DPA wil bava ICT over overname Brandfort, is bereid tot nieuw bod

13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
DPA wil bava ICT over overname Brandfort, is bereid tot nieuw bod

AMSTERDAM (Dow Jones)--DPA Group nv (DPA.AE) heeft een verzoek ingediend bij ICT Automatisering nv (ICT.AE) om een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) bijeen te roepen over de overname van Brandfort bv, aldus DPA woensdag nabeurs. Als de aandeelhouders die overname niet steunen, is DPA bereid een nieuw bod op de ICT-dienstverlener te doen.

DPA houdt 1,8 miljoen aandelen ICT Automatisering, ofwel een 20,4%-belang, vooruitlopend op een mogelijke fusie tussen ICT Automatisering en DPA, maar ICT beeindigde de fusiegesprekken en kondigde aan Brandfort over te willen nemen.

"We willen graag de ICT-aandeelhouders aan het woord laten op een bava. Mocht een meerderheid instemmen met de overname van Brandfort, dan leggen wij ons daarbij neer", aldus chief executive Eric Winter van DPA tegenover Dow Jones. Als meer dan 10% van het aandelenkapitaal een bava wil, moet dat worden ingewilligd.

De op 2 december bekendgemaakte voorwaarden en structurering van de voorgenomen Brandfort-transactie zijn zo vormgegeven dat aandeelhoudersgoedkeuring niet langer formeel vereist is. Door alsnog een bava bijeen te roepen, kan het bestuur van ICT Automatisering de voorkeuren van de aandeelhouders meewegen in zijn beslissing over de voorgenomen transactie en de financiele voorwaarden daarvan, aldus DPA.

DPA meldt, in het geval geen goedkeuring wordt gegeven aan de transactie, zelf bereid te zijn een openbaar bod uit te brengen op ICT van EUR2 in contanten en 2 aandelen DPA voor elk aandeel ICT Automatisering. Bij een slotkoers van EUR1,61 voor DPA komt dat neer op EUR5,22 per aandeel ICT. ICT sloot woensdag op EUR4,81.

ICT Automatisering was niet direct beschikbaar voor commentaar.

Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


2CF
0
Zijn die gasten van DPA de weg kwijt ? Overnamepremie zou dan nog geen 10 % zijn en bovendien grotendeels in aandelen DPA. Ik verwacht op korte termijn ZELFSTANDIG een hogere koers, bovendien dan zonder alle risico's die ik verwacht bij DPA.
guusje
0
Vandaag weer een mooie order van post.nl in de wacht gesleept,
ICT is juist zo lekker bezig, zit ook niet op DPA te wachten.
Ldak
0
Als aandeelhouder van ICT zit je hier toch helemaal niet op te wachten. ICT heet ongeveer 9 miljoen aandelen. DPA heeft er 1,2 miljoen (voor een groot deel geleend) dus moet er zo'n 15 miljoen EUR cash worden opgehaald met een extra emissie van aandelen DPA. Daarnaast ook nog een zo'n 15 miljoen extra aandelen DPA. Hoezo verwatering? Of begrijp ik het niet?
guusje
0
Denk dat de meeste aandeelhouders er geen brood inzien om met DPA aandeeltjes en 2 euro,tjes contant deze deal te sluiten, volgens mij heeft
DPA een belang opgebouwd in ICT van 20% met geleend geld.
Laat ICT maar op eigen kracht groeien, ICT heeft potentie genoeg om door te groeien.
Het bedrijf heeft goede kwaliteiten.

Dongen
0

is DPA wel tegen te houden met zo'n groot aantal aandelen?
Het is maar een vraag!. Wat mij betreft blijft ICT zelfstandig.
Ik heb geen behoefte aan aandelen DPA anders had ik ze misschien wel (eens) gekoch).
IntimRassiert
0
Erg onverstandig van de (groot) aandeelhouders om op deze deal in te gaan. DPA heeft totaal ander profiel, andere aanpak, andere 'snit' zeg maar. Moet je van houden. Ik niet in ieder geval.

ICT is een pareltje.
guusje
0
DPA aandelen kan je kopen voor een een habbekrats, zie niets in DPA,
ICT begint verders op te bloeien naar een Fantastisch aandeel,
Ik blijf bij mijn ICT aandelen.
voda
0
ICT neemt kennis van DPA-oproep tot bava, komt spoedig met reactie
Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--De raad van bestuur (RvB) en de raad van commissarissen (RvC) van ICT Automatisering (ICT.AE) hebben kennis genomen van de brief van DPA Group nv (DPA.AE) waarin deze ICT heeft verzocht een buitengewone vergadering van aandeelhouders bijeen te roepen.

De RvB en de RvC zeggen donderdag voorbeurs in een persbericht de brief van DPA zorgvuldig bestuderen en spoedig met een reactie komen.

Woensdagavond nabeurs stuurde DPA een persbericht uit met dit verzoek. DPA houdt 20,4% van de aandelen ICT en stuurde eerder dit jaar aan op een juridische fusie met ICT, die daar weinig in zag en zich nu wil versterken met Brandfort bv. Tegelijkertijd legde DPA een bod op ICT neer van EUR2 in contanten en 2 aandelen DPA.

ICT zegt over dat laatste niets in het persbericht van donderdag.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


[verwijderd]
0
Waarom dit spel van DPA?

koers ict wordt hoger = gunstig voor de aandelen ICT van DPA.
Misschien ICT ooit in de toekomst overnemen door DPA. Zorgt er nu voor dat ICT niet wordt overgenomen. (USG/Ordina oid)
ICT kan nu moeilijk andere partijen overnemen met groot aandeelhouder DPA.

al met al staat DPA er gunstig voor, heeft iig veel meer bewegingsvrijheid. Het bod slaat nergens op (lees: zeer laag)

groet Freek


nhp22
0
De hele situatie is mij nog te onduidelijk. Belangrijkste bedreiging (op korte termijn) voor de koers zie ik in de eventuele verkoop van de aandelen door DPA. Belangrijkste plus, de verwachte winst per aandeel en het dividend na afronden van het bod op brandfort. De businesscase blijft hetzelfde volgens ICT. WPA verwachting 2014 0,50-0,55. ICT is dus niet echt duur te noemen.

De verdere onderbouwing.

beleggenmethenk.blogspot.nl/2013/10/m...
guusje
0
Diverse keren heeft ICT ter kennis gegeven niets in DPA te zien, DPA schijnt zich sterker te voelen door een overname met ICT.
DPA kan zijn pakketje aandelen ICT beter verkopen aan een belang hebbende partij of aan een investeerder. DPA heeft dan niets te klagen met een mooie boekwinst.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 feb 2020 17:28
Koers 11,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 11,000
Laag 10,750
Volume 45.603
Volume gemiddeld 3.269
Volume gisteren 45.603