Gemalto « Terug naar discussie overzicht

Gemalto augustus 2016

40 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel Gemalto

Koersdoel naar 45,00 euro.

Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor Gemalto verlaagd van 47,00 naar 45,00 euro met een ongewijzigd Underperform advies.

De Zwitserse zakenbank besloot tot de koersdoelverlaging in aanloop naar de kwartaalcijfers van het Franse digitale beveiligingsbedrijf op 26 augustus.

Credit Suisse heeft al sinds 2014 een verkoopadvies op Gemalto. Het fonds koerste vrijdag, op een licht hoger Damrak, 1,2 procent lager op 55,00 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
down
0
Ook dit aandeel gemalto mag niet hoger ondanks hun zeer goede kaspositie en opdrachten die ze binnenslepen. Het indertijd geschatte koersdoel van meer dan 70 euro word sinds augustus vorig jaar niet meer behaalt ondanks de goede vooruitzichten. Waarschijnlijk is Credit S. geen goede vriend van gemalto als je bedenkt dat ze de koers nog verder omlaag willen naar 47 euro dan vraag je je af waarom dan!?
[verwijderd]
1
ik heb vandaag een paar calls gekocht, dit aandeel gaat snel enkele dagen up dan weer geshort, en ik denk dat het binnenkort weer enkele euro s hoger staat.
gokje, paar 100 euro zou leuk zijn
[verwijderd]
0
beetje bij beetje up, morgen maar eens verkopen, paar 100 euro winst is mogelijk.
grote geld zit in calls TT, binnenkort flink up daar :-)

viermeiden
0
AMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft afgelopen halfjaar een hogere operationele winst geboekt dan een jaar eerder, op een stabiele omzet. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de digitaal beveiliger vrijdagochtend publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een operationele winst van bijna 177 miljoen euro voor Gemalto in de eerste helft van 2016. De eerste zes maanden van vorig jaar leverden een winst uit operationele activiteiten van 160 miljoen euro op. Gemalto boekte naar verwachting een omzet van 1,5 miljard euro, wat even hoog zou zijn als een jaar eerder.

Bestuursvoorzitter Olivier Piou benadrukte in een toelichting op de jaarcijfers van 2015, begin maart, de transformatie die Gemalto de afgelopen jaren heeft gemaakt. De traditionele telecomdiensten zijn daarbij overvleugeld door de activiteiten op het gebied van betaalverkeer, cyber security en het 'Internet of Things'. Die trend zet dit jaar verder door, stelde Piou.

Winst

Het bedrijf verwacht dit jaar zijn marges verder te verbeteren. Dat moet de groei van de winst uit activiteiten versnellen naar de doelstellingen voor 2017, waarbij volgend jaar wordt gemikt op een operationele winst van minstens 660 miljoen euro.

Daarbij moet de omzet van onderdeel Platform & Services, dat zich onder meer richt op internetbeveiliging, groeien tot 1 miljard euro. Vorig jaar kwamen die opbrengsten al uit op 898 miljoen euro. Het onderdeel Payment & Identity realiseerde toen een omzet van 1,8 miljard euro, terwijl de hele omzet van Gemalto vorig jaar uitkwam op 3,1 miljard euro.

De halfjaarcijfers vormen het laatste optreden van Piou. Hij wordt eind deze maand opgevolgd door Philippe Vallée.

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-240816...

viermeiden
voda
0
Beursblik: Gemalto boekt vlakke omzet

Marges verbeterden wel in eerste jaarhelft.

Gemalto heeft in de eerste zes maanden van het jaar een vrijwel vlakke omzet geboekt, terwijl de marges zijn verbeterd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt uit een consensus voor de cijfers van de Franse digitale beveiliger met een notering aan Euronext Amsterdam.

Analist Christophe Quarante van Société Générale voorziet een vlakke omzet van 1.493 miljoen euro, waarmee de taxatie van de marktvorser vrijwel gelijk is aan de analistenconsensus van 1.491 miljoen euro en fractioneel onder de omzet van 1.499 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2015.

Per segment voorziet de marktvorser van Société Générale een lichte daling bij Mobile en een daling bij SIM activiteiten, omdat er geen herstel wordt verwacht in Latijns-Amerika en Azië. Wel zal de omzetdaling bij SIM kleiner zijn dan de afname van 34 procent in het eerste kwartaal, aldus Quarante, die bij de segmenten Payment & Identity en Government Programmes wel omzetstijgingen voorziet.

In een voorbeschouwing op de cijfers die Kepler Cheuvreux eerder vrijgaf, sprak analist Sébastien Sztabowicz ook al de verwachting uit dat de omzet van Gemalto vrijwel vlak zal uitkomen. De marktvorser verwacht daarbij wel een minder grote omzetdaling uit mobiele activiteiten, omdat er minder druk was op de verkoop van SIM-kaarten.

Waar analisten uitgaan van een vrijwel vlakke omzet voor Gemalto, zullen de marges wel verbeteren. De brutomarge zal volgens Société Générale met 110 basispunten zijn verbeterd en daarmee is analist Quarante iets optimistischer dan de consensus die wijst op een verbetering van de brutomarge met 100 basispunten.

De operationele winst, die in de eerste zes maanden van 2015 uitkwam op 160 miljoen euro zal zijn verbeterd naar 176 miljoen euro, verwacht Société Générale. Quarante is daarmee positiever dan de markt, die gemiddeld rekent op een verbetering van de operationele winst tot 169 miljoen euro. De bijbehorende winstmarge zal daarmee volgens Société Générale uitkomen op 11,8 procent, tegenover 10,6 procent in het eerste halfjaar in 2015. De marktconsensus ligt op 11,3 procent.

Wat betreft de outlook van Gemalto voor heel 2016 verwachten zowel Quarante van Société Générale als Sztabowicz van Kepler Cheuvreux een herhaling van de verwachting dat de brutomarge van 39 procent in 2015 met 1,5 procentpunt zal verbeteren. Sztabowicz zei in zijn vooruitblik op de cijfers van Gemalto wel dat hij vraagtekens zet bij de doelstellingen voor 2017. De analist sluit niet uit dat Gemalto, dat bij de halfjaarcijfers voor het eerst rapporteert onder de nieuwe CEO Philippe Vallée, de verwachting voor de operationele winst neerwaarts zal bijstellen. Gemalto mikt voor volgend jaar op een operationele winst van 660 miljoen euro, terwijl de bedrijfsconsensus uitgaat van 580 miljoen euro. Een bandbreedte van 600 miljoen tot 620 miljoen euro lijkt Sztabowicz dan ook realistischer, verklaarde de marktanalist.

Société Générale en Kepler Cheuvreux hebben beiden een koopaanbeveling op Gemalto. De cijfers worden van donderdag op vrijdagnacht vrijgegeven.

Op een rood Damrak koerste het aandeel donderdag 1,6 procent lager op 58,48 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
slei
0
bezinteergebelegt
0
quote:

slei schreef op 26 augustus 2016 08:03:

Conform verwachtingen - koers stabiel of wat hoger komende tijd?
conform verwachtingen is in Amsterdam steevast een doodschop van een procent of 4 a 5. Ik vrees dus weer het ergste om 9.00 uur, ook gezien het feit dat de koers de afgelopen weken al is opgelopen. Ben benieuwd of het deze keer anders zal zijn.
Endless
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 26 augustus 2016 08:25:

[...]

conform verwachtingen is in Amsterdam steevast een doodschop van een procent of 4 a 5. Ik vrees dus weer het ergste om 9.00 uur, ook gezien het feit dat de koers de afgelopen weken al is opgelopen. Ben benieuwd of het deze keer anders zal zijn.
Als dat gebeurd weet je dat je goed bijkoop moment hebt maar ik verwacht nu toch echt een plus van minimaal 5%
viermeiden
0

Gemalto (09:43)
61,710 0,000 (+6,01%)

AMSTERDAM (AFN) - Gemalto houdt vast aan zijn doel voor een operationele winst van minstens 660 miljoen euro volgend jaar, maar erkent dat het moeilijk wordt om dat te realiseren. Dat zei scheidend topman Olivier Piou vrijdag in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Volgens Piou raakt mobiel betalen niet zo snel ingeburgerd als gedacht. ,,Maar enkel deze tegenvaller betekent niet dat we ons doel aanpassen. Het is ook een ijkpunt voor ons personeel. Het is nu zaak om de efficiëntie te verhogen, maar het wordt lastiger om het doel te halen", zei Piou, die erkende dat de consensus over de verwachte winst aanmerkelijk lager is.

De bestuursvoorzitter bevestigde dat Gemalto zeer geïnteresseerd is in de beveiligings- en biometrietak Morpho van de Franse vliegtuigbouwer Safran. ,,We hebben net als andere bedrijven een eerste voorstel gedaan en daar zijn potentiële kopers uit naar voren gekomen. Morpho en Gemalto zijn zeer complementair aan elkaar en kunnen samen een soort Europese superkampioen worden."

Voor op schema

Voor het tweede doel uit het meerjarenplan van het bedrijf, dat tot eind 2017 loopt, ligt Gemalto voor op schema. De beoogde 1 miljard euro omzet met de divisie Platform & Services wordt mogelijk zelfs dit jaar al behaald.

Piou, die eind deze maand plaatsmaakt voor Philippe Vallée, wilde niet vooruitlopen op nieuwe doelen. ,,Er is een reden dat de transitie op dit moment plaatsvindt. Dat is zodat mijn opvolger zijn eigen doel kan stellen. Dat zal ongeveer een jaar duren."

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-260816...

viermeiden
[verwijderd]
0
down
0
Hoe zit het met het dividend van gemalto, dat mag toch wel wat hoger zijn dan hun doelstellingen Het vorig was amper 0,49 cent en voor de komende jaren schatten zij dat op 0,64 cent 2017 dat is magertjes tegenover de koers die dan op 70 euro moet staan in 2017 Overigens kun je er maar enkele honderden kopen omdat de prijs per aandeel hoog is om het te kopen voor ""dat"' dividend .
[verwijderd]
0
Toppie, Als dividendbelegger met weinig keuze voor high-yield ben ik ook voorzichtig aan het gaan voor koerswinst. had een positie van een kwart miljoen in Gemalto genomen 2 dagen geleden en nu vandaag lekker gecashed :))))
Ging het altijd maar zo leuk lol.
voda
0
Beursblik: S&P Equity Research verhoogt koersdoel Gemalto

Koersdoel naar 65,00 euro.

S&P Equity Research heeft het koersdoel voor Gemalto verhoogd van 60,00 naar 65,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek uit een reactie van analist Jia Man Neoh op de halfjaarcijfers van de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak.

Volgens de analist waren de resultaten van Gemalto onderliggend in lijn met de verwachtingen, waarbij vooral de divisie Payment & Identity sterk presteerde. Dit compenseerde volgens S&P voor de zwakke ontwikkelingen bij Mobile.

Ondanks de verhoging ligt het koersdoel van 65,00 euro nog wel altijd onder het vijfjarige gemiddelde. Dit is volgens Neoh gerechtvaardigd gezien de tragere groeivooruitzichten voor de activiteiten van Gemalto op het vlak van SIM-kaarten.

Neoh merkte verder op dat uit de halfjaarcijfers bleek dat Gemalto goede vooruitgang boekt in het optimaliseren van de kosten en het verbeteren van de verkoopmix.

"Met de nette resultaten in het achterhoofd en het herhalen van de outlook, zien we de vooruitzichten voor Gemalto verbeteren om de operationele winstdoelstelling voor 2017 te halen, ondanks de omzetvertraging bij SIM", zo zei Neoh.

Op een vlak Damrak koerste het aandeel Gemalto 5,3 procent hoger op 61,31 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Gemalto zet solide halfjaar neer

ING vertrouwen in margedoelstelling.

Gemalto heeft over het eerste halfjaar solide resultaten behaald, die overeenkwamen met de verwachtingen. Dit bleek vrijdag uit de analyse van de resultaten van Gemalto door ING.

Analist Marc Zwartsenburg stelde vast dat divisie Payment & Identity een "gezonde" omzetgroei liet zien tegen constante wisselkoersen, wat de tegenwind bij de tak Mobile grotendeels compenseerde.

Zwartsenburg meent dat Gemalto goed op koers ligt om zijn doelstelling voor de groei van 1,5 procentpunt voor de brutomarge te realiseren.

ING heeft Gemalto op de kooplijst staan met een koersdoel van 75,00 euro. Het aandeel noteerde vrijdag op een rood Damrak 7 procent hoger op 62,27 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Raar einde van de beursdag, er zijn blijkbaar veel bedrijven die grof geld hebben geïnvesteerd in Gemalto. Mooi moment om te verkopen lijkt me, de boel zal volgende week wel weer in elkaar tuimelen.

Fijn weekend allemaal
thlmx01
0
40 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
871,39  +4,88  +0,56%  14:20
 Germany40^ 18.019,90 +0,89%
 BEL 20 3.883,52 +0,52%
 Europe50^ 4.975,92 +0,79%
 US30^ 38.314,01 +0,17%
 Nasd100^ 17.229,49 +0,11%
 US500^ 5.017,47 +0,01%
 Japan225^ 37.548,71 -0,46%
 Gold spot 2.307,66 -0,84%
 EUR/USD 1,0675 +0,21%
 WTI 81,16 -1,08%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +38,60%
PROSUS +3,64%
JUST EAT TAKE... +3,06%
BAM +2,63%
ALLFUNDS GROUP +2,63%

Dalers

RANDSTAD NV -6,68%
Akzo Nobel -4,81%
NSI -4,34%
FASTNED -2,88%
Fugro -1,63%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront