ABN AMRO week 52

11 Posts
Speurneus
0
Vorige week is ABN AMRO gesloten op € 20,00, ondanks een flink gedaalde AEX. Laten we hopen op wederom een succesvolle week!
[verwijderd]
0
Zal er toch eerst een positieve impuls moeten komen. Er worden behoorlijk wat stukken aangeboden op de 20 euro!
Speurneus
0
Wederom was ABN AMRO aanzienlijk beter dan de AEX. ABN AMRO daalde vandaag met slechts 0,2% en de AEX daalde met liefst 1,3%.

Ik heb mij ook verwonderd over de continue laat op € 20,00. Zo was op een gegeven moment een laat van 120.000 stuks op € 20,00 en was dit afkomstig van 160 verschillende beleggers. Dat waren dus geen grote partijen.

Als deze laat er niet was geweest of inderdaad sprake was van een positief beurssentiment was deze laat in notime opgeruimd geweest. Nu hikken we er nog even tegen aan. Maar als we eenmaal door de € 20,00 heen zijn zal het hard gaan.
MB_070
0
Dat viel mij ook op, echter dit kan nog wel even zo duren denk ik als het aantal verhandelbare volumes zo relatief laag is (tot de nieuwe emissie??). Ik denk dat dit jaar nog de 21 euro gehaald wordt maar dat is eigenlijk op niets gebaseerd ;)

Speurneus
0
Ik begrijp de overwegingen van Rudie000 en MB_070 volledig.

Wat mij echter verbaast is dat heel weinig mensen aandelen verkopen op de bied. Dat is op zich een erg sterk teken. Wat je wel ziet is dat veel mensen (met name particulieren) hun stukken aanbieden op een magisch getal van € 20,00. Zelf zou ik, als ik al zou willen verkopen, het aanbieden op 19,99, maar dat zie je bijna niet. Dat verwondert mij. Wellicht zijn dit nog restantverkooporders vanuit aanschaf bij emissie of kort na emissie.

Ik blijf bij mijn overtuiging dat zodra de koers goed door de € 20,00 is gegaan, het daarna hard zal gaan. Je hoeft geen glazen bol te hebben om te inschatten dat de jaarcijfers, die in februari 2016 worden gepresenteerd, aanzienlijk beter zullen zijn dan verwacht. Daar is echt wel voor gezorgd met de Staat als uitgevende partij. De Staat kan in deze zich echt geen blooper veroorloven. Een bank redden op kosten van de belastingbetaler en vervolgens te duur naar de beurs brengen, is echt wat niet kan!

De Staat heeft het slim gedaan om daarom nu slechts 20% naar de beurs te brengen (plus green shoe van 3%). Zo krijg je immers nooit het verwijt dat ABN AMRO te goedkoop naar de beurs is gebracht, omdat de overige 77% straks tegen aanzienlijk hogere koersen zal worden gebracht.

En volgend jaar is ABN AMRO ook weer opgenomen in de AEX. Dan moeten ook weer vele andere beleggingsfondsen zoals pensioenfondsen een inhaalslag maken om ABN AMRO bij te kopen.

Kortom: ik zie het allemaal uiterst zonnig in.

Vriendelijke groet van Speurneus, die destijds in BAM is ingestapt toen het op € 1,80 stond ;-)
de rotterdammer
0
Op €20,- ligt er weer een grote hoeveelheid (39k) in de laat, net als gisteren.
Voor dat die is opgeruimd zal nog wel even duren. Zo komen we nooit door de €20,- vermoed ik.
Speurneus
0
En we zijn door de € 20,00 heen gegaan. Sneller dan verwacht. Nu even weer terug op € 19,96. Het beoogde katapulteffect blijft nog even uit, maar dat kan elk moment komen! Wie heeft willen verkopen heeft nu verkocht is mijn inschatting!
[verwijderd]
0
Die blokken in de laat op 20 euro waren sneller weg dan ik in eerste instantie gedacht had. In no time stond de day high toen op het bord. Met een slot boven de 20 staat de weg vrij naar hogere koersen. Wat dat dan ook mogen zijn. Met de jaarcijfers in het verschiet in februari, die niet tegen mogen vallen, opname in de aex of am in maart en een dividend uitkering komend jaar zie ik geen reden om mijn stukken te verkopen.
Speurneus
0
quote:

Rudie000 schreef op 22 december 2015 18:49:


Die blokken in de laat op 20 euro waren sneller weg dan ik in eerste instantie gedacht had. In no time stond de day high toen op het bord. Met een slot boven de 20 staat de weg vrij naar hogere koersen. Wat dat dan ook mogen zijn. Met de jaarcijfers in het verschiet in februari, die niet tegen mogen vallen, opname in de aex of am in maart en een dividend uitkering komend jaar zie ik geen reden om mijn stukken te verkopen.


Helemaal mee eens Rudie. Alle seinen staan op groen voor het aandeel ABN AMRO. Het is nog even wachten op de grote kopers. Dan kan het hard omhoog gaan, temeer omdat er bijna geen verkopers meer zijn. We gaan het zien!
voda
0
Banken krijgen 4,5 miljoen voor beursgang ABN

Gepubliceerd op 23 dec 2015 om 18:31 | Views: 910

AMSTERDAM (AFN) - De elf zakenbanken die betrokken waren bij de beursgang van ABN Amro hebben gezamenlijk een provisie van 4,5 miljoen euro ontvangen. Dat meldde de stichting die de staatsbelangen in de financiële sector beheert, NLFI, woensdag.

Daarmee bereikte de provisie het maximale bedrag dat NLFI de banken eind juli in het vooruitzicht stelde. Dat het maximale bedrag wordt betaald, komt volgens de stichting omdat de beursgang succesvol en naar tevredenheid is verlopen.

De beloning voor de elf zakenbanken is relatief beperkt. Normaal vangt een bank een percentage van de waarde van de aandelen die naar de beurs worden gebracht. De verkoop van het eerste deel van het staatsbelang in ABN Amro bracht begin deze maand 3,8 miljard euro op.
Speurneus
0
Wat was het vandaag weer een heerlijke dag voor ABN AMRO ;-). Het aandeel hield zich vandaag goed staande en is heel mooi gesloten op € 20,395. Precies vijf handelsdagen geleden (op 16 december 2015) was de slotkoers € 19,19. Wat een wereld van verschil!

Slotkoers van de AEX op 16 december 2015 was 433,83. Slotkoers vandaag is 443,72. Een stijging van 2,3% in de afgelopen vijf handelsdagen. De stijging van ABN AMRO in de afgelopen vijf handelsdagen bedroeg liefst 6,3%. ABN AMRO springt er dus duidelijk uit en mijn inschatting is dat dit nog wel enige tijd zo zal blijven ;-). We gaan het zien!


11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 jul 2020 17:37
Koers 7,798
Verschil -0,206 (-2,57%)
Hoog 8,176
Laag 7,774
Volume 3.688.666
Volume gemiddeld 6.715.549
Volume gisteren 3.483.299