TomTom « Terug naar discussie overzicht

@Andres25 / mail aan TomTom

7 Posts
[verwijderd]
0
Andres25, lees je nog mee op dit forum?

Je hebt een tijd geleden een goede actie uitgevoerd met onderstaande mail. Is het, aan de vooravond van iOS6, nuttig om dat opnieuw te doen? Ik denk dat jouw mail destijds zeker heeft geholpen. En als bij de release de trafficfunctie zichtbaar zou worden, dan vind il dat TomTom duidelijkheid moet geven of/dat het om HD traffic gaat.

quote:

andres25 schreef op 7 juni 2012 12:08:

Onderstaande post van Justin in het draadje dinsdag 5 juni "in voorbereiding"heeft me aan het denken gezet:

5 jun 2012 om 14:01
0

Google maps bestaat ook uit heel veel bronnen. In Afrika hadden ze lokale aanbieders van maps, in Europa en de VS gebruik(t)en ze TeleAtlas van TomTom. Google maps is een lappendeken. Echter, maar weinig mensen weten dat, die denken dat die kaarten van Google zelf zijn. Even uitgezonderd de mensen op dit forum.

Het zou heel goed kunnen dat Apple ook zo'n lappendeken maakt, met diverse leveranciers, waaronder TomTom. De vraag is dan of TomTom zelf ook actief gaan melden dat ze kaarten leveren aan Apple.

Einde citaat.

Hij heeft gelijk. We kunnen er niet volstrekt zeker van zijn dat TT informatie over betrokkenheid van TT bij a.s. maandag zekere ontwikkelingen als gevolg van de lancering van Ios 6 maps tijdig zal melden of met ons delen. Daarom heb ik onderstaande tekst als mail zojuist naar investor relations gestuurd (ir@tomtom.com) (in echte mail staat ook nog mijn echte naam vermeldt).

"
Geachte heer Piekaar,

Ik ben belegger in Tomtom, en ben ook geregeld actief op het IEX forum over TT. Ik wil de volgende vraagstelling aan u voorleggen.

Op maandag 11 juni zal Apple op het WWDC volgens de berichten in vele (internationale media) een nieuw IOS 6 maps aankondigen ,en mogelijk demonstreren, waarbij Google Maps als basis in het ios platform vervangen gaat worden. Onduidelijk is echter nog wie eventueel de leverancier(s) is of zijn van de onderliggende kaartdatabase. Een van de mogelijke serieuze kandidaten is Tomtom, zeker geien de berichten vorig jaar (in legal bijsluiter van Ios 5) dat Tomtom door Apple zou worden ingezet voor de vervanging van Google maps. Indien Apple komende week zo een nieuw product aankondigt, dan zullen daar , als data van derden daarin worden gebruikt, dan zeker contracten met de mogelijke leveranciers aan ten grondslag liggen. Met de aankondiging ontstaat de zekerheid dat dat product ook daadwerkelijk op de markt gaat komen; en naar verwachting ook per wanneer. En voor de leverancier , mogelijk ook Tomtom, ontstaat op dat moment de situatie dat zeker is dat de levering effect zal hebben op de outlook.
Mijn vraag is concreet: als zeker is dat Tomtom bij de lancering a.s. maandag van ios 6 maps op het WWDC leverancier is voor Ios 6 maps, zult u daar dan ook direct melding van maken middel s persbericht en/of melding in AFM-register.

Dit mede gezien het feit dat als er op dat moment sprake is van een contract/levering dat dan andere beleggers mogelijk toegang krijgen tot de relevante koersgevoelige informatie. Het uitblijven van enig bericht terzake van de zijde van Apple of Tomtom beschouw ik impliciet, gegeven uw betrouwbaarheid en zorgvuldigheid inzake het tijdig melden en delen van koersgevoelige informatie, als een impliciete bevestiging van het niet bestaan van enig contract of zekerheid terzake een samenwerking met Apple inzake het nieuwe ios 6 maps.
Dit is voor mij als belegger uiterst relevant aangezien ik voornemens ben, afhankelijk van duidelijkheid hieromtrent, voor medio juni een aanzienlijke wijziging in mijn huidige belegging in Tomtom te overwegen.
Wilt u daarom s.v.p. uiterlijk dinsdag a.s. duidelijkheid verschaffen over bovenstaande vraagstelling, bijv. middels beantwoording van deze mail.

Alvast dank voor uw reactie.

Vriendelijke groet,

Andres25 "

Lijkt me in dit stadium wel handig. Zodra ik iets hoor: I`ll keep you posted.
[verwijderd]
0
En daarna heeft Andres er nog een stevige mail overheen gestuurd, zie hier:
www.iex.nl/Forum/Topic/1284702/3/mail...

@hvasd

TomTom heeft naderhand laten weten mogelijk meer productdetails te geven als iOS6 uitkomt. Morgen dus. Of staat iPhone5 centraal (hardware) en niet iOS6?

Hoop nog iets van Andres te horen. En of hij nog steeds paralellen met crucell ziet.
[verwijderd]
0
Eigenlijk geeft Harold Goddijn het hier al min of meer toe...

quote:

Mojo schreef op 24 juli 2012 11:47:

HG op BNR:
BNR: u sloot onlangs een deal met Apple, dat staat haaks op de productie van inbouw apparaten.Welke van de twee gaat TomTom het meest opleveren?

HG: Ze zijn allebei belangrijk ook om verschillende redenen. Apple is natuurlijk een hele belangrijke speler in de hele computer en mobiele branche.We hebben ons daar goed aan gecommiteerd.Dit betekent dat (...)daar uitgekomen hoe de kaarten liggen letterlijk en fuguurlijk, dit is een hele belangrijke. Daar zit verder nog een belangrijke samenwerking met Apple die aan zit te komen op het gebied van andere diensten...

BNR: Zoals?? HG: eeuh ...nou even kijken ...met name naar verkeersinfromatie omdat te verbeteren en verder uit te breiden eeuh ... ehum dat is belangrijk ook belangrijk voor de omzet... laten we dat vooral niet vergeten... en in de auto markt is het contract met PSA een belangrijke omdat ...euh ja omdat een grotere fabrikant is en het levert ons een belangrij stap op voro het marktaandeel, groei, omzet van het autosegment.

Opvallend vond ik zijn antwoord op de apple deal. Hij ging direct over de PSA deal praten. Duidelijk is dat ie er weinig over kwijt wil.
hvasd2
0
"Daar zit verder nog een belangrijke samenwerking met Apple die aan zit te komen op het gebied van andere diensten..."

IIg gaat het niet alleen om het leveren van kaarten..........
[verwijderd]
0
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront