Forum: Aperam » Aperam 2018 | Eurobench.com

Aperam 2018

371 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Senior 1936
0
quote:

Senior 1936 schreef op 12 dec 2018 om 08:53:


Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoelen ArcelorMittal en Aperam
(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft woensdag het koersdoel voor zowel Aperam als ArcelorMittal verlaagd.
De analisten verlaagden het koersdoel voor ArcelorMittal van 39,00 naar 35,00 euro, terwijl het koersdoel voor Aperam werd teruggebracht van 44,00 naar 37,00 euro.
Jefferies verlaagde de ramingen voor de staalprijzen en ook de margeverwachtingen werden verlaagd.
Beide aandelen staan op de kooplijst van Jefferies.
ArcelorMittal sloot dinsdag op 19,02 euro en Aperam eindigde op 23,48 euro.
Door: ABM Financial News.


met die koersdoelen heb ik geen enkele moeite, maar wel met de vraag: op welke termijn ?
ik ben eigenlijk wel blij met de vermelde koersdoelen en de koopaanbeveling.
Johannl
0
Prijs van beide aandelen zijn aanzienlijk gezakt, dus een koersdoel verlaging is wel op zijn plaats.
tukker51
0
quote:

Johannl schreef op 12 dec 2018 om 08:56:


Prijs van beide aandelen zijn aanzienlijk gezakt, dus een koersdoel verlaging is wel op zijn plaats.

Een koersdoelverlaging vind ik niet zo raar maar de logica van jouw stelling ontgaat mij. Koersen dalen en stijgen continu maar dat is toch geen reden om koersdoelen te laten meebewegen?

Het koersdoel van de analist van Jefferies is gebaseerd op fundamentele analyse.
Ik neem aan dat hij het toekomstperspectief voor deze 2 bedrijven iets minder gunstig inschat, al of niet mede vanwege de verwachting dat er mindere economische tijden aan staan te komen.
Daar zou ik mij wel in kunnen vinden.
Ook de laatste mededeling bij Q3 dat Aperam voor een zeer uitdagende periode staat vond ik toen al zorgwekkend klinken.
Het verbaasde mij toen dat de markt daar niet negatief op reageerde en dat de koers toen uiteindelijk zelfs nog iets opveerde naar 31 euro.

Overigens zit ik nu wel te dubben of ik niet weer even in zal stappen op 22,0x
Volgens de TA ligt er een steunzone op 22,0 en vanwege 4% daling vandaag is een opleving goed denkbaar toch?


Voornu
0
6 februari komt Aperam met de cijfers over Q4 2018 of geheel 2018. Die zullen sterke zijn dan de markt verwacht en dan heeft menigeen spijt niet op het laatste punt te zijn ingestapt. Kijk er zijn wel signalen maar hoe dan ook draait de economie beter dan menig zwartkijker probeert te vertellen. Er is meer staal geproduceerd in de wereld en zolang de voorraden niet significant zijn toegenomen hebben deze hoeveelheden hun weg gevonden naar de verwerkende industrie.
Voornu
0
Denk ook nog even aan het dividendrendement van € 1,80 tov 22,30. Dat is nog altijd ruim 8% plus een mooie kans op een vette koerswinst.
voda
0
Aperam blaast overname af

Categorie: Beurs vandaag, Update
Door Nico Inberg op 21 dec 2018 om 11:20

Aperam blaast overname af
Aperam ziet af van de eerder in april al aangekondigde overname van VDM Metals.

Het Duitse VDM en Aperam maken beide nikkellegeringen en zouden volgens de Europese Commissie, bij monde van Commissaris Margarethe Vestager, een te grote machtspositie krijgen. Aperam zou in totaal bijna €600 miljoen betalen: €438 miljoen voor de aandelen, €35 miljoen aan schuldpapier en €123 miljoen voor pensioenlasten.

Aperam laat nu weten af te zien van verdere inspanningen om de bezwaren van de EC weg te nemen. Welke daarvoor de achterliggende redenen zijn wordt niet verklaard. Het is wel opmerkelijk: we mogen toch verwachten dat voorafgaande aan de overname goed is uitgezocht of een samengaan geen bezwaren zou opleveren.

Wellicht moet daarom het snelle opgeven van Aperam meer gezocht worden in de zwakkere marktomstandigheden. De overname werd in april beklonken, toen de wereld er nog wat anders uitzag dan nu.

fugro
De nikkelprijs is in de tussentijd ook aardig afgekomen. Cyclische fondsen als Aperam en ArcelorMittal liggen slecht op de beurs omdat een wereldwijde groeivertraging snel doorwerkt in de winsten. Grote staalfabrieken kampen als vanouds met relatief veel vaste lasten.

Teruglopende omzet en winst
De eerste negen maanden van dit jaar verdiende Aperam nog €2,80 per aandeel, maar in de kwartaalwinst en omzet zien we al duidelijk verslechtering optreden.

fugro
De outlook voor het lopende kwartaal was echter al teleurstellend. Voor het laatste kwartaal verwachtte Aperam een lager resultaat dan in het afgelopen derde kwartaal. Dat derde kwartaal kwam de nettowinst uit op €72 miljoen, minder dan in Q2 (€80 miljoen) maar meer dan in Q3 vorig jaar (€53 miljoen).

Sterke balans
Aan de andere kant is de balans keurig op orde met slechts een nettoschuld van €64 miljoen. Pro forma zou de netdebt/ebitda na de overname van VDM uitkomen op 0,7 maar die blijft nu stabiel op 0,1-0,2. Dat maakt de weg vrij voor de inkoop van eigen aandelen.

Als het vierde kwartaal niet teveel tegenvalt komt Aperam dit jaar uit op een nettowinst van €3,60 per aandeel waarmee een k/w van 6 (2018) op het bord staat. Gezien de sterke balans van Aperam kan het een mindere tijd goed uitzitten.

Gestaffeld wat opvangen kan dus geen kwaad, maar houd de posities beperkt in het licht van de internationale ontwikkelingen.

POSITIEF
We zijn positief over dit aandeel. Eventueel eerste positie innemen
POSITIEF OP 21 DEC 2018 OM 11:20

Op lange termijn geen goede zaak gezien in het licht van de internationale concurrentie. Aperam blijft onder druk liggen door de teruglopende groeiverwachtingen wereldwijd. Balansmatig echter sterk.

www.iex.nl/Premium/Adviezen/289380/Ap...
voda
0
Aperam ziet af van overname VDM Metals

(ABM FN-Dow Jones)Aperam heeft besloten af te zien van de overname van VDM Metals. Dit maakte de fabrikant van roestvaststaal met noteringen in Amsterdam en Brussel vrijdag voorbeurs bekend.

De Europese Commissie keurde de overnameplannen niet goed, ondanks dat Aperam naar eigen zeggen veel tijd spendeerde om de overname toe te lichten. De vrees op het vlak van mededinging bleef evenwel bestaan in Brussel. Eventuele oplossingen om die vrees weg te nemen, zouden te weinig waarde overlaten om de acquisitie nog interessant te maken.

De overname werd op 11 april dit jaar aangekondigd. De overnameprijs werd toen bepaald op 438 miljoen euro.

VDM Metals zou worden samengevoegd met Aperam's Alloys & Specialties divisie om zo een leidende speler in nikkellegeringen te creëren.

De overname zou ongeveer 20 miljoen euro aan synergievoordelen opleveren in 2020.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Besluit Aperam roept vragen op over sector'

Gepubliceerd op 21 dec 2018 om 10:30 | Views: 2.350

Aperam 14:11
21,86 -0,32 (-1,44%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De beslissing van Aperam niet langer te proberen om VDM Metals in te lijven, roept volgens analisten van Jefferies vragen op over de toekomst van de sector. De Europese Commissie had bezwaren tegen de fusie omdat de het gecombineerde bedrijf een te grote machtspositie op het gebied van nikkellegeringen zou krijgen.

De marktvorsers vragen zich af of de commissie ooit af wil stappen van het idee dat vier partijen nodig zijn voor voldoende concurrentie. Als dat gebeurt kan de commissie verdere consolidatie van een van de Europese spelers toestaan.

Nu Aperam VDM Metals niet meer overneemt, zijn er niet veel duidelijke prooien meer voor de maker van roestvrijstaal. Volgens Jefferies kan het bedrijf nog wel naar een fabriek van ThyssenKrupp in het Italiaanse Terni kijken. Voorlopig verwachten de kenners echter dat Aperam zich richt op het teruggeven van waarde aan de aandeelhouders door middel van dividend en aandeleninkopen.

Het aandeel van Aperam stond vrijdag rond 10.25 uur 2,2 procent lager op 21,69 euro.
voda
0
Aperam terminates deal with Lindsay Goldberg to acquire VDM Metals

Aperam last week confirmed the termination of the Share Purchase Agreement with Falcon Metals and Lindsay Goldberg Vogel to acquire VDM Metals Holding GmbH as previously announced on April 11 2018. It said “Despite spending considerable time and effort on explaining the specific nature of the speciality alloys market as well as the benefits of creating a strong European player able to compete in a truly global market the European Commission upheld its concerns about the impact of the proposed merger with the creation of a European Alloys Champion. As it was not possible to agree on a value accretive outcome of the transaction, in the interest of their stakeholders, Aperam and Falcon Metals and Lindsay Goldberg therefore decided to withdraw from the in depth Phase II investigation launched by the European Commission on November 29, 2018.

Mr Timoteo Di Maulo, CEO of Aperam, said “The European stainless and speciality alloy steel industry is an essential player in the EU in terms of employment and services to its customers, is competitive and setting benchmark technical and environmental standards thanks to its strong R&D efforts. Today, the European industry is put under tremendous pressure from global competition, in particular from Asia where giant plants are built with often unfair subsidies, and the USA, where these industries and markets are highly protected. The Speciality Alloy Division is addressing the same global markets, in an environment where enlarged product offering, scale and R&D capabilities are essential to compete. Facing conceptual roadblocks with the creation of a European Alloys champion, not recognizing the existence of global markets for speciality alloys products, is highly regrettable, and has lead us to the conviction that addressing these concerns of the European Commission would make a value accretive deal impossible. In the interest of our shareholders we pursue our strategy and financial policy, hence are left with no choice but to withdraw from the deal.
Looking forward we will continue to rely on our solid balance sheet and self-help measures to withstand an extremely challenging market environment while continuing to look for any value accretive opportunities."

Source : Strategic Research Institute
alrob
0
Sta te trappelen om in te stappen, maar moet eerst elders wat winst maken om hier in te kunnen stappen. Daling is sterk overdreven geweest, daarom als de zorgen om een recessie wegebben, heeft dit aandeel de potentie om flink te stijgen. Een prima kapitaalpositie en een lage k/w verhouding, en ook nog kans op het starten van een aandeleninkoop.
Allemaal ingrediënten om toe te happen de komende beursdagen. Tja had ik maar cash, in plaats van volledig belegd te zijn. Maar dat zullen er wel meer nu zijn.
voda
0
Aperam Is On Sale: Dividend Yield Increases To 7.1% With A Coverage Ratio Of 200%

Summary
-Aperam's share price lost 50% in just 3-4 months.

-The dividend is still fully covered, and Aperam has bought back more stock.

-Aperam has almost no net debt, making it a 'safer' call option on a recovery of the cyclical markets.

-Looking for a portfolio of ideas like this one? Members of European Small-Cap Ideas get exclusive access to our model portfolio. Start your free trial today »

Introduction
It has been almost three years since I previously discussed Aperam (OTC:APEMY) (OTC:APMSF), as the company was about to restart its dividend payments after a 3.5 year suspension. During those years, Aperam dit an excellent job in cleaning up its balance sheet, and this has allowed the company to become a loyal dividend payer over the past few years. Despite getting a clean bill of health on its balance sheet, the recent turmoil on the financial markets has caused Aperam to lose approximately half of its value, despite what I think was an excellent 3 rd quarter. Is Aperam’s share price in a death spiral? Or doesn’t the market realize this company isn’t the same it was five years ago?

Aperam has a much more liquid listing on Euronext Amsterdam, where in excess of 350,000 shares are trading on a daily basis. The current market capitalization is 1.86B EUR based on a closing price of 22.25 EUR per share. Aperam was spun out of ArcelorMittal (MT) in 2011. I discussed Arcelor earlier this month here, as I'm getting interested in the steel maker as well, considering its share price has also collapsed in the past few months.

A quick look at the cash flow potential
I’ll discuss the potential implications of a full-blown trade war later, but would like to first focus on how Aperam is performing in a ‘normal’ economic environment by having a closer look at its financial performance in the first nine months of the year.

In fact, during the conference call and in its accompanying press release discussing the quarterly results, Aperam’s management team already called Q3 ‘challenging’, so that quarter will already provide us with a quick impression of how Aperam is dealing with the current uncertain situation in the world.

Voor heel veel meer informatie, zie link

seekingalpha.com/article/4230209-aper...
371 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24-jan-20 17:35
Koers 26,780
Verschil +0,320 (+1,21%)
Hoog 27,070
Laag 26,480
Volume 197.506
Volume gemiddeld 318.725
Volume gisteren 298.312