C/Tac « Terug naar discussie overzicht

CTAC ziet werkelijkheid onder ogen

16 Posts
[verwijderd]
0
Ctac ziet werkelijkheid onder ogen

Ceo Henny Hilgerdenaar vertelt over zijn nieuwe strategie

02-04-2012 08:21 | Door Johannes van Bentum | Lees meer over het bedrijf: Ctac | Er zijn 5 reacties op dit artikel | Permalink

De huidige recessie is geen tijdelijke dip, maar de nieuwe werkelijkheid. Dat is het nieuwe inzicht van ceo Henny Hilgerdenaar van SAP-dienstverlener Ctac in Den Bosch. ‘We hebben te lang vastgehouden aan de gedachte dat de grote opdrachten wel weer zouden komen. Nu gaan we er vanuit dat ze niet komen.’

Het bewijs dat de inkomsten van de onderneming structureel op een lager niveau liggen, vindt Hilgerdenaar in twee lijstjes in zijn boekhouding: de omzet per medewerker en de omzet per declarabele medewerker. Het eerste cijfer piekte in 2008 op 174.000 euro, om daarna scherp terug te vallen naar 155.000 euro in 2011. De omzet per declarabele medewerker schoot van 192.000 euro omlaag naar 170.000 euro in 2011. De inkomsten zijn stabiel, maar structureel lager. Daar zal Ctac het voortaan mee moet doen, voorziet Hilgerdenaar.

Verbeteren marge
Halverwege 2011 scherpte Ctac zijn strategie aan. Alle kaarten zet het bedrijf op het leveren van oplossingen, een toekomst als zogeheten solution provider. ‘Alles wat daar niet aan bijdraagt, daar zullen wij mee stoppen. Ook de verkoop van bedrijfsactiviteiten die onvoldoende potentieel hebben om binnen afzienbare tijd goed te renderen of niet meer passen binnen de strategie van Ctac, behoort hierbij tot de mogelijkheden. Op welke manier is nog niet duidelijk, we hebben nog geen besluiten genomen. Ons doel is het verder verbeteren van de marge', zegt Hilgerdenaar in een toelichting op de jaarcijfers van 2011.

Ctac boekte over 2011 een verlies van 12,7 miljoen euro, tegen twee ton winst een jaar eerder. Oorzaak is een afboeking op zogeheten goodwill en eenmalige reorganisatiekosten van 1,2 miljoen euro. Het verlies gaat ten koste van het eigen vermogen van de onderneming. Daarvan verdampt tweederde, waardoor nog zes miljoen euro resteert. De huisbankier wordt er niet nerveus van, zegt Hilgerdenaar. ‘Het is de nieuwe balansverhouding die bij een bedrijf in de ict-dienstverlening past.'

Lasten
De onderneming speelt kort op de bal. ‘We kijken elke maand naar de kosten. De nieuwe strategie werpt vrucht af, sinds juli 2011 realiseren wij een besparing van driehonderdduizend euro per maand. In die maand zaten wij nog op een verlies van een half miljoen. Een kwartaal later break-even, dat was niet slecht. Het derde kwartaal is altijd zwak door vakanties. Je hebt dan wel de lasten, maar niet de lusten van je mensen.'

In het laatste kwartaal van 2011 boekte Ctac een winst van bijna zes ton. ‘De opgaande lijn heeft zich in de eerste maanden van 2012 voortgezet. Wij kijken nu beter naar de bezettingsgraad, we willen onze mensen kort-cyclisch wegzetten.' Uiteindelijk werd het jaar met een fors verlies afgesloten door de herwaardering van de onderneming en de kosten van de reorganisatie. Voor 2012 verwacht Ctac een toename van de omzet en een verdere verbetering van het bedrijfsresultaat.

Reorganisatie
Hoeveel mensen het bedrijf precies hebben verlaten kan Hildegenaar niet zeggen. Het aantal mensen is licht gedaald naar 492 mensen, maar dat is de optelsom van de mensen die vertrokken en mensen die nieuw in dienst zijn gekomen. Bij de reorganisatie zijn vooral mensen in de back-office vertrokken, zegt Hilgerdenaar.

Ctac heeft recent ook de structuur van de bedrijfstop aangepast. De raad van bestuur bestaat sinds eind 2011 uit twee leden: Hilgerdenaar en de nieuwe financiële man Douwe van der Werf, die per 1 april de overstap maakt van vastgoedbedrijf Breevast. De functie van chief operations officer Harrie van Groenendael wordt niet meer ingevuld. Zijn taken zijn verdeeld over de twee resterende leden van de raad van bestuur.

Alphalogic
Het afscheid van Van Groenendael is in goed overleg gegaan, vertelt Hilgerdenaar. ‘Hij is ondernemer en zou in zijn nieuwe functie meer moeten gaan managen. Dat was geen rol die bij hem paste.' Van Groenendael kwam in 2008 bij Ctac terecht door de overname van de resterende aandelen in de logistieke SAP-dienstverlener Alphalogic, waarvan Van Groendael eigenaar was.

De nieuwe strategie van het bedrijf staat in het teken van 'enabling your ambition'. Dat is een boodschap aan klanten, maar ook aan medewerkers. Aan medewerkers gaf Ctac in 2011 overigens 6 procent meer uit dan een jaar eerder. In de cijfers zit een gemiddelde loonstijging van 3 procent. Hilgerdenaar verklaart de extra kosten door het andere type medewerker dat de dienstverlener tegenwoordig inhuurt. Die heeft meer inzicht in business processen, naast kennis van SAP - nog steeds het belangrijkste product. ‘We huren nu mensen in tegen relatief lage tarieven - ook voor concurrentie is de markt namelijk slecht. Twee jaar geleden hadden wij deze mensen veel meer geld moeten bieden.'

Flinke kostenpost
Een flinke kostenpost vormde in 2011 ook de aankoop van computerapparatuur en de ict-infrastructuur voor zevenhonderdduizend euro voor in het nieuwe pand in Den Bosch dat Ctac in mei betrekt. 'Ja, dat was een flinke uitgave', stelt Hilgerdenaar in een toelichting op de jaarcijfers. 'Maar dan is onze infrastructuur wel klaar voor de toekomst.' In het nieuwe pand voert Ctac het zogeheten nieuwe werken in.

De verhuizing staat gepland voor het weekeinde na Hemelvaart. 'Dan zijn wij vier dagen vrij', legt Hilgerdenaar uit. Erg spannend wordt de verhuizing volgens hem niet. 'Het ergste dat er mis kan gaan is dat iemand een kartonnen doos uit zijn handen laat vallen. Klanten hoeven niet bevreesd te zijn dat er iets misgaat met de dienstverlening. 'De verhuizing van de systemen naar het datacenter van de Telecity Group in Schiphol-Rijk is voor 90 procent al voltooid.'

Evaluatie,
wat denk jij hiervan Henri

BVD voor je antwoord/visie,
Waldo

Henri Nostradamus
1
<<Het verlies gaat ten koste van het eigen vermogen van de onderneming. Daarvan verdampt tweederde, waardoor nog zes miljoen euro resteert.>>

Zegt denk ik voldoende. Men heeft jarenlang de boel voor de gek gehouden en op te grote voet geleefd. Die mentaliteit verdwijnt niet zomaar. Per saldo zijn de aandelen dus intrinsiek nog maar 2 kwartjes waard.

Verder komt zo'n beetje uit wat ik eerder gezegd heb:

1 - de verhuizing kost veel geld (alleen al 7 ton aan nieuwe apparatuur die m.i. nergens voor nodig is - laat de CTACers gewoon op hun eigen prive-laptop werken - waarom ook nog een keer werkplekken op kantoor inrichten?)
2 - Harrie is dus nu echt helemaal weg - eerder was nog sprake van een andere functie binnen CTAC. Ongetwijfeld is hij al bezig met Donald (ook weg) om een SAP retail bedrijf op te zetten (1 jaar concurrentiebeding?). Ik durf er mijn hoed om te verwedden dat in 2013 H+D de Jumbo opdracht in de wacht gaat slepen - op dat moment begint de grote leegloop bij CTAC (het oude Alphalogic hangt aan Harrie).
3) In het nieuwe pand voeren ze het "nieuwe werken in" - komt op mij nogal lachwekkend over omdat CTAC dat al minimaal 8 jaar propageert. Schijnbaar zijn ze niet zo snel met implementeren.
4) Vreemd ook dat H. niet weet hoeveel mensen er werken bij CTAC. Dat is toch wel heel raar. Natuurlijk weet hij dat precies (hij hoeft er maar de LB-aangifte op na te kijken), maar er zijn natuurlijk goede redenen om dit aantal te verbloemen (zie ook de onduidelijkheden in het jaarverslag). Immers al die zogenaamde kerncijfers (omzet per medewerker) kunnen dan ineens gemakkelijk nagerekend worden door de buitenwacht. Van die cijfers klopt n.l. weinig. Wat men de laatste keer gedaan heeft is de inhuur als eigen medewerkers meetellen om zodoende nog een aardige omzet per medewerker te laten zien. Veel interessanter is het om te kijken wat de omzet van de EIGEN MEDEWERKERS is - daar wordt n.l. de marge gemaakt (of niet). Het pleit niet voor H. dat hij hierover niet open is. Het is voor mij duidelijk dat het schimmenspel van CTAC doorduurt en dat men meer en meer afhankelijk wordt van de zeer labiele detacheringsmarkt waarbij externe krachten worden ingezet met alle problemen van dien (lage marge, kwalitetstissues, verloop - afbreukrisico - extra accountmanagement kosten etc).
5) <<Hilgerdenaar verklaart de extra kosten door het andere type medewerker dat de dienstverlener tegenwoordig inhuurt.>> Met de nadruk op INHUURT. Met andere woorden eigen medewerkers en externen worden op een hoop gegooid. Dat is zo'n beetje hetzelfde als wat de oorzaak van de kredietcrisis was. Daar werden ook giftige hypotheken gemengt met goede waardoor door de explosieve mix uiteindelijk alles misging. CTAC is met precies hetzelfde bezig. Tot nu toe komen ze er mee weg (SNS trapt er volop in). De waarheid is dat het bedrijf zwaar aan het inboeten is op z'n eigen kracht. Die externen werken morgen voor 5 euro per uur meer voor de concurrent (weg omzet en marge en dekking voor de overhead). Projecten kan je op deze manier wel vergeten (die krijgen ze dus ook niet meer blijkt uit de woorden van H.--> <<‘We hebben te lang vastgehouden aan de gedachte dat de grote opdrachten wel weer zouden komen. Nu gaan we er vanuit dat ze niet komen.’>>)

Mijn conclusie: CTAC is CTAC niet meer. Gezien de afkalvende interne kracht zou de beurswaardering daarop ook aangepast moeten worden. Nog een tijdje de heilloze weg van H. inslaan en ze kunnen de naam veranderen in A2 Uitzendbureau - die kant gaat het namelijk zeer rap op.

Wat we dus van CTAC niet meer moeten verwachten is:
1 - Interessante innovatieve projecten
2 - Internationale opdrachten
3 - Dominantie in bepaalde marktsegmenten (Retail)
4 - Eigen producten
5 - Een goede naam in de markt
6 - Support organisatie met eigen aanpak en klanten
7 - Omzet met hoge marge
8 - hoge beurskoersen

Wat uiteindelijk overblijft is een bedrijf dat ITers detacheert - daarvan zijn er al zo'n 1000-tal in NL. Kortom de toegevoegde waarde wordt op dit moment verkwanseld. Ik begrijp ondertussen wel waarom alle goede jongens daar weglopen (het is echt niet alleen de backoffice die leegloopt).

VOOR HET GELD EN HET OVERLEVEN ZAL HET ALLEMAAL WEL GOED ZIJN - ALS BEDRIJF VERLIEST CTAC ECHTER ZO UITEINDELIJK AL ZIJN WAARDE.

Ik vraag me af of de aandeelhouders die ooit miljoenen risicodragend kapitaal in dit bedrijf gepompt hebben dat gedaan hebben met de gedachte - "we gaan een detacheringsclubje opbouwen". Lijkt me niet! Het merendeel van dat geld is trouwens weg, want per saldo maakt CTAC al jarenlang geen winst.

Mijn advies blijft dus onveranderd - niet kopen boven de 50 cent. Kans op overname blijft bestaan (en is zelfs toegenomen), maar reken daarbij niet op een bod boven de 1 euro (detacheringsbedrijfjes die drijven op externen hebben nauwelijks waarde bij overname).

HN

MegaTelstar
0
quote:

Henri Nostradamus schreef:

Mijn advies blijft dus onveranderd - niet kopen boven de 50 cent. Kans op overname blijft bestaan (en is zelfs toegenomen), maar reken daarbij niet op een bod boven de 1 euro (detacheringsbedrijfjes die drijven op externen hebben nauwelijks waarde bij overname).

HN
Beste Henry,

Je doet bijna wekelijks je betoog dat het aandeel CTAC niet meer dan ½ 0,50 waard is. Waarom wordt er dan dagelijks, zelfs vandaag bij een sterk terugvallende beurs, gekocht op 0,95 en wordt op die koers de bied steeds aangevuld. Wat speelt er dan achter de schermen...

vr. gr. SuperTelstar
[verwijderd]
0
quote:

MegaTelstar schreef op 10 april 2012 20:08:

[...]

Beste Henry,

Je doet bijna wekelijks je betoog dat het aandeel CTAC niet meer dan ½ 0,50 waard is. Waarom wordt er dan dagelijks, zelfs vandaag bij een sterk terugvallende beurs, gekocht op 0,95 en wordt op die koers de bied steeds aangevuld. Wat speelt er dan achter de schermen...

vr. gr. SuperTelstar
Een hele week kopen en verkopen op 0,95 kost een paar honderd euro aan transactie kosten.
Henri Nostradamus
0
quote:

MegaTelstar schreef op 10 april 2012 20:08:

[...]

Beste Henry,

Je doet bijna wekelijks je betoog dat het aandeel CTAC niet meer dan ½ 0,50 waard is. Waarom wordt er dan dagelijks, zelfs vandaag bij een sterk terugvallende beurs, gekocht op 0,95 en wordt op die koers de bied steeds aangevuld. Wat speelt er dan achter de schermen...

vr. gr. SuperTelstar
Merendeel van de aandelen zit in vaste handen. HG heeft 15% = 1.7 miljoen aandelen. Hugo iets van 35% = 4 miljoen aandelen. Daarnaast zijn er nog tig plukjes van 200.000 en 500.000 de laatste jaren uitgegeven aan CTAC managers. Verkopen van zulke pakketten op de beurs is bijna uitgesloten (dagelijkse omzet 10.000 stuks?). De koers van CTAC is eenvoudig te beinvloeden als ruim 85% in vaste handen zit. Zolang er niet een direct faillissement van CTAC dreigt is het dus beter voor de grootaandeelhouders om de koers kunstmatig hoog te houden - aan de paar kopers die dan aan het firmament verschijnen kan dan steeds - heel langzaam - het bezit van de hand worden gedaan tegen een opgeklopte koers. Ik kan er verder ook weinig soep van koken. Dividend zit er voorlopig niet in en intrinsiek is het allemaal niet veel waard. Zolang er dus geen daadkrachtig management komt zit er m.i. geen muziek in.

Mogelijk dat een van de grootaandeelhouders ooit eens van z'n stukken af moet - in dat geval gaat de koers hard naar beneden en is er mogelijk een instap moment. Het nut van het kopen boven de intrinsieke waarde van een aandeel dat weinig perspectief heeft en geen dividend uitkeert ontgaat mij helaas.

Qua strategie wordt het ook steeds vreemder. Nu richt CTAC zich ook steeds meer of MSFT oplossingen. Als er een ding is wat ik geleerd heb in mijn IT-bestaan dan is het wel: Schoenmaker blijf bij je leest. De markt zal CTAC nu steeds minder als een SAP specialist zien en steeds meer als een platte detacheringswinkel van sinkel. De toegevoegde waarde die men ooit had is nu snel aan het verdwijnen - dat maakt CTAC steeds kwesbaarder in de markt en dit gaat uiteindelijk ten koste van hun marktpositie.

Het lijkt erop dat CTAC zich klaarmaakt om overgenomen te worden (vandaar het steunen van de koers). Het is een van de weinige exit-strategieen voor de grootaandeelhouders. Veel meer dan 1 euro zit er normaliter niet in het vat. Kopen op de huidige koers heeft dan ook weining zin.

HN

MegaTelstar
0
quote:

Henri Nostradamus schreef:

[...]

Het lijkt erop dat CTAC zich klaarmaakt om overgenomen te worden (vandaar het steunen van de koers). Het is een van de weinige exit-strategieen voor de grootaandeelhouders. Veel meer dan 1 euro zit er normaliter niet in het vat. Kopen op de huidige koers heeft dan ook weining zin.

HN

Tja Henri, de ingezette koerswijziging rechtvaardigt m.i. niet de verhuizing naar een nieuw kantoor, tenzij het gaat om letterlijke windowdressing op een A-1 lokatie. Een overname zou kunnen, dan moet je de stukken vasthouden. Samengaan met een derde kan ook positief uitpakken omdat de aandelen dan wellicht rendement gaan opleveren. Het blijft staren in een glazen bol (maar met welk aandeel momenteel niet?) en maar hopen dat er nog een succesje te behalen valt.

vr. gr. SuperTelstar
Beate
0
quote:

Henri Nostradamus schreef op 11 april 2012 21:31:

[...]

Merendeel van de aandelen zit in vaste handen. HG heeft 15% = 1.7 miljoen aandelen. Hugo iets van 35% = 4 miljoen aandelen. Daarnaast zijn er nog tig plukjes van 200.000 en 500.000 de laatste jaren uitgegeven aan CTAC managers. Verkopen van zulke pakketten op de beurs is bijna uitgesloten (dagelijkse omzet 10.000 stuks?). De koers van CTAC is eenvoudig te beinvloeden als ruim 85% in vaste handen zit. Zolang er niet een direct faillissement van CTAC dreigt is het dus beter voor de grootaandeelhouders om de koers kunstmatig hoog te houden - aan de paar kopers die dan aan het firmament verschijnen kan dan steeds - heel langzaam - het bezit van de hand worden gedaan tegen een opgeklopte koers. Ik kan er verder ook weinig soep van koken. Dividend zit er voorlopig niet in en intrinsiek is het allemaal niet veel waard. Zolang er dus geen daadkrachtig management komt zit er m.i. geen muziek in.

Mogelijk dat een van de grootaandeelhouders ooit eens van z'n stukken af moet - in dat geval gaat de koers hard naar beneden en is er mogelijk een instap moment. Het nut van het kopen boven de intrinsieke waarde van een aandeel dat weinig perspectief heeft en geen dividend uitkeert ontgaat mij helaas.

Qua strategie wordt het ook steeds vreemder. Nu richt CTAC zich ook steeds meer of MSFT oplossingen. Als er een ding is wat ik geleerd heb in mijn IT-bestaan dan is het wel: Schoenmaker blijf bij je leest. De markt zal CTAC nu steeds minder als een SAP specialist zien en steeds meer als een platte detacheringswinkel van sinkel. De toegevoegde waarde die men ooit had is nu snel aan het verdwijnen - dat maakt CTAC steeds kwesbaarder in de markt en dit gaat uiteindelijk ten koste van hun marktpositie.

Het lijkt erop dat CTAC zich klaarmaakt om overgenomen te worden (vandaar het steunen van de koers). Het is een van de weinige exit-strategieen voor de grootaandeelhouders. Veel meer dan 1 euro zit er normaliter niet in het vat. Kopen op de huidige koers heeft dan ook weining zin.

HN

....het lijkt erop dat CTAC zich opmaakt om overgenomen te worden. Ik denk dat zelf niet, maar het zou kunnen. Zelf denk ik eerder dat men na alle harde lessen van het verleden dit keer een stimulerende CEO aantrekt. We weten het, dat is de laastste jaren 2x fout gegaan, o.a. omdat een nieuwe manager door de oude garde voor de voeten gelopen werd. Driemaal scheepsrecht. Als dat lukt zal het met Ctac hard omhoog gaan. Er is behoefte aan tegenwicht tegenover de grote spelers in de markt. Benelux lijkt me voldoende. Frankrijk kan, maar Duitsland, ik weet niet of je zoiets vanuit het zeer provinciale Den Bosch kunt opbouwen.

Groetjes,
Beate
Henri Nostradamus
0
Leen Zevenbergen van Qurius heeft mogelijk nog wat tijd over......

Was ook zo'n zogenaamde topmanager die het wel even zou klaren.

Ik denk dat CTAC beter in eigen gelederen een talent naar boven kan laten komen. Die wordt dan niet door de rest tegengewerkt en die kent de cultuur van het bedrijf.

Momenteel profileert niemand zich als zodanig naar buiten. Maar mocht zich iemand in die hoedanigheid aandienen dan zou ik dat als een positief teken zien.

Koers doet verder niet veel - blijft al maandenlang zweven tussen 70 en 90 centjes. Redelijk stabiel dus. Misschien dat een grote order een opleving kan veroorzaken. Anderzijds doemt het gevaar van tegenvallers - zeker nu weer een grote retailer (Schoenenreus)is omgevallen - CTAC heeft relatief veel retailers als klant - dat kan nog wel eens vervelend uitpakken.

Kortom - voors en tegen wegen tegen elkaar op. Geen reden m.i. voor snelle actie.

HN

Beate
0
quote:

Henri Nostradamus schreef op 11 januari 2013 19:02:

Leen Zevenbergen van Qurius heeft mogelijk nog wat tijd over......

Was ook zo'n zogenaamde topmanager die het wel even zou klaren.

Ik denk dat CTAC beter in eigen gelederen een talent naar boven kan laten komen. Die wordt dan niet door de rest tegengewerkt en die kent de cultuur van het bedrijf.

Momenteel profileert niemand zich als zodanig naar buiten. Maar mocht zich iemand in die hoedanigheid aandienen dan zou ik dat als een positief teken zien.

Koers doet verder niet veel - blijft al maandenlang zweven tussen 70 en 90 centjes. Redelijk stabiel dus. Misschien dat een grote order een opleving kan veroorzaken. Anderzijds doemt het gevaar van tegenvallers - zeker nu weer een grote retailer (Schoenenreus)is omgevallen - CTAC heeft relatief veel retailers als klant - dat kan nog wel eens vervelend uitpakken.

Kortom - voors en tegen wegen tegen elkaar op. Geen reden m.i. voor snelle actie.

HN

Dat klinkt redelijk. Eigen kweek is natuurlijk het beste. Maar, heeft de huidige top wel de grandeur om ruimte te geven aan talent?
Henri Nostradamus
0
@Beate - Ik denk van niet anders hadden we wel een ster aan het firmament gezien. Maar wat niet is kan misschien nog komen....... Wat fris bloed erbij kan geen kwaad - mogelijk dat die dan op termijn een verschil kunnen maken.

HN
Henri Nostradamus
0
Klein verkoopgolfje vandaag - iemand moet van z'n stukken af. Koers duikt vandaag weer onder de 80 cent. Al met al wil het nog niet vlotten. Ik vrees dat het 4e kwartaal gaat tegenvallen qua resultaat - kon wel eens nul worden of slechts een heel klein plusje. Kredietverschaffers zijn onrustig in deze tijden en zullen CTAC ook wel niet veel ruimte geven. Risicovol. Maar ja, aan de rand van de afgrond bloeien de mooiste bloemen zullen we maar zeggen. Ik vind de koers nog steeds te hoog. 50 cent zou beter passen. Slechts een extern bod of overname geruchten kan de koers substantieel hoger zetten. In deze markt zie ik dat niet snel gebeuren, maar verrassingen zijn nooit uitgesloten.

HN
Henri Nostradamus
0
Hmm, even naar de grafiek gekeken. Technisch ziet het er slecht uit. CTAC is vandaag door een steunniveau gevallen. Koers zal pas nieuwe steun krijgen op 75 cent en daarna op 65 cent. Daaronder is het angstig leeg.......tot een bodem van 50 cent.

HN
MegaTelstar
0
quote:

Henri Nostradamus schreef:

Hmm, even naar de grafiek gekeken. Technisch ziet het er slecht uit. CTAC is vandaag door een steunniveau gevallen. Koers zal pas nieuwe steun krijgen op 75 cent en daarna op 65 cent. Daaronder is het angstig leeg.......tot een bodem van 50 cent.

HN
Goedemorgen Henri/Beate,

De koers van CTAC blijft tot nu toe aardig overeind. Wat vandaag in een Persbericht bij CTAC opvalt is niet zozeer het feit dat CTAC voor de 10e keer een SAP-award heeft gekregen, daar haal je op zich geen winst of dividend uit, maar wel de mededeling dat de resultaten in KW4 2012 erg goed zijn geweest. Dat is bemoedigend te noemen in deze, vooral voor het MKB, zeer moeilijke tijd.

groet, SuperTelstar
Beate
0
Ik heb niet de indruk dat de 'SAP-Awards' in het verleden veel aan de business van Ctac hebben bijgedragen. Ik denk dat de uiterst kritische, maar kennelijk goed geinformeerde kommentaren van Henri veel effectiever zijn. Men leest dat inmiddels bij Ctac en begint dan na te denken. Dat gaat hopelijk vruchten afwerpen. Ik word ook voorzichtig weer positiever. Niets is onmogelijk met dit wonderlijke aandeel.

groetjes,
Beate
Henri Nostradamus
0
Beate / Megatelstar,

Ik gun ieder bedrijf in deze economisch zwakke tijden een steun in de rug. Maar berichten zoals deze zeggen bitter weinig: www.ctac.nl/News/Januari-2013/SAP-Par...

Een Award vanwege hogere omzet in het 4e kwartaal. Omzet waarmee? Verkopen van SAP licenties? Hoeveel verkochten ze daarvoor (weinig misschien)? Bij mij doet dit soort insinuerende berichten meteen de alarmbel rinkelen. Als men niet bereid is man en paard te noemen dan wordt je meestal op het verkeerde been gezet.

Koers wordt nog steeds gesteund net onder de 80 cent. Als die steun niet houdt dan gaat er zomaar 25% van de koers af. Er zit dus wel fors risico aan dit aandeel. Mochten ze echter nu eens wel een behoorlijke winst boeken (en niet alleen lucht omzet) dan gaan we terug richting 1. En dat is dan weer 25% aan de positieve kant. Kortom het kan verkeren. Maar veel fiducie heb ik er nog steeds niet in zolang men de aandeelhouder zo weinig serieus neemt en voor dom verslijt.

Shorten van SNS leverde fors geld op. Misschien ook maar eens bij CTAC proberen?

We zullen zien waar ze mee komen qua cijfers binnenkort.

HN
Henri Nostradamus
0
Degene die steunt op 80 cent heeft diepe zakken. Zal wel een van de grootaandeelhouders zijn. Die hebben namelijk geen belang bij een nog lagere koers. Ben benieuwd hoe lang ze het volhouden. De markt heeft namelijk altijd gelijk.

HN
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:29
Koers 3,490
Verschil -0,610 (-14,88%)
Hoog 3,800
Laag 3,460
Volume 72.285
Volume gemiddeld 16.829
Volume gisteren 14.000

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront