ABN AMRO AUGUSTUS

83 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
alrob
0
vandaag ingestapt; geen draadje nog voor augustus tot mijn verbazing.
Allemaaal geschrokken van de test?
Kom nou, instappen of bijkopen bij deze lage koers.
Next35
0
Ben ook (voor t eerst) ingestapt op 16,10. Verwacht geen spektakel bij dit aandeel, maar is wel een redelijk veilig dividendaandeel.
De_echte_Frank
0
" Wel benadrukte KBC dat de uitkomsten van de test zijn gebaseerd op de balansen van eind 2015, waarmee maatregelen die dit jaar zijn genomen nog niet zijn ingebed. ,,ABN blijft sterk gekapitaliseerd"

Lijkt mij de belangrijkste gedeelte uit het artikel. Bovendien, een staatsbank met een geslaagde maar minder marktconform dan verwachte stresstest? Lijkt mij een contradictie. Er kan veel gebeuren maar zolang ABN in handen is van de overheid en er een politiek belang is deze met winst (belastinggeld) te verkopen maak ik mij geen zorgen.
voda
0
'ABN AMRO iets teleurstellend uit stresstest'

Gepubliceerd op 1 aug 2016 om 11:15 | Views: 3.917

AMSTERDAM (AFN) - De uitkomst van de stresstest die de Europese bankentoezichthouder EBA heeft uitgevoerd is voor ABN AMRO lichtelijk teleurstellend. Dat stellen analisten van KBC maandag in een reactie op de test, waarvan de uitkomsten vrijdagavond bekend werden.

Volgens het slechtste scenario zou de kapitaalbuffer van ABN AMRO met 6 procentpunt slinken. Analisten van KBC hadden niet voorzien dat ABN bij de banken zou horen die hun kapitaalpositie zo sterk zouden zien slinken. Wel benadrukte KBC dat de uitkomsten van de test zijn gebaseerd op de balansen van eind 2015, waarmee maatregelen die dit jaar zijn genomen nog niet zijn ingebed. ,,ABN blijft sterk gekapitaliseerd", aldus de Belgische bank.

De resultaten voor ING waren volgens KBC bemoedigend. Sowieso waren de uitkomsten van de test volgens de bank voor de meeste banken in de Benelux ,,bevredigend" en dat zal bij investeerders hier en daar voor opluchting zorgen. Toch zijn er banken die bij verschillende scenario's moeite zullen krijgen om kapitaal te laten terugvloeien naar aandeelhouders.

Relatief groot

Aan de stresstest zijn geen directe gevolgen gekoppeld. Toezichthouders nemen de uitkomsten later dit jaar mee bij het bepalen van de mate waarin banken hun kapitaalreserves eventueel moeten versterken.

Ook bij ING benadrukken analisten dat de impact van de test bij ABN AMRO relatief groot is.

Het aandeel ABN AMRO was maandag rond 11.10 uur met een min van 3,5 procent, tot 16,05 euro, de sterkste daler in de AEX. ING zag zijn beurskoers na een positieve start 1 procent slinken tot 9,90 euro.
Alterak
0
Ik ben bijzonder benieuwd naar het kwartaalbericht van ABN - het lijkt in het kielzog van ING weer wat te herstellen, maar zeker gezien de introductiekoers hebben we nog een lange weg te gaan. Dividend is dan wel weer een mooi "zekerheidje"met deze standen.
alrob
0
Dan zal je nog tot woensdag 17 augustus geduld moeten hebben. De koers is inmiddels al flink aan het herstellen; de banken en verzekeraars komen weer uit het verdoemhokje; mijn calls doen nu 100% winst en hou ze verder vast. Zou de introductiekoers dit jaar nog weer op de borden verschijnen, is het feest.
De_echte_Frank
0
quote:

Alterak schreef op 4 augustus 2016 15:18:


Ik ben bijzonder benieuwd naar het kwartaalbericht van ABN - het lijkt in het kielzog van ING weer wat te herstellen, maar zeker gezien de introductiekoers hebben we nog een lange weg te gaan. Dividend is dan wel weer een mooi "zekerheidje"met deze standen.


Is het kort door de bocht aan te nemen dat pas resterende aandelen worden uitgegeven als de koers weer boven de introductie prijs staat? Ergo, alles daaronder is nu heel goedkoop inslaan?
Sprinter12
0
Ik wil ook ABN AMRO aandelen nemen, maar moet je dan een ABN AMRO spaarrekening hebben? Voor het afsluiten van verzekeringen is dat namelijk zo, dus ik ben benieuwd hoe dit zit wanneer je aandelen koopt. Op www.abnamro.nl/nl/prive/sparen/index.... las ik daar namelijk niks over.
De_echte_Frank
0
quote:

Sprinter12 schreef op 9 augustus 2016 11:55:


Ik wil ook ABN AMRO aandelen nemen, maar moet je dan een ABN AMRO spaarrekening hebben? Voor het afsluiten van verzekeringen is dat namelijk zo, dus ik ben benieuwd hoe dit zit wanneer je aandelen koopt. Op www.abnamro.nl/nl/prive/sparen/index.... las ik daar namelijk niks over.


Beste Sprinter,

Leuk dat je interesse hebt in de aandelen en specifiek abn! Het lijkt mij ten zeerste te overwegen eerst goed in te lezen in de basisbegrippen en het functioneren van de (aandelen)markten. Neem daarna bijvoorbeeld iets van een proef portefeuille om het spel te leren begrijpen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen lezen dat voor het aanschaffen van aandelen je terecht kunt bij vele brokers, zonder specifiek een rekening te openen bij het aandeel dat je koopt (zou geen doen zijn toch?).

Succes verder!
A3aan
0
Best aardig aandeel om calls en puts op te schrijven. Bijna maandelijks de meeste premie binnengehaald en pas 1 keer de aandelen geleverd gekregen, die ik overigens na 14 dagen weer zonder verlies er weer uit kon doen. En zo zit ik alleen met een basisaantal om de geschreven calls te dekken.
[verwijderd]
0
Vraagje: hoe komt t dat de verwachtingswaarde van Call AAB Dec'16 €15 niet eens € 0,15 bedraagt?
alrob
0
bedoel je de call van ABNAMRO van dec16 15 euro? Die is ongeveer 2.50!
En inderdaad weinig verwachtingswaarde.
A3aan
0
Dat bedoeld magere hein niet. Koers gesloten op 17,40, dan is inderdaad de verwachtingswaarde maar zo'n 10 tot 15 cent. Immers voor de call betaal je 2,50 met recht te kopen voor 15,00 euro, dus is verschil maar 10/15 cent.
Eigenlijk best goedkoop. Koop je 1000 aandelen dan moet je 17.400 euro op tafel leggen. Koop je 10 callopties dec16/15,00, dus maar 2500 euro. Gaat het aandeel tot afloopdatum optie 1,00 euro omhoog, dan is je optie ook 0,85/0,90 cent per aandeel omhoog gegaan.
Wel krijg je geen eventueel tussentijds dividend uitgekeerd als dat voor afloopdatum op het aandeel wordt uitgekeerd.
alrob
0
De calls die ik heb, de 18.00 juni17 is veel duurder; is 1.10 inderdaad, want die heeft een verwachtingswaarde van ongeveer 1.65
[verwijderd]
0
Vlgns de agenda staat er voor 2016 geen dividend meer gepland na juni 2016. Dan nog vind ik € 0,15 aan verwachtingswaarde bitter weinig met zo'n VIER MAANDEN handel te gaan....er moet meer achter zitten zegt mijn gevoel. Minder goede Cijfers? Stresstest?
Ik zit behoorlijk ITM met die calls dec 15, en overweeg te cashen..... Wat is wijsheid....???
[verwijderd]
0
[quote alias=Slnc id=9519976 date=201608091936]
24-08-2016 ABN AMRO: Notering ex-interim dividend

[/huh...? www.beleggersagenda.eu/aandelen/abn-a...

Zie hier niets staan...
[verwijderd]
0
Dank Sinc, dat wordt binnenkort toch maar cashen.... Na ex-div zien we wel weer...??
alrob
0
Meestal is ook bij een call die flink in the money is het ex dividend gaan wel in de koers verwerkt. Vroeger werd er veel op gehandeld.Maar nu is die truc wel uitgewerkt.
83 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 jul 2020 15:01
Koers 8,054
Verschil -0,182 (-2,21%)
Hoog 8,204
Laag 8,002
Volume 1.971.293
Volume gemiddeld 6.764.371
Volume gisteren 3.956.533