Forum: Ordina Beheer » Ordina - Juni 2016 | Eurobench.com

Ordina - Juni 2016

1.000 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pietje-2005
0

Mooi, Watskeburt, zag net te laat dat jij ook net een nieuw draadje gemaakt had; heb de mijne weggegooid.
Jaja, weer een nieuwe maand gaat beginnen.
Normaalgesproken misschien niet de meest spannende maand van het jaar, met beginnende "zomer-stilte" misschien in het beurs-sentiment.
We hebben gezien dat Ordina zich recent, zeker na de Q1-update, qua koers verder heeft verbeterd.
Lijkt alsof vertrouwen terug is, ook bij de grotere beleggers.
Al het nieuws omtrent Ordina is positief, met verwachtingen en verhoogde koersdoelen, etc.
Is nog een eind weg, de halfjaarcijfers.
Verwacht, eventueel afhankelijk van algemeen sentiment, toch verder verbeterende koersontwikkeling van Ordina richting top van vorig jaar, ruim boven de 1,75; wil zeggen dat we dan ruim uitbreken uit de neergaande trend van de laatste paar jaar.
Succes allemaal ;-)
Kompas
0
quote:

pietje-2005 schreef op 31 mei 2016 om 23:02:


Mooi, Kompas, Gij ook al? ;-)
Succes

Hahaha blijkbaar met drie tegelijk hetzelfde idee een nieuw draadje te openen. Kan hem helaas niet meer verwijderen dus vergeet hem maar en laten we deze gebruiken
drulletje drie
0
Proberen wat verkopen uit te lokken maar die zijn er niet veel!
Denk dat we zometeen omhoog schieten!
sappas
0
Dat de koers iets zou terugvallen op een negatieve beurs was te verwachten.
De daling gebeurde met relatief weinig volume en toen het volume steeg bleef de koers stabiel.

De koers begint zich weer te herstellen en het volume neemt meteen toe.

Er blijkt nog steeds veel vraag te zijn naar Ordina.

Groetjes,

Sappas
B...K
0
arnold3
0
Vandaag up. Want na mijn mening gaat de AEX vandaag up vanwege goed nieuws wat nog komen gaat.
Klaver020
0
Bij Ordina moet je niet op een dagje meer of minder kijken. Als in augustus blijkt dat de Q2 resultaten weer verder zijn verbeterd, en dat is m.i. gezien de grondige reorganisatie(s) en daaropvolgende genomen maatregelen zeker wel reeel om te verwachten, dan kan het niet anders dan dat de koers verder gaat doorstijgen, en komt de 2 euro in het vizier.
Klaver020
0
Hahahahaha! Dat bepaalt ieder voor zich ja, gelukkig wel hahaha! Neem vooral je eigen beslissingen. Van winstnemen is nog nooit iemand armer geworden. Alleen heb ik nu dit keer eens de keus gemaakt om lang te blijven zitten, dus die van mij gaan niet in de verkoop, het begint nu leuk te worden, dus helaas pindakaas die van mij krijg je niet.
Ja en jij zit natuurlijk op je short-droomscenario te wachten: je geleende aandelen verkopen op 1,64 en dan in een rechte glijbaan naar beneden tot 1,20, en dan terugkopen. Gaat alleen niet zo gauw gebeuren denk ik HN. Of lees jij de bedrijfsinformatie niet?

PS Hoe lang mag je ze lenen eigenlijk, en bij welke bank ?? Daar verwachten meerderen hier een antwoord op. Help je ons nou eens uit de droom HN??
pietje-2005
0
Volume is, ook naar historische maatstaven, nog super, eigenlijk.
Interesse genoeg ;-)
Succes
pietje-2005
0
Jawel, Klaver, mogge ;-)
Sta nog wel op dik verlies, maar op deze zevenmijlslaarzen gaat het lekker in de goede richting.
Mag helemaal niet klagen, al gaan de deltavliegers alleen maar omlaag, geloof ik ;-)
Succes
drulletje drie
0
Wie voor €800 aandelen ORDINA had gekocht toen wij als eerste van Nederland een koopadvies gaven, had gister €1650 terug kunnen ontvangen
Nadat op 12 februari jongstleden de laagste slotkoers van de afgelopen vijf jaar werd bereikt (€0,78) ging Beursgenoten tegen de gevestigde orde in het aandeel ophogen met een koopadvies. Inmiddels hebben beleggers het abonnementsgeld terugverdiend en is de koers met meer dan 100% gestegen tot €1,65. We mailden u wat onze motivatie was en wat we aan onze abonnees hebben gemaild. Achteraf hebben beleggers natuurlijk niet zo veel aan een advies die al 100% is gestegen, maar ik heb al weer een parel op het oog wat net zo attractief lijkt. Zelf had ik al aandelen Ordina op veel hogere koersen gekocht, maar op die lage koers heb ik bijgekocht en nu kan in mijn winsten tellen. Beursgenoten analyseert en motiveert alle beleggingsadviezen op fundamentele gronden, opdat u de juiste afwegingen kunt maken. Daar is een partner in het beleggen toch voor? Lees mee waarom we als eerste Ordina ontdekten en beleggers wakker schudden. Mis de volgende parel niet! Maak gebruik van de vakantieaanbieding en word LID.
Voor de Nederlandse ICT-industrie was 2015 een moeilijk jaar. Moeilijke marktomstandigheden in combinatie met aanhoudende discussies onder politici over de uitvoering van ICT-projecten bij de overheid, die leidden tot vertraging in besluitvorming met betrekking tot ICT-investeringen in de publieke sector en in de zorgmarkt in Nederland speelde de industrie parten.

RECENTE ONTWIKKELINGEN:
In 2015 daalde de omzet van de groep met 5,1% tot €348,3 miljoen, terwijl het ebitda-resultaat met 24% daalde tot €13,8 miljoen. België en Luxemburg waren de vreemde eend in de bijt: de omzet steeg met 6,9% op jaarbasis terwijl het ebitda-resultaat zelfs met 60% steeg (tot €6,305 miljoen).
Het is tevens bemoedigend om te zien dat er gedurende het vierde kwartaal een versnelling in de groei optrad binnen het ‘Financiële Dienstverlening’ segment (30% van de groepsomzet) tot 5,4% (3,3% en 0,6% de kwartalen ervoor). Binnen het ‘Overheid’ segment (36% van de groepsomzet) lijkt sprake van een stabilisatie (8,2% daling versus -13,6% en -17,4% de kwartalen ervoor). Binnen ‘Industry’ (27,5% van de groepsomzet) en ‘Zorg’ (6% van de groepsomzet) was sprake van een verslechtering van de omzettrends, maar Beursgenoten vindt de trends niet alarmerend. Gedurende het vierde kwartaal werd voor €1,5 miljoen aan kostenbesparingen gerealiseerd, terwijl management voor het lopende jaar rekent op €11-12 miljoen aan besparingen.

BEURSGENOTEN IS SINDS KORT POSITIEVER:
Naar aanleiding van cijfers van de Franse concurrent Atos verhoogde Beursgenoten recentelijk het advies naar kopen, waarbij we actieve leden adviseerden om een halve positie op te bouwen. Aanleiding was de relatief goedkope waardering in combinatie met stabiliserende omzettrends. Sindsdien is de koers met ruim 15% gestegen, maar we zijn van mening dat er op termijn meer in het vat zit.
Het valt ons op dat het aandeel door weinig analisten actief wordt gevolgd, terwijl grotere beleggers vooralsnog niet geïnteresseerd lijken. Wanneer we kijken naar schattingen van analisten komen we tot de conclusie dat de waardering goedkoop is (<4,5x ev/ebitda 2016 en koers-winstverhouding van 6,9x). Een betere reflectie vinden we de enterprise value (EV = marktkapitalisatie + netto schuld)/ omzetratio, die een duidelijk beeld geeft van bedrijven die een relatief beperkt winstniveau realiseren ten opzichte van de sector. Voor Ordina komt dit getal uit op 0,25x (versus historisch niveau van 0,4 - 0,5x). Concurrenten als het Franse Atos en Cap Gemini zijn op alle waarderingsgrondslagen substantieel hoger gewaardeerd (50% duurder), maar gezien de geringe omvang van Ordina, het regionale karakter en de huidige, fragiele winstmarges vindt Beursgenoten een discount van 30% op zijn plaats. Een kleinere concurrent van Ordina genaamd Conclusion wordt overgenomen door NPM, zo werd op 17 maart bekend gemaakt. Het gerucht is dat er €135 miljoen wordt betaald, wat zou neerkomen op 9x ebitda. Indien dit waar is, betekent dit een forse premie versus Ordina’s waardering (4,5x ebitda 2016). Conclusion realiseert goede marges en liet de afgelopen jaren gemiddeld 10-20% omzetgroei zien. Wanneer Ordina erin slaagt om in Nederland weer omzetgroei te realiseren, verwacht Beursgenoten dat de winst zich ook sterk kan herstellen. Op 24 februari verhoogden wij ons advies van “houden” naar ‘kopen’. We vinden de aandelen op dit moment nog steeds interessant gewaardeerd en leunen achterover tot de eerste tekenen van omzetherstel zichtbaar worden. Dat Ordina een businessmodel heeft waarbij ‘operationele leverage’ een grote rol speelt, blijkt wel uit de ontwikkeling in België en Luxemburg. De winst groeide daar in 2015 in vergelijking met de omzet met een factor 10. Beursgenoten is ervan overtuigd dat een dergelijk leverage-effect ook in Nederland zal gaan plaatsvinden op het moment dat de omzet gaat herstellen en we adviseren leden derhalve om aandelen Ordina te kopen of hun posities verder uit te bouwen.
Klaver020
1
Da bedoel ik ;)
Met nog wat geduld natuurlijk ..

En voor kopers: misschien nu toch even wachten op een lager koopmoment (geduld!), aandeel is hard gestegen. Zo balen als je meteen te duur inslaat..
Misschien slaat de Brexit angst binnenkort toe, dat soort momenten benutten, want heeft Ordina niets mee te maken.
Kompas
2
Lijkt een consolidatie dagje te gaan worden. Maar met Ordina weet je het nooit en de vlam kan zomaar weer in de pan slaan.
Met de Q1 cijfers en recente koersverhoging door SNS naar 1,80 is de toon voor de komende periode in elk geval gezet!
1.000 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20-apr-18 17:35
Koers 1,818
Verschil +0,018 (+1,00%)
Hoog 1,846
Laag 1,796
Volume 351.955
Volume gemiddeld 204.821
Volume gisteren 183.980