Megaboete ABN Amro en ING dreigt

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
relpinda
0
DFT.za 05 mrt 2016, 11:31 | 35 reacties
Duitse fiscus heeft banken op de korrel
Megaboete ABN Amro en ING dreigt
Door Ariane Kleijwegt en Bart Mos
AMSTERDAM -
De Duitse fiscus heeft ABN Amro en ING op de korrel in een grootschalig onderzoek naar gesjoemel met belastingen bij onze oosterburen. Het lijkt erop dat vooral ABN Amro zich zorgen moet maken.
De twee Nederlandse banken staan op een zwarte lijst in bezit van de Belastingdienst in Wuppertal, samen met 127 andere financiële instellingen.
Behalve de fiscus doet ook de Duitse justitie een onderzoek naar strafbare feiten bij enkele van de op de lijst genoemde banken.
Truc
De betrokken instellingen zouden in een periode van tien jaar met een truc onterecht belasting op aandelen hebben teruggevraagd. De truc, ‘cum-ex’ geheten, komt erop neer dat er twee keer belasting teruggevraagd werd, terwijl er maar één keer belasting betaald was. Hiermee zijn de belastingbetalers in Duitsland voor circa 10 miljard euro benadeeld.
ABN Amro weet dat er een onderzoek loopt, en trof al eerder een voorziening van 150 miljoen euro voor een mogelijke Duitse belastingclaim.
Geen vrees
Van justitie heeft de bank naar eigen zeggen niks te vrezen. „Wij zijn in deze kwestie niet onder verdenking gesteld”, aldus een woordvoerder. Maar volgens ingewijden speelde ABN Amro een veel duisterder rol dan het nu doet voorkomen.
Een zegsman van ING laat op zijn beurt weten niet te begrijpen waarom de bank met de oranje leeuw op de zwarte lijst staat. „Het is en was ING’s beleid om zelf of voor klanten deze zogenoemde cum-ex deals niet te doen”.Mij benieuwen wat hier allemaal werkelijk van waar is. Krijgen we de waarheid werkelijk te horen/lezen??

Maar geen beste reklame!

LZA
[verwijderd]
0
Slecht nieuws is nooit positief maar er is schijnbaar wel al 150 miljoen voor gereserveerd. Als je wat reserveert doe je dat natuurlijk niet zomaar dan is er een serieuze mogelijkheid dat er betaald moet worden. Terecht of niet.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 16:16
Koers 7,934
Verschil +0,168 (+2,16%)
Hoog 8,214
Laag 7,720
Volume 4.219.455
Volume gemiddeld 5.481.400
Volume gisteren 4.760.996