Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

571 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
quote:

JP Samosa schreef op 10 oktober 2019 13:50:


[...]?j

Je zou het bijna hopen....


Turkse wapenbedrijven groeiden vorig
jaar het hardst,met 22 procent.
haas
0
Turkse trams voor Roemenië

De Turkse trambouwer Bozankaya heeft opnieuw een aanbesteding gewonnen in Roemenië. De Roemeense stad Iasi krijgt 16 trams uit Turkije.

De tramstellen worden binnen 18 maanden geleverd, laat het Turkse bedrijf in een interview weten.

Het project ter waarde van 30 miljoen euro omvat de productie van vijfdelige trams met een lengte van 30 meter. De Turkse trams hebben een capaciteit van 230 reizigers.Eerder won Bozankaya nog een aanbesteding in Roemenië, toen voor 33 miljoen euro.

De Turkse trambouwer legde ook in samenwerking met Siemens een metrolijn aan in Bangkok, de hoofdstad van Thailand.


© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-12-2019
haas
0
Turkije streeft naar onafhankelijkheid van alle moslims: ‘Lot ligt niet langer in handen van VN’

Het lot van alle moslims ter wereld, in totaal 1,7 miljard, is niet langer in handen van de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad.

Zo sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdogan donderdag tijdens een moslimtop in Kuala Lumpur.

“De wereld is groter dan vijf”, herhaalde Erdogan in de Maleisische hoofdstad, verwijzend naar de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad, wiens vetorecht catastrofaal blijkt voor kleinere landen.De Turkse president gebruikt vaker die slogan om de permanente raadsleden te bekritiseren: China, Frankrijk, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

lees verder met fotos..
turksemedia.nl/turkije-streeft-naar-o...
haas
0
Turkije opent mobiel postkantoor in bevrijde stad in Noord-Syrië

Het Turkse nationale postbedrijf PTT heeft een mobiel postkantoor neergezet in de recent bevrijde Noord-Syrische stad Tal Abyad.

Dat meldt de gouverneur van de Turkse grensstad Sanliurfa, die deze week ook persoonlijk aanwezig was bij de ceremonie.

Inwoners van de stad kunnen naast postzaken voortaan ook hun bankzaken via de mobiele punt regelen, vertelt Vail Hamdo, voorzitter van de plaatselijke gemeenteraad. De stad was eerder in handen van YPG-terroristen, de Syrische PKK, totdat het Turkse leger ondanks westerse tegenwerking een buitenlandse antiterreurmissie startte en daar snel een einde in kwam.Het is niet de eerste keer dat Turkije Noord-Syrische steden uitgebreid helpt met opbouwen. Dat gebeurde ook in Jarablus, al-Bab, al-Raim, Azez en Afrin, waar ook postkantoren zijn neergezet.

In Tal Abyad komt het schoolleven, na jaren YPG-onderdrukking, ook weer op gang dankzij Turkije.
haas
0
‘Istanbulkanaal maakt Turkije een leider in wereldhandel’

Het megaproject Istanbulkanaal zal Turkije een toonaangevend land maken in de wereldhandel, verklaarde de Turkse minister van Milieu afgelopen weekend.

“Kanaal Istanbul is een project ter bescherming en redding van de Bosporus, het vrijheidsproject van de Bosporus”, vertelde minister Murat Kurum tijdens een bijeenkomst van zijn partij in de provincie Denizli.

De minister merkte ook op dat vorige week opnieuw een (Liberiaanse) schip is verongelukt en tegen de kade van de Bosporus is aangevaren. “Dat kon erger aflopen als er chemicaliën aan boord waren.”Het geplande kanaal is bedoeld om verlichting te bieden aan het veelal risicovolle scheepvaartverkeer tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara, in het bijzonder olietankerverkeer, door de Bosporus.

De nieuwe zeestraat is een van de meest strategische megaprojecten van Turkije. Het wordt zo’n 45 kilometer lang en wordt gebouwd in de gang Kucukcekmece-Sazlidere-Durusu van Istanbul. Dagelijks kunnen 160 schepen gebruik maken van Kanaal Istanbul.

Met de komst van het kanaal zal er ook een nieuwe stedelijke ontwikkeling van Istanbul worden gerealiseerd, is eerder gemeld.
haas
0
Turken kopen Euraziatische tak Japanse kredietbeoordelaar

Toonaangevende bank- en financiële instellingen van Turkije hebben 85,05 procent van ratingbureau JCR Eurasia gekocht, verklaarde de Turkse Bankenvereniging TBB vrijdag.

Beurs (Borsa) Istanbul zal 18,5 procent van het bedrijf houden, terwijl de Japan Credit Rating Agency (JCR) 14,95 procent van de kredietbeoordelaar in handen heeft. Turkse particuliere en overheidsfinanciers, waaronder Ziraat Bank, Garanti BBVA, Yapi Kredi zal ook aandelen in het bedrijf houden van 2,86 procent, aldus de verklaring.

Het nieuwe partnerschap zal de kredietwaardigheid bepalen van bedrijven die willen lenen van financiële markten, wat zou helpen het gebruik van financiële middelen efficiënter te maken. Het plan kan worden beschouwd als een “tastbare stap” die Turkije heeft gezet bij het opzetten van een “nationaal ratingbureau”.

Turkije heeft lange tijd kritiek geuit op internationale agentschappen en benadrukt dat ze subjectief bezig zijn en van tijd tot tijd een ondoorzichtige evaluatie uitvoeren. Dat resulteert volgens de Turkse regering in een oneerlijk afname van het vertrouwen in de economieën van sommige landen.
haas
0
Turkije bouwt 500 huizen in Albanië voor aardbevingsslachtoffers

Turkije is gestart met de bouw van 500 nieuwe huizen in Albanië, het land dat afgelopen november is getroffen door een zware aardbeving.

Dat liet de Turkse minister van Milieu en Urbanisatie Murat Kurum vrijdag weten.

“We zijn begonnen met de voorbereiding van de bouw van 500 huizen en extra sociale voorzieningen”, sprak Kurum na een ontmoeting met de Albanese president Ilir Meta als onderdeel van een officieel bezoek aan de hoofdstad Tirana.De Turkse minister benadrukte dat het om een opdracht gaat van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die “daarmee deels de wonden van de Albanezen wil genezen”.

De Albanese president bedankte Erdogan voor de effectieve en zeer hulp snelle van het Turkse agentschap voor rampenbeheer (AFAD).

Bij de aardbeving in de Adriatische kuststad Durres op 26 november kwamen 51 mensen om het leven. Meer dan 900 mensen raakten gewond. De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) stuurde snel honderden voedselpakketten en hulpgoederen naar het getroffen land.
haas
0
Groei Turkije verrast Wereldbank

Uit een recent rapport van de Wereldbank blijkt dat de Turkse economie opnieuw “harder is gegroeid dan verwacht”.

Turkije zal dit jaar 3 procent en in 2021 zo’n 4 procent groeien. Het land herstelt zich sneller van de eerdere financiële onrust naarmate de binnenlandse vraag verbetert, concludeert het rapport.

De bank herzag haar eerdere voorspelling dat Turkije in juni 2019 1 procent zou inkrimpen tot 0 procent. Dat stond in het laatste Global Economic Prospects-rapport.

“In Turkije herstelt de activiteit zich van eerdere financiële onrust in een sneller tempo dan verwacht naarmate de binnenlandse vraag verbetert; het herstel blijft echter fragiel te midden van ingetogen vertrouwen en investeringen”, aldus de Wereldbank.

Het is niet de eerste keer dat buitenlandse beoordelaars verrast reageren op de economische groei van Turkije. Eerder is vaker de groei onderschat en later flink aangepast, waaronder door kredietbeoordelaars en de EU.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-01-2020
haas
0
Nederlandse interesse in Kanaal Istanbul

Het Turkse megaproject Istanbulkanaal wordt ook nauw gevolgd door Europese landen. Zo tonen Nederlandse, Belgische en Franse bedrijven ook interesse in de nieuwe zeestraat van Istanbul.

Dat liet de Turkse minister van Transport en Infrastructuur Cahit Turhan dinsdag weten.

De project, bouw- en aanlegkosten liggen totaal op zo’n 25 miljard dollar, zei Turhan. Het kanaal zal na voltooiing van de eerste fase jaarlijks 1 miljard dollar en in totaal 60 miljard kunnen opleveren.Als de aanleg in 2020 start, zal de nieuwe zeestraat in 2026 gereed zijn voor gebruik.

Het geplande kanaal is bedoeld om verlichting te bieden aan het veelal risicovolle scheepvaartverkeer tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara, in het bijzonder olietankerverkeer, door de Bosporus.De nieuwe zeestraat is een van de meest strategische megaprojecten van Turkije. Het wordt zo’n 45 kilometer lang en wordt gebouwd in de gang Kucukcekmece-Sazlidere-Durusu van Istanbul. Dagelijks kunnen 160 schepen gebruik maken van Kanaal Istanbul.

Met de komst van het kanaal zal er ook een nieuwe stedelijke ontwikkeling van Istanbul worden gerealiseerd, is eerder gemeld. (VIDEO)
haas
0
Erdogan is overal:)
===========================================
Erdogan geeft startsein cruciale snelle metrolijn Istanbul

In de Turkse metropool Istanbul is zaterdag het startsein gegeven voor de aanleg van een hogesnelheidsmetrolijn die het hart van de stad verbindt met megaluchthaven Istanbul Airport.

De nieuwe 37,5 kilometer lange metrolijn, die medio augustus 2021 opent, zal passagiers binnen 35 minuten van Gayrettepe, in Sisli aan de Europese kant, naar de nieuwe luchthaven in het noorden vervoeren.“Het transportprobleem is uiteraard niet verwaarloosd tijden de bouw van de nieuwe luchthaven in Istanbul”, sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens de ceremonie waarna hij persoonlijk de eerste laswerkzaamheden verrichte. “Naast busvervoer vanuit de stad zijn we ook begonnen met de aanleg van een metrolijn die is gekoppeld aan al het openbaar vervoer.”

Erdogan liet weten dat de nieuwe metro de snelste lijn van het land zal zijn, 120 kilometer per uur.© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 18-01-2020
haas
0
Tumult om een Turks kanaal
maandag 27 januari 2020, 19:11 uur

De Turkse president Erdogan wil een kanaal aanleggen om de Bosporus te ontlasten. Het kanaal moet ten westen van Istanbul komen en zal zo’n vijftig kilometer lang worden. Maar de meningen zijn sterk verdeeld. President Erdogan en zijn AK-partij zijn voor, de burgemeester en de meeste inwoners van Istanbul zijn tegen. We praten erover met Turkije-deskundige Erik-Jan Zürcher.
haas
0
Turken winnen aanbesteding Europese tunnel tussen Slovenië en Oostenrijk

Het vooraanstaande Turkse bouwbedrijf Cengiz Insaat zal de nieuwe snelwegtunnel aanleggen die Slovenië met Oostenrijk in de Alpen verbindt. De aanbesteding voor de Sloveense kant van de tunnel werd dinsdag door de Turken voor 98 miljoen euro gewonnen.

De tweede Karawankentunnel in Slovenië wordt 3,5 kilometer lang en zal door bergen lopen. De extra tunnelbuis met daarin vier rijbanen is nodig om de ??verkeersdrukte op de veelgebruikte snelweg, die door acht landen wordt gebruikt, te verlichten. Elk uur rijden 1.200 voertuigen door de enkelbuizige tunnel. Dat zorgt voor lange files.Utku Gök, de internationale projectcoördinator van het bedrijf, zei dat Cengiz erin slaagde de aanbesteding te winnen zonder een lokale partner te zijn. “Dat kon dankzij onze superieure knowhow.”

“Het is erg moeilijk voor buitenlandse bedrijven om aanbestedingen in Slovenië te winnen, dus gebruikten de andere bedrijven lokale partners”, zei Gök. Het bedrijf dat de aanbesteding aan Oostenrijkse kant won, is al begonnen met bouwwerkzaamheden. “We zullen ze bij de grens met bloemen opwachten.”

De tunnel moet binnen vijf jaar aangelegd zijn. Gök verwacht een eerdere levering. Het project wordt uitgevoerd met een team van 250 personen, waarvan 150 Turkse arbeiders.
haas
0
Turkse bevolking groeit naar ruim 83,1 miljoen inwoners
======================================================================
De Turkse bevolking is vorig jaar met 1,4 procent gegroeid tot 83,15 miljoen inwoners. Vorig jaar kwamen er naar schatting 1,2 miljoen mensen bij.

Dat maakte de statistische autoriteit van het land dinsdag bekend.

Het aandeel van mannen in de totale bevolking is 50,2 procent, dat van vrouwen 49,8 procent. Dat zijn in cijfers 41,7 miljoen mannen en 41,4 miljoen vrouwen.

De jaarlijkse bevolkingsgroei in 2018 was 1,5 procent. “Het aandeel van de werkende bevolking in de in de leeftijd tussen 15 en 64 jaar steeg van 66,5 procent in 2007 naar 67,8 procent in 2019”, verklaarde TurkStat.

De zogeheten kindpopulatie tussen 0 en 14 jaar daalde van 26,4 procent naar 23,1 procent. Het aandeel van de bevolking van 65 jaar en ouder nam toe van 7,1 procent naar 9,1 procent.

De gemiddelde leeftijd van de Turkse bevolking steeg eind 2019 naar 32,4 jaar. In 2018 was dat 32 jaar.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 04-02-2020
haas
0
Forse groei Turkse economie verwacht

Turkije is het jaar 2020 financieel goed begonnen en kan zijn groeidoelstelling in het eerste kwartaal van vijf procent overtreffen.

Dat zei de Turkse minister van Financiën Berat Albayrak.

Turkije sloot 2019 beter dan verwacht in termen van inflatie, valuta en economische groei, liet de Turkse minister vrijdag tijdens een toespraak weten in de zuidoostelijke provincie Kahramanmaras.

Het land streeft ernaar om in 2020, 2021 en 2022 ook met vijf procent te groeien. Dat kan dankzij het economische programma dat Turkije in september heeft vrijgegeven.

In het laatste kwartaal van 2019 en 2020 herstelden ook andere economische cijfers, inclusief CDS-risicopremies, de inkoopmanagersindex en de export.

De Turkse economie kromp in het laatste kwartaal van 2018 tot het tweede kwartaal van 2019. In het derde kwartaal van 2019 was sprake van een groei van 0,9 procent.Albayrak benadrukte dat het bestrijden van inflatie een van de prioriteiten van Turkije is en voorspelde dat Turkije de inflatiedoelstelling van 4,9 procent zal waarmaken.

Volgens het economische programma van het land zijn de inflatiedoelstellingen in 2020 zo’n 8,5 procent, 6 procent in 2021 en 4,9 procent in 2022.

Hij onderstreepte dat Turkije, met een inflatie van meer dan 25 procent in 2018, het jaar 2019 sloot met 11,8 procent inflatie. “2020 is een belangrijk jaar, vooral voor het bestrijden van inflatie.”
haas
0
Turkse artsen sneller achter coronavirus

Een nieuwe testmethode van Turkse artsen zal veel sneller diagnoses opleveren in de strijd tegen het besmettelijke coronavirus.

Dat verklaarde een functionaris van het Turks Nationaal Virologisch Laboratorium maandag aan journalisten.

“De nieuwe testkit, ontwikkelt uit eigen binnenlandse middelen, stelt ons in staat sneller te werken. Binnen 90 minuten is er resultaat”, liet Dr. Gülay Korukluoglu namens het Turkse ministerie van Volksgezondheid weten.

Korukluoglu benadrukte ook dat twaalf wetenschappers in Turkije werken aan een middel tegen het coronavirus, dat afstamt uit China.

75 minuten

Vorige week zei de Turkse minister van Volksgezondheid, Fahrettin Koca, dat Turkse artsen aan een nieuwe kit werken die binnen 75 minuten resultaten oplevert. Andere testmethoden hebben minimaal drie uur nodig.

In Turkije zijn er geen gevallen gemeld van het coronavirus.
haas
0
Europese vraag naar Turkse treinwagons neemt toe

Turkse vrachttreinwagons zijn zeer gewild op Europese markten. Het land ontving afgelopen jaar tientallen bestellingen.

Dat liet de Turkse minister van Transport Cahit Turhan vrijdag weten.

De meest recente bestelling komt uit Oostenrijk. GATX Corporation vraagt het Turkse TUDEMSAS, de grootste fabrikant van vrachtwagons in Turkije, 400 wagons voor vrachttreinen.

Het Oostenrijkse bedrijf, dat een vloot van meer dan 23.400 tank- en vrachtwagons in Europa exploiteert, bestelde vorig jaar 150 vrachtauto’s uit Turkije. Later kwamen daar nog eens 250 bij.

Het Europese logistieke bedrijf Touax heeft ook 200 lange vrachtwagons en 600 draaistellen besteld.

Turhan zei dat een ander Europees bedrijf, dat hij niet noemde, een overeenkomst met TUDEMSAS heeft ondertekend voor 12 trein- en 54 draaistellen.Een vrachtwagon is een grote container op treinwielen. Een draaistel is een onderstel met vier of zes wielen die onder het uiteinde van een spoorvoertuig komt.

De vracht- en logistieke markt in Turkije is een van de snelst groeiende sectoren van het land. De strategische geografische ligging die Europa met het Midden-Oosten en Azië verbindt, in combinatie met toenemende urbanisatie en de ontwikkeling van transportinfrastructuur, dragen bij aan de groei van de sector.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-02-2020
haas
0
Turken bouwen grootste stadion van Senegal
mss iets voor het nwe Feijenoord-Stadion qua prijs ??
=========================================================
Het Turkse bouwbedrijf Summa bouwt het grootste stadion van Senegal in Diamniadiao, 50 kilometer van de hoofdstad Dakar.

Deze week werd voor het eerst ceremonieel beton gestort door de Senegalese president Macky Sall. De Turken bouwen het grote sportpark volgens UEFA-normen en zullen het project in 17 maanden realiseren.

Het moderne sportcomplex voor 50.000 toeschouwers zal elektriciteit opwekken dankzij een eigen zonnecentrale en kost volgens de Turken 1,55 miljard lira, omgerekend zo’n 240 miljoen euro.

Sall benadrukte dat de stadion voor zeer belangrijke sportevenementen zal dienen, waaronder de Afrika Cup, Wereldbeker voetbal en Jeugd Olympische Spelen.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DAKAR | Gepubliceerd: 23-02-2020
haas
0
Turkije schaft visumplicht voor Nederlanders af

Vanaf 2 maart hoeven Nederlanders die Turkije voor een periode van 90 dagen willen bezoeken, geen visum meer aan te vragen. De Turkse regering heeft de visumplicht voor onderdanen van Oostenrijk, België, Nederland, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk afgeschaft.

Met het besluit wil Turkije het land nog aantrekkelijker maken voor toeristen. Ook beoogt het land de handelsbetrekkingen en culturele relaties met desbetreffende landen verder te versterken, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Namens Nederland reageerde de Nederlandse ambassadeur in Turkije Marjanne de Kwaasteniet “blij te zijn met deze positieve stap van de Turkse autoriteiten”. “Goed nieuws”, twitterde ze.
pietje-2005
0
Het is andersom, natuurlijk.
Meestal gaat zo'n maatregel van beide kanten gelden, en dan dus ook het turkse platteland zonder visum naar Nederland ??
God Forbid !
Die turken , met dictator Erdogan voorop, zit nu de hele EU ook nog wat extra te chanteren met vluchtelingen.
Wel gelukkig alle hoog-opgeleiden zo te zien aan de journaal-beelden.
Die ambassadeur daar is de kwaadste wel, in dit geval. ;-)
571 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
489,82  0,00  0,00%  06 apr
 AMS25-24h^ 492,71 +0,59%
 Germany30^ 10.220,60 +1,44%
 Dutch15-index 13.720,76 0,00%
 BEL 20 2.969,80 0,00%
 BRX20-24h^ 3.017,09 +1,59%
 Europe50^ 2.828,65 +1,17%
 Euro30-index 14.291,52 0,00%
 Citi Dow Jones Indicatie 22.638,53 0,00%
 Citi NASDAQ 8.069,49 0,00%
 Citi S&P 500 Indicatie 2.657,48 0,00%
 Citi Nikkei Indicatie 18.953,97 0,00%
 Gold World Spot (USD) 1.660,01 -0,18%
 EUR/USD 1,0827 +0,30%
 WTI 26,39 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accell 0,00%
Accsys 0,00%
Acomo 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accell 0,00%
Accsys 0,00%
Acomo 0,00%

Nieuws Forum

Wall Street toont krachtig herstel
boomer92 op 7 apr 2020 01:14
12
Hoofdindex Amsterdam gaat flink vooruit
boomer92 op 7 apr 2020 01:02
29
Flinke koerswinsten op Wall Street
boldie op 7 apr 2020 00:52
11
Beleggers putten moed uit afvlakkende...
Waarzegger op 7 apr 2020 00:49
21
'IMF komt vanwege coronacrisis met ko...
suske wiet op 7 apr 2020 00:11
7