Forum: BE Semiconductor » Besi, oktober 2014 » Pagina: 6 | Eurobench.com

Besi, oktober 2014

127 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
licet
0
quote:

Kampie schreef op 30 oktober 2014 13:36:


Het mooie is dat Blickman het cyclische element er zo sterk heeft uitgefilterd.Gingen we vroeger nog wel eens door diepe dalen dat is tegenwoordig aanzienlijk minder geworden.Daarom mogen we ook voor de langere termijn de ontwikkelingen inderdaad met vertrouwen tegemoet zien.


En laten de analisten van buro Kepler Ch. zich niet meer met BESI bemoeien. Ze waren vaak negatief over BESI. Sorry dit moest ik even kwijt.
voda
0
Besi CEO: Hogere marge dankzij groter marktaandeel - update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'BESI omzet en winst licht lager in KW3, marge stijgt' om uitspraken CEO en analistencommentaar toe te voegen.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--BE Semiconductor Industries nv (BESI.AE) heeft in het derde kwartaal marktaandeel gewonnen, waardoor de verwachte omzetdaling beperkt bleef en de marge tot een recordniveau steeg. Dat zegt bestuursvoorzitter Richard Blickman van Besi donderdag in een toelichting op de cijfers.

De bestuursvoorzitter spreekt van een "steeds sterkere winstgevendheid", wijzend op de brutomarge, die met ruim 45% hoger was dan ooit tevoren, terwijl ook de nettomarge met 20,8% in het derde kwartaal en 17,7% dit jaar tot nu toe ongekend hoog is.

"Die hoge marge is gekoppeld aan het hogere marktaandeel", zegt Blickman. "En daarvoor heb je natuurlijk goede producten nodig. De vraag is altijd: hoe goed zijn de machines die we maken? En je moet ze ook kunnen maken voor een goede prijs, zoals wij nu doen in Azie. Die combinatie bepaalt de vraag naar onze producten."

Blickman legt uit dat als je een smartphone uit elkaar haalt, je bij bijna alle componenten - van processoren tot cameramodules - producten van Besi ziet. "Voor al die componenten worden chips gebruikt. Onze machines pakken een chipje op, plaatsen hem in een klein huisje en maken dat vast aan het apparaat." Volgens Blickman gaan in alle types smartphones deze verpakkings- en bevestigingsproducten. Concurrenten zijn onder andere ASM International en een aantal Japanse bedrijven, zegt de topman.

Het marktaandeel van Besi in de gehele halfgeleidermontagemarkt ligt op zo'n 30% en voor sommige producten op meer dan 80%.

De resultaten in deze sector hebben een sterk seizoenseffect, legt Blickman uit. "Nieuwe producten worden geintroduceerd na de zomer. De machines daarvoor worden gekocht in het eerste en tweede kwartaal."

In het derde kwartaal was de impact van het seizoenseffect kleiner dan verwacht, dankzij het grotere marktaandeel voor Besi.

Het hogere marktaandeel biedt geen garantie voor het komende jaar, erkent de topman. "Dan moeten we weer met goede nieuwe producten komen. Het is altijd een mooie strijd", aldus Blickman.

Besi meldde donderdagochtend in het derde kwartaal minder omzet en winst te hebben geboekt dan in het tweede kwartaal, terwijl de brutomarge steeg door een betere productmix.

Over de eerste drie kwartalen gemeten stijgt de omzet met 43,5% tot EUR290 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar, met groei in de hele productportefeuille, vooral bij multi-module en flip-chip-die-attach-systemen en ultradunne malsystemen.

De productstrategie van het bedrijf profiteert van de beweging van de markt naar kleinere, dunnere en complexere apparaten, die steeds minder energie verbruiken, stelde Blickman in een verklaring bij de cijfers.

De toeleverancier voor de halfgeleiderindustrie verwacht voor het vierde kwartaal een 12-18% lagere omzet dan in het derde kwartaal, een stijging van 65-70% ten opzichte van een jaar eerder.

Ten opzichte van het tweede kwartaal daalde de nettowinst met 6% tot EUR21,5 miljoen en de omzet met 11% tot EUR103,5 miljoen. Op jaarbasis was de winst bijna vier keer zo hoog en de omzet ruim anderhalf keer zo hoog.

De orderinstroom was 27% lager dan in het tweede kwartaal, maar bijna 89% hoger dan een jaar eerder.

Analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux, die een hold-advies heeft, noemt de prestaties van het bedrijf dit jaar "bewonderenswaardig". Hij tekent aan dat het zicht op het komende jaar beperkt is en pas bij de eerstekwartaalcijfers verbetert. De analist vreest voor negatieve omzetgroei volgend jaar, omdat klanten een deel van hun geplande investeringen voor volgend jaar naar voren zouden hebben getrokken. Voor dit jaar voorziet Besi een recordomzet en -winst.

Analist Robin van den Broek van ING, ook met een hold-advies, verwacht dat analisten hun winsttaxaties voor 2014 na de kwartaalcijfers met 20% zullen verhogen, tot EUR1,60 gemiddeld. Hij voorziet een dividendrendement van 4,8%-9,6%.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


[verwijderd]
0
De analisten willen niet zeggen dat ze plank volledig hebben misgeslagen met hun hold advies.Hun 'klanten' zien heel wat geld aan hun neus voorbij gaan. Een prestatie 'bewonderenswaardig' noemen en dan een hold geven wijst er op dat hij zich niet verdiept heeft in Besi.ING voorziet een dividendrendement van 4,8% -9,6% of te wel bij de huidige koers € 0,70 -1,20.Daarmee behoort Besi tot de top.Maar ja,...een hold is wel genoeg.
Opus135
0
Beetje vreemd niet: klanten zouden geplande investeringen naar voren hebben getrokken? Wereldeconomie trekt toch niet geweldig aan nog? Bij ASML juist verschuivingen naar achteren.

Dividendrendement 4,8% of het dubbele? Of 2 of 6 of 10 of zwets maar wat?

Nou ja, betekent het dat men het ook bij een "hold" houdt? Ik zou verwachten dat men een of twee werkdagen nadenkt en dan horen we het wel. Dat is gebruikelijk toch?

Verder zou adviesverhoging tot koop en koersdoelverhoging wel eens gevaarlijk kunnen zijn: op korte termijn vaak een mooi effect, maar even later zakt zo'n aandeel nogal eens weg, zie de uitzenders, zie SBM Offshore en zo zijn er vele meer. Maar wellicht valt er minder te manipuleren bij een kleiner fonds, dus betekent koop ook echt koop.

Hoe dan ook, we mogen tevreden zijn, ook met de stijging van vandaag. Eindelijk een bedrijf dat prestaties levert. Hoe lang is TomTom al niet bezig vanaf de teruggang van de PND's, een jaartje of acht? Arcelor Mittal viel al jaren geleden terug van ver in de 20 euro tot nu nog steeds de helft. PostNL en TNT zouden na hun uiteengaan een jaar of 4-5 geleden ieder veel meer waard worden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan denk ik.
Ojo
0
beste forum vrienden,
Wat een prachtige dag voor de bezitters van Besi aandelen. Ze waren weer zeer gewild! Helaas nog niet boven de 14 gesloten maar dat kan toch niet meer lang duren. Ik verwacht toch nog wel wat koersdoel- of adviesverhogingen morgen of maandag, met name SNS of ING. Dat zal helpen om eindelijk de 14 weerstand te breken.

Opus123 helemaal met je eens, Besi is een bedrijf om trots op te zijn, zeker als je kijkt naar de vele fondsen met problemen zoals Imtech, SBM, Fugro, Ordina, BAM enzovoorts. Ook hiervan heb ik mijn fair share gehad.
Maar momenteel is het een prachtige week geworden met KPN, USG en natuurlijk BESI. En ik heb een plukje DSM ingeslagen.

Ojo
0
quote:

rghh schreef op 30 oktober 2014 08:40:


[...]

hopelijk kunnen we richting de 14 gaan maar kijkend naar het orderboekje zullen we openen rond de 13,50-13,53.
dan is het afwachten als we kunnen/mogen doorstijgen.

nog 20 minuten tot de opening dus er kan nog wat gebeuren in het orderboekje.US mooi groen gesloten, morgen verder up ?
Graag nog een adviesverhoging erbij en hup over die 14 euro.
licet
0
quote:

Kampie schreef op 30 oktober 2014 17:09:


De analisten willen niet zeggen dat ze plank volledig hebben misgeslagen met hun hold advies.Hun 'klanten' zien heel wat geld aan hun neus voorbij gaan. Een prestatie 'bewonderenswaardig' noemen en dan een hold geven wijst er op dat hij zich niet verdiept heeft in Besi.ING voorziet een dividendrendement van 4,8% -9,6% of te wel bij de huidige koers € 0,70 -1,20.Daarmee behoort Besi tot de top.Maar ja,...een hold is wel genoeg.


Precies Kampie.
Daarom mijn eerdere reactie van: Laten de analisten van vooral Kepler Ch. zich nooit meer met BESI bemoeien. Ook ik heb door hun " negatieve gezwam " veel geld moeten missen. Ze roepen maar van: wij verachten dit en wij verwachten dat en dit alles slecht onderbouwd.
guusje
0
quote:

effegenoeg schreef op 31 oktober 2014 09:26:


Wij hebben nog wat in te halen op die prachtige cijfers.

Heb de cijfers nog niet gezien, maar de koers zegt genoeg.
guusje
0
quote:

effegenoeg schreef op 31 oktober 2014 10:52:


Weinig euforie op dit prachtige aandeel!
Koersdoel 20€

Fijn aandeel, staat hoger dan Fugro,
en niet te vergeten stond ooit op €2,95, mijn aankoop prijs en €5.
effegenoeg
0
quote:

guusje schreef op 31 oktober 2014 11:04:


[...]
Fijn aandeel, staat hoger dan Fugro,
en niet te vergeten stond ooit op €2,95, mijn aankoop prijs en €5.


Heb ook gehandeld in die range en af en toe winst genomen.
Op 8,95 een vaste plaats in porto.
hvasd2
0
Om stil van te worden..... 15,07 op de borden !!

Procentje stijging is al 15 cent !!

Jammer dat de cijfers pas over drie maanden komen ;-)
[verwijderd]
0
gaat inderdaad erg lekker!
hopelijk tegen de slot nog een eind spurt :)
misschien haal ik mijn volgende target nog!

[verwijderd]
0
quote:

rghh schreef op 31 oktober 2014 12:32:


heb wat winst gepakt op 14.69.
volgende afbouw op 15+


Heb je toch wat te vroeg gedaan.Ik zou maar wachten met de volgende afbouw tot € 15,99. Deze opmars was niet zo makkelijk te voorzien. Duidelijk wordt wel hoe zeer men de laatste tijd op de rem heeft gestaan om de koers laag te houden.
[verwijderd]
0
quote:

Kampie schreef op 31 oktober 2014 15:39:


[...]
Heb je toch wat te vroeg gedaan.Ik zou maar wachten met de volgende afbouw tot € 15,99. Deze opmars was niet zo makkelijk te voorzien. Duidelijk wordt wel hoe zeer men de laatste tijd op de rem heeft gestaan om de koers laag te houden.


klopt maar je weet nooit van te voren als het blijft doorstijgen of niet :)
in ieder geval ga ik voor een prijs rond de 15,50.
als dat lukt dan ben ik haast door mijn stukken besi heen en dan weer op dipjes wachten om weer wat in te slaan.
had eigenlijk verwacht dat het vuurwerk gisteren zou plaatsvinden!

ben wel benieuwd wanneer jullie van plan zijn om winst te nemen?
of denken jullie dat de koers gestaag blijft doorstijgen?
effegenoeg
0
één van de beste dagen ooit in de Besi geschiedenis.
sns komt aan met een adviesverhoging naar 17,50
Mijn koersdoel ligt op 20€
hvasd2
0
quote:

effegenoeg schreef op 31 oktober 2014 15:56:


één van de beste dagen ooit in de Besi geschiedenis.
sns komt aan met een adviesverhoging naar 17,50
Mijn koersdoel ligt op 20€


Dat lijkt mij wel effe genoeg effegenoeg ;-)
guusje
0
quote:

effegenoeg schreef op 31 oktober 2014 15:56:


één van de beste dagen ooit in de Besi geschiedenis.
sns komt aan met een adviesverhoging naar 17,50
Mijn koersdoel ligt op 20€

Er zal best tussentijd winstnemingen komen, voorlopig ziet het er goed uit.
127 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 feb 2020 17:37
Koers 38,600
Verschil -1,200 (-3,02%)
Hoog 40,050
Laag 38,310
Volume 571.570
Volume gemiddeld 320.808
Volume gisteren 702.132