Forum: Koffiekamer » Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit » Pagina: 2 | Eurobench.com

Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit

1.151 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 54 55 56 57 58 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Nightbreed
0
quote:

le sobriquet schreef op 8 jul 2015 om 18:50:geachte forumleider wanneer u gemakzuchtig slechts met de standaard reactie " Gelieve inhoudelijk te reageren " kunt komen dan adviseer ik u ten zeerste om een ander avondbaantje te gaan zoeken.
volgens mijn bescheiden mening kunt u duidelijk niet lezen of kwijt u zich niet ten volle van uw taak bij deze site van en voor beleggers.
om mijn uiterst beschaafde reactie op het gebruikelijk gezuig en gesar van een rotterdamse pensionado naar "slachtoffer" geniet en ook van derden die het volkomen hiermee eens waren te verwijderen, toont m.i. duidelijk aan dat uw dictatoriaal optreden ongepast is voor deze koffiekamer sociëteit.
erop rekenend dat u uw bêtises als de wiedeweerga zult herstellen en de reacties op de impertinenties keurig terugplaatst wens ik u hierbij een rustige avond en hoop ik dat u mijn welgemeend advies ter harte neemt.Kom er maar in

[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd.]


Gr N
[verwijderd]
0
quote:

ZER0 schreef op 8 jul 2015 om 23:22:


beleggen is geld moedwillig wegkwakken

Wèl naar school maar niet studeren ook !!
Pbm
0
Vandaag mooie stijging van 1% en bijna alle fondsen hoger behalve de gestorte en veelal aangevallen aandelen van de laatste tijd die dan ook opnieuw tot de enige dalers behoren zoals TomTom, Fugro, Imtech, SBM, en Wereldhave. Arcelor Mittal staat nog in de plus maar zal bijna zeker weer fors in de min worden gedrukt later op de dag.
[verwijderd]
0
quote:

Pbm schreef op 9 jul 2015 om 11:23:


Vandaag mooie stijging van 1% en bijna alle fondsen hoger behalve de gestorte en veelal aangevallen aandelen van de laatste tijd die dan ook opnieuw tot de enige dalers behoren zoals TomTom, Fugro, Imtech, SBM, en Wereldhave. Arcelor Mittal staat nog in de plus maar zal bijna zeker weer fors in de min worden gedrukt later op de dag.


Doe er je voordeel mee met die wetenschap.

Wat is je probleem toch?
voda
0
Flow Traders naar de beurs voor EUR32 per aandeel


AMSTERDAM (Dow Jones)--Flow Traders nv (FLOW.AE) gaat vrijdag naar de beurs voor EUR32,00 per aandeel, zo maakt de flitshandelaar donderdag bekend.

Deze introductiekoers ligt ongeveer halverwege de eerder afgegeven bandbreedte. Flow Traders kondigde eind juni een indicatieve koers aan van EUR29 tot EUR37 per aandeel.

De openingskoers van EUR32 betekent dat de onderneming wordt gewaardeerd op EUR1,5 miljard.

In totaal worden bijna 16,3 miljoen aandelen naar de beurs gebracht. Dat betekent dat de beursgang ongeveer EUR521 miljoen oplevert.

Flow Traders spreekt van een sterke vraag van investeerders naar de aandelen. Volgens het concern was het aanbod meerdere keren overtekend.

De onderneming die zich richt op de flitshandel in ETP's (exchange traded products) wil met de IPO zijn zichtbaarheid vergroten. In totaal wordt 35% van het totale aandelenkapitaal naar de beurs gebracht.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


Ed Verbeek
1
quote:

hirshi schreef op 7 jul 2015 om 20:53:


Go with the flow amigo.

Je had allang weg moeten zijn.
[...]
Mijn verlies vandaag is een fractie achter de komma.

Nee, hij had juist net ingestapt moeten zijn.

Die dag, eergisteren, AEX -2,3%
Vandaag AEX +2,4%
Even melden dat ook jouw winst vandaag een fractie achter de komma was?
Pbm
3
Eindelijk is het dan zover. De beurswaakhond van China, CSRC, nota bene, is blijkbaar de eerste partij die het echt begrijpt. Zij houdt dagelijks de handelstransacties op de Chinese beurzen bij, en lijkt te begrijpen hoe het spel op de beurzen gespeeld wordt. De beurswaakhond vraag alle handelstransacties op van brokers, flitshandelaren en andere partijen. Vooral de geautomatiseerde handels wordt onderzocht in het kader van het vinden van de oorzaak van de aandelen crash in China. Onder andere het inleggen van grote orders en deze weer terugtrekken op gezette tijden door flitshandelaren en daytraders is de beurswaakhond CSRC een doorn in het oog. Wat westerse toezichthouders dus blijkbaar weigeren, om onverklaarbare redenen overigens, doet de Chinese toezichthouder dus wel, namelijk het aanpakken van manipulatie van de beurskoersen. Dit terwijl de echte experts ook hun hart vasthouden voor dit verschijnsel op de Westerse aandelenmarkten. Hierdoor zou namelijk maar zo een enorme aandelenlcrash op onze beurzen kunnen ontstaan.
Waarom zouden investeerders überhaupt nog beleggen in fondsen waarvan ze vantevoren al weten dat een eventuele kans op een stijging bijna nul is. Op incidentele stijgingen na dan. Kijk naar Arcelor Mittal, ASML, Philips, etc, welke organisatie vorige week goede en beter dan de markt verwachtte kwartaalresultaten presenteerden. Ondanks een goed gestemde aandelenmarkt mogen deze fondsen niet omhoog, puur omdat een aantal shorters deze aandelen voortdurend naar beneden manipuleren. Deze aandelen dalen fors alleen door zeer kleine verkooporders met telkens lagere vraagprijzen, waardoor de koers automatisch zakt. Vandaag waren ASML en Arcelor Mittal weer aan de beurt. ASML had last van vele verkooporders van telkens 44 stuks voor elke keer zo'n 3 tot vier cent lager als de actuele koers. Elke incidentel stijging werd zo de kop ingedrukt. Zo kon het dat ASML, opnieuw zonder fundamentele reden met 0,8 % daalde vandaag terwijl de AEX met meer dan een procent steeg. Vorige week zagen we hetzelfde beeld. Dit ondanks de vele koopadviezen voor ASML. Arcelor Mittal wordt al maanden op deze wijze naar beneden gemanipuleerd. Voor Imtech, Air France KLM, EN SBM moet gevreesd worden. Deze fondsen kunnen zelfs in een faillissement worden gedrukt omdat ze teveel vreemd vermogen hebben en de aandelenkoers op een gegeven moment zo laag wordt dat een emissie niet meer mogelijk is. Aperam en Arcades staan ook weer volop in de belangstelling van de shorters. De kans op een stijging van deze fondsen lijkt dus minimaal. Hopelijk schudden de Chinezen ons nu eens echt wakker. Want daar gaat echt opgetreden worden tegen dit soort malversaties.
OzzyO
0
quote:

Pbm schreef op 9 jul 2015 om 11:23:


Vandaag mooie stijging van 1% en bijna alle fondsen hoger behalve de gestorte en veelal aangevallen aandelen van de laatste tijd die dan ook opnieuw tot de enige dalers behoren zoals TomTom, Fugro, Imtech, SBM, en Wereldhave. Arcelor Mittal staat nog in de plus maar zal bijna zeker weer fors in de min worden gedrukt later op de dag.

Ik geloof goed dat er gemanipuleerd wordt; superrijke klanten die als eerste inside infomation krijgen, gevolgd door de middelgrote, etc.
Concurrenten die elkaars aandeel proberen te laten underperformen is meer dan waarschijnlijk.

Van de fondsen die jij opnoemt kan ik het volgende zeggen:

TomTom heeft een zeer hoge k/w, wat het gevoelig maakt voor grotere uitslagen en een potentiele behoorlijke correctie. Een mogelijke overname is wat de koers zo hoog houdt momenteel.

Fugro en SBM hebben waarschijnlijk last van het feit dat zij afhankelijk zijn van investeringsbugetten die onder druk staan vanwege de lagere olieprijs.

Imtech; dit is niet een fonds waar ik serieus in zou investeren sinds de malafide practijken. Een klein negatief bericht kan de koers een nieuwe duikvlucht geven, in acht nemende de vrije val een aantal jaren geleden.

Wereldhave; daar zat waarschijnlijk wat voorkennis bij, nu is het fonds hogere regionen aan het opzoeken.
* Dit fonds laat vaker grote toppen en diepe dalen zien -- commercieel vastgoed zit een beetje moeilijk met de toenemende online verkopen. De grotere retail-ketens doen het beter.

Arcelor Mittal; deze daalt (helaas) in lijn met soortgenoten als gevolg van de zakkende grondstofprijzen.
* Omdat de staalindex laagte record na laagte record breekt, zal de nieuwe bodem niet echt ver meer weg zijn. Het nadeel van vallende messen vangen is dat je niet weet waar het eindpunt ligt en er geen bel gaat bij de bodem, noch bij de top.

Success,

Ozzy
Pbm
1
Eindelijk voor beleggers een rustdag van onze shorters. Arcelor Mittal en ASML werden volledig met rust gelaten vandaag, en ja hoor de koersen spoten met respectievelijk 5% en 3% omhoog. De shorters zagen blijkbaar vandaag meer brood in Imtech, Fagron en Arcades.
Ik refereer naar mijn blog van gisteren op ASML in 2015 van gisteren 4 augustus 2015 18.20 uur en mijn blog op Arcelor Mittal Augustus 2015 van gisteren 4 augustus 2015 19.35 uur. De shorters moete nhet zo af en toe laten lopen. Vooral als het verdere winstpotentieel te laag is dan wel als het risico te groot wordt of het shorten niet snel genoeg werkt, zoals bijvoorbeeld bij ASML.
Vandaag werd Imtech 30% in de min gedrukt door de shorters en komt een faillissement of volledige ontvlechting van de onderdelen ervan zeer dichtbij. Imtech lijkt kansloos om te overleven.
Nu is weer een ander fonds inbeeld, Arcadis. Gisteren werd bekend dat JP Morgan haar shortpositie in Arcadis in de laatste 2 dagen met 0.06% heeft uitgebreid, hetgeen gelijk staat aan 49.000 aandelen in de verkoop in 2 dagen. Stel dagelijkse aandelenomzet in Arcadis gemiddeld op 180.000 p/d, dan kun je met 49.000 aandelen te dumpen aardig wat verdienen. JP Morgan zat al short voor 0.57% dus 470.000 aandelen. Door die extra 49.000 aandelen te dumpen en daardoor de koers expres naar beneden te manipuleren van EUR 23.90 op 31 juli naar EUR 22.84 nu, als slotkoers van vandaag. Door deze manipulatie, die JP Morgan niets kost, verdiend het met haar geshorte aandelen die zij op 31 juli had, maarliefst 470.000 x EUR 0.90= EUR 498.200 euro in paar dagen, zonder enig risico. Want de handel in het aandeel is klein dus als koers zou stijgen dan gemakkelijk weer naar beneden te brengen. Enige risico is dan een eventueel overnamebod op Arcadis. Daarbij blijkt JP Morgan nu hulp te krijgen van hedgefonds Ako dat ook haar shortpositie gisteren blijkt te hebben uitgebreid. Dat wordt dus een mooi een-tweetje, maar belooft weinig goeds voor de koers voor Arcadis op korte termijn. De koers ervan zal dus hard naar beneden worden gemanipuleerd op korte termijn, en dan wordt het door haar onderwaardering weer een koopje. Wachten dus tot het juiste moment.
Pbm
1
De laatste dagen is dus het voorbeeld van het feit dat ons huidige financiële systeem onwaarschijnlijk kwetsbaar is door de mogelijkheid van het shorten van aandelen. Alle bedrijven die in grote mate worden gefineerd door vreemd vermogen lopen een groot risico dat het fout gaat met hun koers. Zolang het bovenverwachting goed gaat met die bedrijven dan vormt het geen probleem. Maar als er negatief nieuws naar buiten komt of als de financiële resultaten tegenvallen, dan is het misse boel. Dan worden de aandelen van die bedrijven vol geshort waardoor de koers fors zakt. Als de slechte berichten even aanhouden dan zakken de koersen door, zelfs bij goede berichten, omdat shorters een eventuele stijging voorkomen. Een mooi voorbeeld is Imtech dat hierdoor in een faillissement wordt gedrukt. Als de koers namelijk niet zo hard in elkaar was gemanipuleerd, dan had Imtech via een aandelenemissie het overgrote deel van haar schulden kunnen aflossen, waardoor ze niet zoveel rente hoeven te betalen en de organisatie sneller kan herstellen. Door de lage koers is dit een kansloze zaak. Air France KLM loopt dus ook gigantische risico's. Wat dacht u van Alice dat al haar overnames financiert met vreemd vermogen, dus leningen van banken. Nu zijn de bedrijfsresultaten nog redelijk, maar een keer valt het tegen en dan; juist, dan wordt er vol geshort, de koers klapt in elkaar, banken gaan extra zekerheid eisen, shorters manipuleren deckoersen nog eens extra naar beneden, einde verhaal. Dit lijkt op dit moment ondenkbaar maar het zal een zeer realistisch scenario blijken. Vanmiddag kon je bij ASML ook weer zien dat met 2x een verkooporder van slechts 1 aandeel de koers beide keren met 5 eurocent in elkaar werd gedrukt. In Engeland werd de belastingbetaler ook weer geconfronteerd met de shortende hedgefunds. Deze haalden vernomen dat een deel van het aandelen pakket RBS door de Engelse overheid de volgende dag op demarkt zou worden gebracht. RBS werd dan ook direct vol geshort. Het aandeel RBS zake daardoor fors en binnen een dag was de winst van de hedgefondsen al 14 miljoen euro. Dit ten koste van de Engelse belastingbetaler. Kijk maar naar het MidKap lijstje dalers. Afgrond, Arcades, etc. Er lijkt geen houden aan. Wat Imtech betreft verliezen onze banken honderden miljoenen en vele banen zullen verdwijnen. De shorten lachen zich suf, de zittende aandeelhouders en belastingbetaler betalen de rekening. Wel een hoge helaas.
mjmj
0
Herkenbaar verhaal pbm, helaas. Kijk maar eens naar AlcatelLucent hoe het daar gegaan is.
Is deze toko goudeerlijk ?
0
Volgens mij zit er een verschil tussen gewoon verkopen en opzettelijk een bedrijf slopen (wat hedgefunds doen)...
[verwijderd]
0
quote:

cha44 schreef op 7 aug 2015 om 21:12:


Volgens mij zit er een verschil tussen gewoon verkopen en opzettelijk een bedrijf slopen (wat hedgefunds doen)...


Noem eens zo'n (niet goedgekeurd?) hedgefund .
Is deze toko goudeerlijk ?
0
quote:

TA-Phoenix schreef op 7 aug 2015 om 21:15:


[...]
Noem eens zo'n (niet goedgekeurd?) hedgefund .


Je begrijpt wel wat ik bedoel..
RW1984
0
quote:

TA-Phoenix schreef op 7 aug 2015 om 20:49:


Verkopen op de beurs zou verboden moeten worden dus ?

Het verkopen van iets dat je niet bezit is inderdaad een merkwaardig principe waar ik geen voorstander van ben. Daarnaast zitten grote hedgefondsen niet enkel short, maar proberen zij ook echt de koers te sturen via de grote trukendoos. Als ze werkelijk overtuigd zijn van hun shortpositie is dat nergens voor nodig, dan zouden ze aan het strand kunnen gaan zitten en afwachten. Vaak wordt ook geroepen dat shorters voor evenwicht zorgen, maar er is geen tegenhanger van shorters. Je hebt kopers en verkopers, je hebt calls en puts, maar tegenover shorten staat niets.
Het is overigens wel zo dat een zelfsverzekerde long belegger dankbaar gebruik kan maken van het shorten. Het biedt immers ook kans om voor een dubbeltje op de eerste rij te komen.
ffff
0
Pbm,

Mooie, heldere, goed uitgewerkte postings heb je hierboven geplaatst. Grosso modo ben ik het helemaal met je eens dat afgelopen jaren de koersen van menig aandeel wel degelijk gemanipuleerd worden. Verder ben ik het ook met je eens dat het eigenlijk total onmogelijk zou moeten zijn om iets te verkopen dat men niet bezit. Als je er goed over nadenkt is dat een absurd handel-swijze! Alleen maar, omdat men weet dat het zowel praktisch als theoretisch mogelijk is om die niet in het bezit zijnde aandelen bij het hedgefonds weer op de beurs op te kopen, wordt die handelswijze getolereerd. Waarbij dan ook nog mee zal spelen dat iedere transactie geld opbrengt, dus ook iets verkopen dat je niet bezit, levert otch een klein percentage beurskosten vergoeding op.

Ik reageer op jouw lange postings omdat ik ook al enkele jaren met lede ogen aanzie hoe bepaalde aandelen de vernieling in worden geholpen. Maar Pbm, er is toch sinds pakweg een klein jaar een duidelijke verbetering: Die shortposities moeten gemeld worden en worden gelukkig ook regelmatig gepubliceerd.

En dan is het gewoon een kwestie van een keuze maken: Laat ide " ellendelingen" , want zo voel ik dat ook echt aan, die de koers steeds naar beneden manipuleren maar hun gang gaan.....Er komt een moment, zeker als je dagelijks de beurzen en een aandeel volgt, dat je kunt stellen: Nou is het mooi genoeg geweest en je kunt inkopen op een door HEN gemanipuleerde lage prijs. En dan PBM..... d'r een poos niet meer dagelijks naar kijken, want opvallend: Dat shorten gebeurt een periode en gaat vrijwel altijd voorbij en langzaam maar zeker komt de waarde bovendrijven.


Het allermooiste en duidelijkste voorbeeld is natuurlijk de koers van Volkswagen geweest dat van bijna 1000 ( Duizend !!) Euro naar 54 Euro werd gemanipuleerd. We hebben daar een heel lange draad in de KK van IEX over. En dan het lef hebben te stellen: Nou is het mooi genoeg geweest.

Mooie is dan ook nog dat jarenlang processen over.....MILJARDEN door de hedgefunds worden aangespannen bij Duitse rechtbanken toen bleek dat ze eens verkeerd gegokt, gemanipuleerd hadden. Die ze gelukkig...grosso modo...vrijwel allemaal verloren hebben!


Dus, aan die ellendige shortmanipulatie doe je momenteel niet veel....maar beleggers zoals ik...hebben van ellende geleerd er toch nog hun profijt uit te krijgen. Voorwaarde is wel, denk ik, dat je ( hele) langetermijnbelegger bent.


Peter
1.151 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 54 55 56 57 58 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
577,44  -1,64  -0,28%  20 sep
 AMS25-24h 574,27 -0,55%
 Germany30^ 12.384,30 -0,67%
 Dutch15-index 16.162,10 -0,11%
 BEL 20 3.738,72 +0,89%
 BRX20-24h 3.712,98 -0,69%
 Europe50^ 3.552,49 -0,53%
 Euro30-index 18.233,09 +0,36%
 US30# 26.912,28 -0,06%
 Nasd100# 7.811,20 -0,16%
 US500# 2.987,88 -0,17%
 Japan225# 21.968,33 -0,50%
 Gold World Spot (USD) 1.513,17 +0,89%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,1017 -0,02%

Stijgers

ALTICE EUROPE... +6,10%
Vopak +4,63%
UNIBAIL-RODAM... +1,89%
Alfen N.V. +1,83%
Eurocommercia... +1,79%

Dalers

SIGNIFY NV -5,36%
Sligro -3,04%
Fugro -2,34%
IMCD -2,24%
Accell -2,22%

Nieuws Forum

'KPN polste Leroy al in juni als topv...
efreddy op 23-sep-19 00:30
16
Vopak duidelijk koploper in rode AEX
frankvl op 22-sep-19 22:06
3
Shell waarschuwt voor concurrentiepos...
suske wiet op 22-sep-19 20:00
16
Fed grijp weer in op repo-markt
Bangizwe op 22-sep-19 19:49
36
Indiaas Petronet stapt in lng-project VS
Knight V op 22-sep-19 15:43
1