Van Lanschot « Terug naar discussie overzicht

Op naar de mooie cijfers op 24 augustus

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Forecast2006
0
Wordt een mooie rally deze week.

Succes allen die in Van Lanschot vertrouwen hebben.

Kind regards,

Forecast.
ronald64
0
Het is niet druk op het van Lanschot forum, Forecast. Vandaag inderdaad een leuk dagje, maar boven de € 17,00 komen de verkopers weer om de hoek kijken. Hopelijk stijgen we woensdag wat verder door. Heb er ook wel vertrouwen in.
[verwijderd]
0
Bij zowel de ING en ABN had ik voor de bekendmaking van de cijfers wat gekocht, dat pakte prima uit, heb ze dezelfde dag weer verkocht.
Nu twijfel ik om extra bij te kopen,afgaande op de adviezen zou het misschien verstandig zijn, immers niemand zegt verkopen en koersdoel is zeg maar rond de 23 euro.
Misschien doe ik het nog wel vlak voor sluitingstijd.
Succes morgen!!!
voda
1
Beursblik: winst Van Lanschot daalt fors

Minder inkomsten uit fees en commissies.

Van Lanschot heeft in de eerste helft van 2016 een fors lagere winst geboekt door lagere fee-inkomsten na een moeilijke eerste jaarhelft voor de merchant banking-tak. Dit verwachten twee door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

De nettowinst komt over de eerste zes maanden van dit jaar naar verwachting uit op 16,5 miljoen euro, een ruime halvering vergeleken met de nettowinst van 34,3 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Met name een daling van de fee-inkomsten lag ten grondslag aan de lagere winst. De fee-inkomsten komen uit op 120,1 miljoen euro, terwijl ze een jaar eerder nog 141,0 miljoen euro bedroegen. De rentebaten vertonen naar verwachting een lichte groei.

Analist Anton Kryachok van UBS verwacht dat tegenover de druk op de fee-inkomsten bij de merchant banking-tak, juist hogere opbrengsten voor de vermogensbeheertak staan dankzij twee nieuwe mandaten van meer dan 1 miljard euro.

De kostenratio loopt naar verwachting sterk op, van 71,3 procent een jaar eerder tot 85,1 procent ultimo juni. Met name analist Albert Ploegh van ING voorziet een stevige stijging, met een raming voor de kostenverhouding van 86,9 procent.

De analisten zien de voorzieningen voor slechte leningen snel normaliseren, van 32 miljoen vorig jaar tot slechts 10 miljoen euro.

Ze zijn verder positief over de geplande overname van Staalbankiers, die het beheerd vermogen met zo'n 10 procent laat toenemen.

ING-analist Ploegh verwacht geen interim-dividend bij de halfjaarcijfers, maar UBS verwacht wel op termijn een verhoging van de pay-out ratio door Van Lanschot van vijftig naar zeventig procent.

UBS voorziet in de komende jaren ook een verdriedubbeling van het huidige rendement op eigen vermogen van 3,5 procent tot circa 11 procent in 2020, dankzij stijgende inkomsten en een afnemend kapitaalbeslag. De kernkapitaalratio wordt geraamd op 16,9 procent, tegen 16,3 procent ultimo 2015.

Van Lanschot publiceert de halfjaarcijfers woensdag voorbeurs. Zowel ING als UBS hanteren voor de bank een koopadvies met koersdoelen van respectievelijk 23,00 en 21,70 euro.

Het aandeel Van Lanschot noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,3 procent lager op 16,75 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Bedankt, al is niet alles goed wat ik lees.
Koopadvies blijft gehandhaafd en daar richt ik mij dan maar op.
[verwijderd]
0
Ik moet het allemaal nog eens rustig nalezen maar in het verhaal van voda hierboven wordt de netto winst geschat op 16,5 miljoen en volgens mij is het nu 31,5 miljoen dus bijna 2 keer zoveel.
Lijkt er goed uit te zien.
Forecast2006
0
DEN BOSCH (AFN) - Van Lanschot heeft in een turbulente eerste jaarhelft het hoofd boven water weten te houden. De Bossche vermogensbeheerder boekte een onderliggende nettowinst van 37,7 miljoen euro, net zoveel als een jaar eerder.Van Lanschot beheerde halverwege het jaar in totaal ruim 66 miljard euro aan spaargeld en beleggingen voor zijn klanten. Dat is 5 procent meer dan eind 2015. De toename is het gevolg van een netto-instroom van 2,7 miljard euro en een positief koerseffect van 1,6 miljard euro.De zakelijke kredietportefeuille is de afgelopen periode verder afgebouwd. Daardoor zijn ook de risico's op wanbetaling verminderd. Dat heeft geleid tot een vrijval van 1,7 miljoen euro aan eerder getroffen voorzieningen. Vorig jaar moest in de eerste jaarhelft nog per saldo bijna 32 miljoen euro worden toegevoegd aan de stroppenpot. - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-240816...
[verwijderd]
0
Teleurstellende reactie, eerst mooi bijna 17,20 dan hoop je in de 17 te blijven maar al heel snel weer in de 16.
Had er meer van verwacht.
Forecast2006
0
AMSTERDAM (AFN) - Van Lanschot heeft in de eerste jaarhelft de verwachtingen ruimschoots overtroffen. Dat komt onder meer door een onverwachte vrijval van kredietvoorzieningen, schrijven analisten van ING woensdag in een commentaar.De nettowinst pakte met 31,5 miljoen euro flink hoger uit dan de consensus van 17,8 miljoen euro. Zonder eenmalige posten kwam het resultaat op 37,7 miljoen euro, net zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-240816...
Wilmetpensioen
0
Op zich verbaast het koersverloop mij niets. Dit is geen stuiter aandeel. Waarschijnlijk kruipt de koers langzaam omhoog. Kan maanden duren. Wie wil speculeren, koopt een ander aandeel. Wie wil beleggen, koopt Van Lanschot. Wie echt belegt, wordt de uiteindelijke winnaar.
Forecast2006
0
Wilmetpensioen
0
De verwachtingen van beleggers worden in ieder geval met succes getemperd door deze verkopen. Kan een individuele partij zijn met liquiditeitsproblemen, maar kan ook bewust zijn. Hierdoor kan een andere partij goedkoop inkopen. Maar u ook. Niet intrappen, gewoon stukken vasthouden en bijkopen. Cijfers zijn gewoon goed, koers staat laag.
Tordan
0
Zojuist een update van probeleggen:

In het kort: Ze houden de positie aan.
Kapitaalsoverschot dat richting aandeelhouders gaat: Tussen 6,50 en 8 euro per aandeel. Dit jaar op deze koers een div rend van minimaal 4,5- 8 %.
Gaat even duren, maar zit een enorme verborgen waarde in dit aandeel. Op de dips bijkopen!!

Suc6
voda
0
Update: Van Lanschot boekt stabiel resultaat

Vrijval van voorzieningen voorkomt sterke winstdaling.

Van Lanschot heeft in de eerste helft van 2016 een licht lagere winst geboekt als gevolg van een moeilijke periode voor de merchant banking-tak, maar de winstdaling bleek veel minder sterk dan verwacht dankzij een vrijval van kredietvoorzieningen. Dit maakte de bank woensdag bekend.

De nettowinst over de eerste zes maanden van dit jaar bedroeg 31,5 miljoen euro, lager dan de 37,7 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Twee vooraf door ABM Financial News geraadpleegde analisten rekenden gemiddeld op een veel lagere winst van slechts 16,5 miljoen euro.

De bank noteerde een vrijval van voorzieningen voor slechte leningen van 1,7 miljoen, nadat een jaar eerder nog voor 32 miljoen euro aan voorzieningen moest worden genomen. Dit bleek fors beter dan verwacht. Analisten hadden nog gerekend op 10 miljoen euro aan voorzieningen.

Het onderliggend resultaat, exclusief de last van 8 miljoen euro voor de compensatieregeling voor MKB-rentederivaten, was exact gelijk aan een jaar eerder op 37,7 miljoen euro.

"Door een stijging van onze assets under management is onze positie als onafhankelijke gespecialiseerde wealthmanager verder versterkt", stelde bestuursvoorzitter Karl Guha in een verklaring.

De bank kon een stijging van het beheerd vermogen melden van 8 procent, van 50,3 miljard naar 54,3 miljard euro. De groei vond vooral plaats bij Asset Management, terwijl het beheerd vermogen bij Private Banking licht daalde.

De inkomsten uit provisies daalden in de afgelopen periode met 6 procent tot 117 miljoen euro, van 141 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden in aanloop naar de halfjaarcijfers op 120 miljoen euro. De rentebaten stegen sterker dan verwacht, met 8 procent tot 110 miljoen euro.

De kostenratio liep zoals verwacht op, van 70,7 procent een jaar eerder tot 81,1 procent ultimo juni, maar minder sterk dan sommige analisten voorzagen.

De kernkapitaalratio steeg naar 17,3 procent, tegen 16,3 procent ultimo 2015.

Het aandeel Van Lanschot sloot dinsdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 16,90 euro.

Update: om artikel te koppelen aan fonds Van Lanschot

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Het aandeel is denk ik gewoon te onbekend.
Als een grote bank met deze cijfers was gekomen dan zou je nu rond de 18 euro staan.
Je zou dus een mooie stijging mogen verwachten maar straks staan we gewoon in het rood.
Frustrerend maar ik blijf er wel in.
Forecast2006
0
Ik blijf er ook gewoon in.

EVI komt steeds meer langs in de reclame op TV en met een paar aanbevelingen na analyse van de halfjaarcijfers gaat dit aandeel verder met stijgen tot rond de € 22,-

Succes allen.

Forecast.
Tordan
0
ronald64
0
Het is een echt aandeel voor aandeelHOUDERS. Dat superdividend zal ook wel ergens in 2018 of 2019 in beeld komen.
Wegleggen en niet meer naar omkijken.
43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 32,400
Verschil +0,250 (+0,78%)
Hoog 32,550
Laag 32,200
Volume 45.279
Volume gemiddeld 88.064
Volume gisteren 64.387

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront