Ahold « Terug naar discussie overzicht

"Fusie" Ahold - Delhaize

189 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
The wolf of Duck Street
0
De supermarktgroepen Delhaize en Ahold hebben fusiegesprekken aangeknoopt op het hoogste niveau. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen. De discussies werden pas recent opgestart en zitten volgens onze informatie nog in een vroeg, aftastend stadium.

Voor de Belgische markt zal de deal niet meteen voor problemen zorgen. Albert Heijn heeft momenteel een 30-tal winkels in ons land, wat niet voldoende is voor een noemenswaardig marktaandeel. Maar een combinatie met de 22 procent marktaandeel van Delhaize zou wel eens Colruyt als Belgisch marktleider kunnen onttronen.
Noch Delhaize noch Ahold wilde gisteren reageren op het nieuws van de fusiegesprekken.
Het is niet de eerste keer dat de twee distributiegroepen over een alliantie praten. In 2006-2007 voerden Delhaize al redelijk verregaande onderhandelingen. Er werd toen naar verluidt al gesproken over de plaats waar de hoofdzetel zou komen - Brussel - en wie welk postje zou krijgen.
De deal sprong toen af op de structuur van de fusie zelf. Delhaize stuurde aan op een fusie van gelijken, maar dat ging te ver voor het grotere Ahold. Zo ver zitten ze deze keer nog niet. Zowel over de prijs als over de invulling van het organogram is er zeker nog geen vergelijk.

Delhaize en Ahold zijn andere groepen dan toen. Toen rammelde de structuur van een veel groter Ahold nog te veel en liet de winstgevendheid te wensen over. Beide problemen werden sindsdien aangepakt. En bij Delhaize maakte CEO Frans Muller komaf met de erfenis van een vrij dramatische expansiepolitiek van zijn voorganger, Pierre-Olivier Beckers. Dat maakt dat beide bedrijven vandaag meer complementair zijn dan toen.

Industriële logica
In de VS is er sprake van een minieme overlap in enkele staten, maar het gecombineerde bedrijf zou actief worden in een corridor langsheen de oostkust gaande van de noordelijke staat Maine tot Georgia. Een forse schaalvergroting, dus - en dat is iets waar Muller van gaat watertanden. ‘Krik je marktaandeel en schaalgrootte op, dan volgt de winst vanzelf’, is zo’n beetje zijn mantra. Wat de industriële logica betreft, kan dus weinig ingebracht worden tegen deze deal.
Zowel Delhaize als Ahold heeft geen referentieaandeelhouder. De families achter Delhaize bezitten samen om en bij de 20 procent van de Belgische retailer, maar treden op in gespreide slagorde. De jongste jaren wekken ze ook de indruk dat ze ‘hun’ bedrijf uit de vingers laten glippen.
Het beste bewijs daarvan is dat de vertrekkende familiale bestuurders Beckers en Didier Smits door externen worden vervangen, in casu Belgacom-CEO Dominique Leroy en ontslagnemend Adecco-CEO Patrick De Maeseneire. Tal van institutionele investeerders zoals de Norges Bank, JPMorgan, Vanguard, ING of BNP Paribas zitten in het kapitaal van beide groepen. Voor hen telt maar één ding: de juiste prijs.
[verwijderd]
0
ik wil mijn computer afsluiten en zie nog net op het fd het bericht.
vond de koers ah vrijdag al vreemd gaan.
ben bang dat ah maandag een der grootste ,zo niet de grootste stijger wordt in de aex.
grappig dat volgens mij niemand in de beurscompetitie 2015 nl alternatief,voor ahold gekozen heeft.
heb het zelf in de loop der jaren meerdere malen ah in een portefeuille gehad.
[verwijderd]
0
Ben benieuwd we zullen het morgen zien bij de opening.

Vreemd om het nieuws in het weekend naar buiten te brengen
Biobert
0
quote:

techforfun111 schreef op 10 mei 2015 13:02:

Ben benieuwd we zullen het morgen zien bij de opening.

Vreemd om het nieuws in het weekend naar buiten te brengen
Het nieuws is niet door de ondernemingen zelf naar buiten gebracht, maar het Belgische FD, De Tijd, heeft het bijtijds ontdekt.
[verwijderd]
0
Wat denken jullie hoe de koers hierop gaat reageren wordt het een up of een down.

Ik ben hier niet zo in thuis lijk me leuk om te weten hoe de profs hier overdenken.

Groet,

Tech
[verwijderd]
0
Als het gerucht waar is,dan gaat de koers bij het doorgaan van deze fusie omhoog
Beide bedrijven hebben een sterke positie aan de oostkust van de USA waarbij in deze belangrijke markt (± 60% van de totale sales ) weinig overlap is, er is sprake van een aanvullend marktvolume.
In de Vlaamse markt waar o.a de Carrefourwinkelketen 25% MA een kwetsbare positie inneemt,liggen er grote kansen om samen met Delhaize en AH,marktaandeel te veroveren het merk Delhaize is zeer geschikt om een aanval te ondernemen op de franse markt, In Oost Europa hebben beide bedrijven in verschillende markten een sterke positie.
Er zijn grote kostenvoordelen te behalen op logistiek gebied en op assortimentkeuze met een bijbehorende marga kans.
[verwijderd]
0
Ja maar zo'n bericht mogelijke fusie is gebaseerd op speculatie ?
Dus morgen zullen we niks bijzonders zien omdat er concreet nog niets uit ahold en Delhaize naar buiten is gekomen.

Zie ik dit goed?
hvasd2
0
www.iex.nl/Column/154943/Vooruitblik-...

Ahold-Delhaize?
Wat gaan we deze week weer allemaal meemaken en beleven? Er gaan maar liefst twee volle indexpunten dividend van de AEX af deze week. Kijk maar, de index zelf (+2,5%) sloot vrijdag op 490,79, maar de future die aanstaande vrijdag expireert noteert 488,85 (+2,6%).
Er is dit weekend eigenlijk maar een nieuwtje. Reuters:
China's central bank cut its benchmark lending rate by 25 basis points to 5.1 percent, its third reduction since November, as growth cools to levels not seen since the financial crisis. The central bank said the move would support the healthy development of the economy.
Er is één gerucht, maar wat voor één. De Tijd heeft de primeur:
Delhaize en Ahold hebben fusiegesprekken aangeknoopt op het hoogste niveau. De discussies werden pas recent opgestart en zitten volgens onze informatie nog in een vroeg, aftastend stadium. Volgens Rabobank zou een kostenbesparing van 1 miljard euro mogelijk zijn.
De combinatie zou groter zijn dan Carrefour. De Tijd schrijft het ook al , het is niet de eerste keer dat Ahold en Delhaize aan elkaar snuffelen. Het staat er niet bij en ik ben geen specialist, maar drijft wellicht de concurrentie van vooral Lidl en Jumbo deze twee in elkaars armen?
Fred 62
0
[verwijderd]
0
Ze snuffelen al jaren aan elkaar.

Uiteindelijk gaat het toch (niet) door!?

Alleen vijandige overname zie ik zitten.

Basta
hvasd2
0
Koop Delhaize als je wil meeliften op Ahold-fusie - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De beste manier voor beleggers om in te spelen op een mogelijke fusie tussen Delhaize (DEG) en Ahold (AH.AE) is door aandelen van eerstgenoemd bedrijf te kopen, stellen analisten van ING. Door het fusieverhaal kan het Delhaize-aandeel een inhaalslag maken, nadat het was achtergebleven bij Ahold, stellen de analisten. Analisten Mathias Maenhaut en Marco Gulpers van ING zien EUR375-500 miljoen aan synergieen, namelijk zo'n 0,6%-0,8% van de omzet. Daar kunnen nog lagere investeringen en omzetsynergieen bijkomen. ING heeft een hold-advies en koersdoel van EUR17,40 voor Ahold en een buy-advies en koersdoel van EUR93,00 voor Delhaize. Ahold noteert maandag rond 10.45 uur 6,7% hoger. Delhaize stijgt 16%, concurrent Colruyt noteert vlak. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

May 11, 2015 04:50 ET (08:50 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

Delhaize nu + 19 5 !?
voda
0
Ahold, Delhaize schieten omhoog op fusiegerucht - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Aandelen Ahold (AH.AE) en Delhaize (DEG) schieten maandag omhoog op berichten in Belgische media over een mogelijke fusie. Over de combinatie wordt al jaren gespeculeerd, maar analisten van Exane noemen de deal nu veel aannemelijker dan de laatste keer toen hij werd overwogen, in 2007. Delhaize is nu in betere conditie en heeft schulden afgebouwd, terwijl Ahold een kleine extra impuls kan gebruiken om de omzet in de VS en Nederland te laten herstellen, aldus de Exane-analisten. Volgens analisten van Citigroup zou het fusiebedrijf de verschillende merken kunnen laten investeren in prijsniveau, met name in de Verenigde Staten, waar de combinatie een omzet zou hebben van bijna $45 miljard. Ahold en Delhaize geven geen commentaar. Het aandeel Delhaize stijgt maandag rond 10.15 uur 17%. Ahold wint 7%. (saabira.chaudhuri@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Belgische bond wil duidelijkheid van Delhaize

Gepubliceerd op 11 mei 2015 om 18:57 | Views: 183


BRUSSEL (AFN) - De Belgische vakbond BBTK is ongerust over de berichten dat supermarktbedrijf Delhaize fusiegesprekken zou voeren met Ahold. Dat meldde de Belgische krant De Tijd maandag.

De bond heeft in een brief aan Delhaize duidelijkheid gevraagd en zinspeelde daarbij op acties als er voor woensdag geen antwoorden op de vragen over de berichten komen. Delhaize ondergaat sinds kort een reorganisatie met ontslagen en nu loert er voor het personeel alweer een nieuw gevaar om de hoek, klinkt het volgens de krant bij de bond.
The Man
0
Interessant dat de Belgische bond de garantie van continuïteit als bedreiging ziet, dat zegt mijn inziens wel wat over de cultuur al daar. Zuid Europa begint bij de grens, hoorde ik vandaag op de radio.

Het is duidelijk dat het aandeel Delhaize meer zal profiteren dan dat van Ahold. Met een 3 maal hoger bedrijfsresultaat en een marktkapitalisatie van ruim het dubbele is Ahold duidelijk de overnemende partij.

Zal een fusie niet voor verwatering van het aandeel zorgen? Bovendien zal het aandelen opkoop programma wel geschrapt worden. Of zijn die aandelen opgekocht om weer te kunnen verkopen als prijs voor delhaize?
voda
0
Ahold en Delhaize in fusiegesprekken - 2e update

(Tweede update van eerder gepubliceerd bericht 'Ahold en Delhaize in gesprek over miljardenfusie' om extra informatie toe te voegen.)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Supermarktketens Ahold (AH.AE) en Delhaize (DEG) hebben dinsdag bevestigd dat ze in gesprek zijn over een fusie die een van de grootste supermarktconcerns in de Verenigde Staten zou creeren, met een waarde van bijna $26 miljard.

Hoewel de twee bedrijven in Europa gevestigd zijn, genereren ze ongeveer 60% van hun omzet in de Verenigde Staten, voornamelijk langs de oostkust. Het Nederlandse Ahold exploiteert de ketens Stop & Shop en Giant, en de onlinesupermarkt Peapod. Het Belgische Delhaize bezit de merken Food Lian en Hannaford.

Er zijn geen financiele details bekendgemaakt over de mogelijke fusie en de bedrijven stellen dat de gesprekken niet noodzakelijkerwijs tot een transactie zullen leiden.

Op basis van de slotkoersen van vrijdag - voordat hernieuwde speculatie over een deal de kop opstak in Belgische media - zou het fusiebedrijf een marktwaarde hebben van EUR22,9 miljard, of $25,8 miljard.

De mogelijke deal komt op een moment dat supermarktconcerns aan beide zijden van de Atlantische oceaan woelige tijden doormaken. Consumenten die er tijdens de recessie van de afgelopen jaren aan gewend zijn geraakt hun boodschappen te doen bij voordeelsupers zijn niet teruggekeerd naar hun oude vertrouwde supermarkt. Ook kiezen steeds meer klanten ervoor hun boodschappen via internet te bestellen.

Deze gedragsverandering heeft aanzienlijke gevolgen. In Amerika knabbelen bedrijven zoals Kroger en Costco Wholesale en ook de zogenaamde 'dollar-stores' aan het marktaandeel van 's werelds grootste retailconcern Wal-Mart Stores.

Vergelijkbare krachten nemen in Europa Tesco onder vuur. De Britse marktleider meldde vorige maand een ongekend groot verlies van GBP6,4 miljard over het afgelopen jaar.

Net als alle retailconcerns in de rest van de wereld die zich op het middensegment van de markt richten, zitten ook Ahold en Delhaize in de tang tussen voordeelsupers zoals Costco en Lidl en supermarkten in het hogere segment zoals Whole Foods Market.

De concerns uit de Benelux denken al jaren aan een fusie en zouden in 2006 al gesprekken hebben gevoerd, op zoek naar schaalvergroting en kostensparingen om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.


Door Peter Evans; bewerkt door Archie van Riemsdijk, Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Citi ziet sterke logica in fusie Ahold met Delhaize - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Er is een sterk pleidooi te maken voor een fusie van Ahold en Delhaize, stelt analist Pradeep Pratti van Citigroup, gezien hun geografische aanwezigheid in de Verenigde Staten en Europa, die goed aansluit, en de uitdagingen waar beide supermarktconcerns voor staan aan beide kanten van de Atlantische oceaan. Het grote overduidelijke voordeel ligt in de Verenigde Staten, waar de gecombineerde groep zo'n $43 miljard omzet zou hebben en schaalvoordelen bij de inkoop zou kunnen realiseren. Verdere synergieen zouden kunnen worden gegenereerd door de hoofdkantoren, managementstructuren en logistiek samen te voegen, stelt Citi. Het aandeel Ahold noteert woensdag rond 10.15 uur 2,7% hoger en Delhaize stijgt 1,6% in een zee van rode cijfers op het Damrak en in Brussel. Maandag stegen de koersen van beide aandelen al fors op mediaberichten over de hernieuwde, prille fusiegesprekken. (maarten.vantartwijk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

189 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,140
Verschil +0,180 (+0,67%)
Hoog 27,170
Laag 26,820
Volume 2.405.151
Volume gemiddeld 2.048.385
Volume gisteren 2.791.825

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront