C/Tac « Terug naar discussie overzicht

Resultaat 3e kwartaal 2012

41 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0

Ctac continueert in het 3e kwartaal 2012 de opgaande lijn
Kerncijfers
(x € miljoen)
tenzij anders vermeld
2012 Q3
2011 Q3
2012
t/m Q3
2011
t/m Q3
Omzet
18,8
16,8
58,4
53,1
Bedrijfsresultaat (EBIT)
0,2
0,0
1,2
-1,5
Nettoresultaat
0,1
-0,6
0,6
-1,7
Hoofdpunten eerste 9 maanden 2012
? Omzet stijgt met 10% ten opzichte van de eerste 9 maanden van 2011
? Omzetstijging is volledig autonoom
? Bedrijfsresultaat stijgt met euro 2,7 miljoen van euro 1,5 miljoen verlies
(9 maanden 2011) naar euro 1,2 miljoen (9 maanden 2012)
? Netto resultaat stijgt met euro 2,3 miljoen van euro 1,7 miljoen verlies
(9 maanden 2011) naar euro 0,6 miljoen (9 maanden 2012)
Vooruitzichten 2012
? Handhaving van de eerder uitgesproken vooruitzichten 2012: Toename autonome omzet en verbetering van het onderliggende (bedrijfs-)resultaat.
Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac:
“Ondanks het feit dat ook in het derde kwartaal van 2012 sprake was van een nog steeds stagnerende ICT markt, heeft Ctac de reeds eind 2011 ingezette ontwikkeling van de verbetering van omzet en winstgevendheid gecontinueerd. Bij de beschouwing van de ontwikkelingen per kwartaal, wijs ik er op dat het derde kwartaal - overigens nog meer dan het tweede kwartaal - traditioneel negatief wordt beïnvloed door veel vrije vakantiedagen en daardoor minder facturabele uren.”
Het netto resultaat over het derde kwartaal 2012 is bescheiden, doch positief (euro 0,1 miljoen netto winst). In dit kader wordt opgemerkt dat het netto resultaat in het derde kwartaal van zowel 2011 als 2010 negatief was, respectievelijk euro 0,6 miljoen verlies (2011) en euro 0,2 miljoen verlies (2010).

Groetjes Waldo

Het aantal medewerkers (FTE) per 30 september 2012 bedraagt: 478 (30 juni 2012: 482).
[verwijderd]
0


AMSTERDAM (AFN) - Het tussentijds handelsbericht dat IT-dienstverlener Ctac donderdag naar buiten bracht, is volgens analist Johan van den Hooven van SNS Securities in lijn met zijn verwachtingen.

,,De omstandigheden in de IT-sector verbeteren nog steeds nauwelijks, maar het is Ctac gelukt om zowel een positief bruto- als nettoresultaat te rapporteren.''

Zoals verwacht bevestigde Ctac zijn prognose voor een organische groei van de omzet en een verbetering in het bedrijfsresultaat. SNS hanteert een 'hold'-advies voor Ctac.

Beleggers waren enthousiaster over de cijfers. Donderdag om 9.51 uur noteerde het aandeel 14,3 procent hoger op 0,94 euro.
Henri Nostradamus
0
Resultaat was geheel conform mijn eerdere prognose. Ze houden het met moeite boekhoudkundig net droog. Die autonome groei moet met een grote korrel zout genomen worden. Zoals vaker betoogd betreft het extra omzet met minimale marge die geboekt wordt door externen weg te zetten volgens een detacheringsmodel. Er zitten extreme risico's aan die omzet - dat merken ze nog wel nu gevaar van deconfitures bij klanten toegenomen is.
Al met al geen reden om te kopen. De markt draait nog niet dus de koers van CTAC ook niet. Wel goed dat men kritisch kijkt naar de bleeders. De zorgtak is er al uitgesneden - ik neem aan dat de ALL-IN-ONE tak snel zal volgen net als de MSFT-tak. Omzet in september liep trouwens onverwachts terug - dat geeft te denken want iedereen was toen terug van vakantie. Diegenen die vandaag verkochten hebben een goede zaak gedaan. Er zit namelijk ellende in de pijplijn. Wacht en huiver.

HN
MegaTelstar
0
quote:

Henri Nostradamus schreef:

Diegenen die vandaag verkochten hebben een goede zaak gedaan. Er zit namelijk ellende in de pijplijn. Wacht en huiver.

HN
Henri is weer in vorm zie ik. Of moet ik zeggen mijnheer (Kommer en) Kwel. Het Persbericht van CTAC geeft aan:
"
Handhaving van de eerder uitgesproken vooruitzichten 2012: Toename autonome omzet en verbetering van het onderliggende (bedrijfs-)resultaat.
"

Henri, jij stelt dus dat de directie van CTAC glashard liegt bij deze berichtgeving en dat terwijl er toch regeltjes gelden als er een winstwaarschuwing dreigt.

vr. gr. SuperTelstar
Henri Nostradamus
0
Toename autonome omzet: Is gewoon 2 miljoen lucht ivm doorverkoop van los-vaste externen - heeft niets te maken met toegenomen omzet van kernwaarden. Geen marge. Telt dus niet.

Toename van bedrijfsresultaat: Na alle afboekingen van vorig jaar waardoor de helft van het eigen vermogen verdampt is lijkt het me logisch dat ze nu wat lucht hebben. Boekhoudtechnisch krijgen ze het wel met wat moeite spits.

Om de werkelijkheid te zien moet je naar de cash flow kijken. Hou ook de bezettingsgraad van de EIGEN medewerkers in de gaten en het gemiddelde uurtarief. Oei - Pijnlijk. Dus - wacht en huiver. Veel vet zit er niet meer op de botten. Het grote gevaar zit bij (retail)klanten die omvallen in deze crises - dat doet pas echt pijn, want gaat direct af van het resultaat.

CTAC moet de draai nog maken - ze hebben de weg omhoog nog niet bedacht, laat staan gevonden. Mocht daar verandering in komen zal ik het melden en dan kunnen we kopen. Heeft nu echt geen zin. Ik blijf in DPA zitten en koop daar bij.

HN
Beate
0
Hi Megatelstar, je bent wel stil op het forum de laatste tijd. Gaat het allemaal nog wel goed met je? Ctac blijft helaas nog rond de 0,80€ hangen. Dat schiet allemaal niet op. Moet anders maar van de beurs gehaald worden, vind je ook niet?

Groetjes,
Beate
MegaTelstar
0
quote:

Beate schreef:

Hi Megatelstar, je bent wel stil op het forum de laatste tijd. Gaat het allemaal nog wel goed met je? Ctac blijft helaas nog rond de 0,80€ hangen. Dat schiet allemaal niet op. Moet anders maar van de beurs gehaald worden, vind je ook niet?

Groetjes,
Beate
Ha ha, Beate,

Ik heb een beetje griep maar verder is alles OK. Vergeet niet dat de koers van CTAC toch redelijk is hersteld vanaf de zomer. Als je alle fondsen neemt waarvan de koers min of meer is blijven hangen, dan wordt het wel erg leeg op de beurs. Maar inderdaad jammer dat er niet geprofiteerd wordt van de eindejaarsralley.Ik zit te wachten op nieuws uit Contactueel, dat normaliter in november uitkomt. Wat is de reden van de (te) late verschijning van de nieuwsbrief, groot nieuws? of valt er weinig te vertellen? of slaan de bezuinigingen zo ver door dat er geen tijd en geld meer is voor dit soort publicaties?

groet, SuperTelstar
Beate
0
Bedankt, Supertelstar! Toch goed weer van je te horen. Ik zie buiten ons twee mar heel weinig lange termijn supporters van Ctac, door dik en dun. Ik had eind vorig jaar nog aan 60 ct. wat bijgekocht en daar heb ik inderdaad veel plezeir aan gehad. Het is dus niet steeds kommer en kwel met Ctac. Ik denk ook dat het bedrijf inmiddels wel behoorlijk gelouterd is een de mensen geen gekke dingen meer doen, zoals het aantrekken van en verkeerde CEO, wilde eigenontwikkeling, veel te duur personeel, dat men dan ook nog maar wat laat aanrommelen etc. Als men de behoefte in de markt goed kent en aanbort moet er toch een goede winst te behalen zijn. andere bedrijven laten dat ook zien.

Groetjes,
Beate
MegaTelstar
0
quote:

Beate schreef:

Als men de behoefte in de markt goed kent en aanboort moet er toch een goede winst te behalen zijn. andere bedrijven laten dat ook zien.

Groetjes,
Beate
Hoi Beate
Moet kunnen, alleen te hopen dat de kosten van de nieuwe huisvesting niet als een molensteen om de nek hangen. Er is immers gebouwd (en gefinancierd) in de tijd dat de bomen nog tot aan de hemel reikten. Maar met wat kundig snoeiwerk (om maar een gepaste term te gebruiken) moet het mogelijk zijn winst te genereren.

vr. gr. SuperTelstar
Henri Nostradamus
0
Ik kom CTAC de laatste maanden niet meer tegen in de markt. Het lijkt wel of ze verdwenen zijn. Stilte voor de storm? Misschien broeden ze een ei uit?

Bij de woningcorporaties, waar CTAC zoveel van verwachtte, gaat het duidelijk minder. YMERE was deze week negatief in het nieuws (geen geld meer) - In memoriam: www.sap.com/netherlands/partners/news...

Bij hun andere tak - Retail - is het al langer kommer en kwel.

M.i. mag CTAC blij zijn als ze in 2012 quitte draaien. De markt is hen niet goedgezind op dit moment.

Iemand moet bij Ctac iets nieuws verzinnen om de schwung er in te krijgen.

HN
MegaTelstar
0
quote:

Henri Nostradamus schreef:

Iemand moet bij Ctac iets nieuws verzinnen om de schwung er in te krijgen.

HN
Ik stel voor dat Geert Schaaij een aanmerkelijk belang in CTAC neemt (zie vandaag Vivenda)....

groet, Supertelstar
MegaTelstar
0
CTAC realiseert nettoresultaat van 0,3 miljoen in KW1-2013.
Volgens Henny Hilgerdenaar: Zoals verwacht hadden we ook in het eerste kwartaal van 2013 te maken met nog continuerende moeilijke omstandigheden in de ICT-services markt. Daarnaast kende het eerste kwartaal van 2013 twee werkbare dagen minder in vergelijking met het eerste kwartaal 2012. Deze moeilijke omstandigheden hebben geleid tot iets lagere bruto marges. Eveneens was er sprake van lagere omzet uit software verkopen. De lagere bruto marge kon voor een groot gedeelte worden gecompenseerd door een daling van € 0,6 miljoen van de bedrijfslasten. Ook is een verbetering te constateren in de financiële lasten. Dit alles heeft er in geresulteerd dat het netto resultaat per saldo licht is afgenomen van € 0,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2012 tot € 0,3 miljoen in het eerste kwartaal van 2013. Al met al is het nog steeds mijn verwachting dat in 2013 de in het vierde kwartaal van 2011 ingezette opgaande lijn zal worden gecontinueerd. Hierbij dient wel te worden opgemerkt dat de marktomstandigheden niet uit het oog mogen worden verloren.”

Een mager maar gelukkig positief resultaat. Wel een behoorlijke terugval van het brutoresultaat en of dat nou te wijten is aan twee werkdagen minder t.o.v. 2012... Het wordt tijd dat er weer geïnvesteerd wordt in den lande.

Groet, SuperTelstar
Beate
0
henny Hilgerdenaar moet niet alleen 'externe omstandigheden niet uit het oog verliezen', maar vooral zorgen dat zijn mensen wat zakelijker en harder gaan hollen. Vreemd genoeg heerst er in het bedrijf na alle jaren van tegenslagen een zekere 'zoete lieve Gerritje' mentaliteit. Vuur eronder! Geef niet meteen de schuld aan de markt.

Groetjes, Beate
MegaTelstar
0
Goedemorgen Beate,

Jouw reactie slaat de spijker volgens mij op de kop. Wat harder gaan hollen en minder kosten maken, wat zakelijker en met wat minder (Brabantse?) gemoedelijkheid/gezapigheid. ICT gaf vergelijkbare cijfers te zien deze week als CTAC. Minder omzet en minder werkbare dagen etc, maar wist de kosten van hun bedrijfsvoering beter in de hand te houden (te verlagen) waardoor het netto resultaat niet daalde. Gevolg: twee dagen na de Q1-cijfers is de koers van ICT 20% gestegen. Misschien stond de koers van ICT te laag? Maar bij CTAC geen sprong naar boven maar een lichte daling. Dus er valt wellicht nog wat te verbeteren....

groet, SuperTelstar
Henri Nostradamus
0
CTAC klant Free Record Shop zit zwaar in de problemen. Kans op faillissement is aanzienlijk. Al die retailklanten brengen wel risico's met zich mee. Einde van FRS kost CTAC zowel omzet als een eenmalige afschrijving van ..... (?). CTAC zou moeten proberen te diversificeren zodat men minder van de retail afhankelijk is. Daar blijft de malaise namelijk m.i. nog wel even voortduren.

Weerstandsniveau van ca. 1,20 nog steeds intact. Mocht dat niveau overtuigend naar boven doorbroken worden dan zijn er technisch gezien wel mooie koerskansen. Naar beneden toe steun net boven de 1 euro.

HN
Beate
0
Dat het allemaal niet eenvoudig is bij Ctac is wel duidelijk. Tegenslagen hebben ze gehad en krijgen ze ongetwijfeld nog meer. De vraag is echter of ze eindelijk wakker worden en in de markt gaan knokken. Intern kookt en borrelt het in de teams. De aktieve krachten beginnen door te krijgen dat ze de remmers, slapers en nonvaleurs niet langer op hun schouders moeten nemen. Die moeten eruit. Het bedrijf gaat zich van binnenuit reinigen. Let maar op! Het zal me niets verbazen als de koers daarom binnenkort een nieuwe sprong omhoog maakt.

groetjes,
Beate
Henri Nostradamus
0
Procures is in de race om FRS over te nemen. Eerder kreeg CTAC werk van hen bij de overname van Selexys/De Slegte (die draaien op SAP). Als Procures FRS overneemt zou het me niet verbazen als dit wat extra werk voor FRS zou opleveren omdat ze dan al die systemen ongetwijfeld gaan integreren. Zo zie je maar weer: "Every cloud has a silver lining".

HN
Henri Nostradamus
0
Nu FRS ter ziele is - een kleine terugblik.

Relatie Free Record Shop en CTAC ging niet over rozen.

Ter herinnering:

www.channelconnect.nl/nieuws/2022/cta...

www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/...

Support kunnen ze bij CTAC wel een beetje, maar projecten...... (denk ook aan MCB). Het wachten is op een goede positieve projectreferentie. Als iemand die van CTAC weet kan hij zich melden.........

HN

MegaTelstar
0
Ctac verwacht winst in tweede jaarhelft.
Gepubliceerd op 29 aug 2013

DEN BOSCH(AFN) - ICT-dienstverlener Ctac verwacht in de tweede helft van het jaar een positief resultaat. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.
De verwachting, die niet werd geconcretiseerd, komt mede tot stand door positieve ontwikkelingen in de orderportefeuille, vooral op het gebied van beheeractiviteiten. Ctac voorziet dat de moeilijke omstandigheden in de ICT-markt zich in de tweede helft van het jaar wel zullen voortzetten. ,,De bereidheid om te investeren in ICT-projecten nam in een aantal markten zelfs verder af. Met name in Retail hebben we gemerkt dat onze (potentiële) klanten economisch zware tijden beleven en op de rem staan'', aldus topman Henny Hilgerdenaar.
Ctac realiseerde het afgelopen halfjaar een omzet van 37,7 miljoen euro, een daling ten opzichte van de 39,6 miljoen euro een jaar terug. Het bedrijfsresultaat zakte van 1 miljoen euro naar 0,3 miljoen euro. In de eerste 6 maanden van het jaar zakte het nettoresultaat naar 0,3 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog 0,5 miljoen euro.
De kasstroom bleef ook in de eerste 6 maanden van het jaar negatief, maar toonde met 0,6 miljoen euro een forse verbetering ten opzichte van de negatieve 2,2 miljoen euro een jaar geleden.
"
Voorlopig geen grote ontwikkelingen te verwachten en vooral overleven in een niet investerende en concurrerende markt.
groet, SuperTelstar
bik
0
41 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 16:28
Koers 3,940
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 3,970
Laag 3,900
Volume 14.461
Volume gemiddeld 16.431
Volume gisteren 14.461

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront