bedacht een superslim zonnepaneel. Zijn eigen huis is inmiddels gasvrij: alle apparaten en de verwarming draaien op de zonnepanelen. Dit jaar wil de Tukker doorbreken met Use All Energy. ,,Mijn systeem is er klaar voor.”

Angelique Kunst 09-01-19, 11:32 Laatste update: 14:26

Iedereen mag dan denken dat een zonnepaneel een heel innovatief Ei van Columbus is: Benteloër René Siegerink vond het eigenlijk maar een primitief ding. Want je bouwt dus een heel geavanceerd systeem op je dak om elektriciteit uit zonlicht te halen, aar de zon geeft ook warmte en díe thermo-energie blijft daarbij ongebruikt.

Bovendien: hoe warmer een zonnepaneel wordt, hoe lager de elektriciteitsopbrengst. Dus bedacht Siegerink een systeem om de zonnepanelen met water te koelen. De panelen werken beter en het warme water kan worden gebruikt om de woning te verwarmen, te douchen of de vaatwasser te laten draaien.

Hij moest zelf machines bouwen om zijn thermopanelen te kunnen produceren. ,,Samen met Tentije Industriële Automatisering uit Goor heb ik een pers ontworpen en gebouwd om aluminium platen in de goede vorm te persen. Daarna heb ik ook zelf een oven ontworpen voor het uitharden."

Het moeilijkst was nog om de juiste lijmcombinatie voor het systeem te vinden. Daarvoor werkte hij samen met de universiteit van Delft. ,,Dat heeft wel een jaar of vier geduurd, maar nu hebben we het voor elkaar."

Heden
René Siegerink (achter) met zijn zoon Michel.
René Siegerink (achter) met zijn zoon Michel. © Reinier van Willigen
Octrooi op zijn vinding vroeg hij al aan in 2013, maar pas sinds 2016 is hij bedrijfsmatig bezig om zijn pvt-panelen (photo voltaïc thermo) te installeren. ,,Ik wist altijd wel dat ik het werkend zou krijgen, maar voordat je het ook echt zo ver hebt... dat duurt even.”

Zijn eigen woning was proefstation. Het huis is inmiddels helemaal gasvrij: alle apparaten en de verwarming draaien op de zonnepanelen. ,,We zijn zelfs helemaal zelfvoorzienend, ook al is dit huis van 1978 en krijg je het nooit perfect geïsoleerd. Maar met nieuwbouwwoningen is dat nog een stuk makkelijker.” Inmiddels is het systeem bij vijftien woningen en bedrijven in gebruik.

Use All Energy is nu nog een start-up: Siegerink heeft ook nog een gewone baan. Hij werkt vier dagen per week in de automatisering bij Grolsch. Vrijdagen, zaterdagen en vakanties gaan op aan zijn eigen bedrijf, dat hij inmiddels runt samen met zijn twee zoons Michel en Roy en nog twee medewerkers.

Toekomst
2019 moet het jaar van Use All Energy worden. ,,Heel Nederland weet inmiddels dat gasloos de norm moet worden. En mijn systeem is er klaar voor. Het is bovendien veel rendabeler dan andere energiemaatregelen: je kan er subsidie voor krijgen en deze investering verdien je in tien jaar terug", zegt Siegerink. Maar hij weet nog niet precies hoe hij de verwachte groei gaat verwerken.

Reclame maakt hij dan ook niet: ,,Ik heb het met alleen mond-tot-mondreclame al druk genoeg. Laatst was hier een Fries die van me gehoord had en die graag 2600 panelen op de daken van zijn bedrijf wilde hebben. Hartstikke mooi natuurlijk, maar als dat doorgaat, ben ik er een jaar mee bezig. Ik moet nog even bekijken hoe ik dat ga doen.”

Hij heeft al wel een bedrijfshal gehuurd omdat de garage te klein werd. Verder werkt hij samen met de Universiteit Twente om de warmtewisselaar te verbeteren, zodat het systeem door iedere installateur te plaatsen is. Nu is de installatie nog zo specialistisch dat hij alles zelf doet met zijn eigen medewerkers. De volgende grote stap is daarna de automatisering van de productie.

Wordt het dan niet eens tijd om investeerders te zoeken voor de uitbreiding van zijn bedrijf? ,,Ja, die heb ik al aan de deur gehad. Maar dat zijn van die types die in ruil voor het geld 50 procent van je aandelen willen en dan achterover leunen. Daar voel ik niks voor. Ik wil het alleen als iemand echt betrokken is en ook een zinnige bijdrage levert."

Object
,,Deze aluminium plaat is de basis van mijn vinding. Je kunt mijn thermische panelen gewoon achter een zonnepaneel klikken en dan heb je een Solar Heat Combipanel, waarmee je zowel stroom als warmte uit een paneel haalt”

Bekijk in de video hieronder waarom dure zonnepanelen straks tot het verleden behoren:

www.ad.nl/tech/gasloos-dankzij-een-su...
Hautfourno
0
quote:

voda schreef op 10 jan 2019 om 06:38:


Gasloos dankzij een superslim zonnepaneel

René Siegerink uit Bentelo bedacht een superslim zonnepaneel. Zijn eigen huis is inmiddels gasvrij: alle apparaten en de verwarming draaien op de zonnepanelen. Dit jaar wil de Tukker doorbreken met Use All Energy. ,,Mijn systeem is er klaar voor.”

Angelique Kunst 09-01-19, 11:32 Laatste update: 14:26

Iedereen mag dan denken dat een zonnepaneel een heel innovatief Ei van Columbus is: Benteloër René Siegerink vond het eigenlijk maar een primitief ding. Want je bouwt dus een heel geavanceerd systeem op je dak om elektriciteit uit zonlicht te halen, aar de zon geeft ook warmte en díe thermo-energie blijft daarbij ongebruikt.

Bovendien: hoe warmer een zonnepaneel wordt, hoe lager de elektriciteitsopbrengst. Dus bedacht Siegerink een systeem om de zonnepanelen met water te koelen. De panelen werken beter en het warme water kan worden gebruikt om de woning te verwarmen, te douchen of de vaatwasser te laten draaien.

Hij moest zelf machines bouwen om zijn thermopanelen te kunnen produceren. ,,Samen met Tentije Industriële Automatisering uit Goor heb ik een pers ontworpen en gebouwd om aluminium platen in de goede vorm te persen. Daarna heb ik ook zelf een oven ontworpen voor het uitharden."

Het moeilijkst was nog om de juiste lijmcombinatie voor het systeem te vinden. Daarvoor werkte hij samen met de universiteit van Delft. ,,Dat heeft wel een jaar of vier geduurd, maar nu hebben we het voor elkaar."

Heden
René Siegerink (achter) met zijn zoon Michel.
René Siegerink (achter) met zijn zoon Michel. © Reinier van Willigen
Octrooi op zijn vinding vroeg hij al aan in 2013, maar pas sinds 2016 is hij bedrijfsmatig bezig om zijn pvt-panelen (photo voltaïc thermo) te installeren. ,,Ik wist altijd wel dat ik het werkend zou krijgen, maar voordat je het ook echt zo ver hebt... dat duurt even.”

Zijn eigen woning was proefstation. Het huis is inmiddels helemaal gasvrij: alle apparaten en de verwarming draaien op de zonnepanelen. ,,We zijn zelfs helemaal zelfvoorzienend, ook al is dit huis van 1978 en krijg je het nooit perfect geïsoleerd. Maar met nieuwbouwwoningen is dat nog een stuk makkelijker.” Inmiddels is het systeem bij vijftien woningen en bedrijven in gebruik.

Use All Energy is nu nog een start-up: Siegerink heeft ook nog een gewone baan. Hij werkt vier dagen per week in de automatisering bij Grolsch. Vrijdagen, zaterdagen en vakanties gaan op aan zijn eigen bedrijf, dat hij inmiddels runt samen met zijn twee zoons Michel en Roy en nog twee medewerkers.

Toekomst
2019 moet het jaar van Use All Energy worden. ,,Heel Nederland weet inmiddels dat gasloos de norm moet worden. En mijn systeem is er klaar voor. Het is bovendien veel rendabeler dan andere energiemaatregelen: je kan er subsidie voor krijgen en deze investering verdien je in tien jaar terug", zegt Siegerink. Maar hij weet nog niet precies hoe hij de verwachte groei gaat verwerken.

Reclame maakt hij dan ook niet: ,,Ik heb het met alleen mond-tot-mondreclame al druk genoeg. Laatst was hier een Fries die van me gehoord had en die graag 2600 panelen op de daken van zijn bedrijf wilde hebben. Hartstikke mooi natuurlijk, maar als dat doorgaat, ben ik er een jaar mee bezig. Ik moet nog even bekijken hoe ik dat ga doen.”

Hij heeft al wel een bedrijfshal gehuurd omdat de garage te klein werd. Verder werkt hij samen met de Universiteit Twente om de warmtewisselaar te verbeteren, zodat het systeem door iedere installateur te plaatsen is. Nu is de installatie nog zo specialistisch dat hij alles zelf doet met zijn eigen medewerkers. De volgende grote stap is daarna de automatisering van de productie.

Wordt het dan niet eens tijd om investeerders te zoeken voor de uitbreiding van zijn bedrijf? ,,Ja, die heb ik al aan de deur gehad. Maar dat zijn van die types die in ruil voor het geld 50 procent van je aandelen willen en dan achterover leunen. Daar voel ik niks voor. Ik wil het alleen als iemand echt betrokken is en ook een zinnige bijdrage levert."

Object
,,Deze aluminium plaat is de basis van mijn vinding. Je kunt mijn thermische panelen gewoon achter een zonnepaneel klikken en dan heb je een Solar Heat Combipanel, waarmee je zowel stroom als warmte uit een paneel haalt”

Bekijk in de video hieronder waarom dure zonnepanelen straks tot het verleden behoren:

www.ad.nl/tech/gasloos-dankzij-een-su...
Dus als het zonnetje schijnt nog meer energie+restwarmte van de slimme panelen.
Waar ik nieuwsgierig naar ben is waar de energie en de warmte vandaan komt in de winter als het zonnetje niet schijnt.
Tom Riddle®
0
VEH 12 januari 2019
Doordat de belastingen op een gemiddelde gas- en elektriciteitsrekening van een eigen woning met ruim 26 % stijgen, gaat de energierekening in 2019 flink omhoog. Wat betekent de belastingverhoging voor u? Reken het uit met onze Energiebelastingtool.
www.eigenhuis.nl/besparen-op-energie/...

Huishoudens met blok- of stadsverwarming betalen voor de levering van warmte in 2019 gemiddeld € 164 meer dan in 2018. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend. Oorzaak is de koppeling van de warmtetarieven aan de gestegen gasprijzen.
www.eigenhuis.nl/actueel/nieuws/2019/...

etc.

=================

Dan kunnen Rutte en Buma nu plots wel roepen dat ze het klimaatakkoord niet helemaal serieus nemen, maar de belastingverhogingen ... en zelfs koppeling van stadsverwarming eraan ... duidt erop dat beide heren uit hun nek l.llen, want de rekening wordt linksom- of rechtsom vanaf dit jaar gepresenteerd en zou mij niet verbazen als die rekening na de Provinciale Statenverkiezingen nóg verder op gaat lopen!
bik
0
quote:

Kees2 schreef op 24 aug 2018 om 09:50:


[...]

Bossen verdwijnen, maar het totale aardoppervlakte wordt groener. Zelfs het KNMI meldt het:
www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/aard...
De mens is zelfdestructief. Neem nog een verzekering,en een grendel op de deur. Iedereen moet op rantsoen,veel meer is er niet aan te doen. Malheur!!!
rationeel
0
quote:

jonas schreef op 7 jan 2019 om 19:53:Hoe oud is uw huis? Hier een indicatie van de mooie Groene Rekening. Trouwens vreeemd vooral in de Linkse hoek klagen ze over te weinig betaalbare woningen, terwijl ze met al die idiote klimaatvoorstellen woningen nog minder betaalbaar maken. www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Groet, Jonas

PS Ergens beseft de elite wel dat het de zaken doorheen rammen zijn grenzen heeft.

Afschaffing referendum om de bevolking buiten spel te zetten ging toch wat lastig. Op de woningmarkt daarom de indirecte aanpak via de corporatievriendjes. Meeste corporaties zijn toch stichtingen met nauwelijks inspraak en zeggenschap voor de leden.
Lobbycratie:


Er is een interessante discussie in Cafe Weltschmerz over corruptie. Een vorm van corruptie de lobbycratie ihb.

www.sypwynia.nl/wyniasweek/wynias-wee...

Filmpje! Met Willeke Slingerland, bij Café Weltschmerz
Al enkele jaren voer ik bij het YouTube-programma Café Weltschmerz gesprekken over actuele en brandende onderwerpen, en dan met name over lobbycratie. Deze keer werden de rollen (gedeeltelijk) omgedraaid, want nu stelde ik vooral de vragen – aan corruptie-expert dr Willeke Slingerland.

Zie hoe ons land is afgegeleden van een democratie naar een lobbycratie. Het gaat niet meer over belangen van de burgers.
voda
0
5 miljoen voor beste plan aardgasvrije wijk van Gelderland

De Gelderse gemeente die het beste plan heeft om een bestaande woonwijk vrij van aardgas te maken, kan daarvoor 5 miljoen euro krijgen van de provincie Gelderland. Dat heeft Gedeputeerde Staten van Gelderland besloten.

Met de subsidie kan 1 gemeente in 2019 1 wijk aardgasvrij maken. Met de subsidie Gelderse Proeftuin wil de provincie Gelderland samen met de gemeente ervaring opdoen met een bestaande wijk aardgasvrij maken. Die ervaring wordt ook gedeeld met andere gemeenten. Daarbij gaat het om wat er technisch, organisatorisch en financieel nodig is voor deze omschakeling. Maar ook om hoe inwoners van de wijk betrokken worden bij de omschakeling en daarover kunnen meepraten.

Voor een vergelijkbare regeling van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken was in 2018 veel belangstelling onder Gelderse gemeenten. 2 gemeenten uit Gelderland, Wageningen en Nijmegen, hebben uiteindelijk van de landelijke regeling gebruik kunnen maken. Door nu zelf met een subsidieregeling te komen, willen Gedeputeerde Staten ook een andere Gelderse gemeente de kans geven mee te doen. Gelderse gemeenten die mee willen doen moeten hun plan voor 1 april 2019 indienen. Elk plan wordt beoordeeld op 5 criteria: financiële onderbouwing, draagvlak, duurzaamheid, proces en planning. De subsidie wordt opgenomen in de begroting voor 2019. Provinciale Staten beslissen uiteindelijk vóór de zomer van 2019 wie het beste plan heeft en daarmee de 5 miljoen euro subsidie ontvangt.

groenecourant.nl/algemeen/5-miljoen-v...
DeZwarteRidder
0
'Regels en ruzies binnen VvE's belemmeren verduurzaming'
19-01-19 15:03 Update: 1 dag, 1 uur geleden

Een wooncomplex verduurzamen is te kostbaar, leidt vaak tot ruzie en besluiten komen niet van de grond, waarschuwt Stichting VvE Belang.

De huidige regels belemmeren de besluitvorming over verduurzaming in een VvE, en er zijn te grote beperkingen in financieringsmogelijkheden, zegt directeur Kees Oomen van de Stichting VvE Belang tegen de NOS.

VvE-leden die hun woningen willen verduurzamen, door bijvoorbeeld isolatie of de aanschaf van zonnepanelen, moeten daarover stemmen. Dat kan alleen als een meerderheid van de bewoners aanwezig is, en als er een grote meerderheid voor stemt. In de praktijk komt er vaak niets van de plannen, aldus de stichting tegen de NOS.

Ook de regels rondom financiering zijn oneerlijk, zegt Stichting VvE Belang. Een eigenaar van een appartement heeft niet dezelfde belastingvoordelen als een eigenaar met een 'grondgebonden' woning. Bovendien kunnen mensen die lid zijn van een kleine VvE geen aanspraak maken op financieringsmogelijkheden.

Het grootste deel van de VvE's in Nederland is kleiner dan tien woningen, zegt Oomen. Maar veel financieringsmogelijkheden zijn er pas vanaf tien woningen.
Door: NU.nl Beeld: ANP
jonas
0

Dat wordt Zwarte Ridder haat en nijd in vele VVE's. Juridisch ligt het ook allemaal heel complex. Dat heeft die regering die je zo verdedigt dus mooi weer weten te veroorzaken met hun onbezonnen klimaatplannen ter redding van de wereld.

Het pad naar een ideale toekomstige wereld kent vele vele lijken. Stalin, Hitler, Mao etc hebben dat wel duidelijk gemaakt.

Gaat leuk worden op mijn VVE-vergadering eind deze maand. De voorzitsters is GroenLinks met wilde plannen, de corporatie is aan het verkopen en heeft 26 stemmen op de 60 en er zijn ook eigenaren die geen cent te maken meer hebben.

Groet, Jonas

PS Cynisch bekeken. Er was een kredietcrisis vooral vanwege mensen die hun lening op hun huis niet meer konden betalen. Nu is dat er niet zo nog, maar geen probleem: we gaan als regering een nieuwe crisis veroorzaken door de huizen onder het mom van verduurzaming zo duur te maken dat mensen ze niet meer kunnen betalen
jonas
1

Het is trouwens niet alleen juridisch complex, maar financieel niet rond te breien. Elektriciteit en gas zal de corporatie door moeten berekenen aan de huurders. Dat is bij dit 3 laags complex met al dubbele ramen en zo ca E 120 per woning.

Door gasloos en met zonnepanelen te gaan zouden investeringen van minimaal E 30.000 per woning nodig zijn. Dat zou dus via een Samson terugverdien effect te regelen zijn.

Sprookjes zijn mooi, maar in Samsonsprookjes geloof ik echt niet.


Groet, Jonas


PS Om dat in te zien even een sommetje over 30 jaar. Terug te verdienen via energierekening E 30.000. Dat is met rente en nog afgezien van onderhoudskosten en vervanging al gauw meer dan de hele energie rekening.


235 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
505,50  -4,38  -0,86%  15:52
 AMS25-24h 505,44 -0,87%
 Germany30^ 11.053,70 -0,74%
 Dutch15-index 14.223,96 -0,16%
 BEL 20 3.439,11 -0,76%
 BRX20-24h 3.439,00 -0,76%
 Europe50^ 3.095,20 -0,96%
 Euro30-index 15.530,13 -0,54%
 US30# 24.540,75 -0,38%
 Nasd100# 6.708,00 -1,13%
 US500# 2.646,28 -0,73%
 Japan225# 20.544,76 -0,84%
 Gold World Spot (USD) 1.281,93 +0,13%
 New York WTI spot 53,90 +3,51%
 EUR/USD 1,1353 -0,15%

Stijgers

Basic-Fit +7,64%
Air France-KLM +4,60%
GrandVision +2,97%
B&S Group SA +1,73%
Acomo +1,42%

Dalers

Akzo Nobel -9,75%
TomTom -6,73%
Aperam -3,29%
ArcelorMittal -3,08%
BESI -3,01%

Nieuws Forum

Brill gaat filologisch tijdschrift ui...
Jopie1962 op 22-jan-19 15:42
2
EU-boete van 570 miljoen voor Mastercard
howlowdowego op 22-jan-19 15:20
5
Activist wil veranderingen bij eBay
TURBO-TA op 22-jan-19 14:44
1
Beleggersclub tegen bedenktijd van 25...
Bonost op 22-jan-19 14:03
1
Geen handel mogelijk in derivaten Akz...
Bonost op 22-jan-19 13:28
5