Iep Invest (voorheen Punch International) « Terug naar discussie overzicht

Punch Graphix N.V. wordt Xeikon N.V.

28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Punch Graphix wordt Xeikon


Punch Graphix verandert zijn naam in Xeikon op een buitengewone algemene vergadering op 15 november dit jaar. In april 2002 nam de elektronicagroep Punch het failliete Xeikon over voor 20 miljoen euro en doopte het Punch Graphix. Nu na bijna 10 jaar later klinkt de naam Xeikon in de prepresswereld nog altijd als een klok.


Xeikon startte als een spin-off van Agfa Gevaert voor de bouw van een eerste digitale kleurendrukpersen onder de bezielende leiding van ingenieur, Lucien De Schamphelaere. Het was destijds een wereldprimeur. In 1988 werd Xeikon NV opgericht deels met risicokapitaal van Agfa Gevaert en werd later naar de beurs gebracht.

Xeikon werd snel groter, nam op een bepaald ogenblik de Franse zwart-wit-dochter Nipson over en groeide uit tot een bedrijf van wel 430 mensen. Maar het overleefde de harde concurrentiestrijd in de wereld van de prepress niet en werd in april 2002 overgenomen door Punch, het bedrijf van Guido Dumarey.

Dumarey maakte van een afgeslankt Xeikon, dat inmiddels was omgedoopt tot Punch Graphix, een succes en verhuisde het bedrijf naar Lier op grond dat Xeikon eerder zelf had aangekocht. Punch Graphix is nu de belangrijkste dochter van Punch International. De dochter maakte in de eerste helft dit jaar een nettowinst van 5,9 miljoen euro.

Maar Punch Graphix houdt nog altijd niet veel meer in dan de activa destijds van Xeikon. Het bedrijf bleef ook de nieuwe drukpersen stelselmatig Xeikon-apparaten noemen. De naamsverandering volgende maand van Graphix NV naar Xeikon NV is dan ook een logische stap en commercieel aantrekkelijk.
Berdientje
0
Persbericht 19-10-2011 Transparantiemelding blz 1/1
PERSBERICHT
Gereglementeerde informatie
Mededeling conform de bepalingen van de Wet van 2 mei 2007
Ieper, België – 19 oktober 2011 – 18:00u – Conform de bepalingen van de Wet van 2 mei 2007
op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde bedrijven, meldt
Punch International dat het op 18 oktober 2011 een transparantiemelding heeft ontvangen
vanwege de subgroep Creacorp nv, Guido Dumarey - Brigitte Dumolyn.
De transparantiemelding betreft een drempeloverschrijding (5%) door Guido Dumarey - Brigitte
Dumolyn als gevolg van de verwerving van stemrechtverlenende effecten op 30 september
2011. Op basis van de noemer van 11.903.305 (totaal aantal stemrechten) is de situatie na de
transactie als volgt:
Aandeelhouder Vorige kennisgeving Huidige kennisgeving
aantal stemrechten aantal stemrechten %
Guido Dumarey - Brigitte Dumolyn 471.981 601.213 5,05
Creacorp nv 721.857 721.857 6,06
Totaal 1.193.838 1.323.070 11,12
Creacorp nv wordt gecontroleerd door Guido Dumarey en Brigitte Dumolyn.
In artikel 8 van de statuten en in het kader van de toepassing van de wet van 2 mei 2007 op de
openbaarmaking van belangrijke deelnemingen, zijn de toepasselijke drempels bepaald op drie
procent (3%), vijf procent (5%) en veelvouden van vijf procent (5%).
De eigenlijke kennisgevingen zijn beschikbaar op de website www.punchinternational.com, in
de rubriek Investor Relations onder het menupunt ‘Transparancy notices’.
Over Punch International
Punch International is een holding met hoofdzakelijk grafische activiteiten. Sinds 1999 noteert Punch aan
Euronext Brussels. Alle persmededelingen en andere informatie zijn beschikbaar op
www.punchinternational.com en www.euronext.com.
Voor meer informatie
Investor Relations – Punch International NV – Ter Waarde 37 – 8900 Ieper - België - Tel.: +32 (0)57 221
280 - Fax: +32 (0)57 222 281 – E-mail: investor.relations@punchinternational.com
[verwijderd]
0

Label Solutions enters digital market with Xeikon investment

By Tim Sheahan Monday, 07 November 2011

Label Solutions has said it has opened up new sales channels and entered the trade printing sector after making its foray into digital print with a Xeikon 3030 digital label press.

Be the first to comment

The Brentwood, Essex-based business opted for the five-colour machine for a variety of reasons such as the eradication of pre-coating of stock needed for standard label substrates.


Leslie Burden said: "Undoubtedly digital has been exhibiting extremely fast growth in the label sector in recent years, and we believe that the time is right for us to offer our own solution for customers in this sector of the market.

"Despite the current economic uncertainly, we have just had our busiest year with regard to flexo based production, so we believe that now is an ideal time for us to invest in the next stage of our business growth."

The seven-staff company has already begun to offer a trade label printing service to other label producers since installing the machine four weeks ago.

"Digital will enable us to offer something different to our existing customers, and also provide us with the tools to enter new markets," he said.

The company's new Xeikon 3030 features a 330mm web width and offers output speeds of up to 9.6m per minute.

It is part of the manufacturer's 3000 series of digital label presses that includes the high-volume 3300 model, the 19.2m per minute 3500 flagship machine and the new entry-level Xeikon 3050, which is targeted at print businesses making a foray into wide-width label printing.

[verwijderd]
0
www.standaard.be/artikel/detail.aspx?...

De vijf favoriete aandelen van Bart Goemaere

3. Punch Graphix (2,70 euro, ISIN NL0006007247) : Een echte cashkoe

De grafische speler Punch Graphix stond vorig jaar ook in de selectie en blijft aan de huidige koers een absoluut koopje. Binnenkort verandert de naam van deze drukspecialist trouwens in Xeikon wat refereert naar de roots van het bedrijf. Punch Graphix ontstond door de overname van de failliete digitale drukmachineproducent Xeikon. Nadien werd Strobbe Graphics, de Ieperse specialist van prepresmachines, overgenomen.

Beide afdelingen boeren goed tot uitstekend. Bij Xeikon werd na het bankroet een drastisch herstructureringsprogramma doorgevoerd en dat leidde tot een indrukwekkende turnaround. Naast de verkoop van de zeer dure digitale Xeikon drukmachines boekt men ook een groot gedeelte van de omzet uit de verkoop van toners.

Deze worden in een eigen fabriek geproduceerd en zorgen, tezamen met de onderhoudsdiensten, voor een belangrijk deel van de inkomsten. Het voordeel van deze strategie is dat men in slechte tijden, als er minder dure digitale druktoestellen verkocht worden, toch kan genieten van een constante inkomstenstroom. De digitale printafdeling (inclusief onderhoud & toners) stond tijdens de eerste jaarhelft voor 71% van de inkomsten. Een toename ten opzichte van een jaar geleden met 5%.

Het prepress gedeelte bestaat uit 2 afdelingen. Enerzijds produceert men plaatbelichtingsmachines voor Agfa Graphics. Deze machines worden verkocht aan de krantendrukkerijen. Daarnaast bezit men een eigen gamma voor de industriële drukkerijen die onder het merk basysPrint verkocht worden. De prepressafdeling staat voor 28% van de verkopen en zag de omzet, vanwege de Chinese concurrentie, met 5% afnemen.

Nu is Punch Graphix een echte cashkoe. Over de 1ste jaarhelft genereerde men een operationele kasstroom van 14,2 miljoen euro wat 17% hoger lag dan een jaar geleden en dat in economische uitdagende tijden. De verhouding schulden versus de jaarlijkse operationele kasstroom bedraagt amper 1,48. Een ratio waar veel bedrijven enkel kunnen van dromen. Ook in termen van koers/boekwaarde (0,40) en koers/winstverhouding (amper 6!) is dit een absoluut koopje.

De cijfers over de 2de jaarhelft zullen zeker interessant worden. We bezochten de grafische beurs LabelExpo en daar bleek Xeikon minstens 10 druksystemen verkocht te hebben. Ons luisterend oor ving ook positieve geruchten op over de verkopen in de prepressafdeling. We verwachten dan ook goede cijfers. Tel daarbij dat volgend jaar de 4 jaarlijkse Drupa drukkerbeurs georganiseerd wordt en je kan je al inbeelden dat er de komende kwartalen veel cash bij Punch Graphix zal binnenstromen.

Vroeg of laat wordt deze cashkoe en grafisch juweeltje door een 3de partij overgenomen. Enkele kwartalen geleden was er al een bod op het bedrijf van 4,68 euro/aandeel maar de overname werd te elfder ure afgeblazen. We hebben een koersdoel voor Punch Graphix van 6,78 euro/aandeel wat overeenkomst met de boekwaarde van het bedrijf. We kopen met onze ogen dicht!
[verwijderd]
0
Punch Graphix N.V. wordt Xeikon N.V.15 Nov 2011
Eede, Nederland – 15 november 2011 18:00

De directie maakt vandaag bekend dat de naam van de vennootschap werd gewijzigd in Xeikon N.V.

De naamswijziging werd goedgekeurd op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 15 november 2011.

De directie is van oordeel dat de vennootschapsnaam Xeikon beter aansluit bij het merk Xeikon dat een goede reputatie geniet in de markt.

Aan NYSE Euronext in Amsterdam is verzocht te bepalen dat de notering van en handel in de gewone aandelen van nominaal 4,00 EUR per woensdag 30 november 2011 zal aanvangen onder de nieuwe naam Xeikon N.V. Het handelssymbool zal worden gewijzigd van PGX in XEI; de ISIN-code NL0006007247 zal niet veranderen.
[verwijderd]
0
EMD Summit Brussels, 24-24 November

24 Nov 2011 - 25 Nov 2011


As in previous editions, Xeikon sponsors and participates in the EMD Congress (European Marketing Dynamics Summit).

The international EMD conference will this year focus on the Print Service Providers.

Please drop by to view samples and to talk with the Xeikon Document Printing team.

Venue:
THE HOTEL, Boulevard de Waterloo 38, 1000 Brussels
[verwijderd]
0
Xeikon gets Graydon’s ‘financially healthy company’ award

Thursday, November 24, 2011 Will Farrel

Xeikon recently received the Graydon award to indicate that it is a financially healthy company and reliable to do business within its industry. This is in line with the recent announcement of its tripled net profit and 16% EBITDA growth in comparison with 2010.

According to Wim Maes, CEO of Xeikon, ”The Graydon award confirms that Xeikon is a financially stable company. Our customers and partners can rest assured that Xeikon is a reliable business partner. According to Graydon, only 3% of all Dutch companies truly have their financial act under control. And we are a part of this select group.”

The Graydon awards are only granted to organizations that meet a number of strict criteria. To be awarded, a company has to obtain a positive credit status with a minimal chance of unreliable payment. The judgment is made on a mix of factors such as turnover numbers, yearly business results and payment conduct. With its database being updated on a daily basis, users of Graydon services can be certain to work with the most complete financial and market data.

Gertjan Kaart, General Director at Graydon, states “With the Graydon award, companies can distinguish themselves from their competitors. It is a clear confirmation of financial health, as well as basis of reliable cooperation with its partners and customers.”

For more information about Xeikon products and services, visit www.xeikon.com
Diegy
0
Zit te denken om in Punch te stappen. Kan iemand mij vertellen of dit een goede aankoop zou zijn rond deze koers. Staat de koers een beetje stil of kunnen we binnenkort naar de 3 euro gaan?
[verwijderd]
0
@ diegy

"Nu is Punch Graphix een echte cashkoe. Over de 1ste jaarhelft genereerde men een operationele kasstroom van 14,2 miljoen euro wat 17% hoger lag dan een jaar geleden en dat in economische uitdagende tijden. De verhouding schulden versus de jaarlijkse operationele kasstroom bedraagt amper 1,48. Een ratio waar veel bedrijven enkel kunnen van dromen. Ook in termen van koers/boekwaarde (0,40) en koers/winstverhouding (amper 6!) is dit een absoluut koopje.

De cijfers over de 2de jaarhelft zullen zeker interessant worden. We bezochten de grafische beurs LabelExpo en daar bleek Xeikon minstens 10 druksystemen verkocht te hebben. Ons luisterend oor ving ook positieve geruchten op over de verkopen in de prepressafdeling. We verwachten dan ook goede cijfers. Tel daarbij dat volgend jaar de 4 jaarlijkse Drupa drukkerbeurs georganiseerd wordt en je kan je al inbeelden dat er de komende kwartalen veel cash bij Punch Graphix zal binnenstromen.

Vroeg of laat wordt deze cashkoe en grafisch juweeltje door een 3de partij overgenomen. Enkele kwartalen geleden was er al een bod op het bedrijf van 4,68 euro/aandeel maar de overname werd te elfder ure afgeblazen. We hebben een koersdoel voor Punch Graphix van 6,78 euro/aandeel wat overeenkomst met de boekwaarde van het bedrijf. We kopen met onze ogen dicht!"

De derde kwartaalcijfers waren iets minder maar daar punch normaal gezien geen vooruitzichten geeft zeggen ze nu toch dat het herstel in het vierde kwartaal komt. Er zijn veel drukpersen besteld tijdens LabelExpo maar waarschijnlijk nog niet verrekend in de cijfers.

Voor 2012 kan "Drupa" weer voor verrassingen zorgen. De omzet in 2008 (de drupa beurs is slechts om de vier jaar) was spectaculair en zorgde voor een echte ommekeer voor Xeikon.

Grts.
Diegy
0
Bedankt voor je info, ben inmiddels ingestapt met een plukje. Laten we hopen dat het en cashkoe gaat worden. Jammer dat er zo weinig handel is in dit aandeel. Denk wel dat 2,70 de bodem is voor dit aandeel als ik zo de koers bekijk van de laatste tijd. Dus veel lager dan deze koers zullen we denk ik niet gaan. Daarin tegen is de de kans opwaarts veel groter. We zullen zien aan het einde van het jaar. Hopelijk staan we dan ergens in de 3 euro.
Nel
0
[verwijderd]
0
Bij Punch Int. ook weeral een mooi pakketje van 24.000 stuks gekocht door iemand die waarschijnlijk meer weet!?
Nel
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Xeikon nv (PGX.AE), het voormalige Punch Graphix, neemt de flexolaser-technologie en activiteiten van RSD Technik GmbH en Flexolaser GmbH over, meldt het concern dinsdag.

Daarnaast meldt het bedrijf de rechten van de merknaam Thermoflex van Eastman Kodak overgenomen te hebben.

Beide transacties werden eind 2011 getekend, meldt het bedrijf, zonder daarbij financiele details te geven.

Xeikon meldt dat de overname past binnen de strategie van het bedrijf zijn Computer-to-Plate (CtP) activiteiten uit te breiden.


Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 01; patrick.buis@dowjones.com

zeer goede aanvulling voor xeikon
[verwijderd]
0
Nieuwsblad.be
Zaterdag 14 januari 2012 03u00

Over Xeikon (2,97 euro), het vroegere Punch Graphix, hadden we het in het verleden al meermaals. Xeikon blijft een van onze lievelingen voor de komende kwartalen. In tegenstelling tot de Bel20 die vorig jaar met een kleine 20% daalde gaf de koers van deze grafische speler geen millimeter prijs! De oorzaak ligt bij de goede resultaten die men kon voorleggen, de spotgoedkope waardering (koers/winstverhouding van amper 6 en een boekwaarde per aandeel van amper 6,78euro!) en het inkopen van eigen aandelen. Xeikon kocht zopas een belangrijke merk van Kodak, en een kleine Duitse machinefabrikant die topmachines op de markt brengt. Het gaat om een nieuw segment waar men op termijn marktleider Esco van de troon wil stoten. Nog meer groei voor Xeikon dus! We blijven koper met als koersdoel 6,78 euro/aandeel. Dit is een echt onontdekt juweeltje. We blijven koper met de ogen dicht!

m.v.g. kastlu
Da Freeze
0
Ik had deze aandelen gekocht voor korte termijn, maar het begint er meer op te lijken deze te houden voor lange termijn.
28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,650
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 14
Volume gemiddeld 1.936
Volume gisteren 25

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront