Unilever « Terug naar discussie overzicht

Unilever - 4e kwartaal 2016

10 Posts
voda
0
Beursblik: hogere prijzen blijven groei Unilever aanjagen

Wisselkoersen blijven drukken.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het vierde kwartaal van 2016 de onderliggende omzetgroei iets zien teruglopen in vergelijking tot een kwartaal eerder. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Analisten gekeken voor het vierde kwartaal op een omzet van 13.166 miljoen euro, een stijging van 2,2 procent op jaarbasis. Overnames droegen 0,6 procent bij, terwijl wisselkoerseffecten een negatieve impact hadden van 1,3 procent.

Onderliggend steeg de omzet met 2,8 procent. Hogere prijzen droegen hier 2,6 procentpunt aan bij en volumegroei slechts 0,2 procentpunt.

Volgens analisten van Morgan Stanley werden de prijzen vooral aangejaagd door Latijns-Amerika. Daar stonden volgens de zakenbank "wat zwakke" omstandigheden in West-Europa tegenover.

In het derde kwartaal van 2016 behaalde Unilever in wat CEO Paul Polman "uitdagende marktomstandigheden" noemde, een onderliggende omzetgroei van 3,2 procent. Dat was 0,3 procentpunt meer dan de consensus.

India

Hindustan Unilever behaalde afgelopen kwartaal een iets lagere omzet van omgerekend 1,1 miljard euro. Volgens ING werd er gerekend op een flinke krimp in het vierde kwartaal, maar viel dit uiteindelijk alleszins mee. "Het moet een opluchting zijn voor de markt om Unilever tot nog toe veel beter te zien presteren dan verwacht", aldus de analisten.

Op basis van onder meer deze cijfers in India rekent ING voor Unilever op een onderliggende omzetgroei van 3,8 procent in het vierde kwartaal, een vol procentpunt meer dan de consensus, die overigens werd opgesteld voor de kwartaalcijfers door Hindustan Unilever bekend werden gemaakt.

Outlook

Voor heel 2016 wordt door de analisten gerekend op een 0,8 procent lagere omzet van 52.829 miljoen euro, die vervolgens in 2017 zal stijgen naar 55.474 miljoen euro. De onderliggende omzetgroei zal in beide jaren volgens de marktvorsers 3,9 procent bedragen. De volumegroei zal echter in 2017 1,0 procent bedragen en in 2018 naar verwachting stijgen naar 1,9 procent, terwijl de bijdrage van hogere prijzen zal teruglopen van 2,8 naar 2,0 procent.

De marge bij de kernactiviteiten lag afgelopen jaar volgens de analisten op 15,2 procent, 0,4 procentpunt meer dan in 2015. In 2017 zal deze marge volgens de analisten vermoedelijk opnieuw stijgen met 0,4 procentpunt naar 15,6 procent.

Eind november vorig jaar zei Unilever tijdens een beleggersdag dat het een bovengemiddelde marktgroei, een versnelde verbetering van de operationele winstmarge en een sterke kasstroom voorziet.

Het Connected 4 groeiprogramma van Unilever in de komende jaren een verhoging van de marge met 40 tot 80 basispunten realiseren, waar eerder een verwachting van een toename van 30 tot 40 basispunten gold.

Morgan Stanley verwacht dat Unilever voor 2017 zal aangeven dat de marge aan de onderkant van deze bandbreedte zal uitkomen. Verder kijkt de Amerikaanse zakenbank wat Unilever zegt over de ontwikkeling van de inkoopkosten, wisselkoersen en de prijskracht voor dit jaar.

Overnames

Recent deed Unilever enkele grote overnames, zoals die van Dollar Shave Club en Seventh Generation. Met deze acquisities begeeft het concern zich volgens analisten van Goldman Sachs op het directe verkoopkanaal voor consumenten. Unilever heeft de komende drie jaar nog eens 1 tot 3 miljard euro beschikbaar voor dergelijke overnames.

Unilever maakt de kwartaalcijfers op donderdag rond de klok van acht uur bekend. Op een groen Damrak handelde Unilever woensdagmiddag 0,6 procent hoger op 39,28 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Omzetgroei Unilever zwakt af'

Gepubliceerd op 25 jan 2017 om 10:58 | Views: 1.183

AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft zijn verkopen vorig kwartaal minder sterk zien stijgen dan in de voorgaande maanden. Dat stellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de voedings- en verzorgingsmiddelenproducent donderdag om 08.00 uur publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een onderliggende omzetstijging van 2,8 procent voor Unilever in het vierde kwartaal. In het derde kwartaal werd nog een plus van 3,2 procent geboekt, terwijl de eerste negen maanden van vorig jaar een onderliggende groei van 4,2 procent opleverden.

De omzet van Unilever kwam vorig kwartaal naar verwachting uit op 13,2 miljard euro. Dat zou 2,2 procent hoger zijn dan een jaar eerder. De jaaromzet zakte volgens de analisten met bijna 1 procent, naar 52,8 miljard euro. De onderliggende omzetgroei over 2016 kwam daarbij volgens de Unilever-watchers uit op 3,9 procent. De winst per aandeel steeg naar schatting met 5 eurocent, naar 1,87 euro.

Unilever deed het in de eerste negen maanden van 2016 naar eigen zeggen beter dan de markt. Het concern hield bij de presentatie van de resutaten van het derde kwartaal vast aan de verwachting dat het in heel 2016 een sterkere groei zou boeken dan concurrenten.
voda
0
Unilever presteert slechter dan verwacht

Dividend onveranderd in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het vierde kwartaal van 2016 de onderliggende omzetgroei zien afnemen in vergelijking tot een kwartaal eerder. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse concern.

De totale omzet kwam uit op 13,0 miljard euro. Onderliggend bedroeg de omzetgroei 2,2 procent.

Analisten rekenden voor het vierde kwartaal op een omzet van 13.166 miljoen euro, een stijging van 2,2 procent op jaarbasis. Onderliggend mikten de analisten op 2,8 procent groei.

Dat Unilever slechter presteerde dan de consensus, kwam toch als een verrassing. Eerder deze week bleken de cijfers van Hindustan Unilever, waarin Unilever een belang houdt van ruim 67 procent, juist een meevaller.

"Het moet een opluchting zijn voor de markt om Unilever tot nog toe veel beter te zien presteren dan verwacht", aldus analisten van ING nadat het Indiase bedrijf de boeken opende.

In het derde kwartaal van 2016 behaalde Unilever in wat CEO Paul Polman toen "uitdagende marktomstandigheden" noemde, een onderliggende omzetgroei van 3,2 procent. Dat was 0,3 procentpunt meer dan de consensus.

Jaarcijfers

In heel 2016 behaalde Unilever een 1,0 procent lagere omzet van 52,7 miljard euro. De marge bij de kernactiviteiten lag afgelopen jaar op 15,3 procent, 0,5 procentpunt meer dan de 14,8 procent in 2015. Analisten rekenden vooraf op 15,2 procent.

De onderliggende omzetgroei bedroeg 3,7 procent over heel 2016, waarmee Unilever naar eigen zeggen harder groeide dan de markt. Aan deze groei droegen prijzen 2,8 procentpunt bij en volumes 0,9 procent.

De nettowinst kwam in 2016 uit op 5,5 miljard euro, een stijging van 5,5 procent.

Aandeelhouders kunnen over het vierde kwartaal een dividend tegemoet zien van 0,3201 euro per aandeel. In de voorgaande drie kwartalen werd 0,3201 euro per aandeel uitgekeerd.

Outlook

Eind november vorig jaar zei Unilever tijdens een beleggersdag dat het een bovengemiddelde marktgroei, een versnelde verbetering van de operationele winstmarge en een sterke kasstroom voorziet. Ook donderdag zei CEO Paul Polman te streven naar een groei die hoger is dan het marktgemiddelde.

"De moeilijke marktomstandigheden die het einde van het jaar bijzonder moeilijk maakten, zullen vermoedelijk aanhouden in de eerste helft van 2017. Tegen deze achtergrond verwachten we een langzame start met een groei die aantrekt gedurende het jaar", aldus Polman.

Het Connected 4 groeiprogramma van Unilever zal in de komende jaren een verhoging van de marge met 40 tot 80 basispunten realiseren, zo liet Unilever eerder al weten.

Het aandeel Unilever won woensdag 0,8 procent op een slotkoers van 39,37 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: groeivertraging Unilever van tijdelijke aard

Theodoor Gilissen Bankiers handhaaft Aanbevolen advies.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het vierde kwartaal van 2016 slechter gepresteerd dan voorzien, terwijl analisten recent nog hun ramingen verlaagden. Dit constateerde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers donderdag.

De onderliggende omzetgroei van 2,2 procent was beduidend lager dan de consensus van 2,8 procent en de 3,7 procent die Unilever in heel 2016 behaalde. "De winstontwikkeling was per saldo wel zoals verwacht met een stijging van 3 procent naar 1,88 euro per aandeel", aldus Van Beek.

Ook voor de eerste helft van 2017 rekent Unilever op moeizame marktomstandigheden. Van Beek meent echter dat deze tegenwind van tijdelijk aard is. Zo zal het negatieve effect van de geldomwisseling in India geleidelijk verminderen, trekt de Braziliaanse economie aan en kost het wat tijd om de oplopende grondstofprijzen door te berekenen aan klanten.

Daarbij slaagde Unilever er volgens de analist goed in om de kosten onder controle te houden, waardoor de operationele marge steeg van 14,8 procent in 2015 naar 15,3 procent in 2016.

Van Beek handhaafde het Aanbevolen advies voor Unilever met een koersdoel van 40,00 euro.

"Het dividend van 1,28 euro over 2016 impliceert een aantrekkelijk rendement van 3,4 procent, waarbij de hoge vrije kasstroom tot een voortgaande stijging van het jaarlijkse dividend zal leiden", voegde de analist daaraan toe.

Op een vlak Damrak daalde het aandeel Unilever donderdag 3,9 procent naar 37,85 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: gemengde cijfers Unilever

Bernstein verrast door negatieve uitlatingen voor 2017.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het vierde kwartaal gemengde resultaten laten zien. Dit stelde analist Andrew Wood van Bernstein donderdag.

De onderliggende omzetgroei in het afgelopen kwartaal van 2,2 procent was onder de consensus van 2,8 procent. Daarbij liet Unilever voor het tweede kwartaal op rij een negatieve volumeontwikkeling zien, van 0,4 procent.

Ook was de groei de laagste sinds het vierde kwartaal van 2014. Het concern gaf daar de zwakke marktomstandigheden de schuld van.

Volgens Wood wist Unilever in de tweede jaarhelft van 2016 qua marges, winstgroei per aandeel en vrije kasstroom wel beter te presteren.

In heel 2016 behaalde Unilever volgens Bernstein een "redelijke" onderliggende omzetgroei van 3,7 procent, die iets lager was dan de 4,1 procent in 2015.

De marge bij de kernactiviteiten lag afgelopen jaar op 15,3 procent, 0,5 procentpunt meer dan de 14,8 procent in 2015, hetgeen Wood als "sterk" beoordeelde. De analist was ook de spreken over de winstgroei per aandeel en de vrije kasstroom van het concern.

De uitspraken van Unilever voor 2017 beoordeelde Wood als "standaard", met een doelstelling van een groei boven het marktgemiddelde.

Echter waarschuwde Unilever ook voor een trage jaarstart, waarbij de omzetgroei in de loop van het jaar moet aantrekken. Op basis hiervan meent Wood dat zijn geraamde omzetgroei van 4,7 procent te hoog is, wat vermoedelijk ook impact heeft op de winstramingen van de analist.

Bernstein hanteert een Outperform advies voor Unilever met een koersdoel van 49,50 euro. Op een vlak Damrak daalde het aandeel donderdag 3,5 procent naar 37,98 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Unilever valt tegen

Kepler Cheuvreux rekent op negatieve koersreactie.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het vierde kwartaal duidelijk slechter gepresteerd dan verwacht. Dit zei analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux tegenover ABM Financial News.

De onderliggende omzetgroei van Unilever kwam in het vierde kwartaal uit op 2,2 procent, waar de analist had gerekend op 2,8 procent. "Een veel grotere vertraging dan verwacht." De tegenvaller zat hem volgens Withagen in de volumes, en daar zal het aandeel op worden afgestraft.

In alle regio's "speelt er wel wat", aldus de analist van Kepler Cheuvreux. In de opkomende markten en Europa stonden de volumes onder druk en in Amerika had Unilever last van prijsconcurrentie.

Verder liet CEO Paul Polman van Unilever zich ook weinig bemoedigend uit. "De moeilijke marktomstandigheden die het einde van het jaar bijzonder moeilijk maakten, zullen vermoedelijk aanhouden in de eerste helft van 2017. Tegen deze achtergrond verwachten we een langzame start met een groei die aantrekt gedurende het jaar", aldus Polman.

Withagen merkte wel op dat Polman meestal "redelijk negatief" uit de hoek komt, maar dat ook uit de woorden van sectorgenoten van Unilever blijkt dat de marktomstandigheden inderdaad uitdagender zijn geworden.

In heel 2016 was de marge op de kernactiviteiten van 15,3 procent wel een streepje beter dan de 15,2 procent die analisten gemiddeld hadden verwacht en de winst per aandeel was in lijn, voegde Withagen daaraan toe. De analist plaatste echter vraagtekens bij de kwaliteit van de marge, wijzend op lagere marketinguitgaven. "De zwakke omzet gaat op het aandeel wegen", besloot de analist.

Kepler Cheuvreux hanteert voor Unilever een Houden advies met een koersdoel van 39,00 euro. Het aandeel sloot woensdag 0,8 procent hoger op 39,37 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
FontNL
0
Over heel 2016 heeft Unilever een autonome groei van 3,7% geboekt. Die kwam voor 2,8% uit prijsverhogingen en voor 0,9% uit volumegroei. De nettowinst steeg met 5,5% naar €5,5 mrd.

De omzet nam af met 1,0% en kwam uit op €52,7 mrd. Het operationeel resultaat groeide met 3,8% naar €7,8 mrd.

Het komt dit jaar wel weer goed met Unilever.
Wilbar
0
Dividend Q4-2016: € 0.3201

26-01-2017 - Announcement Date
08-02-2017 - Ex-dividend date NY and PLC ADR shares
09-02-2017 - Ex-dividend date NV and PLC shares
10-02-2017 - Record date
15-03-2017 - Payment date
colaS
0
Wilbar, kan jij mij vertellen wat precies het verschil is tussen ex-dividend date en record date?
effegenoeg
0
quote:

colaS schreef op 7 februari 2017 13:30:

Wilbar, kan jij mij vertellen wat precies het verschil is tussen ex-dividend date en record date?
januari 2017 tot maart 2017

Unilever nv: 4e Kwartaalcijfers 2016
26-01-2017
Unilever nv: Notering ex-slotdividend
09-02-2017
Unilever nv: Vaststelling slotdividend
10-02-2017
Unilever nv: Betaalbaarstelling slotdividend
15-03-2017

Overigens is mijn instap jl. maandag een goede beslissing geweest
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 09:21
Koers 44,180
Verschil -0,090 (-0,20%)
Hoog 44,340
Laag 44,010
Volume 89.874
Volume gemiddeld 1.282.821
Volume gisteren 1.712.249

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront