Arbeidsmarkt in NL: zijn/komen er voldoende arbeidskrachten ?

315 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leefloon
0
Een kans op een prijs voor oplossingsgerichten, ook in of zeer nabij Overijssel: hetoversticht.nl/actueel/achtergrond/... (de wedstrijdcategorie Human Capital zal met de regionale Human Capital Agenda te maken kunnen hebben, en gaat vermoedelijk over techniek).
haas
1
Borstlap(whats in a name:) commissie: wil de hele arbeidsbestel in NL veranderen: dat wordt dan hele klus met al die toeslagen,regelingen aftrekmogelijkheden en steeds meer falende overheidsadministraties.......
=====================================================================

Het adviesrapport van Borstlap deed gisteren behoorlijk wat stof opwaaien. Hoewel de reacties op zijn zachtst gezegd gemengd zijn, is Borstlap blij. "Ik heb een goede week," reageert hij op de kritiek in Spraakmakers.

Borstlap is voorzitter van de commissie Regulering van Werk, die gisteren met een rapport kwam over de toekomst van de arbeidsmarkt, waar zowel politici, vakbonden als zzp'ers zich direct kritisch over uitlieten. "Als commissie kan je heel grijs adviseren waarbij iedereen het eens is, maar dan hadden we er niet hoeven zijn."


Hans Borstlap over toekomst van de arbeidsmarkt
Arbeidsmarkt van de toekomst
Met het rapport doet Borstlap een oproep "kijk naar de toekomst". Die arbeidsmarkt zou vier kenmerken moeten bevatten. "Iedereen en alles moet wendbaarder, weerbaar worden, wederkerig zijn en de arbeidsmarkt moet duidelijk zijn."

Want aan duidelijkheid op de arbeidsmarkt ontbreekt het volgens Borstlap, door alle verschillende arbeidsvormen. "Hier kun je geen chocola van maken."

lees meer:
www.nporadio1.nl/politiek/21233-hans-...
haas
1
In 2018 telde
Nederland 1,3 miljoen zelfstandigen,
onder wie veel zzp'ers.Dat is 260.000
meer dan in 2007.

In 2007 waren de meeste zelfstandigen
nog actief in de handel,nu is dat in de
zakelijke dienstverlening.Deze sector
is ook de bedrijfstak waarin
zelfstandigen het meest verdienen.Het
doorsnee inkomen was hier 45.000 euro.
haas
1
in NL wordt de realiteit maar steeds ontkent; er zijn gewoon te weinig docenten :
======================================================================
Het lerarentekort
zal in 2021 naar verwachting oplopen
tot meer dan 10.000.

De drie grote steden opperen in een
noodplan om leerlingen één dag per week
les te laten krijgen van een onbevoegde
docent.Slob noemt zulke oplossingen
bespreekbaar,maar vindt ze niet ideaal
haas
0
quote:

haas schreef op 12 september 2018 10:29:


Korps Mariniers loopt leeg, eenheid stilgelegd
Den Haag, zorg nou eens fatsoenlijk voor onze jongens (m/v)
====================================================================
Ach, de mannen van Michiel. Het Korps Mariniers is natuurlijk meer dan zomaar een elite-korps, het is een cultureel instituut. Het laat zich altijd maar moeilijk duiden. Maar het Korps is een nagenoeg volledig intact gebleven overblijfsel uit een nogal glorieus verleden. Dat verleden mogen we tegenwoordig niet meer vieren, want kwetsend, maar wat vooralsnog wel mag, is het vieren van een product van die tijd: het Korps. En dat voelt geborgen. Maar ze staan weer eens op de tocht. Die kazerne in Vlissingen waar echt helemaal niemand heen wil (de beslissing wordt nu dus naar volgend jaar geschoven) heeft een leegloop ingeluid, waardoor zelfs een hele eenheid nu tijdelijk platgelegd is. "Bij het Korps Mariniers is vorige maand een eenheid tijdelijk stilgelegd omdat er een personeelstekort is.

Dat komt omdat veel mariniers ontslag nemen. Dat aantal ligt tot augustus 2018 dit jaar al 37 procent hoger dan het hele jaar daarvoor, meldt staatssecretaris Barbara Visser van Defensie aan de Tweede Kamer."

www.geenstijl.nl/5143830/korps-marini...
haas
0
mss toch maar wat méér druk zetten op dat volk ?
================================================================
Jongeren met een migratieachtergrond
met een mbo-diploma op zak hebben een
jaar na hun afstuderen minder vaak een
baan dan andere mbo-afgestudeerden.SEO
Economisch Onderzoek heeft berekend dat
het verschil 20 procentpunt bedraagt.

Meisjes van Antilliaanse afkomst hebben
de grootste achterstand.Na een jaar
heeft bijna 58% een baan.Bij meisjes
zonder migratieachtergrond is dat 85%.
Jongens van Marokkaanse afkomst hebben
ook meer moeite aan de slag te komen.

SEO denkt dat discriminatie een deel
van de achterstand verklaart.Ook kiezen
deze jongeren vaker opleidingen met een
geringere kans op werk.
Leefloon
0
quote:

haas schreef op 10 februari 2020 10:55:

mss toch maar wat méér druk zetten op dat volk ?

Gaat niet meevallen, druk zetten op "onschuldige" werkgevers die claimen geen personeel te kunnen vinden. Het ministerie van/voor Onderwijs probeert het wel:

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs vraagt zich af of discriminerende werkgevers "beseffen wat ze aanrichten" als ze mbo'ers met een migratieachtergrond niet aannemen. Ze "knakken een droom", zegt de minister.

Ook snijden werkgevers zichzelf in de vingers, zegt Van Engelshoven. "Ik hoor werkgevers klagen over tekorten, terwijl er tegelijkertijd sprake is van discriminatie."
haas
1
Reporter radio, Di 13-2-2020:

e bent jong en hoogopgeleid in de Balkan, en dus ga je op zoek naar een beter leven elders in Europa. Klinkt als de Europese droom, maar in landen als Kroatië en Servië heeft de braindrain een kritisch punt bereikt. Balkan-historicus Geert Luteijn over de schaduwzijde van deze ontwikkeling.

Geert : ik schat dat de laatste 5 jaren al meer dan 100.000 Serviers ri EU zijn gekomen(er kwamen ook enkele personen aan het woord die uit de Balkan zijn verhuisd.)
haas
0
Pantsergenie in Wezep zoekt honderden nieuwe militairen: ‘Bij ons wordt geronseld’
De pantsergenie in Wezep heeft dringend militairen nodig. Daarom zijn op 4 en 5 maart grote wervingsdagen: The Experience. Kapitein Thijs-Jan Willems weet: personeel houden is misschien wel lastiger. ,,Er wordt brutaalweg bij ons geronseld.”

Jaap Selles 24-02-20, 11:01 Bron: de Stentor
25
1
Kapitein Willems, is de nood hoog?

,,Absoluut. Bij de landmacht zijn op veel functies tekorten. Onze organisatie houdt rekening met een bezetting van 95 procent. Maar eenheden zijn voor ongeveer 60 procent gevuld en dat beeld zie ik terug bij het bataljon in Wezep. De brigade waar het onder valt heeft 2.500 arbeidsplaatsen. Op dit moment zijn er 700 vacant.”

Wat zijn de gevolgen voor de inzetbaarheid?

,,Op dit moment leveren we gewoon aan missies waar Nederland aan deelneemt. Daarnaast kijken we wel hoe de situatie werkbaar blijft. Dus niet of minder oefenen en bepaalde taken door burgers laten uitvoeren. Aan alle kanten wordt naar oplossingen
hosternokke
0
haas
1
Vliegveld op slot door tekort aan luchtverkeersleiders: ‘Vrees dat dit vaker gaat gebeuren’
Maastricht Aachen Airport ging zondag een paar uur op slot omdat er geen bezetting was op de verkeerstoren. Luchthavendirecteur Jos Roeven vreest dat dat nog wel vaker zal gebeuren, omdat er een tekort aan luchtverkeersleiders is.

Hans Goossen en Annemieke van Dongen 24-02-20, 19:00
1
De gevolgen van de tijdelijke sluiting van zondagochtend (van 06.00 tot 09.00 uur en van 11.00 tot 11.30 uur) vielen nog mee. Twee vrachtvluchten liepen respectievelijk twee uur en een uur vertraging op; een toeristenvlucht van Corendon landde een kwartier later dan gepland.

www.ad.nl/binnenland/vliegveld-op-slo...
haas
1
quote:

haas schreef op 1 november 2018 14:01:


Flevolandse bedrijven zien productie stagneren door gebrek aan personeel
Een op de vijf ondernemers in de provincie Flevoland geeft aan dat hun productie wordt belemmerd door gebrek aan personeel. Vooral in de ICT, technische beroepen en zakelijke diensten kunnen bedrijven heel moeilijk aan personeel komen. Ook in de bouw treden meer knelpunten op, zo blijkt uit de rapportage ‘Regio in Beeld’ die het UWV woensdag heeft gepubliceerd.


Hoeveeel bedrijven zijn er met 'n achterstand op de arbeidsmarkt ?:)
haas
1
Wie wil in de kas werken? De glastuinbouw in IJsselmuiden en Luttelgeest schreeuwt om mensen
Glastuinbouwbedrijven in IJsselmuiden en Luttelgeest zijn dringend op zoek naar personeel.

Tientallen vacatures staan open voor mensen met een mbo-diploma of hoger. ,,Veel mensen denken dat je groene vingers moet hebben in deze sector, maar dat is lang niet altijd het geval.’’

Herre Stegenga 11-03-20, 06:00
15
1
Menig bedrijf breidt uit in het kassengebied in Luttelgeest en de Koekoekspolder in IJsselmuiden. ,,De afgelopen jaren zijn er best wat glastuinbouwbedrijven van het Westen naar de Noordoostpolder verhuisd omdat ze daar verder kunnen groeien’’, zegt Frank van Baarle van belangenorganisatie Kasgroeit
Leefloon
0
quote:

haas schreef op 14 maart 2020 02:08:

Menig bedrijf breidt uit in het kassengebied in Luttelgeest en de Koekoekspolder in IJsselmuiden.

De regio wordt genoemd, maar de groei geldt waarschijnlijk meer voor de Noordoostpolder. Bij Luttelgeest zit een AZC, maar die mensen mogen er wellicht niet eens werken. In IJsselmuiden werd juist een zonneparkje toegestaan door de gemeente Kampen, vanwege de stagnerende groei via vestigers uit andere gebieden.

In het onlangs goedgekeurde ‘Aanvalsplan Koekoekspolder’ staat dat de gemeente nadenkt over verruiming van het gebruik van kavels, zoals die voor duurzame energie zoals dit project voor zonneparken. Het plan adviseert om te onderzoeken in hoeverre het huidige bestemmingsplan nog toereikend is om succesvol te kunnen opereren in de markt voor de verkoop van tuinbouwkavels.

Voor de vraag naar (jeugdig?) personeel maakt het weinig uit. Die is er. Een status als GreenPort zou de gebieden kunnen helpen, want erkende GreenPorts zijn het volgens mij niet.
315 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
489,82  0,00  0,00%  06 apr
 AMS25-24h^ 493,04 +0,66%
 Germany30^ 10.220,60 +1,44%
 Dutch15-index 13.720,76 0,00%
 BEL 20 2.969,80 0,00%
 BRX20-24h^ 3.020,04 +1,69%
 Europe50^ 2.828,65 +1,17%
 Euro30-index 14.291,52 0,00%
 Citi Dow Jones Indicatie 22.638,53 0,00%
 Citi NASDAQ 8.069,49 0,00%
 Citi S&P 500 Indicatie 2.657,48 0,00%
 Citi Nikkei Indicatie 18.953,97 0,00%
 Gold World Spot (USD) 1.659,40 -0,22%
 EUR/USD 1,0824 +0,27%
 WTI 26,39 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accell 0,00%
Accsys 0,00%
Acomo 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accell 0,00%
Accsys 0,00%
Acomo 0,00%

Nieuws Forum

Wall Street toont krachtig herstel
boomer92 op 7 apr 2020 01:14
12
Hoofdindex Amsterdam gaat flink vooruit
boomer92 op 7 apr 2020 01:02
29
Flinke koerswinsten op Wall Street
boldie op 7 apr 2020 00:52
11
Beleggers putten moed uit afvlakkende...
Waarzegger op 7 apr 2020 00:49
21
'IMF komt vanwege coronacrisis met ko...
suske wiet op 7 apr 2020 00:11
7