Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

44.458 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1801 1802 1803 1804 1805 1806 1807 1808 1809 1810 1811 ... 2219 2220 2221 2222 2223 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Stokely
1
Mooie dag vandaag voor shell. Diegene die het aandurfde om rond de 11 te kopen...gefeliciteerd!
Marcel H.
0
Ik heb begin januari verkocht voor 25+. Recent gekocht voor 12.50-. Vandaag in de hectiek na 16.45 deelgenomen. Voorlopig maak ik me geen zorgen. Dividend? We zien wel.
A3aan
0
quote:

boldie schreef op 2 april 2020 22:05:


Goed om te horen iedereen dikke winsten in al hun aandelen. Blijkbaar ben ik de enige die wel eens een dikke flater maakt op de beurs. Voorlopig mazzel met aankoop Shell maar maakt mijn porto nog niet overall groen maar zo te horen ben ik de enige.


Een schrale troost! In 6 weken tijd heb ik mijn portefeuille met 50% zien dalen en ik ben nog wel op een gegeven moment voor een deel cash gaan zitten. Heb van dat cash aardig wat RD gekocht in porties, gestart rond 20 en een paar keer aantal aangevuld zijn laagst rond 14 euro. Vandaag voor het eerst met AD licht in het groen. Een hele opluchting.
Stephan010
0
Morgen vindt er toch overleg plaats tussen Trump en VS oliebedrijven ?
Kijk niet vreemd als eind maart olieprijs rond de $60 dollar staat dankzij Trump.
A3aan
0
quote:

Stephan010 schreef op 3 april 2020 00:07:


Morgen vindt er toch overleg plaats tussen Trump en VS oliebedrijven ?
Kijk niet vreemd als eind maart olieprijs rond de $60 dollar staat dankzij Trump.Dat gaat dus een jaar duren.
niceguy19502020
0
Stephan010, eind maart 2021 : dan zijn we al weer een jaar verder. Zover vooruitdenken heeft nu echt geen zin hoor. RDS heb je weliswaar voor een langere termijn.
CJM90
0
quote:

Sleutel13 schreef op 2 april 2020 18:29:


Is morgenochtend 09:00 - 09:30 een piek van een euro reëel? Gezien de internationale omstandigheden zit Shell nu dus echt vrij hoog..

Trump tweet bewuste misinformatie? Ik denk het niet. Zo makkelijk gaat dat niet als je een president bent. Hij kan niet liegen.


Staat de 13 voor je leeftijd? politici liegen constant. Trump is daar geen uitzonderen over.

Er zijn meerdere bronnen uit rusland die bevestigen dat er helemaal niets besproken is. En er is al helemaal geen deal.

Dit is gewoon een rode haring om de werkeloosheid problemen te verbergen
Jages
0
DannyS
2
quote:

boldie schreef op 2 april 2020 22:05:


Goed om te horen iedere dikke winsten in al hun aandelen. Blijkbaar ben ik de enige die wel eens een dikke flater maakt op de beurs. Verlopig mazzel met aankoop Shell maar maakt mijn porto nog niet overall groen maar zo te horen ben ik de enige.


Nee hoor maak je geen zorgen ik sta ook in het rood met bijvoorbeeld Boskalis GAK20 moet ik nog verdunnen wacht op bijkoop moment is meer lange termijn, Heineken GAK81.50, IShares AEX GAK48,30 allemaal posities rond de 20K ik ben geen held meer die voluit in 1 opportunity duikt, ouder en hopelijk iets wijzer, hoewel ik met RDS wel met 2500 stuks erin ben gestapt maar ik voel me comfortabel met de olie industrie vanwege werk achtergrond.
Unilever eruit gedaan vandaag met verlies, was een fout her-instap moment. Alle RDS ook eruit om winst te pakken. Tijd zal leren of dit juist was.
Had nog aardig wat Occidental maar die ook helaas voor de piek van vandaag verkocht met bescheiden winst, ik denk dat Occidental onderuit kan gaan en die houd ik in de gaten hoewel de gekte van Trump tweet vandaag daar ook alle gras wegmaaide om in te stappen voor een piekje.

In de plus met Aegon, Basic Fit, Microsoft. Ben nu ik thuis zit een beetje dag tot dag aan het spelen voor de lol. Ik doe geen opties ben meer lange termijn belegger maar nu is het leuk om een beetje te rommelen en wat piekjes te rijden. Als het volgend jaar weer normaal gaat worden focus ik weer op lange termijn portefeuille.
Ik heb wel de mazzel gehad voor het geflipper begon alle aandelen en obligaties die ik had in te cashen, hiermee ben ik in februarie begonnen toen China ernstige vormen begon aan te nemen, het is dat ik thuis was op verlof van werk, normaal kijk ik er bijna niet naar om maar ik vertrouwde het niet, anders was ik nu ook 50-60 % kwijt geweest op papier. Is denk ik een goed besluit geweest. Nu kan ik straks met weer met schone lei beginnen en hopelijk in de roerige tijd nu wat winsten boeken, gaat voorlopig goed zo.

Ik ben in 1999 voor een 70K US het schip in gegaan met een olie bedrijfje ABACAN, ik was toen aan het werk voor een service bedrijf dat de FPSO zou gaan leveren en het ging hartstikke goed met de gaten boren en testen van de gaten, toen knalde olie in elkaar 10-12 USD/barrel, drill rig ging kapot en ABACAN over de kop, van plus 60K US naar -70K US in een week. Ik werd hebberig en besloot op een mooie winst de boel te laten staan omdat ik dacht er meer uit te kunnen halen, totaal onvoorzien olie naar 11 US en drill rig kapot en geen cash om andere rig te regelen dus dat feest was snel over. Het zijn die onvoorziene situaties waar je vooraf geen rekening mee kan houden die je in de kont kunnen bijten.
Doet even pijn (voornamelijk ego pijn omdat je denkt slim te zijn) maar je gaat door, ben wel voorzichtiger geworden en beleg alleen met geld dat ik kan missen mocht het fout gaan.
Vallen en opstaan en niet hebberig worden, winst pakken naar tevredenheid en nieuwe kansen proberen te spotten.

Wel een heel bijzondere situatie nu, ben niet positief over Corona verloop, kan nog wel maanden doorgaan op deze manier zolang er geen vaccin is.
Groeten, Danny
boomer92
0
quote:

simidoc schreef op 2 april 2020 19:44:Saoedi-Arabië vraagt spoedoverleg over lage olieprijs

Saoedi-Arabië vraagt een extra vergadering van het oliekartel OPEC, Rusland en hun bondgenoten om de oliemarkt te stabiliseren. De olieprijs daalde onlangs naar het laagste peil sinds 2002, omdat de coronacrisis de vraag naar olie fors heeft doen dalen en de olielanden weigeren de productie te beperken. Het initiatief van Saoedi-Arabië kan een teken zijn dat Riyad en Moskou bereid zijn hun prijzenoorlog stop te zetten.

Bron ? (;
PietKeizer
0
quote:

Blanco rolling schreef op 2 april 2020 22:03:


quote:

Blanco rolling schreef op 2 april 2020 18:17:

[...]

Ik word ziek van al die onzin die hier wordt verkondigd:

Overal ter wereld wordt olie verhandeld middels termijncontracten. Het is onzin dat het in de USA niet populair is.

Ik gaf van de week het voorbeeld van een Amerikaanse olieproducent (Diamondback Energy) die al haar productie gehedged heeft, dus middels termijn contracten verkocht heeft. Zie website van die onderneming.

termijncontracten gelden ook voor soja, palmolie,ijzer etc.

Geen normaal bedrijf laat zijn productie afhangen van "spot prijzen" 95 % van de inkoop/verkoop loopt via termijncontracten in de wereld.
mag ik er misschien aan toevoegen dat de prijs voornamelijk door speculanten wordt bepaald die contracten kopen en verkopen, en in minder dan 3% vd gevallen n future contract ook daadwerkelijk omgezet wordt in fysieke aanschaf? (cash settlement vs physical delivery)
"According to the Chicago Mercantile Exchange (CME), the majority of futures trading is done by speculators as less than 3 % of transactions actually result in the purchaser of the futures contract taking possessing of the commodity being traded"
En dan is er t punt van de continue doorlopende handel in die contracten. M.a.w. de prijs op t punt van verscheping # aan de prijs bij aankomst in plaats v bestemming. In de periode van vervoer gaan de contracten van hand(elaar) tot hand(elaar), en ligt de prijs dus (nog) niet vast

________________________________________________________________________

Die termijn contracten worden wel degelijk geleverd. Weet ik oa van palmolie. Kan zijn dat een schip vol ligt pal de de Rotterdamse haven, met een gekochte termijn contract door een Nederlandse onderneming en dat het dan weer naar zuid Frankrijk moet varen, omdat die fabrikant een betere prijs biedt.

Alles draait om zg voor-inkopen, fabrikanten willen zeker zijn van e inkoopprijzen voor een langere periode. Dat geldt zelfs voor xylitol dat in kauwgum zit.
heb al gepost: in minder dan 3% vd gevallen fysieke levering & de rest zijn cash settlements.
pwijsneus
0
youtu.be/44Si9VR0Lj4

Zoals al eerder aangegeven, Trump hoopt dat er een oplossing komt tussen Saudi Arabië en Rusland.

Hope is not a strategy.

Verwacht toch niet dat 1 tweet deze padstelling gaat oplossen in 2 dagen...


(Deze actie van Trump heeft een hoog Elon Musk gehalte, funding secured

Van Trump zal de SEC wel afblijven, anders had het witte huis 3 jaar geleden zijn twitter account al geblokkeerd ( of zijn telefoon afgepakt)

Bizar.
Sleutel13
0
quote:

CJM90 schreef op 3 april 2020 00:29:


[...]

Staat de 13 voor je leeftijd? politici liegen constant. Trump is daar geen uitzonderen over.

Er zijn meerdere bronnen uit rusland die bevestigen dat er helemaal niets besproken is. En er is al helemaal geen deal.

Dit is gewoon een rode haring om de werkeloosheid problemen te verbergen


Dat geldt niet voor Putin wil je zeggen? De VS en Rusland hadden beide baat bij tweet van Trump. Groot mogelijkheid dat er wel telefoongesprek heeft plaatsgevonden. Diverse arabische bronnen bevestigen het.

Rusland is simpelweg te groot om gekleineerd te worden in de media.
zalwel
0
Trumps wil is wet. Twijfel daar nu maar niet aan.Die hulpgoederen uit Rusland naar Amerika?
Alles heeft met elkaar te maken. Nu zit het in de kop van de mensen en zowel Rusland als S.A. heeft ook niets aan doorpompen. Succes
JM14
0
Olieprijzen duikelen toch wat omlaag. Zie : www.usmarkets.nl/koersen/brent-olie

RDS, Chevron en Exxon springen eruit. d.d. 02-04-2020

Ben benieuwd wat de opening brengt vandaag. Ik denk lagere opening...
€URO-Trader
0
quote:

Stephan010 schreef op 3 april 2020 00:07:


Morgen vindt er toch overleg plaats tussen Trump en VS oliebedrijven ?
Kijk niet vreemd als eind maart olieprijs rond de $60 dollar staat dankzij Trump.

stel dat men er niet uitkomt... (indien de koers €45 dollar per vat stondennde indexen wellicht nog lager)
€URO-Trader
0
Tot op heden zit er veel "hoop" in de koersen. Gister veel koersen fors omlaag en herstel in ee uur. Men is gespannen en de richting is nog niet bepaald. Beware to take care!
Wuhatsjoe
0
Nieuwsuur gisteravond:
2 weken geleden waren er 160 miljoen banen in de USA, daarvan zijn er inmiddels 10 miljoen verloren gegaan.
De Amerikaanse centrale bank verwacht dat 47 miljoen mensen hun baan verliezen in de USA.
Bij de laatste recessie in 2008/2009 piekte de werkeloosheid op 10%. Inschatting is dat dit jaar 32% werkenden hun baan verliezen. Dat overstijgt het werkeloosheidsniveau van de depressie uit de jaren 30.
Een sociaal vangnet is er amper.
Mijn toevoeging: dit gaat leiden tot grote onrust, wat met zoveel wapenbezit natuurlijk niet goed kan aflopen.
44.458 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1801 1802 1803 1804 1805 1806 1807 1808 1809 1810 1811 ... 2219 2220 2221 2222 2223 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 mei 2020 16:59
Koers 15,042
Verschil +0,362 (+2,47%)
Hoog 15,086
Laag 14,644
Volume 5.519.806
Volume gemiddeld 28.942.578
Volume gisteren 12.920.260