Heijmans - November 2013

524 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Guus_Geluk
0
Bennyboy
0
Ik lees regelmatig het volgende op de Heijmans site: woningen en/of bedrijfspanden opgeleverd met 0 opleverpunten.!
Dat noem ik nou kwaliteit, gaan voor het hoogst haalbare, bezieling en motivatie bij de medewerker. Vooraan staan in innovatie en kwaliteit, daarom beleg ik in dit bedrijf. Vroeg of laat gaat dit zich uitbetalen!
sandman70
0

Bij ons in de buurt is een straat geasfalteerd door een niet heijmans bedrijf en ziet er gewoon niet uit. Ik heb heijmans elders in de stad aan het werk gezien en dat asfalt zag er gewoon superstrak uit. Gemeenten gaan dus gewoon weer voor goedkoop en maken straks de zelfde fout als bij die fyra treinen, goedkoop is duurkoop.
Guus_Geluk
0
quote:

Bennyboy schreef op 31 oktober 2013 22:21:


Tijd om in te stappen Guus!!!!


Ik zit wel te azen maar ik hoop/verwacht toch nog wel een (kleine) dip.
sandman70
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 31 oktober 2013 23:41:


[...]

Ik zit wel te azen maar ik hoop/verwacht toch nog wel een (kleine) dip.Dit is de dip. Op lange termijn kan dit een goudmijn zijn vanwege alle nieuwe innovaties. Kijk maar naar het sporthorloge van tomtom dat begint nou zijn vruchten af te werpen heeft 2 jaar geduurd.
Guus_Geluk
0
quote:

sandman70 schreef op 1 november 2013 09:36:


[...]


Dit is de dip. Op lange termijn kan dit een goudmijn zijn vanwege alle nieuwe innovaties. Kijk maar naar het sporthorloge van tomtom dat begint nou zijn vruchten af te werpen heeft 2 jaar geduurd.


Je hoeft mij niet te overtuigen want ik weet wat de potentie van Heijmans is. Het aandeel is alleen te snel gestegen voor mij en daarom hoop ik op een lager instappunt. Ik verwacht/hoop op 7.80
We zullen het gaan zien.
sandman70
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 1 november 2013 13:36:


[...]

Je hoeft mij niet te overtuigen want ik weet wat de potentie van Heijmans is. Het aandeel is alleen te snel gestegen voor mij en daarom hoop ik op een lager instappunt. Ik verwacht/hoop op 7.80
We zullen het gaan zien.USG was ook in 1 ruk omhoog gegaan maw het kan snel gaan zonder correctie.
Bij de cijfers koop ik eventueel bij ben heel benieuwd hoe het loopt bij smart highway.
stockexchangestaartje
0
Tja te snel gestegen of te zwaar doorgezakt? ik denk eerder het laatste.
Maar even wachten op de vooruitzichten. De bouwaandelen hebben zoveel klappen opgelopen dat beleggers blijkbaar eerst zwart op wit resultaten willen zien.
En dan hopelijk zonder veel rode cijfertjes.
Ik denk overigens dat met de huidige stabilisatie de al conservatieve gewaardeerde grondposities niet verder naar beneden bij te hoeven worden neergesteld.
Dat zal mogelijk al een flinke opluchting kunnen geven. En dat fietspad ziet er trouwens al veelbelovend uit. Recent heeft men ook een presentatie gegeven met een aantal proefversies van de smart highway.
Wie weet geven ze daar nog wat verder uitleg over.
[verwijderd]
0
quote:

shutterspeed schreef op 1 november 2013 17:50:


zou mooi zijn als heijmans deze mag gaan bouwen
www.omroepwest.nl/nieuws/01-11-2013/g...


als je corruptie weglaat maakt Heijmans een kans ja, maar bam en volkerwessels hebben overal vriendjes zitten dus reken er maar niet op
Guus_Geluk
0
quote:

KonVicT *G* schreef op 1 november 2013 18:38:


[...]
als je corruptie weglaat maakt Heijmans een kans ja, maar bam en volkerwessels hebben overal vriendjes zitten dus reken er maar niet op


Laat BAM hem maar bouwen dan.. ;-)
bartvde
0
er is weinig interesse de laatste tijd, weinig volume, maar koers blijft wel redelijk stabiel.
stockexchangestaartje
0
men wacht de trading update af en durft geen positie in te nemen of te verlaten

Heijmans verbouwt Zutphense Broodfabriek
Datum: 01-11-2013
Categorie: Gebiedsontwikkeling, Herontwikkelen

ZUTPHEN - Heijmans en het Innovatiegilde Pakhuis Noorderhaven hebben overeenstemming bereikt over de verkoop, rehabilitatie en verbouwing van de Zutphense Broodfabriek tegenover NS-Station Zutphen.

Het Innovatiegilde neemt het gebouw begin volgend jaar in gebruik als clean tech centrum. Heijmans verkoopt de gebouwen voor een symbolisch bedrag met de verplichting ze te restaureren en een nieuwe functie te geven.
De komende jaren werkt Heijmans samen met de gemeente en andere partijen aan de transformatie van het voormalige bedrijventerrein De Mars in Noorderhaven tot een gebied waar wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd.
De Broodfabriek is het derde en laatste historische pand in Noorderhaven dat een nieuwe bestemming krijgt. Het Pakhuis Noorderhaven wordt binnenkort overgedragen aan het Innovatiegilde Pakhuis Noorderhaven. Dit samenwerkingsverband van elf regionale ondernemers verbouwt het pand tot een innovatiecentrum voor duurzame technologie. Een groot deel van de Broodfabriek wordt ingericht als werkplaats. Verder komt er werkruimte voor ‘beginnende ondernemers die duurzame producten en technieken ontwikkelen. In de werkplaatsen komen proefopstellingen van machines voor het praktijkonderwijs. De ondernemingen verzorgen dat samen met Technische Universiteiten, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Saxion en ROC Aventus. Heijmans en de gemeente Zutphen openen er ook een informatiecentrum voor Noorderhaven, waar tevens het projectbureau Noorderhaven kantoor zal houden.

Heijmans start nog dit jaar met de renovatie van de Broodfabriek, volgens een ontwerp van Attika Architekten uit Zutphen. Hij wordt begin volgend jaar geopend, nog vóór het Pakhuis Noorderhaven, waarvan de verbouwing ingrijpender is.
Heijmans start ook twee woningbouwprojecten. In Haven1314 komen eengezinswoningen rond een groene binnentuin. Het Ubuntuplein betreft woningen en voorzieningen voor de woongemeenschappen van de coöperatie Ubuntuplein. De gemeente Zutphen start volgend jaar met de aanleg van onderdoorgangen onder het spoor en het uitgraven van de nieuwe Noorderhaven.
[verwijderd]
0

Nog 3 dagen en dan krijgen we weer meer beweging, ik heb er eigenlijk vertrouwen in dat we omhoog kunnen.
[verwijderd]
0
Huizenprijzen gaan vanaf 2015 weer stijgen
AMSTERDAM (AFN) -
De daling van de huizenprijzen in Nederland komt volgend jaar ten einde, waarna er vanaf 2015 een licht herstel zal ontstaan op de huizenmarkt. Dat voorspelt kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een maandag gepubliceerd rapport.

S&P verwacht dat de prijzen op de Nederlandse huizenmarkt dit jaar nog met 4,5 procent dalen. Volgend jaar is er met een min van 1 procent nagenoeg sprake van een stabilisering, waarna de prijzen in 2015 naar verwachting met ongeveer 1 procent zullen stijgen.
S&P baseert zijn voorspelling op de recente toename van het consumentenvertrouwen en de verwachte stabilisering van de Nederlandse economie in 2014. Daarnaast heeft de forse daling van de huizenprijzen in de afgelopen jaren ervoor gezorgd dat koophuizen beter betaalbaar zijn geworden.
Dit jaar gaan de prijzen in Nederland nog relatief sterk naar beneden. Binnen Europa gaan de huizenprijzen volgens S&P alleen in Spanje (min 8 procent) en Italië (min 5 procent) nog harder achteruit. Beter gaat het op de Duitse en Britse huizenmarkt, waar de prijzen dit jaar met respectievelijk 4 en 5 procent stijgen. In België worden huizen gemiddeld 2 procent duurder.
stockexchangestaartje
0
Mooi nieuws. hier nog een leuke heijmans blog over innovaties.
Google bril gekoppeld aan werkomgeving


In het ABC van innoverende bedrijven komt de H van Heijmans direct na de G van Google. Tuurlijk, Google mag dan net iets meer te besteden hebben maar qua innovaties en ambities volgen wij Google echt wel in de voetsporen.

We hebben een rioleringsbuis die warmte omzet in energie, een biobuis voor tijdelijke nutsvoorzieningen die oplost in de grond. Wat dacht je van de smart highway en bruggen van composiet? Zoab is ooit geboren bij Heijmans en asfalt dat zichzelf repareert ligt gewoon op de Nederlandse wegen. We gaan ook stroom opwekken via onze geluidsschermen. En zo zijn er naast deze wonderlijke ideeën nog veel meer innovaties bij Heijmans te bespeuren.

BIM-bril
Maar nu wordt het tijd om niet alleen producten te innoveren maar ook onze processen en de manier waarop we (samen)werken. BIM (Bouwwerk Informatie Model) neemt binnen Heijmans een enorme vlucht. Prachtig toch, onze projecten digitaal uitwerken, bekijken, bespreken en optimaliseren. We kunnen onze opdrachtgevers beter dan ooit meenemen in wat we ze gaan leveren. Onderaannemers werken als gelijken mee aan projecten en onze eigen medewerkers werken echt samen als een keten van vakspecialisten die elkaar versterken en aanvullen.

Het gaat in onze business om het steeds beter kunnen verwerken van alle informatie die we krijgen. We zijn in ons bedrijf druk bezig met het invoeren van tablets als vervanging van papier. Maar hoe gaaf zou het zijn als we de Google Glass koppelen aan BIM en aan onze werkomgeving?! Samen met onze BIM-expert Michiel Bottema ben ik eens gaan nadenken over de mogelijkheden.

We laten iemand rondlopen met een gps, piketten en een hamer. Een piket markeert de plek van de toekomstige heipaal. Geef de man in de heimachine deze bril. Laad het palen plan in deze bril, en voor zijn ogen verschijnen de locaties waar en hoe hij moet rijden om ergens te heien.

Eitje
In de gangen van utilitaire projecten hangen we vaak de luchtbehandelingskanalen en kabelgoten op aan het plafond. Wat gaaf zou het zijn als de monteur op zijn bril krijgt geprojecteerd waar hij wat moet gaan ophangen. De bril herkent het gepakte item. Keurt het goed of af, waarna op het plafond een denkbeeldige lijn of stip ontstaat waar hij moet boren of monteren. Middels een link naar het BIM-model wordt de voorraad aangevuld en de planning bewaakt. Als hij klaar is gaat de bril deze monteur vertellen hoe hij zo veilig mogelijk naar de volgende werkplek loopt om zich daar aan te sluiten bij zijn collega’s.

Renovatie? Geen probleem, we scannen de gangen en ruimtes met een 3D scanner, maken er een BIM model van en de informatiebron voor een nieuw project is geboren. Onderhoud wordt een eitje. De bril herkent het te onderhouden onderdeel, kent de onderhoudsgeschiedenis en geeft de monteur informatie over hoe het onderhoud volgens voorschrift uitgevoerd moet worden. Goed voor ons en goed voor de opdrachtgever.

De bouwwereld mag dan een traditioneel imago hebben. Heijmans is volop bezig met een nieuwe manier van bouwen. Dus Google…zullen we eens een bakje doen? Want wie G zegt, moet ook H zeggen; de H van Heijmans.
stockexchangestaartje
0
W314: Smart Highway, symbool voor verandering binnen de bouwsector

De samenwerking tussen bouwbedrijf Heijmans en Studio Roosegaarde leidt tot prachtige innovaties en tot een transformatie in het denken en doen van de bouwer. Het resultaat is onder meer het concept van de Smart Highway met ‘Glow-in-the-dark Belijning’en ‘Dynamische verf’ waarmee de weg duurzaam en interactief wordt gemaakt. En het is nog maar het begin: de samenwerking resulteert in een golf van trots binnen het bedrijf en optimisme in tijden van crisis. En terecht, dankzij de publiciteit bellen sjeiks uit Qatar of ze ook zo’n weg kunnen bestellen.


Innovatie door onverwachte combinaties blijkt een belangrijke bron van succesvolle vernieuwing. Diversiteit, verbinding van verschillende sectoren, markten en beroepsgroepen; wanneer kennis wordt gedeeld in een gezamenlijke wil om te vernieuwen ontstaan de mooiste dingen. Tijdens de sessie duiken we dieper in op; waarom je als bouwer dit doet, wat dit oplevert, verdienmodel en wat dit concept succesvol maakt.

Spreker:
- Kristel van Haaren, manager Commercie en Markt Ontwikkeling, Heijmans

www.kiviniria.net/CM/PAG000010275/W31...
[verwijderd]
0
Ik begrijp daarom ook niet dat we nog steeds geen explosie omhoog hebben, alle berichtgeving over oa. de huizenmarkt, de economie, consumenten vertrouwen, smart highway zijn zeer positief
524 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 13 jul 2020 13:04
Koers 6,470
Verschil +0,110 (+1,73%)
Hoog 6,500
Laag 6,400
Volume 18.450
Volume gemiddeld 154.323
Volume gisteren 68.094