Beursgang ABN AMRO

114 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RW1984
0
quote:

PaulRD schreef op 25 november 2015 11:49:


De claims van de renteswaps hangt ABNAMRO boven het hoofd. De eerste rechtzaken zijn al verloren en het MKB is zich aan het organiseren. Een eerste indicatie van de claim die ABNAMRO kan verwachten is begroot op 3 miljard euro! Samen met de extra kapitaalseisen is wordt een groot drama. De staat wil er nu ook snel uit voordat het schip echt zinkt.

Zolang de staat nog 80% bezit wordt alles wel in goede banen geleid. Bovendien, wat begroot is, is dus niet onverwacht. Ik verwacht er ergens in het voorjaar uit te gaan, als het aandeel is opgenomen in de AEX.
R0ME0
0
quote:

PaulRD schreef op 25 november 2015 11:49:


De claims van de renteswaps hangt ABNAMRO boven het hoofd. De eerste rechtzaken zijn al verloren en het MKB is zich aan het organiseren. Een eerste indicatie van de claim die ABNAMRO kan verwachten is begroot op 3 miljard euro! Samen met de extra kapitaalseisen is wordt een groot drama. De staat wil er nu ook snel uit voordat het schip echt zinkt.


ABN heeft in augustus hiervoor een groot bedrag als voorziening opgenomen.

Zelfs het laatste bericht van claimstichtingen zelf notabene vernoemd nog dat de uiteindelijke schade voor de bank beperkt zou zijn want ze hebben al een voorziening genomen, maar gaat het meer om reputatie schade.
Dat de winst dan een jaar negatief is inclusief deze last die dan uit de voorziening betaald kan worden wordt niet als dusdanig vermeld want die claimstichtingen willen natuurlijk zoveel mogelijk publiciteit, maar ex items betekend het dus dat ABN ook dat jaar gewoon winst maakt en dividend zal betalen en er per saldo niet zoveel veranderd.

www.beurs.nl/nieuws/binnenland/388658...


Kun je nog gaan discussieren over de hoogte van het bedrag en of het genoeg is, nou google even, daar zijn al genoeg stukken over geschreven die becijferen dat ABN voor mogelijk 4 a 4.5 miljard verantwoordelijk zou kunnen zijn van de totale schade en met een wandelgangen reservering van 4 miljard om ivm de IPO dat op te lossen lijkt dat in orde.

Alles wat dan nog gezegd wordt over dat het meer kan worden is met zo een reservering vs de max schade ook een kans nog aan de andere kant dat de uiteindelijke claim minder wordt en de rest van de voorziening vrij kan vallen na sluiten van het dossier.
Studentenrekening
1
De emissiekoers was echt veilig laag gekozen. ABN gaat geleidelijk door naar 22,50. Tot een k/w van 10,5 gaan we geen rode dagen zien imo.
PaulRD
1
ABNAMRO heeft in het renteswaps-dossier zeker geen 4 miljard aan de voorzieningenpot toegevoegd.
Als je kijkt naar het management dan zitten er ook nog precies dezelfde mensen als van voor de crisis, er is geen steek veranderd en nog steeds een graai en angstcultuur.
Ik adviseer om er zeker niet in te stappen omdat er waarschijnlijk nog meer lijken uit de kast gaan vallen.
Klant centraal is ook zo'n thema. Door de verkoop van de vastgoedportefeuille aan SNS ligt deze nu ook aan het infuus met dank aan ABNAMRO.
R0ME0
1
quote:

tboer schreef op 25 november 2015 12:44:


Wanneer kunnen er op z'n vroegst opties noteren op ABN?


Euronext informs Members that the launch date of the new spotlight option class on ABN AMRO Group Equity Securities will be 26 November 2015.
voda
0
Euronext komt met ABN AMRO-opties

Gepubliceerd op 25 nov 2015 om 18:12 | Views: 1.674

AMSTERDAM (AFN) - Vanaf donderdag kan er op Euronext gehandeld worden in opties op ABN AMRO. Dat maakte de beursexploitant woensdag bekend. De nieuwe beleggingscategorie volgt op de succesvolle beursgang van de bank afgelopen vrijdag.

De handel in de opties zal worden aangejaagd door de handelshuizen 323 Trading, Caerus, IMC Trading, Kemp Trading, Optiver, Scrocca Option Trading, Susquehanna en Commerzbank, die tevens 'liquidity provider' zal zijn.
voda
0
ABN-Amro krijgt initieel buy-advies - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC start met het volgen van ABN Amro (ABN.AE) met een initieel buy advies en koersdoel van EUR23,00, vanwege de aantrekkelijke waardering en het re-rating potentieel. KBC is van mening dat de Nederlandse bank tegen een overmatige korting naar de beurs is gebracht, vanwege de overdreven zorgen over zijn kapitaalpositie en leverage ratio. KBC vermoedt dat de stijgende huizenprijzen in combinatie met een snelle schuldenafbouw van huishoudens zal resulteren in een beheersbaar Basel IV impact. Omstreeks 13.15 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR19,58. (patrick.buis@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
Amerika vandaag dicht.
Morgen wil men wel weer scoren , omhoog.
Ik gok op morgen of maandag door de 20

(geen abn-fan, wel aandeeltjes...)
voda
0
Bankbons Zalm voor even de flipperkoning van Rotterdam

Marcel Potters
26-11-15 - 18:45

Bankbons Gerrit Zalm is donderdag voor even de flipperkoning van Rotterdam. Als een ware pinball wizard stort hij zich op de Indiana Jones-kast, één van de attracties in het Dutch Pinball Museum in Katendrecht. Terwijl hij met zijn voeten een soort jive op de mat legt, probeert de VVD-prominent naarstig het balletje in het spel te houden.


,,Nee, ik ben verre van een rustig flipperaar,'' erkent hij nadat het spel is beëindigd. ,,Ik spring er altijd bij. Terwijl ik vaak hoor dat je het beter rustig aan kunt doen. Maar ik vind het eervol om hier te zijn. Het flipperen dreigde even uit de mode te raken, maar is nu bezig aan een come-back.''

Zijn potje power-flipperen gaat vooraf aan de officiële opening van het Maasstedelijke flippermuseum, waar liefhebbers op een keur aan kleurrijke en vooral luidruchtige machines kunnen spelen. ,,We wilden Gerrit Zalm er heel graag bij hebben, '' vertelt eigenaar Gerard van de Sanden. ,,alleen had hij het hartstikke druk. Maar je ziet: geduld is een schone zaak.''

Even later slaat de topman van ABN-Amro op een gong, en kan het feest in de Fenixloods losbarsten. Zalm tovert een glimlach van oor tot oor. ,,Ik ben al erelid van de VVD. Maar het allermooiste vind ik nog dat ik erelid ben van de Nederlandse Flippervereniging.''


Voor video, zie link:

www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/articl...
eigenwijs
0
Vreemd dat koers abn tov ing zo hoog is. `ing staat er veel beter voor dan de abn amro.
Alexander.1
0
quote:

eigenwijs schreef op 9 december 2015 10:46:


Vreemd dat koers abn tov ing zo hoog is. `ing staat er veel beter voor dan de abn amro.

Wat bedoel je met dat de koers zo hoog is t.o.v. ING?
voda
0
ABN Amro kan 75% winst gaan uitkeren, denkt Kepler - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro (ABN.AE) is een goed aandeel om in te spelen op economisch herstel in Nederland, stelt analist Benoit Petrarque van KeplerCheuvreux, met aantrekkelijke cashflows uit het retail- en private banking-bedrijf. Hij denkt dat de bank op termijn 75% van de winst aan aandeelhouders kan gaan uitkeren en gaat het aandeel volgen met een koop-advies en koersdoel van ABN Amro. Een onzekerheid op het gebied van regelgeving zijn de plannen voor 'capital floors', die de risicogewogen activa voor de Nederlandse hypothekenboek naar verwachting van de analist met EUR15 miljard zullen vergroten, wat ABN Amro kan opvangen met de huidige buffer. In een ongunstig scenario, waar de impact EUR30 miljard is, zou dit echter een dividendverlaging tot gevolg kunnen hebben. Het grootste probleem qua regelgeving is de leverage ratio, die is geraakt door zwaardere kapitaaleisen voor derivaten bij de clearing bank. Als dat in 2017 wordt weggenomen door gewijzigde regelgeving - wat op basis van een verhaal van de Wall Street Journal aannemelijk lijkt - dan is er weinig aan de hand. Anders zou ABN Amro het clearingbedrijf moeten afbouwen. ABN Amro noteert woensdag rond 10.30 uur vlak op EUR19,18.(archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

114 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 mei 2020 17:38
Koers 7,092
Verschil +0,632 (+9,78%)
Hoog 7,120
Laag 6,536
Volume 8.806.425
Volume gemiddeld 6.960.043
Volume gisteren 3.670.265