Signify « Terug naar discussie overzicht

December 2016

6 Posts
Kaviaar
0
Tybourne Equity Master Fund blijft zijn shortpositie maar verhogen, daarom komt de koers niet echt van z'n plek.

openleis.com/legal_entities/549300N61...

www.shortics.com/shorter.php?company=...

Het registratieadres is gevestigd op de cayman islands. Belastingontduiking?
Kaviaar
0
Eindelijk weer wat leven in de brouwerij.
Het volume is hoog geweest vandaag in vergelijking met de laatste maanden, ruim 340000 aandelen verhandeld.

Het werd tijd!

@monkeytail
0
De innovatie betaalt zich vroeg of laat uit, dividend is in zicht en schuldenlast neemt geleidelijk af. Dat is koren op de molen van beleggers. Er gaat nog zeker een flinke koersstijging komen, het nieuwe jaar zal een betere inschatting opleveren van de winstontwikkeling denk ik.
tomansky
0
Kan iemand verklaren wat er met dit aandeel aan de hand is? Geen nieuws en toch een steile lijn omhoog de afgelopen tijd.
tomansky
0
Beursblik: Barclays zet Philips Lighting op kooplijst vanwege dividendpotentie
Dinsdag 13 december 2016 09:59
Koersdoel naar 27,00 euro.
(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het advies voor Philips Lighting verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen en stelde daarbij het koersdoel licht opwaarts bij van 26,00 naar 27,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de Britse bank.
Volgens de analisten van Barclays heeft Philips Lighting de potentie om één van de beste dividendbeleggingen van Europa te worden.
De traditionele lampenactiviteiten van Philips Lighting krimpen in de komende jaren in hoog tempo, aldus de analisten. Alle cash die deze tak evenwel oplevert, kan de onderneming volgens de marktvorsers uitkeren in de vorm van een speciaal dividend. Dit kan al vanaf 2017, wanneer de rest van de activiteiten, waaronder LED, ook cash beginnen te genereren. Als deze laatste activiteiten op stoom zijn, dan kunnen deze ook voor een regulier dividend zorgen.
Exclusief de traditionele lampentak kan Philips Lighting in 2020 bijna 400 miljoen euro aan vrije kasstroom generen, aldus Barclays. Dit zou volgens de taxaties van de analisten een dividendrendement moeten kunnen opleveren van 1,5 tot 4 procent, er van uitgaande dat de onderneming een derde van zijn vrije kasstroom jaarlijks uitbetaald.
Op een groen Damrak koerste Philips Lighting dinsdag 4,5 procent hoger op 22,87 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
December 13, 2016 03:59 ET (08:59 GMT)
voda
0
IPO-belegger stapt slechts korte tijd in aandeel

43 procent belegger verkoopt aandelen al op eerste handelsdag.

(ABM FN-Dow Jones) Particuliere beleggers die inschrijven op een beursintroductie stoten deze stukken vaak op de eerste handelsdag en in de maanden daarna alweer af. Dit concludeert onlinebroker BinckBank na onderzoek naar het gedrag van particuliere beleggers die het afgelopen jaar inschreven op de beursgangen van ABN AMRO, ASR Nederland, Philips Lighting, Basic-Fit en Takeaway.

"Van elke honderd aandelen die bij een IPO (initial public offering) werden toegewezen, doen beleggers er ruim 43 op de eerste beursdag alweer van de hand", aldus Binckbank. "Na een half jaar is dit gestegen tot liefst 67 procent."

BinckBank concludeert ook dat veel nieuwe aandelen op de eerste beursdag en in de daarop volgende dagen hoger staan dan de uitgifteprijs. De onlinebroker benadrukt dat niet is onderzocht of de koersontwikkeling van extra invloed is geweest op de mate waarin aandelen in de periode na de beursgang werden afgestoten of behouden.

Beleggers waren gemiddeld het snelst klaar met maaltijdbezorger Takeaway.com. Na de eerste beursdag had 57 procent van de beleggers zijn aandelen al verkocht, zodat nog slechts 26 procent van de aandelen in het bezit waren van de inschrijvers. Zij zagen het overigens niet verkeerd: het aandeel steeg de eerste dag relatief sterk, met 6,5 procent en is inmiddels weer teruggezakt tot rond de introductiekoers.

Ook lampenbedrijf Philips Lighting was voor veel inschrijvers geen blijvertje. Na één dag was 56 procent van de aandelen verkocht. Het aandeel steeg de eerste handelsdag minder sterk, met 1,3 procent. Na een half jaar was meer dan driekwart van de aandelen verkocht door de particuliere inschrijvers.

Van de aandelen in fitnessclubketen Basic-Fit was na de eerste beursdag nog 59 procent in handen van de inschrijvers en was dus ruim 40 procent de eerste dag verkocht. Na een half jaar was nog 16 procent in handen van de oorspronkelijke inschrijvers.

Inschrijvers op de beursgang van financiële waarden ABN AMRO en ASR waren wat standvastiger. Na de eerste beursdag was nog 83 procent van de aandelen ABN AMRO in handen van de inschrijvers en 72 procent van de aandelen in verzekeraar ASR. Na een half jaar was dit geslonken tot 56 en 36 procent.

Het data-onderzoek is halverwege december 2016 uitgevoerd, op basis van een grote steekproef van ruim 15.000 IPO-inschrijvers. BinckBank zei het onderzoek te hebben uitgevoerd vanwege het groeiende aantal beursgangen op het Damrak.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 16:13
Koers 28,200
Verschil -0,180 (-0,63%)
Hoog 28,540
Laag 27,880
Volume 111.992
Volume gemiddeld 364.124
Volume gisteren 213.391

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront