Forum: bpost » Forum bpost geopend | Eurobench.com

Forum bpost geopend

1.491 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JORVO
1
Heb net even de cijfers wat liggen analyseren...
Wat mij opviel is dat er vrij slechte liquiditeit op korte termijn is en een manke solvabiliteit (zowel KT als LT). Weinig ruimte om bij te lenen dus investeringen zijn lastig.
Rendabiliteit is zeker OK, een leuk marge en een goeie hefboom.
Misschien dat gebrek aan liquiditeit en solvabiliteit normaal is voor de sector, maar daar weet ik niet genoeg van.

Just my two cents
Brievenbus
1
Zo, het er uit schudden van "beleggers" met stop loss ordertjes is weer even over, BPost weer lekker hoger!
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 4 apr 2019 om 16:02:

Hèhè, 10.40, helemaal uit de kosten. Wie had dat gedacht.....

Opvallend goede weken voor gevallen of vallende engelen. Gemiddeld, en alleen engelen of voormalige engelen, dus de koersstijging van Nyrstar van deze week doet niet mee. Die van het winstgevende bpost wel.
Dickb
0
De trend in het aandeel Bpost is gekeerd. Ik las op dit forum meningen tot hoever de koers kan stijgen. Mijn mening is dat de koers nog heel ver kan stijgen. Natuurlijk zullen veel beleggers, die uit de kosten zijn, op weg omhoog verkopen. Stel eens voor dat Radial positief verrast. Dan gaat de deksel helemaal van de koers af. Als je geduld hebt gewoon blijven zitten, riant dividend cashen en een doel stellen van boven de 20 Euro per aandeel.
Montaplus
0
@ JORVO
Als de rendabiliteit zeker Ok is waar zouden ze het dan moeilijk hebben om te lenen?
De markt is nog steeds aan het groeien.
Bpost is volop bezig oude gebouwen aan het verkopen, en het gaat niet om een paar gebouwen maar tientallen.
JORVO
0
quote:

Montaplus schreef op 14 apr 2019 om 11:22:


@ JORVO
Als de rendabiliteit zeker Ok is waar zouden ze het dan moeilijk hebben om te lenen?
De markt is nog steeds aan het groeien.
Bpost is volop bezig oude gebouwen aan het verkopen, en het gaat niet om een paar gebouwen maar tientallen.


Bpost heeft een debt ratio van 78%. Dit wil zeggen dat 78% van het vermogen uit vreemd vermogen bestaat. De norm hierbij is 75%. Er zou dus eigenlijk moeten afgebouwd worden. Rentabiliteit op EV krijgt daarom een vertekend beeld omdat deze ondervertegenwoordigd is op de balans. Hoewel het VV wel goed gebruikt wordt, is er dus geen ruimte om bijkomend te lenen en bijkomende groei te financieren. Anders worden de rentelasten te hoog.
Met "de markt is nog steeds aan het groeien" , begrijp ik niet goed wat je bedoelt.
Als je de brievenmarkt bedoelt, dan zit je fout want die krimpt al jaren.
Bedoel je de pakketjesmarkt dan heb je gelijk. Mijn bezwaar is gewoon dat het fout loopt wanneer de groei van de pakjes de krimp van de brieven niet kan compenseren (wat nu het geval is).
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 12 apr 2019 om 21:32:

Opvallend goede weken voor gevallen of vallende engelen. Gemiddeld, en alleen engelen of voormalige engelen

Ter illustratie, YTD: PostNL +23,59%, bpost +32,29%, best presterende Belgische koersindex (BEL20) +18,54%.

Door het "superdividend" hoort bpost technisch eigenlijk niet meer bij de gevallen of vallende engelen. YTD is in de lage landen de AMX de best presterende koersindex, met +23,53%. Van een top 19 van vallende of gevallen engelen, plus bpost, deden 14 van de 20 het beter dan die best presterende koersindex. Van kwakkelende achterblijver naar kopgroep, vooral mogelijk door stockpicking en soms iets overdreven dalingen; zie het verschil tussen PostNL en bpost. Ongewoon. Ook net buiten de top 19+1 zijn er outperformers, zoals AB InBev, maar ergens is een grens getrokken.

Het herstel van bpost past echter wel binnen dat veel bredere kader. Van 974 noteringen en indexen deden 211 (21,66%) het YTD beter dan de AMX. (Voormalige) underperformers scoren dus 14 op 20, oftewel 70%. Beduidend meer dan een kans van 21,66%. Aperam, Arcadis, Atos, BESI, Beter Bed, bpost, Econocom, Faurecia, IBA, Ingenico, PostNL, Tiscali, Vallourec en Wessanen zijn de 14 die de AMX versloegen.

De BEL Mid (+17,05%) van bpost werd door 15 van de 20 noteringen verslagen. De achterblijvers zijn gemiddeld het best presterende segment van de markt geweest. De enige min staat voor het koersrendement van Greenyard (-50,62%). Van de 974 noteringen en indexen staan er 764 niet in de min, dus de beursbrede kans op een koersverlies was 21,56%. Bij de achterblijvers van eind 2018 was dat er 1 op 20, dus slechts 5%. Het verlies bij Greenyard werd makkelijk opgevangen door de overige 19.

Normaliter en gemiddeld stijgen vallende en gevallen engelen niet zomaar. Wat valt, dat valt. De gemiddelde koersstijging van de een kopgroep geworden achterblijvers is +25,44%. Het deel dat bpost (+32,29%) het beter doet dan het gemiddelde, en beter dan benchmark PostNL, kan worden toegeschreven aan een iets overdreven lage waardering van eind 2018 (slotkoers €8,005). De rest kan worden toegeschreven aan het bredere oprapen van het vallende en gevallene.

De top 20 is onder andere bepaald door het ongeveer op jaarbasis achterblijven op eigen marktsegmenten. Voor bpost was eind 2018 de BEL 20 de benchmark.

In een actuele top 20 van gevallen en vallende engelen, exclusief bpost door een te korte koershistorie op vergelijkbare basis, staan er 9 van de top 19+1 van eind 2018. Het feest is dus relatief. De gemiddelde koersstijging van +25,44% is onvoldoende om de vaak nog steeds bestaande grote achterstand helemaal weg te werken. Denk maar aan bpost, dat ook van veel hoger afkomt en dat enorme koersverlies nog lang niet heeft goedgemaakt en inmiddels dividenden vooraf moest gaan toezeggen om de koers nog een beetje te proberen overeind te houden.

Hoe dan ook moet de koersstijging van deze aandelen binnen dit bredere kader worden gezien. Wat hard valt, gaat ook weleens hard terug omhoog. Of overwegend opnieuw zuidwaarts, of overwegend oostwaarts. Vergeleken met de rest. Voor bpost "kan" ongeveer het laatste gelden. Kan, omdat bpost buiten een top 20 valt door de te korte koershistorie, en virtueel als gevallen engel zou moeten worden gezien.

Nieuwkomers in een actuele flop 20 bij heel Euronext, ook door koersstijgingen van de andere, zijn volledigheidshalve DSC1W, ERA, GLE, ILD, LOCAL, MDM, NK, RAM, RNO, SIFG en TRI. Nieuwe gevallen en vallende engelen, waarbij GLE nog breder voor de achterblijvende bancaire sector staat.

Dat "veel" zomaar stijgt is hoe dan ook uitzonderlijk. Qua zwaartekracht de wereld op z'n kop. Niet per se helemaal bij bpost, want dat stond na het "superdividend" overdreven laag. Die "correctie" ten opzichte van PostNL is echter wel beperkt, door de +23,59% van PostNL (CTT -8,28%, zonder overname van Sandd, en zonder vermeende noodzaak om vooraf i.p.v. achteraf dividenden te gaan beloven, en voornamelijk zonder tot het inhalende, zwaar achterblijvende marktsegment van de top 19+1 van eind 2018 te behoren).
Brievenbus
1
En weer even schudden bij BPost om er wat mensen uit te jagen...
Staat binnenkort toch echt op 11.
Rider
0
Door de weerstand. Twijfel om terug in te stappen technisch ziet het er zeer goed uit!
1.491 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-apr-19 11:58
Koers 10,495
Verschil -0,195 (-1,82%)
Hoog 10,700
Laag 10,415
Volume 109.297
Volume gemiddeld 242.641
Volume gisteren 263.954