Forum: Ordina Beheer » Ordina - December 2015 » Pagina: 24 | Eurobench.com

Ordina - December 2015

480 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
analyse_A3CD
0
Allemaal een mooie jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2016!

Ik heb sterk het gevoel dat er in 2016 een opgaande lijn wordt ingezet door Ordina, met als leuke bijkomstigheid een overname die op een goede dag zomaar uit de lucht kan komen vallen!

Het komt goed en wellicht is Gvd dan ook weer van de partij in 2016!?
analyse_A3CD
0
Er zit merkbare druk achter de koers, met in de laatste 5/8 minuten een verdubbeling qua volume!

Goede ontwikkeling!

Er wordt gevoerd aan de haaien!!
Spes
0
Moet zeggen dat het lekker gaat met Ordina. Zit duidelijk wat druk achter de koers. Bijna spijt dat ik afscheid heb genomen. Zou mooi zijn voor jullie als de overname in 2015 of 2016 komt ;)
Klaver020
0
BEURSGENOTEN: HET BEGRIP ‘JANUARI EFFECT’

Deze beurswijsheid stelt dat januari in vergelijking met de overige maanden in het jaar een hoger rendement laat zien. Daarnaast is er een tweede aan de maand januari gelieerd adagium: “as january goes, so goes the year”. Dit adagium stelt dat de eerste vijf handelsdagen van de maand januari een voorspellende waarde hebben voor het jaarrendement.

Januari is voor veel beurzen de ideale maand om te gaan stijgen. Dit heeft nauw te maken met het eindejaarseffect waarbij aan het einde van het jaar verliesgevende beleggingen worden verkocht om de winsten op de overige transacties, die gedurende het jaar hebben plaatsgevonden, te compenseren waardoor de belasting die verschuldigd is over kapitaalstijgingen kan worden voorkomen. Dit zorgt voor verkoopdruk op slecht presterende aandelen in de maand december, waarna in januari deze verkoopdruk verdwijnt, waardoor de koersen kunnen herstellen.

Afgezien van het feit dat dit nog geen verklaring geeft voor stijgende koersen in januari in landen waar deze fiscale regel niet geldt, lijkt dit effect toch ook strijdig met het fenomeen eindejaarsrally. Dit wordt dan weer goedgepraat door er op te wijzen dat beleggers inspelen op het januari-effect door al in december bepaalde aandelen te kopen.

Een tweede verklaring is het zogenaamde “window-dressing” door institutionele partijen. Deze partijen worden beoordeeld op basis van hun posities in de portefeuille en de mate van risico die zij nemen. In hun jaarverslag willen zij een gunstig plaatje laten zien waardoor ze tegen het eind van december hun kleinere aandelen en speculatieve posities verkopen en de vrijgekomen gelden beleggen in grote, gerenommeerde ondernemingen waarmee zij hun portefeuille opleuken voor de participanten. In januari gebeurt precies het tegenovergestelde. Short posities worden in de regel in december juist vanwege fiscale redenen niet gesloten en vaak over het jaareinde heen getild. Het sluiten van deze posities kan in januari leiden tot extra koopdruk.

Daarnaast zien veel beleggers 1 januari als de dag dat alle ellende op de beurs van het vorige jaar volledig vergeten mag worden en alle mogelijkheden weer open staan waardoor beleggers bereid zijn om meer risico te nemen. Dit optimisme kan uiteindelijk leiden tot koopdruk waarbij kleinere aandelen niet zoals in december veelal worden overgeslagen.

Ook kunnen overnames een rol spelen. Dealogic meldde recent dat er over 2015 voor het eerst meer dan $5.000 miljard aan fusies en overnames is aangekondigd. Met name het aantal megadeals (Pfizer / Allergan, Inbev / SAMMiller, Shell / BG) is opvallend. Beursgenoten verwacht dat de transacties in het midden- en kleine segment nog zullen volgen. Beleggers gaan hier mogelijk op inspelen en zich meer en meer positioneren in kleinere aandelen.

SMALL CAPS VERSUS GROTERE AANDELEN

Het januari-effect is eigenlijk vooral een smallcap-effect wijst onderzoek door de Amerikaanse financiële professoren Eugene Fama en Ken French uit. Sterker, de outperformance van small caps blijkt vooral een januari kwestie en het bekende small-firm-effect en het januari-effect gaan daarmee hand in hand.

Uit data van Fama en French blijkt dat smallcaps (met een marktkapitalisatie kleiner dan $250 miljoen) het sinds 1926 in de januari maanden gemiddeld 7% beter hebben gedaan dan de grotere aandelen terwijl ze in de overige 11 maanden in het geheel niet outperformen. Tussen 1926 - 2008 heeft de Russell 2000 Index het in 69 van de 81 januari maanden beter gedaan dan de Dow Jones index. In de 14 jaar tussen 1994 - 2009 hebben smallcaps maar 6 keer een outperformance neergezet wat aangeeft dat het spelen van een mogelijk seizoenspatroon geen enkele winstgarantie biedt.

Wat dichter bij huis blijkt de Nederlandse smallcap index ASCX het over de jaren 2006-2010 in de januari maand inderdaad beter te doen dan de AEX-index. Echter, deze outperformance blijft lang niet altijd beperkt tot de maand januari.

Kijkend naar de AEX-Index blijkt dat vanaf 1984 de rendementen in januari gemiddeld genomen positief zijn. Echter, vergeleken met de andere maanden in het jaar is het rendement middelmatig te noemen. Opvallend is echter dat het rendement in december ver boven het gemiddelde maandrendement uitkomt met 3%. Waar dus geen bewijs kan worden geleverd voor het januari-effect, lijkt er bij grotere aandelen een sterk december effect te bestaan.

AS JANUARY GOES, SO GOES THE YEAR?
Kijkend naar de stelling “as januari goes so goes the year” blijkt dat in maar liefst 24 van de 27 jaren sinds 1984 de eerste vijf handelsdagen van januari een perfecte voorspeller zijn voor een positief of negatief rendement op de AEX in het jaar.
Kompas
0
Morgen met een gepaste knal op 1,10 het jaar uit en in januari een versnelling richting 1,25

Tot volgend jaar en maak er wat gezelligs van morgen met familie en vrienden!!
analyse_A3CD
0
Ik begrijp echt niet waarom die incomplete email van GS hier tentoon gesteld wordt, want dit heeft niets met Ordina van doen!!

Hier horen vlgs GS hele andere aandelen bij!?.
Klaver020
0
Hoezo incompleet? Ik bedoel hier niets mee. Ik heb de reclameshit van Geert zelf eraf gehaald, meer niet.
Verder is het gewoon wat algemene info over het januari effect. Zie het als achtergrondinformatie, om in het achterhoofd te houden. Daar is een forum toch voor, om info te delen? Reageer toch niet altijd zo heftig man.
Welke aandelen hij op het oog heeft weet ik trouwens niet want ik ben niet geabonneerd op GS, ik krijg een soort van nieuwsbrief, met mij velen wrsch.
Als er volgens Geert S.andere aandelen bijhoren zoals je zegt en jij weet welke dat zijn, deel het dan gerust even hier.
analyse_A3CD
0
Niks heftig, alleen vind ik dat op dit Ordina forum dingen gedeeld dienen te worden die over Ordina gaan!

Blijkbaar vind jij dat niet leuk gezien je reactie, maar dat vind ik!

En aandelen hier delen op dit forum die niet over Ordina gaan zijn op dit forum niet relevant, daarvoor moet je op die andere forums zijn.

Daarom vind ik nogmaals die info die jij groot hier op dit forum deelt van GS totaal irrelevant is, wat Ordina betreft en voor het overige denk ik dat de meesten van ons deze email ook hebben gekregen, want Gs heeft hiermee maar een doel nl abonnees werven!
Klaver020
0
Ach ach ...
You miss the point.
Never mind
Az die koers maar omhoog gaat in januari ;)
(En morgen een gepaste knal omhoog naar die 1,10)
pietje-2005
0
Nou, we zijn voor het jaar 2015 dik naar beneden gegaan, helaas.
Vandaag proberen ze daar nog wat zout bij te leggen ;-)
Succes
Nel
0
Goede jaarwisseling en laat de ICT sector volop profiteren van de achtergebleven investeringen de afgelopen jaren

Fijne dag
analyse_A3CD
0
Het wachten is weer op de grote koper Pietje, in de hoop dat ie de ruim 46.000 op 1,088 weer inslaat!

Kunnen we wellicht hierna de 1,10 slechten, alhoewel alles veel minder gaat dan bij Ctac, maar ja die maakt tenminste wel winst ieder jaar!

Frappant ik had het nog niet gezegd of de koper had weer 15.500 uit de markt gehaald op 1,088!

Je zou haast gaan denken dat ik het zelf was. hahahahaha
analyse_A3CD
0
De koper wordt nu verleid op 1.08, nog ruim 26.000 te gaan en we springen een etage hoger hoop ik, maar 1,10 zit er voor dit jaar niet meer in!

Inmiddels nog ruim 21.000
analyse_A3CD
0
Weinig inspiratie op de beurs de laatste halve handelsdag!

De beurs en ook Ordina zijn uitgegaan als een nachtkaars helaas.

Hopelijk gaat het in het nieuwe jaar wat beter!

Fijne jaarwisseling.
pietje-2005
0
Zonder oliebollen van Albert Hein, als het kan!
Zijn net tennisballen!
Wat wil je ook voor die prijs aan fabrieks-balletjes zonder al te veel krenten.
Zijn voor Ordina ook uit de pap gehaald ;-)
Succes volgend jaar!
analyse_A3CD
0
quote:

el pato loco schreef op 29 dec 2015 om 12:32:


ach overheid, is er 1 ding waar ze wel goed in zijn, buiten belasting heffen (ook dat is twijfelachtig) maar anyway, had mijn positie gister al geliquideerd


Hahaha en hoe zit dit dan!?
480 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20-okt-17 17:35
Koers 1,481
Verschil +0,004 (+0,27%)
Hoog 1,490
Laag 1,478
Volume 111.538
Volume gemiddeld 135.096
Volume gisteren 127.431