ORDINA OKTOBER DRAADJE

1.420 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 67 68 69 70 71 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

Beginner1987 schreef op 16 oktober 2014 17:44:


VolvoR leest alleen wat die wil lezen. Het zelfde als HN. (Zijn berekening zou een flater en een gelach zijn als het woordje 'fraude' niet zou vallen)

Zoals ik al NA dit bericht heb gestuurd waar jij op reageert, Deze bereken zou kloppen als er duidelijkheid zou zijn. Maar dat is er nog niet.

En Harry de harige aap!! alsof wij wisten dat het 'woordje' fraude zou vallen, anders stonden we gewoon boven de 2 euro.

En jij denkt zeker ook dat wij de heer Niessen hebben overghaald om 12% te kopen?
En doe normaal! Want eerlijk is eerlijk jij werd ook even enthousiast!

En nu lekker zielig roepen dat wij verwijderd moeten worden van het forum. Triest figuur!
[verwijderd]
0
quote:

jeremy 14 schreef op 17 oktober 2014 22:26:


[...]


hulp van een clown(nar) nodig? u weet hem te vinden beginner!
Klaver020
4
Het was een zware beursweek. Velen met mij hebben dik verlies staan. Veel tijd gehad om artikelen en achtergronden te lezen deze week, ik zal niemand vervelen met allerlei links. Als je goed graaft kan je een stuk wijzer worden.
Overheid kan met het oog op de komende grootscheepse digitale transitie in de nabije toekomst absoluut niet zonder de expertise van externe ICT marktpartijen. En ook niet zonder die van Ordina. Er is de afgelopen paar jaar veel energie gestoken in een verbeterde relatie met de overheid, dat ontkracht je niet in 1 klap door een TV uitzending, die de misstanden aankaart uit een periode van voor huidige bedrijfsaanpak. Het proces dat het anders en beter moet was echt al veel langer aan de gang, en daar werd en wordt hard aan gewerkt. Deze CEO wil samenwerken, leiderschap tonen en vertrouwen met de klant opbouwen. Juist ook de periode voorafgaand aan de aanbesteding is cruciaal om dat vertrouwen op te bouwen.
De cowboys die dit ambacht niet goed verstaan -altijd alom en overal aanwezig waar geld te verdienen is- moeten natuurlijk geschorst en/of gestraft worden. Het was te verwachten dat in het rapport zowel opdrachtgevers (de overheid) als opdrachtnemers (ICT-bedrijfsleven) een veeg uit de pan kregen: zij nemen te veel risico, laten zich leiden door winstbejag, er is te weinig projectbeheersing en te weinig en te late signalering van tegenvallers. Ik hoop dat CEO Breedveld een grote schoonmaak houdt, snel met een duidelijke boodschap naar buiten komt en net zo grondig te werk gaat als CFO Jolanda Poots de financiele balans heeft opgeschoond.
Ik verwacht wel dat Ordina zich heel langzaam gaat herstellen. Misschien met ups en downs, maar mijn aandelenpakket ga ik op die low-dagen zeker middelen. Nu verkopen is dom en onnodig verlies. Paniek is je slechtste raadgever. Zo denk ik er tenminste over.
Goed weekend allen.
Onderbouwer
0
Heeft iemand enig idee wat het ergste geval voor ordina kan zijn als alles duidelijk is? En nou niet gelijk roepen dat Ordina niet meer bestaat in een paar maanden. Maar ik bedoel qua boetes en overheids- en overigen opdrachten?
Vidoque
0
quote:

Beginner1987 schreef op 18 oktober 2014 08:20:


Heeft iemand enig idee wat het ergste geval voor ordina kan zijn als alles duidelijk is? En nou niet gelijk roepen dat Ordina niet meer bestaat in een paar maanden. Maar ik bedoel qua boetes en overheids- en overigen opdrachten?
Vidoque
0
@Klaver020 goed verhaal ab'tje vsn mij. @Beginner1987 Al het slechte nieuws is al in de koers verwerkt. Ordina kan alleen maar stijgen na nieuws. Wat voor nieuws dan ook. Aandeelhouders wachten op bevestiging.
ch@rter
0
Dit is IMO pas net het begin, van verdere ellende.
Als grote partijen ordi gaan weren om hun aanbestedingenbeleid, dan gaan zij het nog moeilijker krijgen. Het bewust plegen van fraude om opdrachten binnen te slepen zal hen nog lang achtervolgen. Zeker omdat de overheid, defensie en de zorg de kar moeten vullen. Als deze wel het roer omgooien dan wordt het toch echt een nwe penny.
YdlP
1
Staat een leuk artikel op nu.nl over aanbestedingen van UWV... Niets met Ordina te maken, dus probleem ligt voornamelijk bij overheidsinstanties...
Klaver020
0
Goed gezien! Hier de link:
www.nu.nl/economie/3906454/uwv-mocht-...

Cowboys altijd, overal en alom....geeft wel even weer hoe moeilijk het is om op een eerlijke manier aan opdrachten te komen, en hoe de concurrentie over lijken gaat.
Ze hebben nog wel wat te doen daar in die Commissie..
Kiep70
1
Mee eens. Ordina is al vier jaar op de goede weg, heeft toen al schoon schip gemaakt wat betreft cowboys en doet dat nu nog eens grondig, gebaseerd op veehalen van voor deze directie. Nu de fouten erkennen vanuit het verleden is sterk en transparant van Ordina. De andere ICT bedrijven in deze sector met een pak boter op hun hooft blijven achtvallig stil. De overheid, die ook een pak boter op zijn hoofd heeft, weet heus ook wel dat er met het nieuwe bestuur van Ordina schoon schip is gemaakt, plus nu nog eens extra grondig vw oud zeer.
Dit alles kan juist Ordina, die wellicht voorop loopt, juist het voordeel geven in vertrouwen geven. Ordina als de paria voor alles wat fout ging binnen de ICT is onterecht en moderne heksenvervolging. Commissie Elias en de overheid is wijs genoeg om dat allemaal in te zien.
Klaver020
1
Geheel mee eens. Gelukkig zijn er naast cowboys ook nog wijze mensen...

Nog uitgebreider dan NU.nl,ook in het NRC:
"Uitkeringsinstantie UWV heeft mogelijk de wet overtreden door jarenlang bijna exclusief opdrachten te verlenen aan ICT-leveranciers IBM en Logica voor het bouwen en beheren van de website werk.nl.
Dat blijkt uit het rapport van de parlementaire onderzoekscommissie ICT, dat onderzoek deed naar het falen van grote automatiseringsprojecten bij de Rijksoverheid.

De manier waarop het UWV binnen raamovereenkomsten opdrachten verleent aan ICT-leveranciers IBM en Logica (nu CGI), respectievelijk sinds 2005 en 2006, is “mogelijk onrechtmatig” en “staat op zijn minst op gespannen voet met het Europees aanbestedingsrecht”, zo schrijft de commissie.

Volgens de commissie maakte het UWV afspraken met Logica en IBM die erop neer kwamen dat deze “in feite voor onbepaalde tijd de dienstverleners van het UWV zijn voor werk.nl”. Ook bij significante wijzigingen van de werkzaamheden door IBM – die in 2013 in plaats van alleen hardware te leveren voor werk.nl ook andere ICT-leveranciers ging coördineren – zonder nieuwe aanbesteding.

‘Niet in control’
De commissie schrijft dat het Europees aanbestedingsrecht ervan uitgaat dat raamovereenkomsten “in beginsel een maximale looptijd van vier jaar hebben”. Dit gebeurt zodat ook andere bedrijven kans maken op de betreffende overheidsopdrachten. Het contract met Logica loopt tot 2015, het contract met IBM tot 2018.

Volgens de parlementaire onderzoekscommissie is “nader dossieronderzoek” nodig, ook bij de leveranciers, om die mogelijke onrechtmatigheden te kunnen bevestigen.

Opvallend is dat het UWV beide bedrijven opdrachten bleef gunnen, terwijl het niet tevreden was over hun werk. Zo werd in 2010 het contract verlengd met IBM, terwijl het UWV datzelfde jaar concludeerde dat IBM een “gesloten en juridisch georganiseerde leverancier is, die het project in lastige situaties heeft gebracht”. En over Logica meldde het UWV in 2008 onder meer dat er “te weinig managementaandacht was” en de offertes “niet in control” waren.

In afwachting van de behandeling door de Tweede Kamer van de bevindingen van de parlementaire onderzoekscommissie wil het UWV niet reageren.

Lees het hele verhaal in NRC Handelsblad (€)

Door Derk Stokmans op zaterdag 18 oktober 2014.


NB Zou Zembla dit geweten hebben? Zo ja dan zouden ze nog wel eens de sigaar kunnen worden en verantwoordelijk gesteld voor het laten verdampen van 1/3 vd beurswaarde van een NL's bedrijf. Uitzending was volledig uit de algehele context gerukt, en ingegeven door een wraakzuchtig persoonlijk verhaal en carrieredrama. Maar dat vond ik al. Ordina weet dit soort dingen natuurlijk ook. Ik begrijp de terughoudendheid van Breedveld op meer berichtgeving nu wel een beetje beter geloof ik. Ga maar los, advocaten van Brauw Blackstone Westbroek!
[verwijderd]
0
quote:

ch@rter schreef op 18 oktober 2014 09:44:


Dit is IMO pas net het begin, van verdere ellende.
Als grote partijen ordi gaan weren om hun aanbestedingenbeleid, dan gaan zij het nog moeilijker krijgen. Het bewust plegen van fraude om opdrachten binnen te slepen zal hen nog lang achtervolgen. Zeker omdat de overheid, defensie en de zorg de kar moeten vullen. Als deze wel het roer omgooien dan wordt het toch echt een nwe penny.


@ charter

Heel lief van je, om ons met beide benen op de grond te laten staan.

Echter, Ordina was slechts één Speldje in een Hooiberg waar er Misstanden alsgevolg of dankzij de op macht-beluste-ambtenaren en gezien hun machtige positie inzake het gunnen van grote/miljoenen projecten.

Uiteraard heeft de Commissie ICT weer allerlei prachtige geldverslindende controle (IBIT?) apparaten weer voorgesteld, maar dit zal juist weer averechts werken, omdat dit zou betekenen dat er weer andere nieuwe zgn. 'deskundigen' Zakkenvullers het GAT met miljoen weer gaan verslinden.

En aangezien we het weer over mensen en dus 'macht' hebben is en blijft het einde zoek.

Derhalve moet je je afvragen of het nieuwe voorgestelde IBIT (VVD, hé!) niet nog meer gaat kosten dan de miljarden die we al verloren hebben als belastingbetaler.

Aangezien Ordina al een zeer goede positie binnen de Overheid heeft, zal het mij NIET verbazen als zij BREEDVELD wegkopen bij Ordina om hem als voorzitter van IBIT aan te stellen?

EN de overheid kan niet meer BUITEN Ordina en bovendien zouden ook alle andere aanbieders last van krijgen en de ICT gaat gewoon door .... met of zonder .....

ICT = Ademen = Leven!

PS: Waarom koopt de Overheid Ordina niet op, dan hebben ze voor een stuivertje ALLE ICT KNOWHOW meteen in één KLAP in HUIS!!!!!!!!

KOSTEN 93 miljoen aandelen X 1,20 plus een kleine Bonusje voor ons van 50%?? =
MINDER dan 170 miljoen!!!!!!

En wat heeft het ook al weer gekost meneer Elias?

1 tot 5 miljard grof gerekend???

KOOPJE IN DE AANBIEDING!!!

Ciao!
Klaver020
0
Goed te plaatsen, nu, na het bovenstaande UWV nieuwsschandaal, en dan hebben ze (NL ICT) het hier nog heel netjes gehouden:

"Branche-organisatie Nederland ICT is blij met aanbevelingen die gericht zijn op de ict-aanbestedingen bij de overheid. Dat schrijft de branchevereniging in reactie op het 15 oktober 2014 verschenen eindrapport 'Naar grip op ICT' van de Tijdelijke Commissie ICT die onderzoek verrichtte naar ict-projecten bij de overheid.

De branche-organisatie schrijft: We bepleiten al langer dat de overheid meer moet overleggen met de markt, bijvoorbeeld in de vorm van marktconsultaties, haalbaarheidstoetsen en concurrentiegerichte dialoog. De Commissie stelt nu zelfs voor om dit als verplichting op te nemen. Hetzelfde geldt voor de verplichting om functioneel aan te besteden. De commissie stelt terecht dat de overheid leveranciers zelden de kans geeft om met ideeën of oplossingen te komen.'
"

Ach, ik kan eigenlijk dat hele stuk wel vet maken. Het gaat goed komen met Ordina

Read more: www.computable.nl/artikel/nieuws/over...
ch@rter
0
Geen dank, graag gedaan johan@61

Quote
PS: Waarom koopt de Overheid Ordina niet op, dan hebben ze voor een stuivertje ALLE ICT KNOWHOW meteen in één KLAP in HUIS

Das wel leuk en aardig bedacht, alleen heb je er als belegger dan geen pepernoot meer aan.
xiut
0
quote:

ch@rter schreef op 18 oktober 2014 15:53:


Geen dank, graag gedaan johan@61

Quote
PS: Waarom koopt de Overheid Ordina niet op, dan hebben ze voor een stuivertje ALLE ICT KNOWHOW meteen in één KLAP in HUIS

Das wel leuk en aardig bedacht, alleen heb je er als belegger dan geen pepernoot meer aan.

Alsof je er nu dan wat aanhebt... Ben failliet door dat Ordina-gedoe en da's geen grapje.
[verwijderd]
0
quote:

ch@rter schreef op 18 oktober 2014 15:53:


Geen dank, graag gedaan johan@61

Quote
PS: Waarom koopt de Overheid Ordina niet op, dan hebben ze voor een stuivertje ALLE ICT KNOWHOW meteen in één KLAP in HUIS

Das wel leuk en aardig bedacht, alleen heb je er als belegger dan geen pepernoot meer aan.


Waarom privatiseerden ze toen dé Bank?

Just, om verdere teloorgang voor de samenleving te beperken.

En thans?

Just om de miljarden-verslindende-consultants-experts en opties tot debacle's te voorkomen...

Inderdaad schiet je als belegger geen moer op, maar nu evenmin, tenzij je handelaar/gambler of sjort zit/wil.

En dat ze andere bedrijven (Bam/SBM/Gemalto/Imtech etc..) aan hun lot overlaten, daar heeft de samenleving geen moer mee te maken, hoewel?


Ciao!
ch@rter
0
Zo lang ze nog beursgenoteerd staan wel, anders kun je er helemaal niet meer in handelen.
Is idd niet grappig.
Sterkte ermee @xiut.
Klaver020
0
quote:

Mauricee schreef op 3 oktober 2014 11:18:


Voor de mensen die er interesse in hebben, ik heb een officiële klacht ingediend bij Zembla. Wellicht dat als meerdere dit doen, men mogelijk toch een broodnodige nuancering kan aanbrengen in een latere uitzending (alhoewel de schade jammer genoeg al geleden is):

Beste heer/mevrouw,

Naar aanleiding van uw uitzending over Ordina die gisterenavond op Nederland 2 is uitgezonden, wens ik bij deze een officiële klacht neer te leggen.

Voorafgaand wil ik graag u van het volgende op de hoogte brengen: een beursgenoteerd Nederlands bedrijf heeft gisteren door uw berichtgeving ruim 24% van zijn beurswaarde zien verdampen, en vandaag zal op deze negatieve trend waarschijnlijk een vervolg komen.

Niettegenstaande ben ik voor vrijheid van journalistiek, zo lang deze journalistiek objectief is en niet bedoeld is voor het creëren van een hetze.

Ik zie uw uitzending als een voorbeeld waarin de vrijheid van journalistiek is misbruikt voor het creëren van een hetze.

Uiteengezet heb ik de volgende klacht over uw uitzending:

1. Er werden dikwijls ongegronde assumpties gemaakt, die vaak op eerder op vermoedens dan op hard bewijs waren gestaafd. Zo worden aan de hand van een aantal fragmenten en/of codes uit e-mails assumpties gemaakt over mogelijke handelingen en mogelijke relaties, waaronder de voorbeelden van "secret operation" en "V", door uw programma aangeduid als Voldemort. Behoudens u hiervoor tegenbewijs kunt leveren zijn die assumpties op weinig gebaseerd. De persoon die deze emails heeft geschreven, volgens uw programma oud commercieel directeur de heer van L., heeft namelijk geen toelichting gegeven en de andere bewijsstukken zijn op zijn zachtst gezegd "beperkt gefundeerd".

2. De manier van rapporteren was in mijn optiek zowel eenzijdig als incompleet. Een voorbeeld: indien men spreekt over het "lekken" van een bestek voor een aanbestingsopdracht door een ambtenaar van de gemeente Rotterdam, wordt op geen enkele wijze nader ingegaan op het tijdstip waarop Ordina dit bestek ontving, als voorgestelde vooropgestelde partij en "de rest" van de partijen die meedongen voor deze overheidsopdracht.

3. Wellicht dat u zichzelf misschien nog beter zou moeten informeren over de term "mollen". Het is een feit dat veel grote organisaties, zowel profit als non-profit, specialisten zowel intern als extern inhuren voor het creëren van een lobby. Deze specialisten kunnen inderdaad op strategische plaatsen in het bedrijfsleven en bij de overheid worden geplaatst, met als doel informatieverzameling en opinie-beinvloeding. Zo lang men met deze activiteiten geen (veiligheids)protocollen doorbreekt, is dit perfect toegestaan.

Ook de interviews die zijn afgenomen met een aantal van deze "mollen" vind ik niet bepaald overtuigend.

Indien deze protocollen wel zijn overschreden, zoals in het geval van de majoor die een dubbelfunctie had bij zowel krijgsmacht als Ordina, dient echter duidelijk te worden gestaafd dat Ordina hiermee tevens protocollen heeft overtreden. Deze staving ontbrak volledig bij uw uitzending. Het feit dat deze betreffende majoor is geschorst door de Krijgsmacht wil niet zeggen dat de organisatie Ordina hier ook mee in overtreding is geweest.

4. Ik heb me mateloos gestoord aan de toonzetting van de twee hoogleraren, dhr. Janssen en dhr. van den Heuvel, die blijkbaar alleen in repeterende oneliners hun commentaar leverden en zaken wederom wel erg eenzijdig en soms zelfs ongenuanceerd de zaken benaderden.

Ik ontken absoluut niet dat er fouten en/of onjuistheden in ICT aanbestedingen en/of overheidsopdrachten hebben plaatsgevonden, maar waar ik me aan stoor is enerzijds dat Ordina volledig is gestigmatiseerd in uw uitzending, alsof zij één een op één representatie zou vormen voor alles dat binnen de markt voor ICT aanbestedingen en/of overheidsopdrachten op illegale of onjuiste wijze plaatsvindt, anderzijds op het maken van assumpties en het doen van uitspraken die niet (volledig) gestaafd kunnen worden. Verder vind ik dat men bij Zembla ook wel een meer realistische houding zou mogen aannamen als het gaat om het utiliseren van bedrijfscontacten en lobby-posities ten behoeve van een bedrijf. Dit is nu eenmaal zoals de grote corporate wereld werkt en zoals alle partijen in de corporate wereld proberen te overleven.

U begrijpt wellicht dat de mogelijke imagoschade voor een bedrijf als Ordina ontzettend groot is naar aanleiding van uw uitzending. Immers, vertrouwen in een bedrijf komt te voet en gaat te paard. Het is mijn stellige overtuiging dat als uw uitzending een wat meer genuanceerd beeld had geschept en de berichtgeving minder stigmatiserend, en minder berustend op aannames was opgezet, de onderliggende boodschap nog steeds duidelijk was overgekomen en u daarmee het doel van uw uitzending had bereikt. Bijkomend vind ik het erg treurig dat Ordina daarmee als een "representatieve" zondebok heeft moeten fungeren en daarmee als een medium heeft dienst gedaan voor het creëren van een hetze.

Wellicht dat uw volgende uitzending de mogelijkheid biedt om een en ander dat gisteren is gepubliceerd te voorzien van de broodnodige nuancering? Iets wat in mijn ogen absoluut noodzakelijk is en waarvan ik hoop dat u hier zelf ook de noodzaak van zal inzien.

Met vriendelijke groet,…….@ Maurice is hier vanuit Zembla op gereageerd, eigenlijk?
Na diverse berichten vandaag in diverse grote kranten, met 2 pag. breed artikel in NRC over wurgcontract IBM/UWV, en het absolute miljoenenverslindende falen van beide partijen, stijgt mijn verontwaardiging over m.n. de eenzijdigheid van de uitzending van Zembla. Klacht indienen doe ik dan alsnog ook met alle plezier. Inmiddels is de schade voor de aandeelhouders van 24% in je brief genoemd, naar 30 % opgelopen. Wie weet zie ik er nog wat van terug. Hoe meer ik lees over die hele ICT troep van aanbestedingen en andere zaken, hoe schandaliger ik het vind, zoals Zembla de pijlen heeft gericht alleen op Ordina.
Zembla is eerder en ook meermaals in opspraak geweest ivm geen wederhoor, niet zorgvuldig, te veel eigen mening en te weinig feiten om die aannemelijk te maken, en daarvoor hard terechtgewezen door de journalistieke tuchtrechter.
www.nrc.nl/rechtenbestuur/2011/01/18/...

Hoop het van je te horen! Bedankt, Klaver
.


moneymaker_BX
0
Rabo verlaagt koersdoel van 2.50 naar 1.43
ongelofelijk verlaging
dit aandeel gaat echt naar de 1 euro toe en dan ben ik koper
1.420 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 67 68 69 70 71 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 feb 2020 17:35
Koers 2,370
Verschil -0,060 (-2,47%)
Hoog 2,420
Laag 2,340
Volume 584.711
Volume gemiddeld 354.809
Volume gisteren 979.163