ABN AMRO JULI 2016

31 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jan70 de kleine belegger
0
quote:

Rudie000 schreef op 6 juli 2016 21:16:


De bodem ligt bij 0

Onzin!!
Zelfs Baan en World Online, twee geweldige missers in de vorige eeuw hadden 0 niet als bodem.
Neemt niet weg dat Italiaans onrust en dergelijk even geen goed doen.
Was ik van mening dat veel al was ingeprijsd maar liet me toch verrassen door een verdere daling.
Zelf verwacht ik dat tussen 13 en 14 euro e.e.a. zal uitbodemen. Puur gevoelsmatig. Nu het ergste te hebben gehad past mij wel beter.
Maar tot nul...zelfs een zware bankencrisis zal dat niet voor elkaar krijgen.
[verwijderd]
0
Vraag maar eens aan SNS beleggers wat de bodem is...

Nu zie ik dat bij ABN niet zo gauw gebeuren maar een bodem aanwijzen is onmogelijk. Voorlopig was de 14 de bodem maar ik denk dat het nog wel wat lager kan.. Desalniet te min denk ik dat er op termijn wel weer een ritje richting de 18 inzit.
florida7
0
Nog een mooie rit voor de boeg als ze hei ING koersdoel van €23 gaan halen.
Lijkt mij wel wat aan de hoge kant. Terug naar de koers voor de brexit van €18,50 lijkt mij
al mooi.
voda
0
Beursblik: Exane verlaagt koersdoelen ABN AMRO en ING Groep

Franse broker past ramingen aan na Brexit.

Exane BNP Paribas heeft dinsdag het koersdoel voor zowel ABN AMRO als ING Groep verlaagd met een ongewijzigd Neutraal advies, vanwege voorziene druk op de rentemarge, minder leningengroei en lagere provisie-inkomsten na het Brexit-referendum, waarin een meerderheid van de Britse bevolking koos voor uittreding uit de Europese Unie.

De marktvorsers verlaagden de gemiddelde winstverwachtingen voor banken in de 'Frenelux', oftewel de Benelux en Frankrijk, voor 2017 en 2018 met respectievelijk 6 en 8 procent. Extra kostenbesparingen kunnen volgens de marktvorsers onvoldoende compenseren voor de verwachte rentebewegingen en lagere tarieven voor krediet.

De analisten merkten op dat beleggers afgelopen week minder aandacht hadden voor een mogelijke economische groeivertraging in de eurozone of de Italiaanse bankencrisis, maar vooral vragen stelden over de impact van Brexit op de rentemarge bij banken. Tarieven op nieuwe leningen kunnen volgens Exane nog "slechts" met 31 basispunten omlaag, na eerdere verlagingen in 2016 met 10 tot 35 basispunten.

De Europese Centrale Bank zal naar verwachting van de Franse bank in verband met Brexit de rente met nog eens 10 tot 15 basispunten verlagen, wat verdere druk zet op de korte marktrente. Een uitbreiding van het opkoopprogramma zal bovendien de lange rente verder laten dalen.

Exane BNP Paribas verlaagde het koersdoel voor ABN AMRO met 3 procent naar 17,50 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. De analisten stelden de winstramingen voor 2016 en 2017 met respectievelijk 16 en 7 procent neerwaarts bij.

Het koersdoel voor ING Groep werd door Exane BNP Paribas eveneens verlaagd met 3 procent en een ongewijzigd Neutraal advies. De analisten stelden de winstramingen voor 2016 en 2017 met respectievelijk 3 en 2 procent slechts nipt neerwaarts bij.

Voor KBC Group en Société Générale verlaagden de analisten de koersdoelen met 4 procent en het koersdoel voor de Franse bank Natixis werd met 8 procent verlaagd. Natixis en KBC Group blijven de favoriete aandelen van de Franse bank.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel ABN AMRO dinsdag 2,0 procent hoger op 15,58 euro. ING Groep dikte 2,5 procent aan op 9,57 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Beursblik: JPMorgan verhoogt koersdoel ABN AMRO

Analisten blijven positiever over ING.

JPMorgan Cazenove heeft het koersdoel voor ABN AMRO licht verhoogd, terwijl dat voor ING Groep ongewijzigd blijft. Dit staat dinsdag in een rapport van de Amerikaanse zakenbank over de Nederlandse bankensector in aanloop naar de cijfers over het tweede kwartaal.

De analisten van JPMorgan blijven ook na het Brexit-referendum positiever over ING, op grond van de sterkere winstgroei, het hogere dividendrendement en de lagere risico's in de sectoren transport en offshore olie- en gas. ING behoudt daarom een Overwogen advies, terwijl ABN AMRO een Neutraal advies heeft bij de zakenbank.

Het interimdividend voor ABN AMRO wordt licht lager ingeschat dan vorig jaar, op 0,35 euro per aandeel, als gevolg de recente overeengekomen compensatieregeling voor MKB-derivaten.

De analisten merken op dat de aandelenkoersen van ING en ABN AMRO nog niet geheel zijn hersteld na de koersval die volgde op het Brexit-referendum van 23 juni, met koersdalingen van respectievelijk 3 en 7 procent, terwijl Europese banken gemiddeld weer geheel zijn hersteld van deze schok. Hierdoor zijn de aandelen wat aantrekkelijker gewaardeerd, afgezet tegen de verwachte winst in 2018, dan de rest van de Europese sector.

JPMorgan denkt dat de cijfers over het tweede kwartaal de koersen een positieve impuls kunnen geven, als de twee Nederlandse banken kunnen bevestigen dat de rentemarge dit jaar op peil blijft dankzij verder verlaagde spaarrentes, en als het interimdividend voldoet aan een verwacht dividendrendement van 6,7 procent voor ING dit jaar en van 4,8 procent voor ABN AMRO.

De analisten voorzien voor dit jaar minder inkomsten uit handel en beleggingen bij ABN AMRO en verlaagden daarom de winstraming met 0,9 procent tot 1,88 euro. Gezien het lagere verwachte dividend werd het koersdoel evenwel licht omhoog bijgesteld, van 18,60 naar 18,70 euro.

Ook voor ING wordt de winstraming verlaagd, met 1,3 procent, om dezelfde redenen als bij ABN AMRO. Het koersdoel blijft ongewijzigd op 11,60 euro.

De analisten Daniel Do-Thoi en Kian Abouhossein verwachten verder dat de Nederlandse banken voorzichtig zullen blijven over mogelijke betalingsproblemen bij leningen in de sectoren olie- en gas en transport. De uitstaande risico's in deze sectoren, die het moeilijk hebben, zijn voor ABN AMRO relatief veel hoger, op 69 procent van het eigen vermogen, tegen 28 procent voor ING.

Het aandeel ING noteerde dinsdagochtend op een rood Damrak 0,4 procent lager op 9,74 euro. ABN AMRO verloor 0,1 procent tot 16,21 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Zalm eerder weg bij ABN AMRO - media

Bestuurder Chris Vogelzang belangrijkste opvolgingskandidaat.

Gerrit Zalm van ABN AMRO zal in de loop van volgend jaar vervroegd terugtreden bij de bank. Dit schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag op gezag van bronnen, die op de hoogte zijn van het opvolgingsproces.

De verwachting is dat ABN AMRO de voorgenomen wissel aan de top nog dit jaar bekendmaakt. Van de interne kandidaten zou directeur consumenten Chris Vogelzang de beste kans hebben.

Zalm (64) trad in 2009 aan bij de genationaliseerde bank en werd in 2010 formeel de bestuursvoorzitter. Zijn contract is in 2014 nog voor vier jaar verlengd. De voormalig minister van financiën gaf toen aan de volledige termijn te willen uitdienen. Maar na de succesvolle integratie van ABN AMRO en Fortis Nederland en de beursgang eind vorig jaar heeft hij zijn opdracht volbracht en daarom treedt hij vroegtijdig terug, aldus het FD.

ABN AMRO-bestuurder Chris Vogelzang zou de beste papieren hebben om Zalm volgend jaar op te volgen. Het hoofd van de consumentenbank is met 53 jaar relatief jong, kent de bank van binnen en buiten en geeft leiding aan verreweg de grootste winstmaker van de bank. Joop Wijn, hoofd van de zakenbank, staat eveneens op het interne lijstje van kandidaten. Ook extern wordt gekeken naar kandidaten.

Zalm gaat zijn opvolger nog helpen bij de formulering van een nieuwe meerjarenstrategie tot 2020 met daarbij behorende financiële doelstellingen.

De bank laat het FD desgevraagd weten geen commentaar te geven. Ook grootaandeelhouder Financiën laat het bij 'geen commentaar'.

Het aandeel ABN AMRO sloot maandag op de groen Damrak 0,3 procent hoger op 16,23 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
duiveltje
0
Dat de italiaanse banken in nood verkeren oke een probleem, maar de Duitsche bank dat is een groot probleem.
Het wordt een beetje doodgezwegen, maar binnenkort met de cijfers wordt het probleem zichtbaar.
voda
0
ABN AMRO neemt voorschot op negatieve rente

Gepubliceerd op 21 jul 2016 om 15:57 | Views: 1.278

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO waarschuwt zakelijke klanten dat de bank hen met ingang van oktober om een vergoeding kan gaan vragen voor het stallen van spaargeld bij de bank. Dat heeft ABN AMRO per brief aan klanten laten weten.

Een woordvoerster van ABN AMRO bevestigde donderdag berichtgeving hierover van Het Financieele Dagblad. Het gaat om een aanpassing van de algemene voorwaarden, waardoor het voor de bank mogelijk wordt om de negatieve rente op de kapitaalmarkt door te berekenen.

Overigens is nog niet besloten of de zakelijke klanten daadwerkelijk moeten gaan betalen voor hun deposito's. De zegsvrouw benadrukte daarbij dat de nieuwe voorwaarden alleen gelden voor bedrijven die zaken doen bij ABN AMRO, niet voor particulieren met een spaarrekening. Volgens haar is ABN ook niet de eerste bank die deze maatregel neemt.

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente in Europa al een al een tijd erg laag om de economische groei aan te jagen, maar banken hebben daar last van in hun verdienmodel. Het kost banken tegenwoordig ook geld om middelen aan te houden bij de centrale bank in Frankfurt.
31 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 14:59
Koers 7,850
Verschil +0,084 (+1,08%)
Hoog 8,214
Laag 7,720
Volume 3.005.260
Volume gemiddeld 5.481.400
Volume gisteren 4.760.996