alles over de overname betreffende abnamro

1.437 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Bankentrio: bijna 99% aandelen ABN AMRO in bezit
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Het bankentrio bestaande uit Royal Bank of Scotland , Fortis en Santander heeft in totaal 98,8% van de aandelen ABN AMRO in bezit. Dat schrijft het vrijdag in een persbericht.

'Na sluiting van de na-aanmeldingstermijn op 31 oktober 2007 zijn in totaal 1.826.332.482 gewone aandelen ABN AMRO aangemeld, 98,8% van het kapitaal', aldus de banken. Tijdens de na-aanmeldingstermijn zijn nog 236.099.027 gewone aandelen ABN AMRO aangeboden.

Er zijn in totaal 38.731 voorheen converteerbare preferente aandelen ABN AMRO bij RFS Holdings aangemeld, circa 86,1% van de uitstaande voorheen converteerbare preferente aandelen ABN AMRO.

Het consortium zal beeindiging van de beursnotering van gewone aandelen ABN AMRO en ABN AMRO American Depository Receipts aanvragen en is van plan om op de kortst mogelijke termijn 100% van het uitgegeven en uitstaande aandelenkapitaal van ABN AMRO te verwerven.

Marijn Wellink
marijn@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

Consilleri
0
ik moet nog heel wat stukken kwijt, kan ik deze op die lokale notering kwijt of hopen op uitkoopprocedure? Is deze notering lokaal maandag nog actief?
voda
0
Santander verkoopt Antonveneta voor EUR 9 miljard
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Banco Santander wil het recent verworven ABN AMRO -onderdeel Banca Antonveneta verkopen aan Banco Monte dei Paschi di Siena. De overnamesom bedraagt euro 9 mrd. Dit blijkt uit een melding van Santander aan de London Stock Exchange.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de relevante autoriteiten. Santander, dat de Nederlandse bank overnam samen met Fortis en Royal Bank of Scotland , moest rond de euro 19,8 mrd betalen voor de overname van Antonveneta en Banco Real.

ABN AMRO nam het Italiaanse Antonveneta op zijn beurt in 2005 over na een langdurige biedingsstrijd met een Italiaanse sectorgenoot.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
0
Revolte dreigt over bonussen bij ABN Amro - media


AMSTERDAM (Dow Jones)--Er dreigt een dispuut tussen Royal Bank of Scotland (RBS) en de topbankiers van ABN Amro. Dat schrijft Het Financieele Dagblad maandag.

De best betaalde ABN Amro-bankiers, die grotendeels in de investment bank zitten die overgaat naar RBS, willen af van de gouden kettingen die hen aan ABN Amro gebonden hielden.

Het gaat om circa EUR750 mln aan uitgestelde bonussen voor 'key employees', die hen in de afgelopen jaren zijn toegezegd op voorwaarde dat zij de bank nog drie jaar trouw blijven. De bulk van deze bankiers staat op de lijst om RBS-medewerker te worden.

Naar schatting slechts een vijfde van de EUR750 mln valt toe te schrijven aan medewerkers van ABN Amro Asset Management, dat door Fortis is gekocht.

"Als we het geld niet krijgen, voorspel ik een revolte," zegt een betrokken bankier tegen het Financieele Dagblad. De investment bankers van ABN Amro willen de gouden kettingen zo snel mogelijk contant uitgekeerd krijgen. Zij betogen dat zij getekend hebben voor een regeling die hen aan ABN Amro bond, niet aan RBS. Net zoals de raad van bestuur van ABN Amro dankzij de overname in e e n klap al zijn bonussen uitgekeerd heeft gekregen, willen ook zij in e e n keer worden afgerekend.

De bankiers wijzen erop dat RBS geen vergelijkbaar systeem heeft. Tenzij de Schotten nu uitbetalen, krijgen ABN Amro-bankiers straks binnen RBS een ongelijke positie, aldus Het FD.[verwijderd]
0
08:12 **RBS: RESULTATEN ABN AMRO BETER DAN VERWACHT
08:11 **RBS: INTERGRATIE ABN AMRO BOEKT GOEDE VOORTGANG
08:10 **RBS: WINST ABN AMRO IN LIJN MET VERWACHTINGEN
08:09 **RBS: AFSCHRIJVING 2EHJ GBP 950 MLN VANWEGE KREDIETCRISIS
[verwijderd]
0
RBS-consortium heeft transitieplan ABN ingeleverd bij DNB


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het consortium geleid door Royal Bank of Scotland (RBS) heeft een gedetailleerd transitieplan ingeleverd bij de Nederlandsche Bank (DNB) voor de integratie van ABN Amro, zegt een woordvoerster van Fortis dinsdag.

De deadline die was gesteld voor het inleveren van het plan voor de integratie van ABN Amro binnen het consortium verstreek gisteren. Het consortium, dat naast RBS bestaat uit Fortis en Banco Santander, is van plan om ABN Amro op te splitsen.

Een woordvoerder van DNB kon het ontvangst van de documenten nog niet bevestigen.Door Stefan Kloet & Ykje Vriesinga; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; ykje.vriesinga@dowjones.com[verwijderd]
0
Groenink: fusie met ING liep niet stuk op topposities--media
12 december 2007, 13:05 uur | FD.nl/Betten
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - De onderhandelingen tussen ABN AMRO en ING over een fusie tussen beide banken is niet stukgelopen vanwege topposities. Dit zegt Rijkman Groenink in een interview met weekblad Elsevier.

Groenink noemt het volstrekte onzin dat onenigheid over wie voorzitter van de raad van bestuur bij de groep zou worden de reden was voor het stuklopen. 'We zijn in december 2006 al begonnen met de gesprekken. Als we dan in februari nog praten, dan kunt u er gevoeglijk vanuit gaan dat een heleboel zaken zijn afgevinkt. Topposities regel je in de eerste vijf minuten. Ik zou vice-voorzitter van de raad van bestuur worden, Tilmant (bestuursvoorzitter van ING) de voorzitter.'

ING nam volgens Groenink het initiatief voor de gesprekken, niet ABN AMRO. De voormalige topman van ABN AMRO zegt verder dat ABN AMRO en ING al drie keer eerder intensief over een fusie hebben gesproken, in 2002, 2003 en begin 2006. 'Elke keer was het ING die de gesprekken niet wilde doorzetten. Ze hadden daar telkens een zeer valide reden voor.'

In het gesprek laat Groenink verder nog iets los over de vertrekpremie van in totaal euro 30 mln die hij heeft ontvangen. Van dit bedrag is euro 26 mln afkomstig van opties en aandelen in ABN AMRO. Hij heeft zo volop kunnen meeprofiteren van de koersstijging van het aandeel ABN AMRO. Daarvoor schaamt hij zich niet. 'Wij hebben in zeven jaar tijd deze waarde gecreeerd. Wij hebben dit verdiend voor onze aandeelhouders. Waarom betaalt het consortium euro 71 mrd? Omdat de bank het waard is.

Corina Ruhe
corina@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
[verwijderd]
0
DNB wilde ingrijpen bij ABN AMRO--media
13 december 2007, 7:16 uur | FD.nl/Betten
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - President Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft verwoede pogingen gedaan om politieke steun te krijgen voor het blokkeren van de opsplitsing van ABN AMRO. Dit blijkt uit gesprekken van Het Financieele Dagblad met partijen rondom de overnamestrijd.

Wellink was volgens ingewijden fel gekant tegen een overname van ABN AMRO door het consortium van Royal Bank of Scotland, Fortis en het Spaanse Santander.

De DNB-president waarschuwde de politiek voor de grote risico's die met de complexe opsplitsing van ABN gepaard gaan. Als hij daarvoor in een vroeg stadium meer steun had gekregen uit de publieke opinie en de regering, was het consortium volgens DNB nooit opgestaan, stellen de bronnen. Financien noch DNB wil commentaar geven.

Uit een reconstructie van de overnamestrijd rond ABN AMRO, die Het Financieele Dagblad vanaf zaterdag publiceert, blijkt ook dat hedgefondsen de Nederlandse overheid dreigden met een schadeclaim van euro 10 mrd als het consortium geen toestemming had gekregen om ABN AMRO op te breken. Het dreigement werd in augustus geuit door The Children’s Investment Fund (TCI) in een brief aan DNB en Financien.

Corina Ruhe
corina@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
voda
0
Minister Bos: TCI raamde schade ingrijpen ABN op EUR10 mrd


AMSTERDAM (Dow Jones)--TCI heeft gezegd dat de schade als gevolg van onrechtmatig handelen van de Nederlandse overheid zou kunnen oplopen tot EUR10 miljard, in de brief van 15 augustus 2007 waarin TCI dreigde met een schadeclaim. Dat maakt minister Bos van Financien woensdag bekend, in antwoord op Kamervragen.

TCI dreigde met de schadeclaim tegen de Nederlandse overheid, als die geen toestemming zou geven voor de opsplitsing van de ABN Amro.

Het hedgefonds baseerde zich bij zijn raming van het mogelijke schadebedrag op de beurskoersen ten tijde van het schrijven van de brief.

TCI was de aandeelhouder die in februari 2007 met een open brief de overname en uiteindelijke opsplitsing van de Nederlandse bank in gang zette.Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

voda
0
Meer banen weg bij ABN AMRO dan verwacht--media
31 januari 2008, 17:47 uur | FD.nl/Betten
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - De eerste stap in de opsplitsing van ABN AMRO gaat veel meer banen kosten dan aanvankelijk werd aangenomen. Dat schrijft NRC Handelsblad donderdag. Bij de inlijving van de afdeling vermogensbeheer zullen zo'n negenhonderd ontslagen vallen.

Fortis maakte vanochtend bekend toestemming te hebben gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB) voor de voorgestelde afsplitsing van ABN AMRO Asset Management. Dit onderdeel zal opgaan in Fortis Investments.

Annette van Soest
annette@bfn.com

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
[verwijderd]
0
Slag om grootbedrijf begint na afronding reorganisatie ABN
4 februari 2008, 8:00 uur | FD.nl
De reorganisatie van de wholesale-organisatie van het deel van ABN Amro dat in handen komt van RBS is vrijwel rond. Deze week worden de belangrijkste functies intern bekendgemaakt.


Jan de Ruiter, voorheen verantwoordelijk voor de fusie- en overnameactiviteiten van ABN Amro, gaat leiding geven aan de Nederlandse divisie van RBS. Dit zeggen bronnen die van de gang van zaken rondom de reorganisatie op de hoogte zijn.

Het is een positie waarvoor veel belangstelling bestond, vooral van de zijde van ABN Amro-bankiers. 'Ik kan binnen de bank zo drie of vier personen aanwijzen die heel teleurgesteld zijn', aldus een betrokkene. Jeroen Drost, een vertrouweling van oud-topman Rijkman Groenink en recentelijk verantwoordelijk voor ABN Amro's activiteiten in Azië, zou de positie aan zich voorbij hebben laten gaan.

Het team van De Ruiter bestaat hoofdzakelijk uit oud-ABN-mensen. Van de laag onder De Ruiter zal naar verwachting één leidinggevende een RBS-signatuur hebben.

De wholesale-activiteiten van ABN Amro worden verdeeld tussen RBS en Fortis. De RBS-activiteiten zullen naar verwachting betrekking hebben op tussen de 2500 en 3000 medewerkers. Een woordvoerder van ABN Amro noemt het niet opmerkelijk dat de reorganisatie van het RBS-deel eerder vorm krijgt dan dat van Fortis. 'Bij RBS spelen natuurlijk aanzienlijk minder mededingingsvragen dan bij Fortis.'

RBS krijgt de grotere bedrijven van de ABN Amro-activiteiten toebedeeld, terwijl Fortis de relaties met het midden- en kleinbedrijf zal continueren. In een eerdere publicatie in deze krant toonde Fortis zich opgetogen over het feit dat onder andere het hoofdkantoor van ABN Amro in handen van Fortis terecht was gekomen. In Londen reageert een bankier sceptisch: 'Ook bij RBS bestaat het gevoel dat ze een groter deel van de te verdelen koek hebben gekregen. Meer in ieder geval dan waar tevoren rekening mee was gehouden.'

Hoeveel dat waard is, is nog de vraag. De verwachting bestaat dat er een fikse strijd zal losbarsten om de dienstverlening aan grotere bedrijven. Zowel ING als Fortis en Rabobank hopen van de onrust die met een fusie gepaard gaat gebruik te kunnen maken om nieuwe diensten aan grootbedrijven te leveren.

In hoeverre de banken hierin slagen, hangt voor een belangrijk deel af van de manier waarop RBS erin slaagt de beste mensen van de oude organisatie te behouden. De benoemingen van de meest relevante posities binnen de wholesale-organisatie worden naar verwachting in de loop van deze week intern bekendgemaakt.

Binnen de wholesale-organisatie van RBS zijn er nog diverse landen, vooral in West-Europa, waar ABN een prominente rol speelt. Niet voor niets staat de divisie onder leiding van ABN Amro-bestuurder Alexandra Cook.

Dat laat onverlet dat een deel van het hoogste echelon van ABN Amro-bestuurders op zoek moet of wil gaan naar een baan bij een andere bank. NRC Handelsblad wist het afgelopen weekeinde te melden dat over een halfjaar 70% tot 80% van de top 100 van de (voormalige) bank zou zijn verdwenen.

voda
0
Kamer hoort Balkenende donderdag over ABN Amro
15 april 2008, 17:38 uur | FD.nl
De Tweede Kamer houdt donderdag een vertrouwelijk overleg met premier Jan Peter Balkenende en minister Wouter Bos van Financiën over de overnamestrijd rondom de Nederlandse grootbank ABN Amro.


De Kamer wil opheldering over het besluit van Balkenende en Bos om de overname van ABN Amro door het consortium Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander niet te dwarsbomen.

Volgens de Nederlandse grootbank weigerde Balkenende begin vorig jaar om met haar toenmalige bestuursvoorzitter Rijkman Groenink een gesprek aan te gaan om vastgelopen fusieonderhandelingen met ING vlot te trekken.

ABN Amro sluit laatste ava in stilte af van 12 april 2008
Fortis start verkoop onderdelen ABN Amro van 3 april 2008
Kamer wil Balkenende horen over ABN Amro van 18 februari 2008

Balkenende heeft zich altijd verdedigd door aan te geven dat hij geen bevoegdheden heeft bij fusies of overnames in het bedrijfsleven. 'Als het gaat om banken, dan ligt deze bevoegdheid bij De Nederlandsche Bank en bij de minister van Financiën', aldus de minister president.

Blik terug op de transactie in het dossier ABN Amro na de overname

www.fd.nl/csFdArtikelen/WEB-HFD/y2008...
voda
0
Laatste aandelen ABN Amro in handen van trio
AMSTERDAM (ANP) - De laatste aandelen van het vorig jaar
overgenomen ABN Amro moeten worden overgedragen aan het
bankentrio Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis.
Dat heeft de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam
donderdag bepaald.

Het zogenoemde uitroken is een standaardprocedure als
minderheidsaandelhouders hun aandelen nog niet hebben verkocht
aan de overnemende partij en deze partij meer dan 95 procent van
de aandelen heeft. Het trio, dat ABN Amro vorig jaar overnam
voor 70 miljard euro, bezit 98,77 van het aandelenkapitaal.

De rechter heeft de prijs per aandeel vastgesteld op 37,88
euro. Dat is rond de 0,10 euro meer dan de overige
aandeelhouders hebben gehad voor een aandeel ABN Amro.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
voda
0
Rechter keurt uitkoop minderheidsaandeelhouders ABN goed
15 mei 2008, 16:24 uur | FD.nl/Betten
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander hebben van de Ondernemingskamer toestemming gekregen voor de uitkoop van de minderheidsaandeelhouders van ABN AMRO. Dat blijkt donderdag uit een vonnis van de speciale kamer van het Gerechtshof.

De Ondernemingskamer verplicht de overgebleven aandeelhouders van ABN hun stukken over te dragen aan RFS Holdings, de gezamenlijke acquisitiemaatschappij van het bankenconsortium.

De prijs van de over te dragen gewone aandelen is per 17 oktober 2007 vastgesteld op euro 37,88, en die van de voorheen converteerbare preferente op euro 27,65 per aandeel. De prijs van de converteerbare preferente financieringsaandelen is per 30 oktober 2007 bepaald op euro 0,59 per aandeel.

Maud van Gaal
maud@bfn.com

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef:


De Kamer wil opheldering over het besluit van Balkenende en Bos om de overname van ABN Amro door het consortium Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander niet te dwarsbomen.

Balkenende vind dat de Nederlanders niet moeten zeuren. Het gaat prima, kijk maar om je heen.

Met de operatie opsplitsing abnamro gaat het ook prima (nou tjah mbt Santander dan, die hoefde alleen maar zelfstandig functionerende bedrijven in de boeken te consolideren). Al het andere bereikt de media nog wel, na verloop van tijd bereikt dat ook de beurskoersen van Fortis en RBS !
voda
0
Rechter wijst eis ex-bestuurder ABN Amro af
8 oktober 2009, 18:28 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - ABN Amro hoeft een voormalig bestuurder geen ontslagvergoeding van 7,5 miljoen euro te betalen. Het ex-lid van de raad van bestuur moet genoegen nemen met het bedrag van 2,5 miljoen euro dat de bank hem bij zijn vertrek heeft geboden. Dat heeft de kantonrechter in Amsterdam bepaald.

De voormalige bestuurder, die ABN Amro op 1 juni van dit jaar verliet, meende recht te hebben op een ontslagvergoeding volgens de zogenoemde kantonrechtersformule. Die vergoeding zou hem door ABN Amro en door RBS, de Britse bank die een deel van de Nederlandse bank in 2007 overnam, zijn toegezegd.

De rechter gaf hem hierin gelijk, maar oordeelde dat die toezegging door de veranderde omstandigheden niet meer geldig is. ,,ABN Amro is in zwaar weer gekomen en de maatschappelijke opvattingen over bonussen en afvloeiingsvergoedingen zijn kritischer geworden'', aldus de kantonrechter.
1.437 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 mei 2020 17:38
Koers 7,092
Verschil +0,632 (+9,78%)
Hoog 7,120
Laag 6,536
Volume 8.806.425
Volume gemiddeld 6.960.043
Volume gisteren 3.670.265