ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO DECEMBER 2016

29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Turbocharger
0
Zo, even een vers draadje. De laatste maand van het jaar. Wordt het een eindejaars rally? Of kakken de koersen in?

De wereldeconomie trekt flink aan, Goldman Sachs ziet alle stoplichten op groen staan, niet in de laatste plaats door de verkiezing van Donald Trump als POTUS.

Ik blijf bij mijn bewering dat ABN nog deze maand de €22 aantikt. En de AEX eindigt boven de 470.

Ik ben benieuwd naar jullie visie.

voda
0
ABN gaat samenwerken met zes start-ups

Gepubliceerd op 2 dec 2016 om 08:51 | Views: 4.100

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO gaat samenwerken met een zestal start-ups. Dat maakte het financiële concern vrijdag bekend. Door de samenwerking kan de bank zijn klanten naar eigen zeggen later nieuwe producten en diensten leveren.

ABN gaat de samenwerking aan met InvoiceFinance, ClearPredictions, Amber Mobility, Golden Egg Check, Expat Spouse Initiative en InvoiceSharing. Financiële details werden niet gegeven.

De samenwerking komt voort uit het eerder dit jaar gelanceerde Econic, een gezamenlijk initiatief van ABN AMRO en HighTechX. Snelgroeiende startups en medewerkers van de bank werken bij Econic samen aan het testen en ontwikkelen van ideeën.
Turbocharger
0
quote:

devisboer schreef op 2 december 2016 17:19:

de koers kakt in reactie naar de topic starter.
Even geduld visboerke. Maand is net begonnen. Spreek je in januari! Succes met AM.
voda
0
Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ABN AMRO

ABN AMRO geen favoriet meer.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het koersdoel voor het aandeel ABN AMRO verhoogd van 22,90 euro naar 24,50 met handhaving van het advies op Overwogen, terwijl het aandeel wel van de zogeheten Favorietenlijst wordt gehaald.

Morgan Stanley betoogt dat het belang dat de Nederlandse staat houdt in ABN AMRO een rem zet op het opwaarts potentieel van de bank. De Amerikaanse zakenbank signaleert elders betere scenario's voor winstherstel.

Morgan Stanley blijft opwaarts potentieel zien voor het aandeel ABN AMRO, gerelateerd aan meer helderheid in regelgeving en ook een hanteerbare uitkomst voor Basel IV.

Het nieuwe koersdoel is gebaseerd op een berekening van de som der delen.

Het aandeel ABN AMRO noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 20,36 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ABN AMRO verkoopt private banking-tak Azie en Midden-Oosten

Focus op Noordwest-Europa na debacle in Dubai.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft een akkoord bereikt over de verkoop van de private banking-activiteiten in Azië en het Midden-Oosten aan LGT, in lijn met de op 16 november aangekondigde aanscherping van de strategie. Dit maakte de bank dinsdag voorbeurs bekend zonder financiële details vrij te geven.

ABN AMRO richt zich op de versterking en groei van de private banking-activiteiten in Noordwest-Europa, waar de bank leidende marktposities heeft.

"De overdracht aan LGT van ons private banking-bedrijf in Azië en het Midden-Oosten is de logische volgende stap in de uitvoering van deze strategie", stelde CEO Jeroen Rijpkema van ABN AMRO Private Banking International.

Door de verkoop verliest de bank ongeveer 10 procent van het klantvermogen van zijn private banking-bedrijf. Het gaat om 18,5 miljard euro aan vermogen van klanten in Singapore, Hongkong en Dubai. ABN AMRO verwacht "een aanzienlijke boekwinst" te realiseren met de verkoop.

De verkoop kan moeilijk worden los gezien van het debacle dat de bank trof voorafgaande aan zijn beursgang in 2015. De bank ontsloeg toen zes medewerkers van zijn private banking-onderdeel in Dubai, nadat ze de interne regels hadden gebroken. De bank, die het probleem zelf had ontdekt, kreeg daarop een boete van 625.000 euro van toezichthouder De Nederlandsche Bank, omdat de processen voor klantacceptatie en risicomanagement ter voorkoming van witwassen niet op orde waren.

LGT is een internationale private banking- en vermogensbeheergroep. Beide partijen verwachten de transactie in het tweede kwartaal van 2017 af te ronden, onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde autoriteiten.

Het aandeel ABN AMRO sloot maandag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 20,29 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
orap
0
Dus is het logisch dat ABN AMRO en Nordea samen gaan fuseren; dan heeft de staat een groot gedeelte van zijn geld terug en kan het tekort op de begroting in 2017 helemaal worden ingelopen. Kom op Dijsselbloem !!
996
0
Sterk einde vandaaag, volgens mij in laatste 1 à 1,5 uur ruim een miljoen stukken tegen snel stijgende prijs, van eigenaar gewisseld.
Blijft wel knagen: zodra lock up is afgelopen wat doen de institiutionele beleggers dan met hun 65 miljoen aandelen die onlangs zijn geplaatst? Zal wel prijsdruk geven in neerwaartse zin?
Ik wacht het af. Dividend is het waard in mijn ogen.
voda
0
'ABN berispt en ontslaat sjoemelende adviseurs'

Gepubliceerd op 7 dec 2016 om 06:48 | Views: 2.179

AMSTERDAM (AFN) - Een groot deel van de hypotheekadviseurs van ABN AMRO die handtekeningen van klanten hebben gekopieerd is weer aan het werk. Ze zijn berispt en ontvangen geen prestatiebonus over dit jaar, aldus het Financieele Dagblad en De Telegraaf woensdag op basis van ingewijden.

Bij een selecte groep adviseurs werd het vergrijp ernstig genoeg geacht om hen te ontslaan. ABN AMRO is nog niet klaar met het onderzoek, waarbij toezichthouders AFM en DNB de vinger aan de pols houden.

Vooralsnog is bij negentig adviseurs vastgesteld dat zij een handtekening hebben vervalst of anderzijds gefraudeerd hebben met het klantakkoorden van verbeterde hypotheekadviezen, aldus De Telegraaf. Het aantal verdachte medewerkers naar wie nog een onderzoek loopt zit op 130.
orap
0
Turbocharger
0
quote:

Turbocharger schreef op 3 december 2016 21:06:

[...]

Even geduld visboerke. Maand is net begonnen. Spreek je in januari! Succes met AM.
Dag visboerke!

Het is nog LANG geen januari, maar ABN heeft vandaag al ruim boven de door mij voorspelde €22 gestaan. (€22,11) En gezien het huidige sentiment komt daar makkelijk nog een € bij voor 1 januari. Kijk even naar mijn post van eind november waarin ik iedereen erop wees dat er 8% rendement voor het oprapen lag.

Ik wens iedereen alvast een hele fijne kerst en een prettige jaarwisseling!
voda
0
Beursblik: RBC verlaagt advies ABN AMRO

Koersdoel omlaag naar 21,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) RBC Capital Markets heeft vrijdag het advies voor ABN AMRO verlaagd van Outperform naar Sector Perform en stelde daarnaast het koersdoel neerwaarts bij van 23,00 naar 21,50 euro.

Analisten van RBC stelden dat veranderende regulering op het gebied van hypotheken het winstpeil en de kapitaalniveaus van ABN AMRO kunnen beïnvloeden. Dit kan er volgens RBC toe leiden dat ABN AMRO geen dividendverhoging kan doorvoeren.

De analisten merkten bovendien op dat de bank blootgesteld is aan de energiesector, wat kan leiden tot hogere voorzieningen voor kredietvoorzieningen, lagere inkomsten en een toename van de naar risico gewogen activa. Volgens RBC kan een verslechtering van de activa met tien basispunten al een invloed op de nettowinst hebben van 12 procent.

De impact van de Brexit en de verkiezingen in Nederland in maart volgend jaar, leiden eveneens tot extra onzekerheid bij ABN AMRO, zo verwachten de marktvorsers.

Op een groen Damrak sloot het aandeel ABN AMRO donderdag 2,1 procent hoger op 21,93 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Turbocharger
0
quote:

Turbocharger schreef op 1 december 2016 20:13:

Zo, even een vers draadje. De laatste maand van het jaar. Wordt het een eindejaars rally? Of kakken de koersen in?

De wereldeconomie trekt flink aan, Goldman Sachs ziet alle stoplichten op groen staan, niet in de laatste plaats door de verkiezing van Donald Trump als POTUS.

Ik blijf bij mijn bewering dat ABN nog deze maand de €22 aantikt. En de AEX eindigt boven de 470.

Ik ben benieuwd naar jullie visie.


Zowel ABN heeft de €22 ruim aangetikt en de AEX noteert nu boven de 470 zoals ik voorstelde.

Ik vroeg jullie ook naar jullie visie. Behalve ene 'visboerke' die totaal geen visie heeft, maar slechts constateerde dat vlgs hem de koers 'inkakte', hoor ik hier helaas niemand met een visie op de toekomstige koersontwikkeling van ABN.

Positief, negatief, ik hoor een ieder zijn visie op de koersontwikkeling van ABN op de korte tot middenlange termijn zeer graag.

Wie o wie?? Of heeft niemand die dit forum leest een visie op de koers van ABN?

996
0
Laten we het komende halfjaar het vizier maar richten op de bovenste bandbreedte van de verschillende adviezen: dus koers €23 - €24.
Dat lijkt me ook wel echt het maximum als we in het achterhoofd houden dat er 65 miljoen aandelen zijn geplaatst (nu echter nog in lock-up periode) en met misschien een mogelijke volgende tranche die naar de beurs gaat ergens in het komende jaar? Of zou de staat het voorlopig zo genoeg vinden? Lijkt me niet toch?
Turbocharger
2
Beste 996.

Met die koers 23-24 voor 2017 zit je wel goed.

De staat wil de 70% van de aandelen zeker kwijt. De stast wil geen asnseelhouder zijn inptivate ondernemingen. De staat kocht ABN op om omvallen te voorkomen, maar wil de stukken, liefst met 'winst' kwijt. Maar de particuliere markt is te klein om de resterende 70% = 650 miljoen stukken op te nemen.

Pak allemaal even je rekenhulpje erbij. 650 MILJOEN X €22 = 14,3 MILJARD. Wie denkt dat alleen particuliere beleggers even dik 14 miljard op tafel gaan leggen om de resterende stukken ABN op te kopen woont en leeft in de Efteling. Kiekwausen in het sprookjesbos.

Het gros van die 650 miljoen stukken moet dus geplaatst worden bij institutionele beleggers.

En die zijn niet achterlijk, die willen geld verdienen. Dus, de staat wil vsn zijn stukken af en de enige klantjes zijn institutionele beleggers.

En hoe krijg je die zo gek om dikke pakken ABN in te slaan? Nou??? Niet door 3% dividend uit te keren. Dus??? Juist ja. Die geef je een premie. Een dikke koerspremie.

Als de koers tegen de €22 aanhikt, breng je een plukje van 7% op de markt voor €20,40.

Die institutionele beleggers kopen tegen een korting van 8%! En die korting zit in no time weer in de koers. Lees mijn openingspost!

Je denkt toch niet dat ik helderziend ben??? De staat 'dumpt' 65 mln stukken bij indtitutionele partijen met een korting van 8%!

Tuurlijk happen die toe! En natuurlijk herstelt de koers weer naar het ude niveau. 8% koerswinst, plus 3% dividend, daar kun je mee aankomen als pensioen- of beleggingsfonds!

De geschiedenis zal zich herhalen. Loopt de koers aardig op, dan dumpt de opvolger van Jeroen Dijsselrat de volgende 10%. Wederom met een rond de 8% korting.

De kunst is om vlak voordat de flink is opgelopen te verkopen en terug te kopen na de plaatsing bij de institutionelen.

Ben je te laat? Geen probleem. Of je koopt bij op de lagere koers, en is de knip leeg, herstelt de koers zeer snel.

Volgende keer op tijd verkopen en wachten totdat de staat weer een plukje verkoopt tegen een flinke korting.

Dan inslaan, en 1 of 2 maanden later 8% rendement incasseren

Aangezien de staat nog met 650 miljoen stukken ABN in haar maag zit, zal dit de komende jaren regelmatig gebeuren. Die 650 miljoen stukken worden in tussen de 6 en 10 porties op de markt gebravht.

Als je daarvan niet de helft benut om 8% per keer te maken.....

Zo, dit was de les.

Gegroet allemaal,

TC

[verwijderd]
0
Mooi stukje TC, sluit ik me volledig bij aan. Wat zijn jullie verwachtingen? Gaan we morgen nog verder down of weer up?
torro
0
quote:

Substance schreef op 14 december 2016 18:06:

Mooi stukje TC, sluit ik me volledig bij aan. Wat zijn jullie verwachtingen? Gaan we morgen nog verder down of weer up?

Wist ik het maar, was het maar zo makkelijk
[verwijderd]
0
quote:

torro schreef op 14 december 2016 19:08:

[...]

Wist ik het maar, was het maar zo makkelijk
Zou toch heerlijk zijn, een paar dagen weten wat de beurs doet.
Verwacht nog een daling deze week, beetje spijt dat ik bij de 22 niet ben uitgestapt
Turbocharger
2
Beste Substance.

Onthou deze: Achteraf is iedere boer een advocaat. Of, iets populairder gezegd: Achteraf kijk je een koe in z'n hol.

Ik bedoel dit niet onvriendelijk. Hou mij ten goede. Ik voorspelde een koers van ABN van €22. En een AEX die boven de 470 zou staan. Beide voorspellingen zijn ruimschoots gekomen.

Maar heb ik verkovht op €22? Nee. Ik ben (helaas) geen helderziende. Ook dat schreef ik eerder. Zo ja, had ik verkocht op €22+ en nu.....tja, terugkopen onder de 21?

Ik heb geen idee of we morgen onder de 21 openen. Goldman S. is een half procent hoger gesloten, JP Morgan gelijk geëindigd. Het koersverloop omhoog is redelijk voorspelbaar, maar de russenliggende dips zijn veel moeilijker in te schatten.

Wat ik wel weet, is dat iedere dag en rond de 500k stukken eorden verhandeld in de slotveiling. Dat zegt weinig over vraag en aanbod. Gister ging in de eindveiling de koers 10 ct omhoog, vandaag weer 10 ct omlaag met 500K stukken.

Geen idee wie de aanbieders en de kopers zijn.

Let wel, voor ieder verhandeld stuk is er een verkoper, maar ook een koper. De koers geeft door stijging of daling alleen maar aan, dat er meer vragers dan aanbieders zijn en andersom.

De eerste 2 tot 3 uur worden er +/- 500K stukken ABN verhandeld. En dan, in de slotveiling, bij 1,5 miljoen stukken verhandeld over de gehele dag krijgen meer dan 500.000 stuks een ander baasje. Een derde van de dagomzet!

Ik heb ook niet verkovht bij 22+ hoewel ik deze koers voorspelde. Ik kocht op rond 20,40 maar voorzag de daling onder de 19,50 ook niet. Ik liet bijna 90 ct p st liggen!

Dat gebeurt helaas. Onthou: je laat altijd meer liggen dat je opraapt.

Hoe het verder gaat? De AEX sluit op recordniveau dit jaar. ABN ziet de 22 ook nog voor het vuurwerk. Maar gaan ze ruim over de 23 voor eind maart 2017? 23 zie ik wel degelijk, maar wie ergens tussen de 22 en 23 wil cashen, ga je gang.

Ik kocht eind 2015 RDS op 19,75 en voordpelde mijn betere helft dat RDS boven de 25 zou komen.

Toch verkochten wij op 22,48. Geld is geld, binnen us binnen.

RDS deed idd 25, ging terug tot onder de 22 en staat nu tegen de 25,50.

Onthou achteraf is iedere boer een advicaat, maar ook: Winst is winst, geld is veld. Iedereen kan en mag cashen wanneer hij wil.

Welterusten allemaal, geen paniek!

TC



[verwijderd]
0
Alweer een leuk stukje met veel wijze woorden TC.

Ik ben vanochtend direct uitgestapt om mijn winst te nemen. Na de brexit ingestapt op 15,6. Met dit aandeel een mooie rit gemaakt, compenseert weer een stuk van de gemaakte verliezen..

Verwacht ook dat we 2017 ingaan met 22 op de borden maar ik wacht mijn koopmoment nog even af.

Een verdere visie over 2017 heb ik nog niet, verwacht dat de koers niet boven de 24 komt en rond de 22 blijft schommelen.

Ben erg benieuwd wat het ''gevaar'' in Italië ons nog gaat bieden. Voor nu lijkt het erop dat beleggers vertrouwen hebben, hou er ook rekening mee dat het wel eens fout kan gaan.

Gr Substance
29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 16:30
Koers 15,590
Verschil +0,035 (+0,23%)
Hoog 15,670
Laag 15,340
Volume 2.063.179
Volume gemiddeld 3.450.078
Volume gisteren 2.509.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront