augustus 2017: Met de wind in de rug

435 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
aandeeltje!
0
quote:

rene66 schreef op 4 augustus 2017 14:37:


Ik verwacht de komende periode dat het aandeel weer tussen de 28,5 als ondergrens en 30,5 als bovengrens gaat bewegen. De ondergrens ligt weer een stukje hoger, dat is het belangrijkste.Denk ik ook. Verhoog ik posities weer. Mij n koersprojectie, of zo je het noemt koersdoel: 35 over drie maanden , ofwel 5 erop. 5 x5 = 25. 30 (nu) + 25 erbij, maakt 55 eind 2018. Gaat het veel, harder omhoog dan zit er m.i. weer wat veel lucht in. Dat is mijn guideline. Dit gebaseerd op de info die ik vandaag heb.
Snirp
0
ING Equity Research geeft een buy advies voor het aandeel AMG Advanced Metallurgical met een koersdoel van EUR 32,00

Oftewel, een herhaling van het al eerder afgegeven advies. Blijkbaar zitten ze in dezelfde flow als AMG: "notoriously conservative"
aandeeltje!
1
Mijn koersdoel met TIJDSLIJN:
Eind 2018: 50+
De WPA is dan minimaal 3 tot 4 euro gebaseerd op q4 2018, maar dan op jaarbasis, dus zeg 4x die van q4 2018 (genormaliseerd voor wat verstoringsposten), alles even grof heren en dames.
De K/W mag dan best nog wel hoog zijn dus 20 of zo, want de groei is er dan nog niet uit (aanname: vind ik).
Daar groeit de koers wat mij betreft naartoe en tussen nu en straks denk ik maar even lineair en dus 5 euro per kwartaal erop. Zo denk ik er vandaag de dag over, net zoals ik begin dit jaar de 30+ voor eind dit jaar in gedachte had, nu inmiddels naar 35 bijgesteld de huidige business gaat immers ook beter lopen dan ik eerder had gedacht.
Mijn posities richt ik hierop.
S6 allen en fijn weekend
Joop213
0
Joop213 4 aug 2017 om 16:15

Mocht iemand mijn berekening fout/onzin vinden hoor ik het trouwens graag hoor. Die 34% belasting in Brazilië heb ik bijvoorbeeld wel opgezocht maar niet van een officiële site af. En wellicht weet iemand te melden dat er wel een lening voor is afgesloten om die boel daar op te zetten? En misschien weet iemand te melden dat ze een vast afschrijvingspercentage hanteren bij AMG's dochters?
aandeeltje!
2
Joop, er zijn eerdere berekingen in LI draadje, maar kort door de bocht. Jij komt op ongeveer 1 euro voor 90.000 ton wpa erbij. Ik zeg die tweede 90,000 levert dus minimaal ook 1 euro wpa erbij, zeker meer anders heeft het ophemelen daarvan geen zin en verkoop je het gewoon zoals de eerste 90,000. AMG is nieg dom.
Dus plus 2 euro wpa erbij. Kom je toch richting 4 euro wpa totaal voor de company. Als dat geen koers wordt van 50-80 weet ik het ook niet meer en moet ik stoppen met beleggen.
Just lucky
0
Veel te hoog gegrepen: wpa 2018 (fully dilluted) max. 2.50 in $, in € lager. Zal wel nog lager liggen, in 2018 wordt nog niet de hele 90k ton geproduceerd.
viper one
2
Twee abtjes voor aandeeltje. Velen rekenen enkel het lithium om aan de wpa en bij uitbreiding tot de ebitba van volgend jaar te komen. De lithium fase 1 gaat volgens mij meer dan een euro wpa toevoegen. Een jaar later de tweede fase die ofwel het totaal op het dubbele gaat brengen, dus 2 euro wpa, ofwel gaan ze die fase 2 productie zelf upgraden naar duurdere materialen. Reken daar dan nog de volle productie van al de rest van AMG, de grondstofprijzen die eindelijk in de lift zitten en dan kom je volgens mij volgend jaar op minimum 3 euro en het jaar erna op 5 maar eerder 6 euro wpa... ik ben volledig akkoord met hoe aandeeltje het verdere koersverloop ziet. December 2016 zat AMG aan een verdubbeling van de koers eind 2015. Augustus 2017 zitten we aan meer dan een verdubbeling van de koers eind 2016. Het lithium is nog niet eens in productie, dus 2017 wordt nog een heel mooi jaar, maar 2018 en vooral de daarop volgende jaren gaan het echte verschil maken. Ik heb verleden week 10% van mijn aandelen verkocht omdat ik gokte op een daling, maar die fout maak ik niet meer. Succes iedereen en prettig weekeind
aandeeltje!
0
quote:

Just lucky schreef op 4 augustus 2017 18:54:


Veel te hoog gegrepen: wpa 2018 (fully dilluted) max. 2.50 in $, in € lager. Zal wel nog lager liggen, in 2018 wordt nog niet de hele 90k ton geproduceerd.


Goed lezen: een op q4 of laatste maand geextrapoleerde wpa. Dus niet over het hele jaar. Want ja vanaf januari draait het nog niet allemaal voor 100%.
Ik zeg dus niet over het boekjaar 2018. Hoeft ook niet, want de koers is altijd forward looking namelijk over de te verwachten wjnsten of cashflows per aandeel. Wellicht pas in 2019/2020 daadwerkelijk ca 4 wpa per aandeel. De company denkt dus in 4 jaar te verdubbelen. Dat is precies gebaseerd op groei en implementatie tempo van in gebruik nemen LI en dat is dus voor de eerste 90,000 ton medio 2018. Maar ja dan kun je dus voor q3 en q4 dus 0,25 wpa per aandeel erbij optellen. Desnoods in q3 nog wat minder. Doet er ook niet toe. Het gaat om de genormaliseerde forward looking winsten of cashflow of ebitda per aandeel.
aandeeltje!
1
quote:

viper one schreef op 4 augustus 2017 19:00:


Twee abtjes voor aandeeltje. Velen rekenen enkel het lithium om aan de wpa en bij uitbreiding tot de ebitba van volgend jaar te komen. De lithium fase 1 gaat volgens mij meer dan een euro wpa toevoegen. Een jaar later de tweede fase die ofwel het totaal op het dubbele gaat brengen, dus 2 euro wpa, ofwel gaan ze die fase 2 productie zelf upgraden naar duurdere materialen. Reken daar dan nog de volle productie van al de rest van AMG, de grondstofprijzen die eindelijk in de lift zitten en dan kom je volgens mij volgend jaar op minimum 3 euro en het jaar erna op 5 maar eerder 6 euro wpa... ik ben volledig akkoord met hoe aandeeltje het verdere koersverloop ziet. December 2016 zat AMG aan een verdubbeling van de koers eind 2015. Augustus 2017 zitten we aan meer dan een verdubbeling van de koers eind 2016. Het lithium is nog niet eens in productie, dus 2017 wordt nog een heel mooi jaar, maar 2018 en vooral de daarop volgende jaren gaan het echte verschil maken. Ik heb verleden week 10% van mijn aandelen verkocht omdat ik gokte op een daling, maar die fout maak ik niet meer. Succes iedereen en prettig weekeindWij begrijpen elkaar!

Die 4 euro wpa gaat op sloffen gehaald worden (ceteris paribus huidige omstandigheden) en daar hoort dan misschien wel een koers van 80 bij. Het maakt mij niet uit wanneer dat precies is of dat dat de koers da op 60 staat en niet 50. Dat is voor mij slechts een onderkant van de range.
aandeeltje!
1
Viper one. Het was een van jou analyses dat ik op 7 nog wat meer instapte (na een hele tijd er niet in te zijn geweest, maar tijdig uitgestapt te zijn met dat zonnepanelen gedoe :-) dat was hype en op tijd met veel winst eruit).

Ik zit er weer precies juist in. Af en toe deel even verzilveren en opnieuw erin dus weer terug met minder geld en weer laten groeien.

Zie nog geen reden om te stoppen hiermee. Gisteren een deel van mijn calls verkocht (september overwegend) en vandaag weer nieuwe series aangeshaft, maart met andere uitoefenprijs. De winst afgeroomd en opnieuw door. Zo gaat het al een hele tijd.

Fijn weekend.
viper one
2
Jep die abtjes komen weer van mij. Bedankt voor het compliment in je laatste post. Ik had vanochtend reeds het gevoel over wat er vandaag met de koers ging gebeuren, maar het positieve is dat we nog steeds boven de 30 hooveren. Is dit belangrijk? Neen, absoluut niet, want het speelt geen enkele rol waar we nu staan. KBC is een tijd geleden ingestapt, maar ze hebben nog steeds geen koersdoel afgegeven, hoewel ze dat voor veel bedrijven wel doen. Ik ergerde me daar eerst aan, maar toen dacht ik er eens goed over na. Ik denk dat KBC eerst op kousenvoeten nog wat wil uitbreiden om zo maximaal te profiteren van de stijging...ik begrijp dat dit een moeilijk aandeel is voor beleggers die voor de snelle winst gaan. Ik zit er reeds vele jaren in en heb meermaals op het punt gestaan om ze buiten te gooien. Maar de ommekeer kwam met de komst van RWC bij de grootaandeelhouders en sindsdien heeft AMG zijn zaken heel netjes op orde. Ze doen rustig aan, want snel kost altijd meer geld en ze denken goed na voor ze een stap zetten. Dit aandeel blijft nog heel lang op de plank liggen. Viel het dividend tegen? Ja, mij ook, maar hoe minder geld ze daar aan uitgeven, hoe meer ze in hun projecten kunnen pompen...
Bailey-Leah
0
quote:

dasD schreef op 4 augustus 2017 15:19:


Hallo IEX. Pas agenda van AMG eens aan aub. Ex dividend data ontbreken

Dank u


recorddate 8 augustus...uitbetalen op 15 augustus.
DeZwarteRidder
2
Grappig is dat: op 6 euro wilde bijna niemand deze aandelen kopen (behalve ondergetekende) en nu valt men over elkaar heen om ze te kopen.....
viper one
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 augustus 2017 20:37:


Grappig is dat: op 6 euro wilde bijna niemand deze aandelen kopen (behalve ondergetekende) en nu valt men over elkaar heen om ze te kopen.....

Ik had ze gekocht in de prehistorie omdat ik in de siliciumhype geloofde en zowel met amg als met timminco ben ik zwaar op mijn gezicht gegaan omdat ik geloofde dat er veel meer inzat. Ik heb nog tienduizenden timminco in portefeuille die ik laat zitten om mezelf op de feiten te drukken als ik weer iets dom wil doen. Ik heb een ganse tijd met amg in grote aantallen aan het daytraden geweest toen ze nog 3 en 4 euro stonden. Had ik toen geweten waar we nu zouden staan...ik ben serieus beginnen opbouwen toen ze 7 euro stonden en door vele latere aankopen, de laatste grote aankopen aan 25 euro sta ik nu op gemiddeld 15.2 euro...
aandeeltje!
0
Oh ja zwarte ridder gaf mij ook de nodige info destijds. Met dat zonnepanelen gedoe heb ik het dus linjs laten liggen, en weer later gaan volgen toen dat dossier afgehandeld was. Kwamen ook de veranderingen op gang. Toen wilde ik ze wel weer hebben! Just right timing met wat geluk natuurlijk. Jullie berichten en eigen analyse: bingo!
Ook jij dank voor wat berichten destijds!

aandeeltje!
0
En Viper: mijn winsten gaan heel snel hoor, gewoon op het pad omhoog. Als AMG morgen zou omvallen (grapje) dan sta ik nog op winst en zelfs nog veel ook.

Ik heb meegelift op hype Timmenco, maar zag tijdig: dit slurpt aan de ene kant meer (de business T) dan het aan de andere kant oplevert nm SI business. De waarde van T steeg snel: iedereen tevree, maar ja die waarde bleek geen waarde te zijn dus tien probleem. Ik was gewoon tijdig weg, had genoeg winst en zag dat de zonnepanelen een ratrace was die doir velen niet overleefd zou worden.

NB dus AMG moet zeker niet meer zelf batterijtjes gaan maken. Daar gaat misschien wel eens hetzelfde gebeuren. Immers het is bekend dat er een grote markt gaat ontstaan voor batterijen. Dus gaan er een hoop partijen konen die heel veel batterijen gaan maken. Nou die gaan dus lekker concurreren etc etc...

AMG mag wat mij betreft aan al due partijen gaan leveren.
viper one
1
Ook het lithium zelf is nog steeds een grote hype waar vele start ups en nieuwe bedrijfjes opspringen. Ze zeggen het woord "lithium" en de investeerders springen er op want er worden gouden bergen beloofd. Eens het nodige geld opgehaald, gaan ze dan eens op google kijken hoe ze dit best aanpakken. Volgens mij zal er niet veel van een prijzenoorlog in huis komen, want ik zie al een groot deel failliet draaien voor de eerste schep is bovengehaald. Zelfs als het toch zo wordt, heeft AMG een paar grote voordelen. Voor hen is het gewoon de uitbreiding van een bedrijfstak in een bedrijf met zeer sterke fundamenten dat financieel heel gezond is, en ze hoeven er niet eens naar te graven want het ligt al bovengronds klaar. Ze hoeven het bij wijze van spreken slechts links in de plant te scheppen en het komt er rechts klaar uit. Heel simplistisch voorgesteld, maar het maakt hen wel een zeer effectieve low cost producer, die zelfs bij lage prijzen winst maakt, en bij hoge nog veel meer. Tel daar dan nog bij dat ze bij alles wat ze produceren dezelfde tactiek hanteren en dan weet je dat dit dus een zeer effectieve money machine is en wordt. Mean, lean and green, en bijna klaar voor een schitterende toekomst. Succes iedereen
viper one
1
En nu is het gedaan met reclame maken. Iedereen hier op het forum is oud en wijs genoeg om de knoop voor zichzelf door te hakken. Kijk naar de grafiek van het koersverloop van bv de laatste drie jaar, bezoek hun website en ontdek waar ze mee bezig zijn. Lees de draadjes van de laatste maanden of jaren en kijk ook eens naar de gespecialiseerde draadjes van het forum. Alles is open source en vrij beschikbaar voor iedereen. Iedereen is vrij om te komen en te gaan en er is genoeg voor iedereen! :-)
rowald55
0
435 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:35
Koers 13,040
Verschil -0,495 (-3,66%)
Hoog 13,655
Laag 13,040
Volume 188.901
Volume gemiddeld 583.097
Volume gisteren 499.632