Forum: Koffiekamer » De oer-Hollandsche Frikandel | Eurobench.com

De oer-Hollandsche Frikandel

90 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
19
Tja het is wat hè al die klagers zo in den landen. Oh oh, wat gaat het slecht en dan ook nog al die buitenlanders erbij. Alles wordt onbetaalbaar en die Euro had er ook nooit mogen komen want mijn afhaalchinees is twee keer zo duur dan dat ie was. Zo kan ik nog wel ff doorgaan want te klagen is er genoeg. Bij voorkeur op verjaardagsfeestjes van de broer van mijn partner. Daar even de hoogste toon voeren en lekker populistisch de wijze man uithangen en eens ff vertellen dat je 'tegen' gaat stemmen. "want die Euro had er ook nooit mogen komen"

Je moet vooral vergeten te vertellen dat je zelf een beetje een flapdrol bent geweest toen je in Dexia stapte. Je moet ook vergeten te vertellen dat je die dure hypotheek eigenlijk niet kon betalen, al helemaal niet via een beleggingshypotheek.
Nog meer tips:
*vergeet ook te vertellen dat zo halfweg jaren tachtig slechts een minuscuul deel van de bevolking twee keer per jaar op vakantie ging
*vergeet dat een koophuis in die tijd uniek was
*vergeet dat er parkeerruimte genoeg was voor de deur
*vergeet dat jouw overbuurman dezelfde Kadet had
*vergeet dat je een video nog net niet betalen kon.
*vergeet dat er in jouw wijk geen tweeverdieners woonden

Sorry wat zegt u nu? Zijn deze laatste tips overbodig daar u ze al vergeten bent? Ach wat jammer nou. Bent u blij dat u ze nu weer in herinnering heeft en doet u er iets mee? Oh u doet er niets mee? U blijft gewoon op feestjes zeiken dat u het slecht heeft en dat alles twee keer zo duur is geworden? Ach u bent net een mens, geeft niks.

En ondertussen gaat het verder over die dure Euro..... Luxe electronica(tv, pc, audio) is nb goedkoper geworden, brood is goedkoper geworden, melk, eieren, tomaten, kleding en zo kunnen we nog ff doorgaan, allemaal goedkoper. "Ja maar dat willen wij helemaal niet weten. Wij willen vooral weten dat het bier duurder is geworden, oja en niet te vergeten de ziekenfondspremie."

U gedraagt zich als een oer-Hollandsche Frikandel die intussen ook al twee keer zo duur is geworden. Welteruste arme Hollander, droom lekker verder en beklaag u over de Europese Unie. Besef echter wel dat indien we allemaal zelfstandige kleine landjes gebleven waren, dat we nu China en de VS over ons heen hadden gekregen. We zouden nooit concurrerend zijn geweest tov van die landen en zouden ons nooit verbeterd hebben tov die "armoedige" jaren tachtig.

groeten, kiep
[verwijderd]
2
Ik ben meer een liefhebber van vis gebakken gekookt of in het zuur is lekker en gezond van frikandellen gruw ik,maar bezie ik de prijs van vis kan ik alleen maar konstateren dat het sinds de jaren 60 eigenlijk onbetaalbaar aan het worden is, dus je snapt het al ik beschouw mijn klagen als terecht.
mvrgr jo jo
[verwijderd]
2
quote:

Alex-afrb1 schreef:


Je neemt dat verhaal van Kiep toch zeker niet serieus?

Nou Alex, het is in dit geval bij wijze van uitzondering weer eens serieus. Elk onzinverhaal heeft trouwens ook een serieuze kant. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat je wanneer je op dit moment zoiets roept, zo net voor de volksraadpleging en tijdens een minder economische periode, al die onderbuiken over elkaar heen vallen van dat dit een onzin-verhaal is en 'dat het al helemaal nie waar is.' Hetzelfde wanneer ik roep dat ik Van Moorsel een 'hola' vind op het moment ze kampioen wordt. Ja zoiets moet je roepen op het moment dat ze geen bekende Nederlandse is en ook nog met het uiterlijk en intellect van een doorsee huismoeder die "groen" roept bij het verkeerslicht op het moment dat het onderste glaasje oplicht.

Ik ben niet iemand die op geschikte momenten keurig gaat zitten posten, dat doen er al zo veel. Denk er maar eens gewoon over na hoeveel we er op vooruit zijn gegaan in de afgelopen twintig jaar dan alleen de negatieve zaken te belichten. Volgens mij is het een feit dat onze welvaart explosief gestegen is. Naar mijn mening ook nog te danken aan het feit dat er vijftig jaar geleden een paar slimmeriken het nut van een Unie inzagen. Het welzijn zal ongetwijfeld minder zijn geworden maar dat is de prijs die je moet betalen wanneer je het kapitalisme aanhangt.

groeten, kiep
Cézan
2
Kiep is door Gerrit 'Hoe word ik een rat' Zalm en Bot gestuurd.

Het wachten is nu op de rattenvanger(s), waar zijn ze?
'Hoe vang ik een rat', interessanter boek.
Czn.

[verwijderd]
0
Je hebt ook tot een bepaalde hoogte gelijk hoor Janus.
Er lopen er een heleboel te janken dat het zo slecht gaat, waar ik overigens in een slechte bui net zo hard aan mee doe hoor. Eerlijk is eerlijk en niks menselijks is mij vreemd.
Alleen dat er ook een explosieve groei is van gezinnen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen en dan eindigen bij schuld saneerders is dan wat onder belicht.
[verwijderd]
0
quote:

Alex-afrb1 schreef:


Er lopen er een heleboel te janken dat het zo slecht gaat, waar ik overigens in een slechte bui net zo hard aan mee doe hoor. [/quote]
Ja en ik ook, als ik weer een Pool zie die de vergoeding van mijn arbeid weer goedkoper maakt word ik ook ff heel ziek. het liefst zou ik de wegen blokkeren net zo lang tot die hufters vooral daar blijven, echter wanneer je de emotie opzij zet en je kapitalistisch rechts denkt dan kom je tot de conclusie dat het onze bedrijven op dit moment doet overleven en dat het ook een steentje bijdraagt aan een goedkoper eindprodukt waardoor we macro-economisch mee kunnen blijven gaan.

[quote=Alex-afrb1]Alleen dat er ook een explosieve groei is van gezinnen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen en dan eindigen bij schuld saneerders is dan wat onder belicht.

ja ben ik ook al met je eens, vind wel dat je naar de oorzaak moet kijken. Indien door eigen toedoen dan is dat dus eigen schuld. Je zou ook kunnen zeggen dat het ook een prijs van het kapitalisme is. Een beschermende overheid zou strengere kredietregels hebben opgelegd of anderszins.
Denk dat hoofdzakelijk alleen gezinnen die uit elkaar vallen erg hard getroffen worden, maar ja....ook dat is de prijs van een rechts beleid: Een steeds grotere groep rijker wordende mensen en een steeds kleinere groep armer wordende mensen.
Maar ja, dat is wat we met z'n allen willen.
wollen
7
quote:

Janus Kiep schreef:


Nog meer tips:
*vergeet ook te vertellen dat zo halfweg jaren tachtig slechts een minuscuul deel van de bevolking twee keer per jaar op vakantie ging
*vergeet dat een koophuis in die tijd uniek was
*vergeet dat er parkeerruimte genoeg was voor de deur
*vergeet dat jouw overbuurman dezelfde Kadet had
*vergeet dat je een video nog net niet betalen kon.
*vergeet dat er in jouw wijk geen tweeverdieners woondenVergeet dat veel mensen in de jaren tachtig nog wel veel gezinnen met één inkomen dit gezin draaiende konden houden.......
wollen
0
quote:

Janus Kiep schreef:


Nog meer tips:
*vergeet ook te vertellen dat zo halfweg jaren tachtig slechts een minuscuul deel van de bevolking twee keer per jaar op vakantie ging
*vergeet dat een koophuis in die tijd uniek was
*vergeet dat er parkeerruimte genoeg was voor de deur
*vergeet dat jouw overbuurman dezelfde Kadet had
*vergeet dat je een video nog net niet betalen kon.
*vergeet dat er in jouw wijk geen tweeverdieners woondenVergeet dat veel gezinnen in de jaren tachtig nog wel dit gezin met één inkomen draaiende konden houden.......
ved
1
NeemaarjamaartistochniettegeleuvenKiep,

Ge hebt nog 'n gehakbal soignee met aanbeveling van hier tot gunder vanme tegoed.

:-)Au.
[verwijderd]
5
Ja,allesgoedenwelherenfastfoodfenomenologen,

maar wat heb dat alles met beleggen te maken?

Hadjemaar,kck

ps Dow Closes Up 133 on Benign Inflation Data!
[verwijderd]
0
quote:

Fela schreef:


Je wil toch ook een goed belegde boterham


Jawel,maar dan wel graag friquandeau!
[verwijderd]
0
quote:

kck schreef:


Ja,allesgoedenwelherenfastfoodfenomenologen,

maar wat heb dat alles met beleggen te maken?

Ha KCK,

Direct heeft het weinig met beleggen te maken maar indirekt wél veel. Jouw en andermans vertrouwen in de Unie is ook weer medebepalend voor het consumentenvertrouwen van diezelfde Unie. Is maar een klein voorbeeldje. Een iets groter voorbeeld is wellicht de iets verdere toekomst. Komt de verdere uitbreiding van de Unie op tijd om de concurrentie te blijven volhouden met oa China. In het zuiden van Europa liggen magazijnen vol met textiel omdat er uit elders van de wereld geïmporteerd wordt. De "p" personeel is hier duur. De lage lonen uit het oostblok zullen zeer welkom worden ontvangen door de westeuropese bedrijven.
Stemmen wij tegen bijv. die grondwet dan duurt het opnieuw langer dat wij een grotere eenheid zijn. Zo zijn er echt wel een aantal voorbeelden te noemen waarom groter Europa ook voor beleggers interessant is.
[verwijderd]
0
Kiep,je hebt gelijk,twas ook maar een geintje.
Leuk stuk trouwens.

mvlach,kck

Kstem voor,as if it matters.
de bos
4
Beste Janus Kiep

Aanbeveling van mij. Gelukkig zijn er meerdere mensen die dingen in hun perpectief zien. Maar "vroeger was alles beter" is van alle tijden. (net als bijvoorbeeld de "jeugd van tegenwoordig" altijd dommer is, verloederd niets doet etc. en verpest wordt door eerst Jazz toen rock'nroll en housemuziek en nu computerspelletjes en geweldadige files of heel modern tegenwoordig geen "bezieling" heeft (bezieling is slapen in het vondelpark het maagdenhuis bezetten en veel wiet roken)).
Ook dat hoort bij de folklore.

Ook bijzonder vreemd bijvoorbeeld dat mensen klagen over de gulden die te goedkoop de euro is ingegaan, maar tegelijkertijd ook klagen dat de "dure" euro slecht is voor onze concurrentiepositie.
(daarnaast wordt de waarde van de gulden toen alleen vergeleken met de DM die toen behoorlijk gewoon overgewaardeerd was)


Dit is overigens Heeeeeeeeel oud nieuws dat nu opnieuw is afgestoft. Een bijzonder goed voorbeeld van de macht van media. journalisten bepalen wat er actueel is en niet de actualiteiten van nu!)

Het probleem van dit referendum en referenda in het algemeen is dat iedereen nu een mening moet hebben, maar dat mensen niet altijd de tijd willen nemen om zich goed ergens in te verdiepen. Een gevoel van onvrede overheerst zoals in elk economische crisis en politici hebben het gedaan, want die hebben het niet voorkomen. Fouten maken is ook niet toegestaan want die maak je zelf toch ook nooit?
Het referendum gaat nu niet over de nieuwe regels of "grondwet", maar over de euro die veel te duur is, politiek die niet wordt vertrouwd, tijdelijke economische omstandigheden, turkije in de EU etc. en niet over de ander zaken uit het algemene plaatje nl. dat nederland door samen te werken in europa gigantisch veel rijker geworden is en dat de kosten van europa helemaal niet zo hoog zijn (het budget wat naar europa gaat is ongeveer 1% misschien 1.5 %van het BNP, (subsidie die terugkomt neem ik even niet mee) in de zelfde orde van grootte als ontwikkelingshulp).

de bos[verwijderd]
0
Janus Kiep, mag ik vragen wat je achtergrond is? Deze column is zeer boeiend geschreven; ben je een natuurtalent of de je toevallig een opleiding journalistiek/schrijverscursus/....??? :-)
Mijn complimenten voor dit verhaal!!!
[verwijderd]
0
quote:

wollen schreef:


Vergeet dat veel mensen in de jaren tachtig nog wel veel gezinnen met één inkomen dit gezin draaiende konden houden.......

Ja dat klopt als een bus wollen maar volgens mij is de drang van ons om een toenemende koopkracht te realiseren om onze materiële zaken uit te breiden, hoe meer hoe beter. In de jaren 80 was er werkgelegenheid onvoldoende om het begrip tweeverdiener te realiseren. Die werkgelegenheid is geschapen.

De manier waarop trouwens een gezin draaiende werd gehouden met één inkomen gebeurde in heel veel gezinnen ook middels het wel twee keer omdraaien van elk dubbeltje wanneer er bijv boodschappen gedaan moesten worden. Misschien dat je die situatie die toen gold voor een hoop doorsnee-gezinnen nu kunt vergelijken met gezinnen die leven vlak boven het bestaansminimum.
[verwijderd]
0
quote:

PaulBE schreef:


Janus Kiep, mag ik vragen wat je achtergrond is? Deze column is zeer boeiend geschreven; ben je een natuurtalent of de je toevallig een opleiding journalistiek/schrijverscursus/....??? :-)
Mijn complimenten voor dit verhaal!!!


Hoi paulBE,

Je brengt me een beetje in verlegenheid....ik ben vrachtwagenchauffeur op Italië en de enige relatie die ik je mbt deze tekst kan overleggen is dat ik vroeger op de MEAO een negen voor het vak Nederlands had met daarachter de opmerking: "Hij is niet gemotiveerd"
Verder heb ik nooit een cursus of wat gehad.

Vriendelijke groet, Kiep
90 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
506,75  0,00  0,00%  22 jan
 AMS25-24h 506,32 -0,08%
 Germany30^ 11.028,10 -0,56%
 Dutch15-index 14.221,74 0,00%
 BEL 20 3.449,20 0,00%
 BRX20-24h 3.438,00 -0,32%
 Europe50^ 3.092,50 -0,65%
 Euro30-index 15.538,48 0,00%
 US30# 24.458,53 +0,22%
 Nasd100# 6.658,14 +0,17%
 US500# 2.635,90 +0,08%
 Japan225# 20.594,51 -0,14%
 Gold World Spot (USD) 1.284,16 -0,13%
 New York WTI spot 52,57 -2,29%
 EUR/USD 1,1368 +0,04%

Stijgers

Aalberts 0,00%
ABN AMRO 0,00%
Accell 0,00%
Acomo 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

Aalberts 0,00%
ABN AMRO 0,00%
Accell 0,00%
Acomo 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Nieuws Forum

Wall Street sluit flink in het rood
bergen333 op 23-jan-19 01:06
5
Buitengewone vergadering Takeaway in ...
Erny op 23-jan-19 00:27
1
'VS weigeren handelsgesprekken met Ch...
Traveler@repair op 23-jan-19 00:25
20
Winstwaarschuwing betalingsbedrijf In...
Riddler1985 op 22-jan-19 21:43
1
TomTom verkoopt divisie aan Bridgestone
Bakker88 op 22-jan-19 20:10
11