Forum: Koffiekamer » Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit » Pagina: 56 | Eurobench.com

Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit

1.151 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
e robots rukken op in beleggingsland. BNP Paribas Fortis lanceert wellicht nog dit jaar computergestuurd beleggen voor het grote publiek.

Algoritmes die uw beleggingsportefeuille samenstellen. Nu lijkt het misschien nog verre toekomstmuziek, maar binnenkort zou de robotadviseur de menselijkse beleggingsraadgever overbodig maken. Robotadviseurs stellen vrijwel automatisch portefeuilles samen, op basis van uw klantenprofiel en beleggingsvoorkeuren.

De menselijke beleggingsadviseur speelt hoogstens een bijrol. Volgens aanhangers is robotadvies goedkoper, sneller en onafhankelijker dan die traditionele bankadviseur. Steeds meer banken gaan ermee aan de slag, vaak in alliantie met een fintechspeler. Bij BNP Paribas Fortis (3,5 miljoen klanten) zijn de tests en voorbereidingen volop aan de gang voor een lancering die mogelijk nog dit jaar zal plaatsvinden, vernam De Tijd uit goede bron. De bank bevestigt robotadvies te bekijken, maar geeft geen verdere commentaar.
haas
0
Het doet denken aan de plannen van Bolero, het beleggingsplatform van KBC. Ook bij Bolero staat robotadvies hoog op de agenda als mogelijke toekomstige dienst. De particuliere klanten van KBC krijgen straks de keuze tussen drie beleggingsmogelijkheden: doe-het-zelf via Bolero, doe-het-samen met de KBC-adviseur of we-doen-het-voor-u via discretionair vermogensbeheer.
=======================================================================
Naar de software hoeft BNP Paribas Fortis niet ver te zoeken. Zijn moedergroep BNP Paribas kondigde vorig najaar aan dat de vermogensbeheerpoot BNP Paribas Asset Management een meerderheidsbelang in de Belgische fintechspeler Gambit heeft genomen. De spin-off van de Luikse universiteit, vooral bekend van het platform Birdee, is gespecialiseerd in robotbeleggen en levert ook softwarediensten aan onder meer Keytrade Bank, Beobank, Bank Nagelmackers en AXA Bank.
haas
0
De oprichter van het grootste hefboomfonds ter wereld, Ray Dalio, gelooft helemaal niets van het optimisme op de Europese beurzen en heeft voor 18 miljard dollar shortposities op Europese aandelen genomen.
Pbm
0
Wat is er met het aandeel ING aan de hand, en de andere financials, zult u denken? Alleen maar dalen ongeacht of de rest van de beurs stijgt. Elke intra day stijging wordt direct gecorrigeerd door een daling. Toeval of niet? Uiteraard niet. De financiele wereld is zo professioneel en uitgekookt geworden dat er geen toeval meer bestaat. Koersen worden de richting opgestuwd waarin ze moeten bewegen. Wie zitten er dan achter de koersorkestratie van bijvoorbeeld het aandeel ING? In ieder geval niet ABN AMRO, RBS, Deutsche Bank, Golman Sachs, Jefferies &Co, UBS, Berenberg, Independent Research en overgrote deel van de klanten daarvan. Wellicht Morgan Stanley en Credit Suisse die negatief zijn over het aandeel maar nog steed koersdoelen hebben die fors hoger liggen dan de huidige koers. Wie dan wel. Ook particulieren en grote institutionele beleggers niet want die zijn onverminderd positief over het koerspotentieel van ING. Dan blijft er maar een kleine groep over die de koers naar beneden trekt. Dit zullen ongetwijfeld de ons inmiddels bekende shortende hedgefondsen zijn die al gedurende langere tijd hebben ingezet op een daling van de financiele sector gerelateerde aandelen. ING is niet de enige partij waarbij de koersontwikkeling onverklaarbaar is. Ook andere financial zijn het target van de goed samenwerkende shorters. Ongelooflijk veel kleine orders waarbij de koer daalt en grote orders van de “echte” beleggers waarbij de koers stijgt. Na elke stijging volgt direct een daling. Deze shorters zetten de analisten volledig in hun hemd. Hebben analisten gelijk? Jazeker, maar tegen de huidige koersorkestratie is niets te doen. Financials worden door bepaalde partijen die uitermate goed samenwerken hard aangepakt. Duidelijke vorm van kartelvorming zou je zeggen. Dit stateement wordt onderbouwd als je relatief hoge omzet van Turbo shorts in ING per dag volgt, en zeker de timing van de transacties daarvan. Is dit alleen maar slecht nieuws? Ja voor de zittende aandeelhouders wel, want die kunnen niet begrijpen waarom de koers van ING achterblijft. Aan de andere kant is er voor nieuw instappers een enorm winstpotentieel in het aandeel ING. Ik durf wel te zeggen 1 van de meest koopwaardige fondsen is in Nederland op dit moment, bij een koers van slechts EUR12.44. Kan niet veel lager en kan enorm veel hoger. Inhaalslag gaat ongetwijfeld gemaakt worden. De vraag is alleen wanneer. M.a.w. wanneer stoppen de manipuleerders en dan zal de koers fors stijgen. De echte beleggers beginnen nu in te stappen. Binnen een half jaar zal blijken dat ze het gelijk aan hun zijde hebben.
hirshi
0
Het was weer smullen met mijn CYBER SECURITY ETF.

Tot mijn verbazing was de Amsterdamse notering in het verleden niet beschikbaar bij DeGiro zodat ik moest uitwijken naar Binck wat ik niet graag doe.

Ik kreeg een kwartaalfee voor mijn kiezen van Binck van jawelste.

Nou ja - ik kan het wel hebben maar ik denk toch dat Binck zich met haar hoge kosten uit de markt prijst.

Aandeel om te shorten dus is mijn bescheiden mening..
nobahamas
0
hirshi
0
quote:

nobahamas schreef op 13 jul 2018 om 21:38:


Ik deel je mening (Binck) hierin volledig Hirshi.
p.s. zit je in HACK of ECUSPY


Noba

Ik zit nog maar weinig in aandelen. Hoofdzakelijk nog in trackers.
Cyber security, medische innovatie en Amerikaanse smallcaps en Nasdaq.
Ik schrijf ook regelmatig calls en puts RD die nu een mooie premie afgeven vanwege de toegenomen volatiliteit.

Helaas zijn mijn BAF prefs gecalled.
Ik zit nog wel groot in Rolinco prefs die een gegarandeerd rendement bieden van 6,5%.
Die verkoop ik nooit en te nimmer omdat er vroeg of laat een bod op komt.

Pbm
2
Nu kunnen we de effecten ervaren van het fenomeen shorten. De huidige dalingen worden slechts door shortende hedgefondsen veroorzaakt. In Amerika zijn vorige maand extreme shortposities opgebouwd in techfondsen en nu zien we het resultaat. Het trekt de hele beurs mee. Of je nu goed presteert of slecht als IT bedrijf, je wordt toch wel naar benden gemnanipuleerd. Zolangzamerhand moeten we tot de conclusie komen dat je zolang het shorten toelaat, de aasgieren de markt bepalen en zorgen ofwel voor een stabilisatie dan wel een forse daling van de koersen. Blijkbaar is iedereen hier blind voor. Maar de gepensioneerden zullen dit weer gaan merken. Al het geld wordt met de huidige markten stilletjes van de normale beleggers zoals particulieren en pensioenfondsen in de zakken van de hedgefondsen gepompt. Ongelooflijk dat iedereen dit zomaar pikt. Eerst was de financiele sector de pineut en nu moeten it fondsen het ontgelden. Niet omdat het daar slecht gaat maar puur omdat bepaalde hedgefondsen daar belang bij hebben. De shorters onder u zullen wellicht blij zijn maar op lange termijn zullen zij ook hierdoor fors negatief geraakt worden, is het niet direct dan wel indirect.
haas
0
Met beurzen is het net als met het bed: dat moet zo nu en dan stevig opgeschud worden:)
Nightbreed
0
Bijzonder....toch al een tijdje oop dit forum aanwezig en dan toch zo weinig kennis van short gaan en hedgefunds.

gr N.

Pbm
0
De voortekenen lijken morgen niet al te gunstig. Het lijkt weer een shortend hedgefondsen dagje te worden. Wordt de rustige vrijdag weer gebruikt om bepaalde fondsen als Flow Traders, Post NL, Aracadis, Fugro, ING, ASML, ALTICE, KPN en Boskalis weer fors in elkaar te drukken? We gaan het zien.
Gunther
0
Ik verwacht dat maandag Arcadis in de belangstelling komt te staan ivm de stormen in Amerika en Fillipijnen. Piet Dircke is een autoriteit met een groot netwerk en Arcadis zal ingeschakeld worden.
Pbm
1
Trump krijgt zijn zin. Amerikaanse hedgefondsen trekken inderdaad Europa leeg. Met strategische handel worden de Europese beurzen voortdurend lager gezet door deze Amerikaanse hedgefondsen. In de US doen ze dat niet. Wel hebben ze daar soms shortposities maar de markt naar beneden manipuleren durven ze niet. Geen enkel Europees aandeel is veilig, ook niet als het bedrijfsmatig goed gaat. Een enkel negatief bericht betekent volledige afstraffing door massaal ingenomen shortposities. Daarom lijkt het voor een aantal fondsen volstrekt onmogelijk om consistent in waarde te stijgen. Kijk naar onze financials, Post NL, Arcadis, Unilever, etc. Door er een paar grote fondsen uit te pikken wordt ook voorkomen dat de indexen stijgen. Vooralsnog succesvolle strategie, terwijl de Amerikaanse beurzen het ene record na het andere breken. Europa trapt er dus in. Zelfs velen positieve rapporten van grote analisten, inclusief Amerikaanse, helpen niet. Iedereen laat het gebeuren, maar feit is dat het geld uit Europa gewoon in de Amerika terechtkomt.
Nightbreed
0
hahahahahahaha de grote jongens willen gewoon uit de €. EU is voorlopig klaar en over en steeds meer mensen komen daar achter. Heeft niets te maken met shorts of longs.

Pbm zal waarschijnlijk ergens micro-manager zijn, dat zie ik hem zo doen.

Met als altijd vermakelijke groet,

N
Pbm
0
Unilever zwicht voor druk van Engelse aandeelhouders. Het management van Unilever kiest eieren voor haar geld. De managers kiezen hierbij dus bewust voor de klaarblijkelijk vanuit zakelijk perspectief de slechtste oplossing van het bedrijf. Net zoals de Engelse aandeelhouders die uit chauvinisme tegen de verhuizing stemmen en dus niet kiezen voor hetgeen het beste voor Unilever zelf is. Zo wordt Nederland opnieuw gepeopeld. Het management van Unilever is bang dat grote aandeelhouders gaan verkopen dus dat ze fors verliezen op de hun eigen toegekende aandelen en aandelen opties, waarmee ze tegenwoordig meer verdienen dan hun gewone salaris inclusief bonussen. Het aandeel ligt al fors onder druk door hedgefondsen die de koers naar beneden trachten te shorten. Door de verhuizing te cancellen moet echter gevreesd worden dat shortende hedgefondsen dit gebruiken om de koers stevig in elkaar te drukken, en door te benadrukken dat het management van Unilever dus blijkbaar niet kiest voor de zakelijk beste oplossing. Zola's gezegd een koersstijging wordt al gedurende langere tijd bewust tegengehouden door een aantal shorters. Vandaag wordt weer een lekkere dag voor onze shorters. Zo zal ING bij aanvang van de handel wel weer de neiging hebben om te stijgen om vervolgens door de shorters in elkaar gedrukt te worden met nog een laatste zetje om 16.00 uur en na 17.00 uur. Ahold, Unilever, KPN, ASML, Randstad, Post NL en Arcadis zullen ook wel weer aan de beurt zijn op de gebruikelijke shortersdag. Hopelijk kunnen de normale beleggers nog een beetje weerstand bieden. In ieder geval sparen de chauvinistische Amerikaanse hedgefondsen de Amerikaanse aandelen. Ze willen daar hun goede naam niet verliezen en trekken dus Europa maar leeg. En dat lukt aardig. Een 0.1% shortpositie in ING, levert bij een koersdaling van 1 eurocent toch even 40 duizend euro op. Amerikaanse hedgefondsen die dit tot hun code business hebben gemaakt gaan dus weer lekker het weekend in. De gepensioneerden hebben tegelijkertijd weer minder kans op indexering van hun pensioenen omdat de aandelenportefeuille van de pensioenfondsen hierdoor minder waard wordt.
Pbm
0
Opnieuw blijkt weer dat Amerikaanse hedgefonds de koersen op de Nederlandse aandelen beurzen opzettelijk naar beneden orkestreren. De indices in de US liggen nog steeds op all time high niveau terwijl de shortende hedgefondsen het gemunt hebben op een groot aantal Nederlandse aandelen en door het lager zetten van de koersen daarvan miljarden euro's van de vooral Nederlandse aandeelhouders geruisloos in hun eigen Amerikaanse zakken laten vloeien. Nederland en andere Europese landen kijken toe en laten het gebeuren. Elke dag weer, na 15.00 uur, is het gehaktdag op de Nederlandse beurs. Post Nl, ASML, Unilever, KPN, ING, Randstad, Signify, BESI, TomTom, Arcadis, Fugro, Air France KLM, en ga zo maar door zijn al tientallen procentrn lager gezet. Ieder negatief bericht, relevant of niet voor deze fondsen, zet de koersen gelijk procenten lager. ASML staat nog relatief hoog, maar de kans dat deze binnenkort ook volledig naar beneden wordt gemanipuleerd is aanzienlijk. Dat kan al worden afgelezen aan de koersvorming van de laatste maand. De indexen kunben nauwelijks stijgen omdat ING volledig in de greep zit van shortende hedgefondsen en al meer dan 30% lager is gezet de laatste 9 maanden, en een ander zwaargewicht als Unilever ook niet mag stijgen. Adyen zou ook nog wel eens negatieve focus van de hedgefondsen kunnen krijgen. Een enkel tegenvallend bericht en de koers staat binnen een maand 30% lager. We zitten dus volledig gevangen in een hedgefondsen prison, waarbij elke stijging van een aantal aandelen direct teniet wordt gedaan. Dit alke positieve adviezen van professionele analisten ten spijt.
Pbm
0
Opnieuw schitterende financiele cijfers van ASML die boven de gemiddelde verwachting van analisten liggen. Vandaag wordt een mooie test wat de invloed van manipulerende shortende hedgefondsen is. ASML lijkt al gedurende langere tijd bewust naar beneden te worden gemanipuleerd. Vandaag lijkt de algemene beurstemming positief en met deze cijfers zou deckoersen van ASML stevig moeten stijgen. Of wordt het een korte stijging bij aanvang van de handel om vervolgens een daling in te zitten door voornoemde manipulerende shorters. We gaan het zien.
Pbm
1
Hedgefonds Bridgewater zit voor extreem grote bedragen short in Unilever, ING, ASML en Philips. Van de slechts vijf fondsen die in de min staan van de AEX zitten deze 4 fondsen. Hedgefonds Bridgewater lijkt vandaag dus de AEX volledig te orkestreren.
Pbm
0
Het grootste hedgefonds van de wereld heft haar doel bereikt. Eerst heeft het de koers van de Europese banken volledig onderuit gehaald. Vervolgens heeft het een netto shortpositie op de Amerikaanse beurs opgebouwd, waarbij een extreem grote shortpositie is opgebouwd in Amerikaanse IT-aandelen. In amerika wilde het eerst nog niet lukken, terwijl in Europa mega winsten zijn gemaakt door de koersen van de banken aldaar zorgvuldig naar beneden te orkestreren, waardoor ook de overall indexen fors naar beneden gingen. Tevens had Bridgewater ook nog even een paar grote shortposities opgebouwd in een aantal grote en zwaar op de index wegende aandelen in Europa opgebouwd, zoals Adidas, Philips, Unilever, Total, etc. Door de forse dalingen in Europa moest Amerika er toch ook eens aan geloven. Waarschijnlijk met behulp van een aantal andere hedgefondsen is ht dan gelukt. De Amerikaanse beurzen zijn ook fors geraakt de laatste week. De grote vraag is nu of Bridgewater haar winst gaat verzilveren of nog even doorgaat met het lager zetten van de geshorte aandelen. Bij Philips en ING blijkt duidelijk uit de intra-day handel en koersbewegingen dat deze nog nit zijn losgelaten door Bridgewater. Het lijkt erop dat ook ASML al enige tijd aan haar shortpositie is toegevoegd. ING is al met 40% gedaald en het feit dat alle analisten fors hogere koersdoelen hebben gesteld dan de huidige koers van ING, zal er ongetwijfeld winst worden genomen en de aandelen dus worden teruggekocht op de markt. Voor Unilever en Ahold lijkt hetzelfde al begonnen. De koersen dlen niet meer volgens vast patroon op de gezette tijden van de laatste maanden. Het verlies van de huidige aandeelhouders is de winst van Bridgewater. Echter heeft Bridgewater ondanks haar netto shortpositie in Amerika, ook uiteraard een groot aantal aandelen die dus door eigen toedoen fors in waarde zijn gedaald. Netto dus waarschijnlijk een positief resultaat, maar de rest van de wereld met longposities heeft dus ee nzeer fors verlies geleden. Particiapanten in een dergelijk hedgefonds heben dus als ze niet bijna hun gehele belegging in een fonds als Bridgewater hebben, alsnog een fors verlies geleden dor de daling van haar andere beleggingen.
Pbm
0
Weer opvallende zaken op de beurs. Philips is ondergewaardeerd volgens Alex Gleser, portfoliomanager van hedgefonds TPG Public Equity Partners. Philips kan haar marges aanzienlijk verhogen en dat kan resulteren in een 85% koersstijging de komende 2 jaar. Direct contra-reactie op de markt en dus meer dan 1% koersdaling. De kwartaalcijfers van de Franse bank BNP Paribas, die vandaag voorbeurs werden gepubliceerd waren aanzienlijk beter dan de aanlisten haddden verwacht. Direct contra-reactie op de markt met koersdaling van meer dan 3.5%.
1.151 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
577,44  -1,64  -0,28%  20 sep
 AMS25-24h 574,27 -0,55%
 Germany30^ 12.384,30 -0,59%
 Dutch15-index 16.162,10 -0,11%
 BEL 20 3.738,72 +0,89%
 BRX20-24h 3.712,98 -0,69%
 Europe50^ 3.552,49 -0,53%
 Euro30-index 18.233,09 +0,36%
 US30# 26.912,28 -0,06%
 Nasd100# 7.811,20 -0,16%
 US500# 2.987,88 -0,17%
 Japan225# 21.968,33 -0,50%
 Gold World Spot (USD) 1.516,75 +1,13%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1018 0,00%

Stijgers

ALTICE EUROPE... +6,10%
Vopak +4,63%
UNIBAIL-RODAM... +1,89%
Alfen N.V. +1,83%
Eurocommercia... +1,79%

Dalers

SIGNIFY NV -5,36%
Sligro -3,04%
Fugro -2,34%
IMCD -2,24%
Accell -2,22%

Nieuws Forum

Shell waarschuwt voor concurrentiepos...
suske wiet op 22-sep-19 20:00
16
'KPN polste Leroy al in juni als topv...
suske wiet op 22-sep-19 19:55
15
Fed grijp weer in op repo-markt
Bangizwe op 22-sep-19 19:49
36
Indiaas Petronet stapt in lng-project VS
Knight V op 22-sep-19 15:43
1
Managermoeheid treft Duitsland
Knight V op 22-sep-19 14:18
5