CRUCELL SLUIT DISTRIBUTIEOVEREENKOMST MET SAN

32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dirk R. Wijnen
11
CRUCELL SLUIT DISTRIBUTIEOVEREENKOMST MET SANQUINCrucell Announces Marketing and Distribution Deal with Sanquin


Leiden, The Netherlands, November 12, 2007 - Dutch biotechnology company Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL, Swiss Exchange: CRX) today announced the start of a marketing and distribution agreement with Sanquin, the Dutch Blood Supply Foundation.

Under the terms of the agreement, Crucell will get exclusive distribution rights of Cofact® - Sanquin's prothrombin complex of blood factors II, VII, IX and X which is currently in MRP (mutual recognition procedure) registration - in a number of Crucell's key markets including Norway, Sweden, Denmark, Spain and Italy. Crucell will also have a right of first refusal for China, Korea and a number of Eastern European countries.

Crucell's Chief Executive Officer, Ronald Brus said: "This deal complements the distribution agreement that is in place with Talecris since April 2007. Both deals are in line with our protein strategy to enhance Crucell's market presence with plasma derived products."

Cofact® is a market leading product in the Netherlands and Belgium with approximately € 10 million in sales annually in these countries alone. The European market is estimated to amount up to € 100 million. Cofact® is aimed at promoting blood-clotting for patients treated with anti-coagulants that have bleeding as a result of trauma or urgent surgery, or for prophylactically treating patients with Factor II, VII and X deficiencies.


Dirk
Crusader
0
En in gewoon Nederlands:

AMSTERDAM (Dow Jones)--Crucell nv heeft een overeenkomst gesloten met de Nederlandse bloedbank Sanquin. Het Leidse biotechconcern bemachtigt hiermee de marketing en distributierechten voor Cofact in een bepaald aantal landen. Dit maakt Crucell maandag bekend.

Het bloedstollingsmiddel Cofact heeft in Nederland een jaarlijkse omzet van circa EUR10 miljoen. De Europese markt voor dit middel heeft naar schatting een omvang van EUR100 miljoen omzet per jaar.

Crucell krijgt onder andere de distributierechten voor de landen Noorwegen, Zweden, Denemarken, Spanje en Italie. Tevens zullen de rechten voor China, Korea, en een aantal Oost-Europese landen als eerste aan Crucell worden aangeboden.gogogoo
1
quote:

Dr. acula schreef:


Iedereen uitgekocht en gehandeld?

GJA

De koers mag gewoon niet omhoog..en bijna niemand durft meer. Erg jammer dat het aandeel zo naar de donder geholpen is.
jecebe
1
quote:

Dr. acula schreef:


Iedereen uitgekocht en gehandeld?

GJA


Nee hoor ff afwachten.

Wordt trouwens wel even slikken straks voor jou, met dat dikke klonterige bloed.
jecebe
1
quote:

gogogoo schreef:De koers mag gewoon niet omhoog..en bijna niemand durft meer. Erg jammer dat het aandeel zo naar de donder geholpen is.


Niet alleen Crucell.
AEX is gewoon de verkeerde beurs.

www.dft.nl/goeroes/robkoenders/247712...
Dr. acula
0
quote:

jecebe schreef:


[quote=Dr. acula]
Iedereen uitgekocht en gehandeld?

GJA


Nee hoor ff afwachten.

Wordt trouwens wel even slikken straks voor jou, met dat dikke klonterige bloed.


Lekker hoor!!
Voor dat dikke klonterige bloed heb ik eeuwenoude recepten. Kook-,bak- en versbloed recepten.


GJA
silfer
0
Crucell zal daarnaast het recht hebben op 'eerste weigering' voor China, Korea en een aantal Oosteuropese landen.

Moet je blij zijn met het recht op een eerste weigering of juist niet????

Snap ut niet.......

Silfer
gogogoo
0
quote:

silfer schreef:


Crucell zal daarnaast het recht hebben op 'eerste weigering' voor China, Korea en een aantal Oosteuropese landen.

Moet je blij zijn met het recht op een eerste weigering of juist niet????

Snap ut niet.......

Silfer

Als je het 'recht' hebt wel.
[verwijderd]
2
quote:

silfer schreef:


wat houdt het precies in dan?


Preferred supplier zal uit concurrentie oogpunt mogelijk niet zijn toegestaan. Dat kun je omzeilen door een right of first refusal te geven. Komt op hetzelfde neer, alleen je formuleert het neutralen. Per saldo: crxl is het eerst aan zet, mits de condities aantrekkelijk zijn. In ieder geval ben je de concurrentie voor.
MtBaker
0
Er komt meer bij kijken zoals je marktaandeel etc, kotom rekensommetjes of je er als bedrijf per saldo naar verwachting voldoende aan kunt verdienen.
[verwijderd]
0
Heel goed nieuws! De connecties van Hack bij Sanquin gaan nu snel geld opleveren. Sanquin is echt een goede referentie.
Was dit nu de as we speak deal van Kruimer? Dan is ie wel erg lang aan het woord geweest...
Het bloedportfolio begint er al een beetje op te lijken. Proficiat Leiden.
En.. opbrengst in euro's!

gogogoo
0
quote:

jecebe schreef:


[quote=gogogoo]

De koers mag gewoon niet omhoog..en bijna niemand durft meer. Erg jammer dat het aandeel zo naar de donder geholpen is.
[/quote]

Niet alleen Crucell.
AEX is gewoon de verkeerde beurs.

www.dft.nl/goeroes/robkoenders/247712...

Net pas het stukje gelezen.
Onbegrijpelijk inderdaad.
flosz
0
Bloedvoorziening Sanquin goed geregeld Publicatietijd: 15/04/2008 13:17 Rubriek: Binnenland Organisatie: Sanquin

Amsterdam, 15 april 2008 - De bloedvoorziening is door Sanquin goed geregeld. Dat blijkt uit de evaluatie die in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid is uitgevoerd. De kwaliteit, veiligheid en beschikbaarheid van bloedproducten blijken bij Sanquin in orde te zijn. Ook donors zijn tevreden over Sanquin.

Vrijwillige, onbetaalde donatie
In de Wet inzake bloedvoorziening is vastgelegd dat donors geen financiële vergoeding krijgen voor hun donatie. Dit blijft zo. Uitgangspunt is dat een veilige bloedvoorziening is gebaat bij donors die geen financieel belang hebben bij hun gift.

Luisteren naar de klant
Sanquin bevraagt regelmatig haar klanten over de dienstverlening. Uit de evaluatie blijkt dat de aandachtspunten die hier uit komen door Sanquin goed worden omgezet in concrete verbeteringen.

Transfusieketen
De evaluatie vraagt aandacht voor kwaliteitsverbetering van de totale transfusieketen. Sanquin levert daaraan graag een bijdrage, ook als die verbeteringen in het ziekenhuis moeten worden gerealiseerd.

Relatie met donors
Donors zijn tevreden over Sanquin, blijkt uit het laatst beschikbare onderzoek. Binnen enkele weken wordt een nieuw onderzoek onder donors gepubliceerd. Dit onderzoek is uitgebreid met onderwerpen die door zowel de Landelijke Donor Raad als de LVB (Landelijke Vereniging van bloed- en plasmadonoren, opgericht augustus 2007) zijn aangedragen. Het gaat onder andere om de wijze waarop de inspraak van donors is geregeld en de huidige reiskostenvergoeding voor donors.
Vooruitlopend op dit onderzoek heeft LVB deze onderwerpen al onder de aandacht van de minister van Volksgezondheid gebracht.
Sanquin wacht de resultaten van het onderzoek af.

Sanquin heeft de inspraak van donors goed geregeld. Al vele jaren functioneert een systeem van medezeggenschap van donors. In de zomer van 2007 heeft Sanquin gesproken met de LVB. Afgesproken is om te kijken hoe de LVB het best kan worden ingepast in de bestaande structuur. Inmiddels heeft er diverse malen overleg plaatsgevonden met de LVB en is de LVB als gast aanwezig geweest in vergaderingen van de Landelijke Donorraad. Het proces over de vraag hoe de LVB kan worden ingepast is nog niet afgerond.

Sanquin
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.
www.zonmw.nl/fileadmin/cm/vraagsturin...
flosz
0
Levensreddend plasmaproduct van Sanquin ook internationaal beschikbaar

Preventie van trombose vindt plaats via antistollingsmiddelen. Soms is het nodig om die antistolling direct te corrigeren zoals in geval van ernstig trauma, urgente chirurgie of levensbedreigende bloedingen. Direct herstel van de stolling vindt plaats met Cofact. Sanquin heeft een overeenkomst afgesloten met biotechnologiebedrijf Crucell voor de buitenlandse distributie.

Extra gebruik Cofact bevordert doelmatigheid
Slechts een deel van het in Nederland ingezamelde plasma wordt gebruikt voor het bereiden van Cofact. In andere landen is een toenemende behoefte aan geneesmiddelen zoals Cofact. Zonder extra bloed in te zamelen, kan Sanquin haar product internationaal aanbieden. De doelmatigheid wordt bevorderd.

Nederland, België, Finland en verder
Door de samenwerking met Crucell wordt de opgebouwde kennis bij Sanquin en de ervaring van Crucell met geneesmiddeldistributie in de Europese Unie gecombineerd ten behoeve van patiënten in Europa. Met Crucell bestaat al een jarenlange samenwerking op het gebied van Research & Development.

Sanquin heeft vestigingen voor plasmaproducten in Brussel en Helsinki. Sanquin heeft eerder Cofact succesvol geïntroduceerd in België en doet dat nu in Finland. Als de internationale registratie Cofact rond is, kan het ook de gezondheidszorg van andere landen ten goede komen. Crucell zal de aandacht allereerst richten op Noorwegen, Zweden, Denemarken, Spanje en Italië.
www.sanquin.nl/Sanquin-nl/sqn_actueel...
flosz
1
Art. uit Bloedbeeld september, 2007.

Sanquin levert protrombinecomplexconcentraat
aan Europese landen

Deze zomer introduceerde Sanquin Cofact®, een
protrombinecomplex-concentraat (PCC), in Finland en
Oostenrijk. Cofact wordt gebruikt voor het direct en snel
corrigeren van het stollingsniveau bij behandeling van
ontstolde patiënten die een ernstige bloeding hebben
of die een spoedeisende operatie moeten ondergaan.
Voor Sanquin is Cofact een ‘overschot’-product, het ter
beschikking stellen aan andere landen komt zowel de
doelmatigheid van de Nederlandse bloedvoorziening
als de gezondheidszorg van die landen ten goede.

Protrombinecomplex-concentraat is een poeder voor
oplossing voor injectie dat bestaat uit de vitamine K
afhankelijke stollingsfactoren II, VII, IX en X. Het is in
Nederland al sinds de jaren zeventig beschikbaar en op
1 oktober 1997 in Nederland geregistreerd onder de
naam Cofact. Op 20 november 2006 is Cofact geregistreerd
in België, Duitsland, Finland, Frankrijk,
Luxemburg, Italië en Oostenrijk via een wederzijdse
erkenningsprocedure (Mutual Recognition Procedure).
“Sanquin maakt veel geneesmiddelen uit plasma, maar
wij kunnen een grotere hoeveelheid van bepaalde plasmaproducten
maken dan er behoefte aan is in de
Nederlandse gezondheidszorg”, zegt Paul Strengers,
unit directeur Medische Zaken en Productontwikkeling
van Sanquin Plasmaproducten. “De hoeveelheid plasma
die de bloedbanken van Sanquin inzamelen wordt
bepaald door de vraag naar één product: intraveneus
immunoglobuline. Omdat in plasma verscheidene
therapeutische eiwitten aanwezig zijn, is hierdoor
sprake van een ‘overschot’-situatie voor de andere
plasmaproducten die Sanquin uit datzelfde plasma
maakt.” “Om te voorzien in de Nederlandse behoefte
wordt slechts ongeveer twintig procent van het plasma
verwerkt tot protrombinecomplex”, vult Ruud Zoethout,
manager Marketing Sanquin Plasmaproducten,
aan. “De overige tachtig procent werd tot voor kort niet
benut. Eigenlijk zonde. De donor heeft zijn donatie
gegeven in de veronderstelling dat deze volledig ter
beschikking zou komen voor behandeling van
patiënten. De verwerkingscapaciteit van onze
productiefaciliteiten staat nu toe dat we meer PCC
kunnen maken. Door samenwerking met zusterorganisaties weten we dat er in andere Europese landen vraag
is naar dit product. Daarvoor is registratie in die landen
nodig.” Strengers: “Er zijn andere producenten van protrombinecomplex,
maar het aantal is klein. Daarom is
er verhoudingsgewijs een groot tekort en daardoor is de
kwaliteit van de behandeling van ernstige bloedingen
en spoedoperaties van ontstolde trombosepatiënten in
die landen heel anders. Zelfs de Verenigde Staten
beschikt niet over een dergelijk geneesmiddel!”

Trombose
Het complexe systeem van de bloedstolling is onder
andere bedoeld om bloedverlies bij verwondingen te
voorkomen. Als het systeem in werking treedt zonder
dat sprake is van een bloeding en een bloedstolsel wordt
gevormd, noemen we dit trombose. Trombose heeft tot
gevolg dat het bloedvat (een ader of een slagader) ter
plaatse, of verderop in de bloedcirculatie, geheel of ten
dele wordt afgesloten. Trombose ontstaat doordat op het
verkeerde moment en plaats bloedstolling plaatsvindt.
Wie lopen risico op trombose? Mensen die lang bedrust
moeten houden (bijvoorbeed door chronische ziekte) of
die lange vliegreizen maken, patiënten met een erfelijke
vorm van trombose of die een hartklepoperatie of een
orthopedische operatie moeten ondergaan en patiënten
met bepaalde hartritmestoornissen. De behandeling en
controle van trombosepatiënten is in Nederland erg
goed geregeld. Strengers: “In Nederland hebben we het
fenomeen van zo’n zestig trombosediensten, die de
controle van trombosepatiënten verzorgen, die orale
antistollingsmiddelen gebruiken. Dit is heel bijzonder,
want andere landen kennen zo’n systeem niet. In België
bestaan bijvoorbeeld geen trombosediensten. Daar zie
je dat het aantal niet stabiel ingestelde patiënten veel
groter is, namelijk zestig procent!”

Antistolling
Nederland heeft 300.000 trombose patiënten, die voor
verschillende aandoeningen worden behandeld.
Strengers: “Trombosepatiënten lopen het risico op
herhaling van trombose, daarvoor krijgen ze preventief
orale antistollingsmiddelen toegediend, zoals Sintrom,
Marcoumar of Warfarine. Deze therapie van vitamine
K antagonisten bestaat al vijftig tot zestig jaar. Wereldwijd
zijn er zes miljoen gebruikers en dat aantal neemt
toe. Met deze producten wordt het stollingsniveau
verminderd en zijn de patiënten ‘ontstold’. Maar als
hen iets overkomt, bijvoorbeeld een verwonding, en er
bestaat een verlaagd stollingsniveau, dan moet dit
niveau zo spoedig mogelijk worden gecorrigeerd, omdat
de optredende bloeding schadelijke effecten kan opleveren
voor de patiënt. Zo’n situatie overkomt jaarlijks
circa 6.000 trombosepatiënten. Dan is het noodzakelijk
om het stollingsniveau te corrigeren. Afhankelijk van
de ernst van de klinische situatie kiest de arts voor een
therapie. Als dit heel snel moet gebeuren moet Cofact
worden toegepast. Cofact bevat de vier stollingsfactoren
II, VII, IX en X die door de orale antistolling in
verminderde mate aanwezig zijn. Daarmee is Cofact
een ideaal en direct werkend antidotum. Is er minder
urgentie, dan kan de arts kiezen voor een therapie op
basis van bijvoorbeeld vitamine K.”
In landen waar geen PCC beschikbaar is wordt het verminderde
stollingsniveau vaak gecorrigeerd door toediening
van Fresh Frozen Plasma (FFP). De concentratie
van de vier benodigde stollingsfactoren in FFP is echter
beperkt; PCC is veertig keer meer geconcentreerd.
Bovendien is PCC in de klinische praktijk gemakkelijker
hanteerbaar doordat het beschikbaar is in de apotheek
en een klein volume betreft, dat direct kan worden toegediend
aan de patiënt. Hierdoor is het corrigerende
effect van PCC veel beter dan FFP.
Strengers: “Geplande operaties bij ontstolde patiënten
kunnen soms worden uitgesteld; door het toedienen van
vitamine K komt de productie van antistollingsfactoren
weer op gang. Er gaat al gauw een halve tot hele dag
overheen voordat het stollingsniveau is hersteld. Maar
als men toch moet opereren of een bloeding snel wil stelpen
dan dient men Cofact toe te dienen.” Strengers vindt
het gebruik van FFP voor deze indicatie zonde en vindt
dat er zuiniger met plasma moet worden omgegaan,
omdat er andere eiwitten uit kunnen worden geïsoleerd,
waarmee weer meer patiënten kunnen worden
behandeld. Bovendien is het toedienen van grote
volumina FFP ook niet zonder gevaar voor de patiënt.

32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001 00:00
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0