Sligro 2014

60 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
voda
0
Sligro investering in Rooswinkel heeft laag risico - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro (SLIGR.AE) loopt met de acquisitie van de groothandelsactiviteiten van Rooswinkel weinig risico, zegt Robert Jan Vos van ABN Amro Investment Research. De analist wijst erop dat de prijs minder dan EUR10 miljoen bedraagt, deze afhankelijk is van het aantal klanten dat met de aankoop meekomt, en met de aankoop geen onroerend goed of andere ballast wordt overgenomen. Hij taxeert de EBIT van de over te nemen Rooswinkel-activiteiten op break-even en voorziet geen grote impact op de koers van het fonds. ABN Amro houdt op Sligro een hold-advies bij een koersdoel van EUR30,00. Omstreeks 14.00 uur noteert het aandeel 0,5% lager op EUR27,52, terwijl de ASX met 0,1% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Sligro neemt groothandel van Rooswinkel Horeca over - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Sligro neemt groothandelsactiviteiten Rooswinkel Horeca over', om informatie, toelichting Sligro, Rooswinkel en analisten, en actuele koers toe te voegen.)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) neemt de groothandelsactivteiten van Rooswinkel Horecagroothandel bv uit Roermond over, melden beide bedrijven dinsdag voorbeurs, zonder nadere mededelingen te doen over de overnameprijs.

SNS-analist Richard Withagen schat de overnameprijs op EUR7-9 miljoen en de EBITA-bijdrage vanaf 2015 op EUR1-2 miljoen. Het rendement wordt geschat rond 15% met een ruime marge en dus hoger dan Sligro's financieringskosten. SNS houdt op Sligro een buy-advies bij een koersdoel van EUR33,00.

Rooswinkel realiseerde in 2013 een omzet van ruim EUR30 miljoen met bezorgingsdiensten, vooral voor horeca en zorginstellingen in Zuidoost Nederland, maar ook een kleine zelfbedieningsafdeling. Alle circa 120 betrokken medewerkers zullen bij Sligro Food Group in dienst treden. Ook de directieleden Patrick en Mickel Rooswinkel komen bij Sligro in dienst en zij gaan zich vooral bezighouden met de integratie van de activiteiten van Rooswinkel in de bedrijfsvoering van Sligro.

Sligro verwacht dat de overname vanaf 2015 zal bijdragen aan de winst per aandeel. Het familiebedrijf uit Veghel wil de activiteiten van Rooswinkel in de eerste helft van 2014 integreren in zijn bestaande infrastructuur, voornamelijk in de onlangs geopende nieuwe bezorgservicevestiging in Venray. De zelfbedieningsafdeling zal worden opgenomen in de Sligro-vestiging te Roermond. Het marktaandeel van Sligro Food Group in de Nederlandse foodservicemarkt stijgt door de overname naar verwachting met circa 0,5% tot rond 22%, bevestigt woordvoerder Wilco Jansen van de marktleider.

Analisten van Rabobank Equity Research merken op dat de integratie van Rooswinkel makkelijk te realiseren is en dat de financiele condities gezond zijn. Ze constateren dat de marktomstandigheden moeilijk blijven, maar dat dit voor Sligro wellicht juist kansen biedt voor al langer gewenste nieuwe add-on-acquisities. Het Rabo-advies blijft hold bij een koersdoel van EUR28,00.

De acquisitie zal door Sligro worden aangemeld bij de mededingingsautoriteit ACM. Partijen streven ernaar om de transactie in februari te formaliseren.

Rooswinkel is al meer dan 40 jaar totaalleverancier voor de kleinhoreca en seizoensbedrijven en heeft een sterke positie opgebouwd in het zuidoosten van Nederland. De bedrijfsactiviteiten van Rooswinkel in Duitsland, Belgie, Tsjechie, Afrika en Hongarije, en de onroerendgoedactiviteiten vallen buiten de deal. Deze activiteiten beslaan circa driekwart van de totale omzet van het familiebedrijf en blijven zelfstandig voortbestaan, zegt Patrick Rooswinkel.

Het aandeel Sligro staat dinsdag omstreeks 10.30 uur 0,3% lager op EUR27,57 op een 0,3% lagere ASX-index.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Sligro doet attractieve acquisitie zegt Rabo - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro (SLIGR.AE) voegt met de acquisitie van Rooswinkel een attractieve foodservice activiteit aan zijn groothandelsportefeuille toe, zeggen analisten van Rabobank Equity Research. Ze schatten dat Sligro door de overname 2% aan de foodservice-omzet toevoegt en het marktaandeel op circa 22% uitkomt, twee keer zo groot als de naaste concurrent. Ze merken verder op dat de integratie van Rooswinkel makkelijk te realiseren is en de financiele condities gezond zijn. Ze constateren dat de marktomstandigheden moeilijk blijven, maar dat dit voor Sligro mogelijk kansen biedt voor nieuwe add-on acquisities. Het advies blijft hold bij een koersdoel van EUR28,00. Omstreeks 09.20 uur noteert het aandeel 0,1% hoger op EUR27,67, terwijl de ASX met 0,2% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Sligro doet kleine acquisitie in interessante regio - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro (SLIGR.AE) doet met de overname van de groothandelsactiviteiten van familiebedrijf Rooswinkel uit Roermond een kleine acquisitie in een interessante regio in zuidoost Nederland, waar Sligro de laatste jaren veel heeft geinvesteerd, zegt Richard Withagen van SNS Securities. De SNS-analist schat de overnameprijs op EUR7-9 miljoen, de EBITA-bijdrage vanaf 2015 op EUR1-2 miljoen, en het rendement midden in de dubbelcijferige bandbreedte en daarmee boven Sligro's financieringskosten. SNS houdt op Sligro een buy-advies bij een koersdoel van EUR33,00. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 0,1% hoger op EUR27,67, terwijl de ASX met 0,1% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


wolfslaar
0
Sligro rijgt en steeds mooier kralensnoer!
Na de overname van Rooswinkel nu "Horeca Totaal Sluis" erbij aan de snoer.
Toch goed voor zo'n 200 miljoen omzet.
Ga op deze weg ,met beleid, door Sligro.
voda
0
Sligro doet wederom overname voor Food Service - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Sligro neemt Horeca Totaal Sluit over', om informatie, commentaar analist en actuele koers toe te voegen)

Door Bart Koster en Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) heeft kort na de overname van Rooswinkel in Roermond wederom een overname gedaan voor zijn Food Service groothandelsactiviteiten, blijkt dinsdag als het bedrijf uit Veghel de overname van Horeca Totaal Sluis bv in Zeeland bekendmaakt.

Deli XL Horeca Totaal Sluis realiseerde in 2013 een omzet van EUR20 miljoen, met name met groothandelsactiviteiten voor recreatiehoreca en institutionele klanten, en heeft een sterk seizoenskarakter. De omzet wordt overwegend bezorgd, maar er is ook een zelfbedieningsafdeling en de activiteiten kunnen 'naadloos' worden geintegreerd in de Food Service-activiteiten van Sligro in de regio.

Sligro en Totaal Sluis maken geen financiele details bekend, maar Sligro verwacht dat de overname direct zal bijdragen aan de winst per aandeel. Het marktaandeel in de groothandelsactiviteiten van Sligro Food Service zal door deze overname naar verwachting toenemen met circa 0,3%. Beide partijen streven ernaar om de transactie in februari af te ronden. De directie van Horeca Totaal Sluis blijft in dienst en zal zich vooral bezighouden met de integratie binnen Sligro.

SNS-analist Richard Withagen spreekt van een kleine maar sterke acquisitie en wijst op de goede integratiemogelijkheden met de bestaande groothandelsactiviteiten van Sligro in deze regio en de sterke en efficiente bedrijfsvoering van Totaal Sluis. Hij merkt op dat het operationeel resultaat van het bedrijf de afgelopen vier jaar gemiddeld uitkwam op circa EUR1,5 miljard, wat een operationele marge van rond 7% suggereert, tegen een marge van 5,5% voor de vergelijkbare Sligro-activiteiten.

De analist taxeert de overnameprijs op EUR10-12 miljoen en het rendement op de investering op 9,4%-11,3%. Het SNS-advies op Sligro is buy bij een koersdoel van EUR33,00. Omstreeks 10.15 uur noteert het aandeel 0,6% hoger op EUR28,42, terwijl de ASX met 0,3% daalt.

Deze nieuwe acquisitie past in het eerder door CEO Koen Slippens uitgesproken streven van Sligro om door een combinatie van autonome groei en overnames zijn marktleiderspositie in de Nederlandse Food Service-markt te versterken. Op 7 januari maakte Sligro bekend de groothandelsactiviteiten van Rooswinkel Horecagroothandel bv uit Roermond over te nemen. Ook toen werd geen overnameprijs bekendgemaakt. Rooswinkel realiseerde in 2013 een omzet van ruim EUR30 miljoen en Withagen van SNS schatte de overnameprijs toen op EUR7-9 miljoen.

Door Bart Koster en Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Sligro doet kleine, maar sterke acquisitie zegt SNS - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro (SLIGR.AE) doet met de overname van Horeca Totaal Sluis in Zeeland een kleine, maar sterke acquisitie, zegt Richard Withagen van SNS Securities. De SNS-analist wijst op de goede integratiemogelijkheden met de bestaande groothandelsactiviteiten van Sligro in deze regio en de sterke en efficiente bedrijfsvoering van Totaal Sluis. Hij merkt op dat het operationeel resultaat van het bedrijf de afgelopen vier jaar gemiddeld uitkwam op circa EUR1,5 miljard, wat een operationele marge van rond 7% suggereert, tegen een EBITA-marge van 5,5% voor de vergelijkbare Sligro-activiteiten. De analist taxeert de overnameprijs op EUR10-12 miljoen en het rendement op de investering op 9,4%-11,3%. Het SNS-advies op Sligro blijft buy bij een koersdoel van EUR33,00. Omstreeks 09.25 uur noteert het aandeel vlak op EUR28,25, terwijl de ASX met 0,4% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Meer acquisities Sligro na Totaal Sluis en Rooswinkel realistisch- Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Voor Sligro (SLIGR.AE) zijn na de overnames van Totaal Sluis en Rooswinkel meer add-on acquisities voor zijn Food Service divisie realistisch, gezien de 20-25 beschikbare potentiele overnamekandidaten en de extreem moeilijke marktcondities, zeggen analisten van Rabobank Equity Research. De Rabo-analisten taxeren dat Sligro met de acquisitie van Totaal Sluis 1% aan de omzet van Food Service toevoegt en met deze acquisitie en die van Rooswinkel samen zijn marktaandeel met circa 1% vergroot. Rabo heeft op Sligro een hold-advies bij een koersdoel van EUR28,00. Omstreeks 11.00 uur noteert het aandeel 0,5% lager op EUR29,07, terwijl de ASX met 0,2% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


Vier
0
VEGHEL (AFN) - Sligro heeft de nettowinst over heel 2013 met 0,9 procent zien dalen. Een moeilijke tweede helft van het jaar deed een kleine winststijging in de eerste 6 maanden teniet. Dat maakte Sligro, dat begin januari al de omzetcijfers naar buiten had gebracht, donderdag bekend.
De nettowinst kwam uit op 68 miljoen euro. Operationeel bleef de winst ongewijzigd op 89 miljoen euro (ebit). Analisten hadden overigens iets hogere verwachtingen van het concern met een nettowinst van 70,9 miljoen euro en een ebit van 91 miljoen. De omzet bedroeg 2,5 miljard euro.
Bij de tak Foodservice, de groothandelsactiviteiten van Sligro, daalde het bedrijfsresultaat met 4 miljoen euro tot 81 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat van Foodretail, de supermarkten van het concern, verdubbelde tot 8 miljoen euro als gevolg van een verbeterde brutowinstmarge en de uitvoering van een 'Meerjarenplan'.
Moeilijke markt
Topman Koen Slippens lieten weten dat Sligro zijn resultaten ,,overeind heeft weten te houden'' in een moeilijke markt. Er zijn volgens de bestuurder wel tekenen van economisch herstel, maar daarvan zal naar verwachting in 2014 ,,nog geen impuls op de consumentenbestedingen uitgaan''. Het concern gaf geen concrete voorspelling voor het resultaat in 2014.
Sligro genereerde vorig jaar een vrije kasstroom van 101 miljoen euro, waardoor het bedrijf ,,een ongewijzigd dividendvoorstel kan doen'' van 1,05 euro per aandeel. Daarnaast stelt Sligro voor om in oktober 2014, als het bedrijf 25 jaar beursnotering viert, een interim-dividend uit te keren van 0,40 euro.
voda
0
Sligro kijkt naar acquisitiemogelijkheden in Denemarken, Belgie
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) kijkt naar mogelijkheden voor acquisities in Denemarken en Belgie, maar sluit ook de mogelijkheid van het starten van een eigen vestiging in Belgie niet uit, zegt chief executive Koen Slippens donderdag op een persconferentie in de Sligro-vestiging in Duivendrecht.

Sligro wil hiermee zijn positie in de groothandelsactiviteiten buiten de landsgrenzen uitbreiden. Sligro heeft met deze activiteiten zijn positie als marktleider in Nederland in 2013 versterkt naar een marktaandeel van 21,2% tegen 19,9% in 2012. Het beursgenoteerde familiebedrijf uit Veghel nam eerder deze maand nog de groothandelsactiviteiten van Rooswinkel en Horeca Totaal Sluis over, waarmee het marktaandeel volgens analisten van Rabobank Equity Research nog eens met circa 1% is toegenomen.

"Het is ons tot nu toe niet gelukt om een overname in Denemarken te doen, hoewel we er wel mee bezig zijn geweest", zegt Slippens, die toevoegt dat Sligro niet uit is op vijandige overnames.

Sligro bedient zijn groothandelsactiviteiten in Vlaanderen vooralsnog vanuit Nederland, maar Slippens sluit een acquisitie of de start van een eigen vestiging in Belgie zeker niet uit. "De Belgische consument is veel meer dan de Nederlander gericht op buitenshuis eten en de horecamarkt is daar in de totale foodmarkt dus relatief groter", aldus de CEO.

Sligro kan eventuele acquisities gemakkelijk uit eigen middelen betalen. Dankzij een sterke vrije kasstroom van EUR101 miljoen daalde de nettoschuld eind 2013 tot EUR38 miljoen en kwam de nettoschuld/EBITDA-ratio daarmee uit op slechts 0,27x. De kaspositie bedroeg op 31 december ruim EUR134,7 miljoen.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Sligro resultaten beneden verwachting zegt ING - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van Sligro (SLIGR.AE) over 2013 zijn beneden verwachting, zegt Marco Gulpers van ING Equity Research. De ING-analist wijst op de lager dan geraamde EBIT, nettowinst en winst per aandeel. Hij merkt op dat de trends in de tweede helft van 2013 verslechterden ten opzichte van het eerste halfjaar en dat de voorzichtige outlook voor 2014 geen verrassing is. ING houdt op Sligro een sell-advies bij een koersdoel van EUR24,20. Omstreeks 10.10 uur noteert het aandeel 1,2% lager op EUR28,80, terwijl de ASX met 0,2% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Sligro stelt niet teleur, goed bezig met versterking - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro (SLIGR.AE) komt met resultaten over 2013 die aan de onderkant van de verwachting liggen, maar stelt niet echt teleur en is goed bezig met versterking van zijn posities in zowel de groothandel als de retailtak, zegt Richard Withagen van SNS Securities. De SNS-analist wijst op de sterke vrije kasstroom en de daaraan gerelateerde forse vermindering van de nettoschuld. Hij vindt de outlook voorzichtig, maar realistisch. De analist zegt dat het concern met verschillende projecten werkt aan versterking van zijn posities en noemt daarbij kostenbesparingen, introductie van loyaliteitsprogramma's, acquisities en vernieuwing van product- en serviceformules. SNS houdt op Sligro een buy-advies bij een koersdoel van EUR33,00. Het aandeel is woensdag gesloten op EUR29,14. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Sligro advies omhoog naar buy van hold bij Rabo - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank Equity Research verhoogt het advies op Sligro (SLIGR.AE) naar buy van hold en het koersdoel naar EUR33,50 van EUR28,00 vanwege de goede vooruitzichten voor Food Services. De analisten zien dat de out-of-home markt aan het uitbodemen is, consumentenbestedingen zullen verbeteren en ze voorzien een groei van 10% voor de EBIT in 2014. Daarnaast kan Food Services door autonome groei, consolidatie in Nederland en uitbreiding in markten als Denemarken en Belgie groeien. De bekendmaking van een interimdividend biedt een aantrekkelijker dividendbeeld voor 2014 en de kaspositie biedt zicht op terugbetaling aan aandeelhouders of op acquisities, aldus de Rabo-analisten, die ook vinden dat Sligro de crisis beter doorstaan heeft dan de concurrentie. Voor Food Retail zien ze weinig neerwaarts potentieel. Tenslotte zien ze de mogelijkheid dat het aandeel in maart van de ASX naar de AMX promoveert. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 1% hoger op EUR29,24, terwijl de ASX met 0,3% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Sligro mag Rooswinkel van ACM overnemen

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) heeft van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) goedkeuring gekregen voor de overname van Rooswinkel Horecagroothandel bv. De ACM is van mening dat er na de overname voldoende concurrentie in de markt over blijft.

Sligro en Rooswinkel maakten de overname op 7 januari bekend.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Sligro koersdoel omhoog naar EUR27,50 van EUR24,20 - ING
Sligro advies omhoog naar hold van sell - ING
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

voda
0
Sligro heeft overname groothandelsactiviteiten Rooswinkel afgerond
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro heeft de op 7 januari aangekondigde overname van de groothandelsactviteiten van Rooswinkel Horeca Groothandel bv uit Roermond afgerond, meldt het groothandels- en winkelconcern uit Veghel vrijdag.

Sligro meldde maandag al goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) te hebben gekregen voor de overname, omdat de ACM van mening is dat er na de overname voldoende concurrentie in de markt over blijft.

Sligro zal de activiteiten van Rooswinkel in de eerste helft van 2014 integreren en in de eigen cijfers consolideren, en verwacht dat de overname vanaf 2015 zal bijdragen aan de winst per aandeel.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Sligro liet acquisitie in Denemarken schieten vanwege zorgvuldigheidseisen
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) heeft in 2013 een mogelijke acquisitie in Denemarken laten schieten, omdat het niet nader genoemde Deense food servicebedrijf niet aan de door het groothandels- en winkelbedrijf uit Veghel gestelde zorgvuldigheidseisen voldeed.

Dat blijkt uit het vrijdag door Sligro beschikbaar gestelde jaarverslag over 2013. Een woordvoerder van Sligro bevestigt tegen Dow Jones dat het om een bedrijf in Denemarken gaat, maar wil de naam van het bedrijf niet noemen.

Sligro's bestuursvoorzitter Koen Slippens meldde op 23 januari op een persconferentie ter toelichting van de jaarcijfers dat zijn bedrijf actief kijkt naar acquisitiemogelijkheden in Denemarken en Belgie.

In Nederland werden eerder deze maand de groothandelsactiviteiten van Rooswinkel Horeca uit Roermond en Horeca Totaal uit het Zeeuwse Sluis overgenomen, waarmee het marktaandeel van de marktleider in Nederland volgens analisten met circa 1% zal toenemen tot ruim 22%.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.co

Vrolings
0
Zullen we voor de grap eens een gokje wagen waar Sligro aan het eind van 2014 staat? Als we ergens een pijl op moeten kunnen trekken, is het Sligro sinds het een van de meest stabiele fondsen overall is.

Ik gok dat we rond de 33 EUR uitkomen. Daarbij hebben we dan ook nog 1.40 EUR dividend ontvangen en iets van positief effect gehad van een mogelijke MidKap notering
voda
0
Sligro rondt overname van Horeca Totaal Sluis af
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) heeft de op 14 januari aangekondigde overname van de Zeeuwse groothandelsleverancier Horeca Totaal Sluis afgerond, meldt de food retailer en groothandelaar uit Veghel vrijdag.

Net als bij de bekendmaking in januari worden geen financiele details van de acquisitie bekendgemaakt. De omzet van Horeca Totaal Sluis kwam in 2013 uit op EUR20 miljoen.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

Biobert
0
Het sentiment op de AVA vandaag was goed. Een grote overname hangt in de lucht, je voelt het aan de atmosfeer. Vandaar dat Sligro toestemming vroeg en kreeg om het aantal aandelen uit te breiden met 20% in plaats van 10% wat gangbaar is. Dat zijn 8,8 mln aandelen of te wel een kapitaalsuitbreiding van 250 mln euro en dat moet met een lening erbij een overname van 400 mln mogelijk maken: uitbreiding van het huidige Sligro met een derde.
60 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 jul 2020 17:35
Koers 13,400
Verschil +0,280 (+2,13%)
Hoog 13,400
Laag 13,040
Volume 26.672
Volume gemiddeld 77.216
Volume gisteren 157.906