Forum: Koffiekamer » Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen. | Eurobench.com

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

2.929 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 142 143 144 145 146 147 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Europese beurzen blijven dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag vlak tot licht lager gesloten. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws focusten beleggers op het coronavirus.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg fractioneel tot 424,61 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 13.494,03 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van eveneens 0,2 procent op 6.015,67 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.446,88 punten.

"De Europese beurzen zijn grofweg wat lager gesloten, na opspelende zorgen omtrent het coronavirus", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

"De verliezen van vandaag komen bovenop die van vrijdag, waarbij beleggers wat geld van tafel halen na de winsten van eerder vorige week.

De 'bullish run' van vorige week lijkt verleden tijd, zo merkte de marktvorser op. "Die stijging was te danken aan het beleid van de Chinese autoriteiten, aldus Madden, wijzend op onder meer het verbieden van shortbeleggen, het verlagen van importtarieven en een geldinjectie. "Maar nu de aandelenmarkten het op eigen kracht moeten doen, zakken de koersen wat weg."

Inmiddels zijn ruim 40.000 besmettingen vastgesteld, vrijwel allemaal in China. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 910 personen. Daarmee overtreft het coronavirus het aantal dodelijke slachtoffers van SARS, dat bijna twee decennia geleden uitbrak. Destijds kwamen 774 mensen om.

Daarnaast kreeg de markt een tweetal macrocijfers uit China te verwerken. De Chinese inflatie steeg in januari naar het hoogste niveau in acht maanden, vanwege de enorme stijging van de voedselprijzen met meer dan 20 procent, terwijl de producentenprijzen nipt toenamen.

De euro/dollar noteerde op 1,0911. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0949 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0943 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,6 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Airbus sloot 0,1 procent lager, na het nieuws dat de vliegtuigbouwer vergevorderde gesprekken voert over de overname van het belang van 34 procent van Bombardier in het gezamenlijke programma voor de A220.

Exor voert gesprekken over de verkoop van herverzekeringsmaatschappij PartnerRe aan de Franse verzekeraar Covéa Cooperations. Volgens een persoon bekend met de situatie wordt PartnerRe gewaardeerd op circa 9 miljard dollar. Exor steeg 4,1 procent.

Volkswagen houdt de deuren van een aantal fabrieken in China langer gesloten vanwege de aanhoudende verspreiding van het coronavirus. Het aandeel daalde 1,7 procent.

Sectorgenoot Daimler wil meer snijden in het personeelsbestand en in plaats van 10.000 nu 15.000 medewerkers laten vertrekken. Dat schreef het Duitse Handelsblatt maandag. Het aandeel Daimler steeg 0,5 procent.

Air France-KLM heeft in januari meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder, terwijl het vrachtvervoer weer afnam. Het aandeel sloot 0,5 procent lager.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs, noteerden de Amerikaanse beurzen 0,4 procent in de plus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX flink hoger de dag uit

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag flink hoger gesloten. De AEX steeg 1,1 procent tot 623,85 punten, terwijl de AMX onder aanvoering van onder meer AMG en Air France-KLM zelfs 2,0 procent bijschreef.

Volgens vermogensbeheerder Joop van de Groep van Fintessa Vermogensbeheer begon de optimistische stemming vanochtend al in Azië, toen bleek dat de verspreiding van het coronavirus minder hard ging dan voorzien. "Dit doet vermoeden dat het virus langzaam onder controle komt", aldus Van de Groep. "Dit zorgde vanochtend voor hogere koersen in Azië."

Er zijn 43.141 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd. In totaal zijn er inmiddels 1.018 mensen overleden aan het coronavirus. Dat brengt de sterftegraad op 2,4 procent.

Daarnaast vallen volgens de vermogensbeheerder vooral de Amerikaanse bedrijfscijfers over het algemeen niet tegen, waarbij de winstcijfers in 70 procent van de gevallen hoger zijn dan voorzien en de verwachtingen positief zijn. Verder genieten de beurzen volgens Van de Groep nog steeds van het sterke banenrapport van afgelopen vrijdag. "De stijging van de uurlonen loopt bijna in gelijke tred met de arbeidsproductiviteit, dus de bedrijfsmarges zullen er niet onder lijden."

Hoewel de aandelenmarkten in de afgelopen dagen een flink herstel inzetten, blijft de oliemarkt wat achter. "Zolang oliekartel OPEC en Rusland niet tot een overeenkomst komen voor een verdere beperking van de olieproductie, zal de oliemarkt nog onder druk blijven staan", aldus Van de Groep. "China ligt door het virus nu helemaal plat en dat beïnvloedt de olievraag." De vermogensbeheerder ziet dat er "duidelijk" meer olie wordt geproduceerd dan er vraag is. Als gevolg verwacht Van de Groep dat de olieprijzen zich voorlopig zijwaarts zullen bewegen.

Het was verder een relatief rustige ochtend, met weinig macrocijfers en een beperkt aantal bedrijfsresultaten. Woensdag en donderdag is de agenda met bedrijfscijfers echter meer dan gevuld.

Wel waren er cijfers uit het Verenigd Koninkrijk. De Britse economie groeide afgelopen kwartaal met 1,1 procent. De industriële productie viel evenwel tegen met een krimp op jaarbasis van 1,8 procent.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0915. Olie noteerde 1,0 procent hoger.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Prosus aan kop met een koerswinst van 4,1 procent. Aalberts Industries volgde met een stijging van 3,0 procent. Ahold Delhaize, dat woensdag met cijfers komt, en Randstad, dat vanochtend al de boeken opende, verloren 0,5 en 0,7 procent.

Randstad zag de omzet autonoom teruglopen, en voor januari was dit niet anders. Maar volgens ING stabiliseerde de trend in de afgelopen weken. Verder waren de analisten te spreken over de dividenduitkering, mogelijk dankzij een sterke kasstroom. "We hebben een zwakker dan verwachte start van 2020 achter de rug. Bij de planning voor het eerste kwartaal gaan we bij Randstad nu uit van een voortzetting van de trend uit het vierde kwartaal', aldus CFO Henry Schirmer dinsdag tegen ABM Financial News.

In de AMX was AMG koploper met een winst van 5,4 procent. Air France-KLM steeg 4,9 procent.

Takeaway.com won 4,1 procent. Concurrent Delivery Hero haalde in 2019 het eigen omzetdoel. De omzet steeg met 112 procent en het aantal orders met 80 procent.

Van het groepje dalers leverde Flow Traders met 3,9 procent het meeste in. UBS zette het aandeel op de verkooplijst, vanwege macro-economische tegenwind en de uitdagingen voor de flitshandelaar in de VS.

Onder de kleinere aandelen had Alfen wees eens de wind in de rug. Het aandeel steeg 5,0 procent. Vivoryon steeg eveneens 5,0 procent maar ICT Group daalde 3,9 procent.

Het lokaal genoteerde Holland Colours daalde 1,8 procent, nadat het aandeel maandag na een positief rapport van NIBC nog flink steeg.

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel wonnen de Amerikaanse beurzen circa een half procent en worden de recordstanden zo verder opgerekt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten en zetten daarmee de opwaartse trend van vorige week voort.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot dinsdag 0,9 procent hoger op 428,48 punten. De Duitse DAX liet een plus zien van 1,0 procent naar 13.627,84 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,65 procent met een stand van 6.054,76 punten. De Britse FTSE steeg 0,71 procent naar 7.499,44 punten.

"Beleggers blijven op de koopknop drukken, nu de zorgen omtrent het coronavirus afnemen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Er zijn 43.141 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd en er zijn tot nu toe 1.018 mensen overleden aan het coronavirus. Dat brengt de sterftegraad op 2,4 procent. "Het aantal besmettingen blijft stijgen, maar het groeitempo neemt af, waardoor de zorgen onder beleggers wat afnemen", aldus Madden. De marktanalist wees op uitspraken van de Chinese president Xi Jinping die stelde dat de maatregelen die zijn genomen om het virus onder controle te houden, werken.

"De aandelenmarkten in de eurozone presteerden in de afgelopen tijd minder goed dan de Amerikaanse beurzen, maar dat gat werd vandaag iets kleiner", aldus Madden. "De Duitse DAX bereikte een recordstand, dus beleggers zijn overduidelijk optimistisch."

Volgens Madden profiteerden de Britse beurzen dan weer van de opwaartse bewegingen van mijnbouwaandelen en energiefondsen, twee sectoren die sterk gelinkt zijn aan China.

Het was verder een relatief rustige dag, met weinig macrocijfers en een beperkt aantal bedrijfsresultaten. Woensdag en donderdag is de agenda met bedrijfscijfers echter meer dan gevuld.

Wel waren er cijfers uit het Verenigd Koninkrijk. De Britse economie groeide afgelopen kwartaal met 1,1 procent. De industriële productie viel evenwel tegen met een krimp op jaarbasis van 1,8 procent.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,4 procent in het groen op 50,26 dollar, terwijl voor een april-future Brent 54,03 dollar werd betaald, een stijging van 1,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0924. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0910 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0913 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Daimler heeft in 2019 de winst sterk zien teruglopen, hoewel de omzet steeg en er meer auto's werden verkocht. De autobouwer verwacht in 2020 iets minder auto's te verkopen, terwijl de omzet stabiel zou moeten blijven. Het EBIT-resultaat zou dan weer significant hoger moeten zijn dan in 2019, door efficiëntiewinsten en besparingen op materiaal en personeel, aldus Daimler. Het aandeel Daimler daalde 0,5 procent.

Tui heeft de winstverwachting voor het hele jaar aangescherpt, nu er een duidelijker beeld is van de kosten van de problemen van de Boeing 737 MAX, terwijl het bedrijf over het afgelopen kwartaal een iets kleiner verlies boekte. Het aandeel maakte dinsdag een sprong van 13 procent.

Randstad heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet autonoom licht zien dalen en de resultaten net onder de verwachtingen van analisten zien uitkomen. Randstad wil een jaardividend uitkeren van 4,32 per aandeel, inclusief een speciaal dividend van 2,23 euro. Daarmee stijgt het dividend met 28 procent op jaarbasis. Het aandeel Randstad sloot dinsdag na een hogere opening 0,7 procent lager.

Delivery Hero heeft in 2019 aan de eigen omzetverwachting voldaan. Voor 2020 rekent Delivery Hero op een omzet van 2,4 miljard tot 2,6 miljard euro, of ongeveer een groei van 70 procent op jaarbasis. De EBITDA-marge zal ook dit jaar nog negatief zijn, maar met 14 tot 18 procent negatief toch een stuk beter dan in 2019. In Europa denkt Delivery Hero break-even te kunnen draaien. De aandelenkoers dikte dinsdag 3 procent aan.

Michelin heeft in 2019 zowel de omzet als de winst zien stijgen, maar de bandenmaker is voorzichtig voor 2020. Michelin houdt voor de toekomst rekening met licht lagere autoverkopen. In de vervangingsmarkt rekent de bandenspecialist op een vlakke trend. Dit jaar zal de operationele winst vermoedelijk iets lager uitvallen dan in 2019, met een vrije kasstroom van ruim 1,5 miljard euro, exclusief de effecten van het coronavirus. Het aandeel zakte 3 procent.

De Amerikaanse rechter heeft vandaag de fusie tussen Sprint en T-Mobile US goedgekeurd. In Frankfurt sloot Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile US, ruim 3 procent in het groen.

In Londen verloor het aandeel NMC Health 16 procent, op berichten dat KKR geen overnamebod zou willen uitbrengen.

Tussenstand Wall Street

De Amerikaanse aandelenbeurzen S&P500 en Nasdaq stonden dinsdagavond ongeveer een half procent hoger. De Dow Jones-index steeg 0,1 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Heineken uitblinker op groen Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De AEX is woensdag met een plus gesloten, na een stroom aan bedrijfsresultaten, aangevoerd door bierbrouwer Heineken.

De AEX eindigde 0,8 procent hoger op 629,03 punten.

"Beleggers kregen vanochtend een hoop cijfers te verwerken", zag ook beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij.

"De lage rente dwingt spaarders naar de aandelenmarkten en de jaarcijfers van bedrijven geven geen reden om uit te stappen", vatte analist Nico Inberg van IEX het huidige marktsentiment samen.

Macro-economisch was het een rustig dagje. Vanochtend bleek wel dat de industriële productie in december in de eurozone fiks is gedaald, met 2,1 procent. De hoop dat een bodem in zicht was, blijkt ijdel. De problemen lijken zich juist te verdiepen, volgens ING.

De euro/dollar handelde op 1,0892.

Olie werd circa 3 procent duurder. De Amerikaanse olievoorraden bleken stevig gestegen, met 7,5 miljoen vaten. Verder verlaagde oliekartel OPEC zijn verwachtingen voor de vraag naar olie. Reden hiervoor is het coronavirus.

Inmiddels zijn er wereldwijd 45.204 mensen besmet met het virus. Ruim 1.100 mensen zijn overleden.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Heineken aan de leiding met een koerswinst van 5,2 procent. De brouwer, die per juni een nieuwe CEO krijgt, wist meer bier te slijten, zoals analisten ook hadden voorzien. De cijfers waren volgens hen dan ook geen grote verrassing, maar Jefferies noemde de afgegeven outlook wel solide.

Verder won Randstad 3,9 procent en zag AkzoNobel de kwartaalcijfers beloond met een koerswinst van 2,9 procent. De resultaten van AkzoNobel werden door JPMorgan Cazenove als iets beter dan verwacht bestempeld. Morgan Stanley merkte daarbij op dat de kasstroom onderliggend blijft stijgen.

Vopak, dat ook met cijfers kwam, steeg 1,8 procent. Het tankopslagbedrijf presteerde volgens Jefferies beter dan voorzien, maar ING noemde de aandeelhoudersbeloning wel povertjes.

Ahold Delhaize steeg 1,1 procent na het openen van de boeken. Analisten oordeelden dat de cijfers iets beter dan verwacht waren, hoewel de vrije kasstroom Berenberg wel teleurstelde.

Unibail leverde 0,3 procent in. Nabeurs publiceert het vastgoedfonds de cijfers.

ABN AMRO was woensdag de kop van Jut. Het aandeel daalde maar liefst 5,8 procent. Bank of America was van oordeel dat ABN een zwak kwartaal achter de rug heeft en Jefferies noemde het dividend teleurstellend.

In de AMX deden Fugro en Takeaway.com goede zaken met koerswinsten van 4,0 en 3,4 procent.

Air France-KLM en SBM Offshore stegen 3,3 procent.

PostNL en Altice Europe waren de grootste dalers in de AMX met verliezen van 0,9 en 1,1 procent.

In de AScX ging Vastned 7,9 procent hoger. JPMorgan sprak van uitdagende omstandigheden, maar de gestegen bezettingsgraad was een pluspunt. Kepler Cheuvreux verhoogde het advies naar Kopen.

TomTom won 3,6 procent en Pharming leverde juist 1,6 procent in.

Bij de lokale fondsen viel de koerswinst van Ease2pay op. Het aandeel schoot 9,2 procent hoger nadat Ease2pay een nieuwe app lanceerde.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden bij de slotgong op het Damrak ruim een half procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen scherpen records aan

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa hebben de weg omhoog woensdag voortgezet en dat betekende nieuwe records voor de Stoxx Europe 600, die 0,6 procent steeg op 431,16 punten, en de Duitse DAX, die 0,9 procent won op 13.749,78 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,8 procent in de plus op een slot van 6.104,73 punten en de Britse FTSE 100 eindigde de dag 0,5 procent hoger op 7.534,37 punten.

"De stemming was positief door de berichten uit China dat het coronavirus zich minder snel verspreidt", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Er zijn ruim 45.000 besmettingen wereldwijd en ruim 1.100 sterfgevallen. Toch is het aantal nieuwe besmettingen gedaald en dus zijn er beleggers die denken dat het ergste achter de rug is. "Er zijn medisch experts die dit tegenspreken", aldus Madden, "maar het algemene beeld is dat de Chinese overheid meer grip heeft op de crisis."

Zwakke macrodata schudden beleggers woensdag van zich af. Toch daalde de industriële productie in de eurozone in december met 2,1 procent, wat aanzienlijk meer was dan de verwachte afname met 1,6 procent.

De euro/dollar noteerde woensdagavond op 1,0892. Olie noteerde flink hoger.

De OPEC heeft door het coronavirus de verwachtingen voor de mondiale vraag naar olie in 2020 neerwaarts bijgesteld, bleek woensdag uit het maandrapport van het kartel. De Amerikaanse olievoorraden stegen afgelopen week flink, met 7,5 miljoen vaten.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Heineken stegen 5,2 procent nadat de brouwer beter dan verwachte winstcijfers presenteerde en volgens analisten van Jefferies ook een solide outlook. Dinsdagavond maakte Heineken bekend dat topman Jean-Francois van Boxmeer na meer dan 15 jaar vertrekt bij het bedrijf en wordt opgevolgd door Dolf van den Brink.

Aandelen van Kering werden woensdag 6,3 procent meer waard, na het openen van de boeken. In het vierde kwartaal stegen de opbrengsten van de maker van luxe artikelen, onder meer dankzij een omzetstijging van modemerk Gucci.

ABN AMRO heeft in het vierde kwartaal van 2019 minder winst geboekt dan verwacht, de inkomsten liepen terug en de kernkapitaalratio daalde van 18,4 procent eind 2018 tot 18,1 procent ultimo 2019. Analisten van KBC spraken van een zwak vierde kwartaal en verlaagden het koersdoel. Ook het uit te keren dividend stelde teleur, volgens Jefferies. Het aandeel verloor 5,8 procent.

Ahold Delhaize presteerde in het vierde kwartaal van 2019 boven verwachting en keert een hoger dividend uit. De outlook was voor analisten weinig verrassend, hoewel de ontwikkeling van de vrije kasstroom iets teleurstelde. Het aandeel won 1,1 procent.

AkzoNobel wist in het vierde kwartaal van 2019 iets beter te presteren dan verwacht, hoewel de winst flink daalde omdat een jaar eerder nog werd geprofiteerd van de verkoop van Specialty Chemicals. Donderdag volgt een strategie-update van het verf- en chemieconcern. Het aandeel sloot woensdag 2,9 procent hoger.

Ook tankopslagbedrijf Vopak wist de markt woensdag te overtuigen met de kwartaalcijfers en won 1,8 procent.

Telenet heeft in 2019 een hoger dan verwachte omzet weten te boeken, maar zag de bedrijfswinst iets lager dan verwacht uitkomen. Volgens analisten van ING stelden de vooruitzichten qua vrije kasstroom en het lager dan verwachte dividend het meest teleur. Het aandeel daalde in Brussel 2,6 procent.

Retailer Metro zou van plan zijn Real supermarktketen te willen verkopen, meldde het Duitse Handelsblatt. Het aandeel Metro steeg 3,0 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag rond het Europese slot 0,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
NN blinkt uit op licht hoger Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met licht hoger gesloten. De AEX index noteerde fractioneel hoger op 629,14 punten, terwijl de AMX een winst van 0,7 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,4 procent.

De beurs stond vandaag toch weer in het teken over de zorgen omtrent het coronavirus, stelde sales trader Gert Berendse van ING. "Er was onder beleggers toch wat angst dat door een nieuwe manier van meten, aangetoond zou kunnen worden dat het met het virus slechter voor staat dan verwacht. Ook het bericht van Fox News dat China het aantal besmettingen niet correct weergeeft, deed de beurs geen goed."

Besmettingen in de Chinese provincie Hubei worden naast een test nu ook gebaseerd op een klinische diagnose en dat leidde tot een scherpe toename van het aantal besmettingen. Wereldwijd zijn volgens de autoriteiten nu zo'n 60.000 besmettingsgevallen bevestigd. Een toename van bijna 15.000 op dagbasis.

De markten wisten te herstellen na woorden van hoofdeconoom Philip Lane van de Europese Centrale Bank, merkte Berendse op. "Lane gaf aan dat de ECB doorgaat met huidige beleid totdat het inflatiedoel van 2 procent gehaald is. Daarbij gaf hij aan dat naast het huidige beleid ook naar andere alternatieven wordt gekeken."

"Het kan zijn dat beleggers het idee hebben dat wat er ook gebeurt, de ECB bereid is de markt te ondersteunen. Een soort handje onder de markt", legde Berendse uit.

Olie werd donderdag duurder. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 51,38 dollar, terwijl voor een april-future Brent 56,16 dollar werd betaald, een stijging van 0,7 procent. De vraag naar olie zal dit kwartaal voor het eerste sinds meer dan 10 jaar onder druk staan als gevolg van het coronavirus, zo bleek uit een rapport van het Internationaal Energie Agentschap.

De euro/dollar noteerde op 1,0851. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0876 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0874 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 11 van de 25 aandelen in het groen.

De verzekeraars trokken na hun kwartaalrapportages de meeste aandacht. NN Group won maar liefst 10,8 procent, terwijl Aegon juist 5,3 procent prijs moest geven. Ten opzichte van de laagste stand halverwege de handelsdag wist Aegon wel zo'n 5 procent te herstellen.

Morgan Stanley was bij NN vooral te spreken over het hoger dan voorziene dividend en het nieuwe aandeleninkoopprogramma. Het dividend van 2,16 euro in 2019 is 14 procent meer dan een jaar eerder en 6 procent hoger dan de consensusverwachting, volgens de Amerikaanse zakenbank. De aandeleninkoop van 250 miljoen euro is misschien iets lager dan de 300 miljoen euro waar Morgan Stanley op hoopte, maar komt misschien wel eerder dan sommige beleggers hadden voorzien.

Bij Aegon was het onderliggende resultaat in de tweede helft van 2019 volgens Morgan Stanley een tegenvaller. Dit viel vooral tegen door de lagere bijdrage uit de VS. De bruto premie-inkomsten voor de groep stegen, maar dit werd tenietgedaan door de uitstroom in de Amerikaanse markt, aldus de Amerikaanse zakenbank.

ASR was na NN de grootste stijger met een koerswinst van 3,0 procent.

RELX boekte in 2019 meer omzet en een hoger operationeel resultaat, hetgeen werd beloond met een koerswinst van 2,3 procent. De analisten van JPMorgan Cazenove waren echter kritisch. Vooral bij de divisie Risk trok de groei met 7 procent niet zo sterk aan als gehoopt. "De eigen doelstellingen voor Risk werden daarmee niet behaald", aldus de marktvorsers.

Unibail-Rodamco-Westfield begon de dag nog goed na de cijfers van woensdagavond nabeurs, maar wist de winst niet vast te houden en sloot 1,4 procent lager. Volgens analisten van Berenberg waren de jaarresultaten van het vastgoedbedrijf iets beter dan verwacht. Het koopadvies werd gehandhaafd, maar Berenberg verlaagde wel het koersdoel van 155,00 naar 150,00 euro.

DSM presteerde grofweg conform de verwachting van analisten. Morgan Stanley wees wel op de licht tegenvallende ontwikkeling bij Human nutrition. Daar was sprake van een autonome krimp van zes procent. Dit werd deels goedgemaakt door Animal Nutrition, waar de autonome groei twee procent bedroeg. De verwachting voor 2020 van een groei van het aangepaste bedrijfsresultaat met ongeveer 5 procent viel binnen de verwachting, maar is wel lager dan de hoog enkelcijferige groei die in 2019 werd gerealiseerd, aldus de zakenbank. Het aandeel DSM leverde 1,2 procent in.

ABN AMRO wist zich niet te herstellen van de daling van woensdag na de tegenvallende kwartaalcijfers. Het bankaandeel daalde 3,2 procent. De analisten van Kepler Cheuvreux Analisten verlaagden hun verwachting voor de inkomsten van ABN AMRO. Voor 2020 komen de analisten op een dividend van 1,14 euro, wat een rendement van 7 procent oplevert. Dat is niet slecht maar ook niet goed in de sector, zeker niet gezien de onzekerheid rond de boete die ABN AMRO tegemoet kan zien van het Openbaar Ministerie, aldus Kepler. Verschillende andere analisten besloten net als Kepler om het koersdoel voor ABN AMRO te verlagen.

In de Midkap konden de cijfers van Arcadis op een positief onthaal rekenen. Het aandeel won 10,5 procent. Kepler Cheuvreux sprak dan ook van sterke resultaten. Voor KBC Securities bleken de resultaten reden om het koersdoel voor Arcadis te verhogen van 20,00 naar 22,00 euro bij handhaving van het Accumuleren advies.

Verder schreef SBM Offshore 6,1 procent bij, na "geweldig sterke resultaten", aldus KBC.

Takeway leverde 2,3 procent in na het openen van de boeken. De maaltijdbezorger boekte in 2019 volgens Morgan Stanley een significant lager dan verwacht aangepaste EBITDA.

Fagron noteerde na cijfers ook onderin met een verlies van 1,8 procent, ondanks de volgens ING nette resultaten. Toch schoten de resultaten tekort om een verdere stijging van het aandeel te realiseren, nadat Fagron sinds de publicatie van de derde kwartaalresultaten al 43 procent won. Het aandeel is volgens ING "geprijsd voor perfectie".

OCI sloot de rij met een verlies van 3,7 procent.

Bij de kleine fondsen deden Sif en Vastned het goed met respectievelijk 4,4 en 4,6 procent koerswinst.

Het lokaal genoteerde Dutch Star wist 8,0 procent te stijgen.

Coca-Cola European Partners boekte in het afgelopen jaar een operationeel resultaat van ruim 1,5 miljard euro, in vergelijking met 1,3 miljard euro een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,1 miljard euro, tegenover 909 miljoen euro in 2018. Het aandeel werd beloond met 4,5 procent koerswinst.

Kardan had een slechte dag met een min van 7,0 procent.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 3.377,30 punten. De Dow Jones index daalde 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen vrezen toch weer coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 verloor fractioneel op een slot van 431,08 punten, de Duitse DAX leverde licht in op 13.745,43 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,2 procent in de min op een slot van 6.093,14 punten en de Britse FTSE 100 eindigde de dag 1,1 procent lager op 7.452,03 punten.

Woensdag waren beleggers nog optimistisch omdat het aantal besmettingen met het coronavirus minder hard leek toe te nemen. Donderdag werd echter bekend dat het aantal besmettingen met het virus in één dag tijd is gestegen van 44.700 naar ruim 60.000 vanwege een nieuwe methode van de Chinese overheid om besmetting vast te stellen.

"Dit zaaide twijfels over de recente recordstanden [op de beurzen]", volgens marktanalist Connor Campbell van Spreadex.

De consumentenprijzen van Duitsland over januari kwamen in een definitieve lezing 1,7 procent hoger uit en dat kwam overeen met de verwachtingen. Op maandbasis daalden de Duitse consumentenprijzen met 0,6 procent en ook dat was overeenkomstig de prognoses.

Verder handhaafde de Europese Unie de groeiramingen voor 2020 en 2021 en is men iets positiever over de inflatie-ontwikkeling. Met betrekking tot het coronavirus zei de EU in zijn kwartaalrapport, te verwachten dat de uitbraak in het eerste kwartaal zal pieken en dat de impact op de mondiale economie beperkt zal blijven. Een risico blijft echter hoe lang de uitbraak duurt en hoe deze wordt bestreden.

Olie steeg donderdag 0,5 procent. De vraag naar olie zal dit kwartaal onder druk staan als gevolg van het coronavirus, zo bleek donderdag uit het olierapport van het Internationaal Energieagentschap. Eerder deze week had de OPEC een soortgelijke boodschap.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,0843. Het Britse pond steeg nadat bekend werd dat premier Boris Johnson zijn kabinet flink op de schop neemt. Diverse ministers werden donderdag ontslagen of stapten op.

Bedrijfsnieuws

Commerzbank heeft een nettoverlies gerapporteerd in het laatste kwartaal van 2019, vanwege een herstructureringslast. Het dividend werd verlaagd naar 0,15 euro per aandeel. De Duitse bank denkt dit dividend in 2020 wel te kunnen handhaven. Het aandeel steeg 8,9 procent.

Thyssenkrupp heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar het verlies zien oplopen, maar handhaafde de outlook voor het volledige jaar. Het bedrijf mikt op een stabiele aangepaste EBIT, een dalende vrije kasstroom en een “beduidend” hoger nettoverlies. De koers van het aandeel steeg 0,2 procent.

Nestlé heeft in 2019 meer winst geboekt, mede dankzij de desinvestering van de divisie voor huidverzorging. Het dividend werd verhoogd en Nestlé kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. Het aandeel verloor 2,2 procent.

Airbus presteerde in het vierde kwartaal beter dan verwacht en verwacht dit jaar 880 vliegtuigen af te leveren. Hierin zit de eventuele impact van het coronavirus nog niet verwerkt. Het aandeel daalde 2,8 procent.

Aegon heeft in de tweede helft van 2019 een lager onderliggend resultaat behaald, als gevolg van de lage rente en een uitstroom bij de pensioen- en annuiteitenbedrijven in de Verenigde Staten. Het aandeel daalde 5,3 procent.

Sectorgenoot NN Group deed het beter. Het aandeel won donderdag liefst 10,8 procent nadat de resultaten in het vierde kwartaal beter waren dan verwacht. Verder zei NN dat het een progressief dividend gaat uitkeren en jaarlijks voor ten minste 250 miljoen euro aan eigen aandelen wil inkopen.

AkzoNobel verwacht in de periode 2021 tot en met 2023 om minstens te groeien in lijn met de markt en wil een verdere verbetering van de winstgevendheid realiseren. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend tijdens een beleggersdag in Londen. AkzoNobel zag de beurswaarde met 5,1 procent toenemen.

RELX boekte in 2019 meer omzet en een hoger operationeel resultaat, hetgeen werd beloond met een koerswinst van 2,3 procent.


Unibail-Rodamco-Westfield begon de dag nog goed na de cijfers van woensdagavond nabeurs, maar wist de winst niet vast te houden en sloot 1,4 procent lager. Volgens analisten van Berenberg waren de jaarresultaten van het vastgoedbedrijf iets beter dan verwacht. Het koopadvies werd gehandhaafd, maar Berenberg verlaagde wel het koersdoel van 155,00 naar 150,00 euro.

In Londen verloor gasproducent Centrica 15,3 procent na zwakke jaarcijfers, waarbij een verlies van meer dan een miljard Britse pond werd gedraaid.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag rond het Europese slot rond de slotstanden van woensdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit fractioneel hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag fractioneel hoger gesloten gesloten. De AEX index steeg licht tot 629,23 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,8 procent.

Het was vandaag een beetje een afwachtende dag op de beurs, stelde vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep. "Ook niet zo gek na de stijging van de afgelopen tijd, het is een beetje uithijgen op hoog niveau."

Smit blijft zich wel zorgen maken over het coronavirus. "De markt trekt zich er niet veel van aan maar het virus is allerminst onder controle. Voorlopig stuwen de kwartaalcijfers van de bedrijven de beurs maar het kan zomaar zijn dat het volgende kwartaal de cijfers tegen gaan vallen. Dan wordt misschien duidelijk voor beleggers wat de impact van het virus op de economie is."

"Beleggers willen eerst de cijfers zien voor ze het geloven", aldus Smit

Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat de Duitse economie in het vierde kwartaal steeg noch kromp ten opzichte van een kwartaal eerder. De verwachting lag op een groei van 0,1 procent.

De economische groei van de eurozone over het vierde kwartaal kwam in een tweede meting met 0,9 procent op jaarbasis onder de eerste meting van 1,0 procent uit. De werkgelegenheid in de eurozone is in het vierde kwartaal van 2019 verder gestegen.

Het bruto binnenlands product steeg in het vierde kwartaal met 0,1 procent op kwartaalbasis, tegen een plus van 0,3 in een kwartaal daarvoor.

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in februari gestegen. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 99,8 in januari naar 100,9 in februari.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,2 procent in het groen op 52,03 dollar, terwijl voor een april-future Brent 57,16 dollar werd betaald, een stijging van 1,4 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0843. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0840 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0841 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 13 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van 2,9 procent.

Ahold Delhaize volgde op gepaste afstand met een winst van 1,6 procent.

Aegon won 1,0 procent. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op een koopadvies van Citi Research voor Aegon, dat donderdag nog flink daalde na de jaarcijfers. KBC Securities haalde de verzekeraar echter van de kooplijst, waarbij het koersdoel van 6,00 naar 4,00 euro ging. KBC verwacht dat de nieuwe CEO vanaf mei de bezem er flink doorheen zal halen.

NN Group en ArcelorMittal waren onderin te vinden met respectievelijke koersverliezen van 1,6 en 1,7 procent.

In de AMX daalde Fagron 4,4 procent, nadat KBC Securities het aandeel van de kooplijst haalde. KBC verhoogde de taxaties licht, maar vanwege de recente koersrally ging het advies omlaag. Het koersdoel ging van 18,00 naar 19,50 euro.

SBM Offshore verloor 2,9 procent.

Arcadis was wederom de uitblinker in de Midcap met 4,0 procent koerswinst. Donderdag werd het aandeel ook al beloond voor de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal.

Onder de kleinere aandelen won Van Lanschot 4,5 procent.

Brunel steeg 2,6 procent. Brunel zag in het vierde kwartaal van 2019 de omzet iets oplopen, maar het bedrijfsresultaat flink in de min duiken. ING sprak van redelijke prestaties.

Het lokaal genoteerde NIBC schoot 6,1 procent omhoog tot 9,76 euro, nadat het een overnamebod ontving van Blackstone van 9,85 euro per aandeel voor alle stukken die niet in handen zijn van grootaandeelhouders J.C. Flowers en Reggeborgh. “De vraag waarom NIBC tegen de trend in aardig wist op te lopen dit jaar, lijkt beantwoord", aldus marktanalist Martin Crum van IEX.

Alleen Dutch Star deed het nog beter met een plus van 7,4 procent.

Veon was de grootste daler met 8,8 procent. In het afgelopen kwartaal steeg de gerapporteerde omzet op jaarbasis fractioneel tot 2.254 miljoen dollar. Op autonome basis daalde vooral de dienstenomzet, vanwege veranderingen in de regelgeving in Pakistan.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 3.378,91 punten. De Dow Jones noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen lager het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn lager het weekend ingegaan. De Stoxx Europe 600 eindigde vrijdag 0,1 procent in het rood op 430,52 punten, de Duitse DAX leverde fractioneel in op 13.744,21 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,4 procent in de min op een slot van 6.069,35 punten en de Britse FTSE 100 eindigde de dag 0,6 procent lager op 7.409,13 punten.

Beleggers blijven bezorgd over het coronavirus, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Er zijn inmiddels ruim 64.000 besmettingen en "er zijn nog geen tekenen van verbetering", aldus Madden.

"Mocht de situatie flink verslechteren, dan gaan beleggers er van uit dat Beijing ingrijpt om de markten te ondersteunen, vandaar dat de verkoopdruk niet zo hoog is."

De Duitse economie is in het vierde kwartaal niet gegroeid en ook de groei in de eurozone als geheel kwam ook bijna tot stilstand.

"Dit was ook verwacht dus er was geen sterke reactie op de beurs maar de groei is zeer zwak", aldus Madden.

Olie werd vrijdag een procent duurder. De euro/dollar verhandelde op 1,0843.

Bedrijfsnieuws

Renault heeft in 2019 verlies gedraaid. Ondanks de rode cijfers wil de Franse automaker wel dividend uitkeren. Het voorstel is 1,10 euro per aandeel, wat wel flink minder is dan de 3,55 euro over 2018. Voor 2020 voorziet Renault een vergelijkbare omzet als in 2019 met een operationele marge van 3 tot 4 procent, zonder de impact van het coronavirus. De mondiale automarkt zal dit jaar volgens Renault met ten minste 3 procent teruglopen. Het aandeel verloor 0,9 procent.

Concurrenten als Peugeot, BMW en Daimler sloten ook in het rood.

AstraZeneca heeft in het vierde kwartaal van 2019 de operationele kernwinst meer onder druk zien staan dan waar analisten op rekenden, maar verwacht wel groei in 2020. AstraZeneca waarschuwde daarbij dat de verwachtingen afhankelijk zijn van de uiteindelijke impact van het coronavirus. Het aandeel daalde 4,3 procent.

Royal Bank of Scotland heeft over 2019 iets beter dan verwacht gepresteerd. Voor 2020 verwacht RBS dat de onzekerheid aanwezig zal blijven hetgeen een drukkend effect op de omzet kan hebben. Het aangekondigde dividend was iets onder verwachting. Het aandeel verloor 6,8 procent.

Credit Agricole heeft in het vierde kwartaal van 2019 meer winst geboekt dan verwacht, na enkele eenmalige meevallers en stijgende inkomsten. De Tier 1-kapitaalratio kwam in december uit op 12,1 procent ten opzichte van 11,7 procent in september. Het aandeel van de Franse bank daalde toch 0,8 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het slot in Europa overwegend licht hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.929 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 142 143 144 145 146 147 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
629,17  -0,06  -0,01%  17:41
 AMS25-24h 629,07 -0,03%
 Germany30^ 13.786,40 +0,31%
 Dutch15-index 17.163,40 +0,02%
 BEL 20 4.198,31 +0,31%
 BRX20-24h 4.198,33 +0,31%
 Europe50^ 3.852,92 +0,31%
 Euro30-index 19.785,14 +0,23%
 US30# 29.480,40 +0,29%
 Nasd100# 9.661,26 +0,39%
 US500# 3.388,97 +0,30%
 Japan225# 23.529,84 -0,67%
 Gold World Spot (USD) 1.581,96 -0,12%
 New York WTI spot 56,22 +1,06%
 EUR/USD 1,0834 -0,04%

Stijgers

Ordina +7,87%
Accell +2,47%
NN Group +2,13%
Ahold Delhaize +1,81%
Sligro +1,65%

Dalers

Fagron -4,52%
Vastned -3,39%
ASMI -3,33%
BESI -2,25%
OCI -2,03%

Nieuws Forum

Beurs Amsterdam licht in het rood
frankvl op 17 feb 2020 17:40
8
Staat haalt bijna 2,4 miljard op
Bertpeer op 17 feb 2020 17:34
4
'VS willen meer hobbels voor China op...
HAFC op 17 feb 2020 17:09
46
'Just Eat Takeaway heeft veel mogelij...
FlashHenk op 17 feb 2020 16:52
1
Wall Street dicht vanwege President's...
havik of duif op 17 feb 2020 15:36
1