ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

Beursgang ABN AMRO

114 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
lodewijk70
0
Ik zag nog geen draadje mbt de beursgang van ABN, dus maar geopend.

Zijn er hier mensen die hieraan deelnemen? Inschrijven voor particulieren kan tot morgen. Er wordt ernaar gestreefd om iedere Nederlandse particulier voorrang te geven op een kleine tranche van 250 stuks.

Ik vraag me af hoeveel % van de inschrijving je daadwerkelijk toegewezen krijgt. 250 stuks is natuurlijk niet echt de moeite waard. Ik durf me ook niet dubbel in te schrijven om het gewenste aantal te krijgen.

Verder verwacht ik nu ook weer geen vuurwerk van ABN, daarvoor is het te saai geworden en te stabiel. Maar qua KW, solvabiliteit, dividendrendement wil ik ze wel in de porto hebben. Of voor de snelle koerswinst als de koers meteen fors stijgt.

Kan er vrijdag meteen gehandeld worden? Zie ik dan overnight die aandelen in mijn porto verschijnen?
Heupie van Salland
0
quote:

lodewijk70 schreef op 17 november 2015 20:23:

Ik zag nog geen draadje mbt de beursgang van ABN, dus maar geopend.

Zijn er hier mensen die hieraan deelnemen? Inschrijven voor particulieren kan tot morgen. Er wordt ernaar gestreefd om iedere Nederlandse particulier voorrang te geven op een kleine tranche van 250 stuks.

Ik vraag me af hoeveel % van de inschrijving je daadwerkelijk toegewezen krijgt. 250 stuks is natuurlijk niet echt de moeite waard. Ik durf me ook niet dubbel in te schrijven om het gewenste aantal te krijgen.

Verder verwacht ik nu ook weer geen vuurwerk van ABN, daarvoor is het te saai geworden en te stabiel. Maar qua KW, solvabiliteit, dividendrendement wil ik ze wel in de porto hebben. Of voor de snelle koerswinst als de koers meteen fors stijgt.

Kan er vrijdag meteen gehandeld worden? Zie ik dan overnight die aandelen in mijn porto verschijnen?
Merkwaardig dat deze beursgang zo weinig interesses heeft op IEX. Ik heb er wat pro's en contra's over gelezen en besloten om voor 250 stuks in te schrijven. En dit aantal zou ook toegewezen worden. Dat komt neer op max € 5.000 en in het kader van spreiden lijkt me dat voldoende. Verder denk ik precies zo als jij. Voor 250 stuks hoef ik ook niet meer en een onzeker bedrag gereed te zetten. Wél vind ik bandbreedte van € 16 tot € 20 wel erg grof en ook niet duidelijk hoe de koers tot stand komt. Na vrijdag wacht ik gewoon een poos(je) wat er gebeurt, weet vlg mij (zoals altijd) gewoon niemand.
voda
0
Dinsdag 17 november 2015
ABN Amro koerst boven de €17,00

door Edwin van der Schoot

Amsterdam - Het aandeel ABN Amro maakt waarschijnlijk vrijdag zijn rentree op de Amsterdamse beurs boven de €17,00. Dat is meer dan de boekwaarde.

Dat blijkt uit gesprekken met meerdere bankiers die werken aan de beursgang.

Vandaag vindt een overleg plaats tussen de betrokken banken, negen in totaal, om richting een definitieve prijs te gaan. Zij doen dat op basis van de orders die hun eigen klantenkring aan investeerders bereid is te plaatsen.

Het beeld dat daar nu uit oprijst na gesprekken met enkele bankiers is dat van een prijs boven de €17,- per aandeel. "Alles onder de €16,- is in ieder geval kansloos," omschrijft een betrokken bankier.

Mogelijk stijgt de prijs nog wat verder, omdat er nog extra bijeenkomsten met beleggers uit onder andere Londen gepland staan, die bestellingen kunnen plaatsen. Ook kan een aantal partijen die zwaar hebben ingeschreven aan de onderkant van de bandbreedte voor de zekerheid opschuiven naar boven, om zo zeker te weten dat ze wel voldoende aandelen toegewezen zullen krijgen.

Een prijs van €17 per aandeel komt overeen met de boekwaarde van de bank (€16 miljard). Minister Dijsselbloem (Financiën) zal niet ontevreden zijn als de aandelen boven boekwaarde verkocht kunnen worden. De opbrengst zou in geval van zo'n €17 per aandeel uitkomen op ruim €3,7 miljard (inclusief overtoewijzingsoptie), waarmee de beursgang van ABN Amro die van PTT (KPN) in omvang zou passeren en de grootste echte Nederlandse beursgang ooit zou worden.

Syndicaat

De leiding van het proces om een definitieve prijs te vormen is in handen van bankiers van Morgan Stanley, Deutsche Bank en ABN Amro zelf. Zij bewaren het overzicht en zullen daarbij niet alleen moeten kijken naar de maximaal haalbare prijs, maar ook naar de samenstelling van het palet beleggers. Ook ING, Barclays, Rabobank, BofA/Merrill Lynch, JPMorgan en Citigroup dragen investeerders aan.

Puzzel

Het is belangrijk om veel lange termijnbeleggers te hebben, maar het is ook weer van belang op wél voldoende liquiditeit (handel, dus ook verkooporders) op de eerste handelsdagen te genereren. Dit om te voorkomen dat partijen niet kunnen (bij)kopen op de eerste dag. Omdat de belangstelling van alle mogelijke soorten investeerders -zowel particuliere beleggers als speculatievere hedgefondsen en ook van die van grote langetermijnbeleggers - erg goed is, krijgt het bankensyndicaat de mogelijkheid om die puzzel in theorie optimaal te leggen. Daarom is het nu al vrijwel zeker dat bijna alle beleggers niet alle aandelen krijgen die ze willen hebben, maar wel zoveel dat ze tevreden kunnen zijn. Theorie is dat ze het resterende plukje dat ze willen hebben maar niet toegewezen kregen aanstaande vrijdag op de beurs bijkopen.

Als deze opzet lukt, zijn er zeker voldoende extra kooporders op de eerste handelsdag om een levendige handel te krijgen.

'Fill or kill'

Enkele beleggers willen daar niet aan meewerken, en hebben zogeheten 'fill or kill' orders ingelegd: Zij eisen dat ze al hun aan gevraagde aandelen krijgen, en dreigen weg te lopen als ze bijvoorbeeld 90% krijgen. Aan het syndicaat om in te schatten of dit bluf is of niet.

Vrijdag verkoopt de Nederlandse staat maximaal 23% van de aandelen ABN Amro (216,2 miljoen aandelen). De rest volgt de komende jaren in delen.

Het ministerie van Financiën houdt voortdurend polshoogte en kijkt onder andere via het door Staatsagentschap NLFI ingehuurde Rothschild mee over de schouders van de zakenbankiers in hun orderboeken.

Het boek met orders is inmiddels meer dan tweemaal overtekent.

Bron: DFT Premium
torro
0
[verwijderd]
0
quote:

torro schreef op 18 november 2015 10:59:

Er schijnt nogal al wat belangstelling te bestaan als we de media mogen geloven
Ja dat is wel te begrijpen,ik heb gewoon voor het dubbele aantal wat ik eigenlijk wil kopen ingeschreven,een mooi aandeel voor mijn porto.

Succes hennie64
shaai
0
bandbreedte inmiddels 17-19:
fd.nl/ondernemen/1127737/abn-amro-kos...

ABN Amro kost minstens €17 per aandeel, ruim twee keer overtekend:
fd.nl/ondernemen/1127737/abn-amro-kos...

Gijs den Brinker

Vandaag, 09:21

Update: vandaag, 09:45

ABN Amro heeft de bandbreedte voor de introductiekoers voor de beursgang aangescherpt tot €17 tot €19 per aandeel. Eerder was de bandbreedte €16 tot €20.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van informatie die ABN Amro naar professionele beleggers heeft gestuurd. ABN Amro gaat vrijdag naar de beurs.

De aanscherping van de bandbreedte volgt op een aantal dagen waarin de top van de bank honderden potentiële beleggers heeft gesproken om de interesse te peilen. Er zouden inmiddels ruim twee keer zo veel orders zijn ingelegd als er aandelen worden verkocht.

Mocht de introductieprijs uitkomen op €17 per aandeel, dan haalt ABN Amro vrijdag ruim €3,7 mrd op bij een maximale toewijzing van 23% van de aandelen.
torro
0

AMSTERDAM (Dow Jones)--De prospectus voor de aanstaande beursgang van ABN Amro benoemt de risico's van claims vanwege verkochte renteswaps "volstrekt onvoldoende", stellen claimstichtingen Renteswapschadeclaim en Swapschade woensdag.
De bank voldoet daarmee niet aan de verplichting dat een prospectus de belangrijkste risico's van een bedrijf vermeldt.
Volgens de stichtingen is er een kans op miljardenclaims, nu ook de Autoriteit Financiele Markten (AFM) heeft vastgesteld dat de bank onzorgvuldig heeft gehandeld bij de verkoop van renteswaps.
De twee stichtingen, met als voorzitters Pieter Lijesen en Pieter Lakeman, hebben minister Jeroen Dijsselbloem van Financien per brief gewaarschuwd voor mogelijke schadeclaims van Amerikaanse aandeelhouders, omdat de prospectus niet de belangrijkste risico's vermeldt, zoals verplicht is.
Ze stellen dat ABN Amro miljarden heeft verdiend door de verkoop van renteswaps aan MKB-ers, woningcorporaties, universiteiten en semi-overheidsinstellingen. In tien jaar zou de bank EUR4 miljard hebben verdiend met de verkoop van renteswaps aan MKB-bedrijven, waarvan EUR1,5 miljard aan rente-opslagen, die volgens de stichtingen ongeoorloofd waren. Ook zou er vaak betaald zijn voor swaps die een niet-bestaand renterisico afdekten, waardoor er een 'overhedge'-situatie was.
Daarnaast zou het prospectus onvoldoende weerspiegelen dat er vanaf 2017 veel lucratieve swapcontracten aflopen, waardoor de winst EUR200 miljoen per jaar lager zou uitvallen.
Het prospectus van ABN Amro vermeldt dat klanten met hypotheken met een variabele euribor-rente hebben geklaagd over een verhoging van de marge, omdat de rentemarge niet stabiel bleef gedurende het swapcontract. Een andere bank verloor een vergelijkbare rechtszaak.
Als ook ABN Amro rechtszaken over renteswaps zou gaan verliezen, zou de bank mogelijk nauwelijks nog winst kunnen boeken en aanzienlijke boetes moeten betalen, waarschuwt het document.
Dit zou een aanzienlijk negatieve impact kunnen hebben op de reputatie, de resultaten en de vooruitzichten van het bedrijf, meldt de bank voorzichtig. De verwachte impact voor de bank zou echter zeer beperkt zijn. Hiervoor is al een voorziening genomen. Er zijn circa 6.000 derivatencontracten afgesloten met MKB-bedrijven door ABN Amro.
Dinsdag publiceerde een gerechtshof te Amsterdam een recente uitspraak, waarin een vastgoedbedrijf in hoger beroep een renteswapzaak tegen ABN Amro won. Volgens het hof had de bank de klant bescherming tegen rentestijgingen beloofd, maar werd de rente vervolgens toch verhoogd door risico-opslagen. De renteswap is nu met terugwerkende kracht ontbonden, waardoor de klant ruim EUR2 miljoen terugkrijgt van de bank.
De Zwarte kat
0
[verwijderd]
0
Bij de Giro zijn de stukken al aan de portefeuille toegevoegd, a € 19 euro per stuk. Bij Binck nog niet.
shaai
0
quote:

bosparkiet schreef op 18 november 2015 20:12:

Bij de Giro zijn de stukken al aan de portefeuille toegevoegd, a € 19 euro per stuk. Bij Binck nog niet.
Dat lijkt me gek en snel?
Zou die 19e niet een soort reservering zijn obv de max. Prijs?
Zoals bij Alex volgens mij de VBR voor 250 aandelen met 19*250 worden verminderd, en bij ING nog met 250*20 qua bestedingsruimte
[verwijderd]
0
Ja, vind het ook apart. Maar het vreemde is dat ze daadwerkelijk in het portefeuille-overzicht staan bij de Giro (terwijl er vanmiddag alleen een reserve werd aangehouden), met een prijs van 19. Zag eerder al dat ook mijn portefeuillewaarde was gestegen met het aantal dat ik heb gekocht, keer € 19. Lijkt me niet dat ze dat als reservering op die manier verwerken.
[verwijderd]
0
In mijn portefeuille bij DEGIRO staat gewoon nog steeds "ABN AMRO BANK NV - IPO SUBSCRIPTION" maar nu met een koers van 19 euro i.p.v. 20. Dit is sowieso een reservering en niet definitief want de uitgiftekoers en het aantal aandelen dat je krijgt toegewezen staat nog niet vast. Dat wordt pas vlak voor de beursgang vastgesteld. Het is ook nog steeds mogelijk dat de uitgiftekoers buiten de range van 17-19 euro valt.
[verwijderd]
0
Alexander1. Heb je gelijk in. Snap echter nog steeds niet waarom ze het dan zo weergeven. Afijn, heb via zowel de Giro als Binck ingeschreven. Schat zelf in dat het neerwaartse risico vrij klein is. Al is het alleen maar omdat het vanuit overheidsperspectief geen flop mag worden, gezien vervolguitgiftes. Zie wat tegenstrijdige berichten over de toekomstperspectieven. Aan de andere kant wordt het vuurtje wat opgestookt met berichten dat het driedubbele weggezet had kunnen worden. Laat maar komen. Iemand een andere mening?
[verwijderd]
0
Ik vind het jammer dat het volk maar bij voorkeur 10% van de aandelen krijgt toegewezen terwijl het ons aandeel is en wij het hebben moeten redden en alle risico's hebben gelopen.

Hoop dat het niet zo is dat het particulieren boek meer is overschreven dan het 90% boek voor de grote partijen.
Het had best 20/80 mogen zijn en als er dan over was in het particulieren boek dan was dat automatisch weer bij de profs terecht gekomen, of dan was het in ieder geval minder vaak overschreven want ik krijg signalen dat zeker ook het particulieren boek flink is overtekend wat weer zorgt voor nog meer mensen die nog groter gaan inschrijven en zo blijft er niets over voor de kleine beleggers die wel het risico hebben gelopen.
[verwijderd]
0

Even ter overdenking.

Ik heb ingeschreven voor 5.000 certificaten. Ben benieuwd hoeveel ik er krijg toegewezen.

Nu de overdenking.

Toen de bank gered moest worden was de belastingbetaler het haasje. De burger heeft voor de bank betaald.

Nu de overheid van de bank af wil zijn het de grote financiele instellingen die met buit er vandoor gaan.

De belastingbetaler, de burger, krijgt (waarschijnlijk) voor zijn bijdrage 250 certificaten toegewezen voor bewezen diensten, de financering van de redding.

[verwijderd]
0
quote:

Joh schreef op 19 november 2015 08:52:

Degiro heeft gewoon €4.750 afgeboekt voor 250 aandelen a €19,-. Terwijl de introductieprijs en toewijzing nog niet bekend zijn. Bij Alex zie ik dit niet.
Binck heeft enkel de vrije bestedingsruimte aangepast met de max van de bandbreedte (eerst 20, nu aangepast naar 19 EUR).
[verwijderd]
0
do 19 nov 2015, 07:36
'Bandbreedte ligt tussen €17,50 en €18'
Dringen om aandelen ABN Amro
door Edwin van der Schoot en Theo besteman
Amsterdam -

Particuliere beleggers trekken massaal de knip om aandelen ABN Amro te kopen. Ze zijn zo gretig, dat er waarschijnlijk onvoldoende stukken zijn. Dat blijkt uit een rondgang langs aanbieders van aandelen en zakenbankiers die aan de beursgang werken.

Foto: Illustratie De Telegraaf

Minister Dijsselbloem (Financiën) liet 18,8 miljoen aandelen apart zetten voor de particuliere belegger. De aandelen gaan tussen de 17 en 19 euro kosten.

Dijsselbloem heeft vandaag nog de mogelijkheid om het aantal beschikbare aandelen voor particulieren te vergroten.

Volgens persbureau Bloomberg is de bandbreedte voor de prijs waarvoor de bank vrijdag naar de beurs wordt gebracht, aangescherpt tot tussen de 17,50 en 18 euro per aandeel.
[verwijderd]
0
quote:

margefreek schreef op 19 november 2015 10:19:

do 19 nov 2015, 07:36
'Bandbreedte ligt tussen €17,50 en €18'
Dringen om aandelen ABN Amro
door Edwin van der Schoot en Theo besteman
Amsterdam -

Particuliere beleggers trekken massaal de knip om aandelen ABN Amro te kopen. Ze zijn zo gretig, dat er waarschijnlijk onvoldoende stukken zijn. Dat blijkt uit een rondgang langs aanbieders van aandelen en zakenbankiers die aan de beursgang werken.

Foto: Illustratie De Telegraaf

Minister Dijsselbloem (Financiën) liet 18,8 miljoen aandelen apart zetten voor de particuliere belegger. De aandelen gaan tussen de 17 en 19 euro kosten.

Dijsselbloem heeft vandaag nog de mogelijkheid om het aantal beschikbare aandelen voor particulieren te vergroten.

Volgens persbureau Bloomberg is de bandbreedte voor de prijs waarvoor de bank vrijdag naar de beurs wordt gebracht, aangescherpt tot tussen de 17,50 en 18 euro per aandeel.
Ow, is dat zo, kan Dijsselbloem het aantal beschikbare aandelen nog vergroten??, nou dat zou dan niet misstaan.

Maar er maar 20% van.

Bij vervolg plaatsingen met korting tov de koers natuurlijk komen wij, de particulier, er ook niet meer aan te pas en gaan de grote jongens die hierover geinformeerd worden om de interesse te polsen al flink short, of verkopen bestaande long, om zo de koers te drukken en weer goedkoop op te vangen uit de vervolg plaatsing, ook allemaal natuurlijk weer ten koste van de particulier.

Dus geef ons er nu maar een paar meer.
114 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 15,615
Verschil +0,060 (+0,39%)
Hoog 15,670
Laag 15,340
Volume 3.476.271
Volume gemiddeld 3.450.078
Volume gisteren 2.509.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront