Forum: Koffiekamer » De oer-Hollandsche Frikandel | Eurobench.com

De oer-Hollandsche Frikandel

95 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

Serpa schreef:Boekhouding, niks mis mee.

Groetjes,Serpa.

Nee niet helemaal juist beste Serpa. Ik werk als afdelingshoofd op een fabriek waar ze bodems van wekpotten maken. Ik geef sturing aan zes mensen die om beurten in drie ploegen de lopende band leeg maken. Vrijdagavond om 17.00 uur heb ik weekend en diezelfde avond nog vertrek ik met de caravan naar Vinkeloord.

Waarom associeer je me trouwens met een boekhouder? Persoonlijk is mijn eerste gedachtegang bij die beroepsgroep een beetje aan de saaie kant.

No offense, please explain!
durobinet
1
Een interessante kijk op de economie. Ik heb twee stukjes geplakt van www.antenna.nl/atalanta/dwarseekonomi...
DWARSE EKONOMIE


ENIGE ANARCHISTIESE OPMERKINGEN OVER EKONOMIE

door Weia Reinboud
* CONSUMPTISME *

¶Bij het denken over hoe de wereldekonomie zou moeten veranderen kom je vanzelf uit op de noodzakelijkheid van het (her)verdelen van welvaart. Wat neem je daarbij als uitgangspunt, als gemiddelde, als haalbare? Het yuppenpatroon, het patroon van de nederlandse metselaar, dat van een zululandbouwster? Pas nadat de vraag van het consumptiepatroon beantwoord is kan je verder gaan nadenken. Want veel ellende komt weliswaar voort uit het verrijkingsprincipe, maar heel veel komt tevens voort uit het alom aangehangen consumptisme.

¶Consumptisme is gebouwd op het uitgangspunt dat liefst alles gewenst wordt, ook het onbetaalbare en zelfs het onhaalbare – het niet hebben van iets dient direkt als armoede gevoeld te worden. (Ekonomie brengen als een theorie die gaat over het verdelen van de schaarste bevat ook dat idee dat niet-hebben erg is. Alsof genieten niet te koppelen valt aan wat er wel is.) In consumptisme zit dus een groei-idee, wat vanzelfsprekend presies dezelfde anti-wiskundige kantjes heeft als het rentisme en dergelijke.

¶Wanneer het niet lukt om iedereen het rentisme aan te laten hangen (wat overigens wel redelijk gelukt is), is het dan toch misschien mogelijk om iedereen het consumptisme aan te smeren? Zo dacht men. En het lukte ook nog. Er kwam een ekonomie die op veel punten de voordelen van de rijken onverlet laat. Wanneer er ieder jaar een nieuw speeltje voor iedereen komt, dan worden de geldstromen van arm naar rijk wel over het hoofd gezien.

¶Zonder consumptie van hun spullen storten bedrijven in. Op consumptie drijft de ekonomie, ook al hebben bedrijven misschien diepere gronden voor hun geproduceer. Dus kan het simpelweg bewerkstelligen van andere consumptiepatronen al een hoop veranderen.

* SOBER *

¶Niet elke in deze brochure genoemde wantoestand kan eenvoudig aangepakt worden, vrees ik. Ik juich het zeer toe als mensen hun geld zoveel mogelijk buiten de bolwerken van het rentisme houden, omdat zoiets, hoe gering ook, altijd gunstig is voor de mensen die anders de klappen krijgen. Maar…, met zulke persoonlijke stappen importeer je als het ware een stukje derde wereld. Je ontvangt geen rente meer en dus zal je spaargeld minder waard worden. Onherroepelijk gebeurt dat (tenzij de inflatie ineens in deflatie zou omslaan, wat slechts zeer zelden vertoond is). Voor het zelf concreet met/tegen rente aan de slag gaan is dus het wegdoen van een stukje hebzucht nodig, of positiever gezegd: het kiezen voor een stukje soberheid.

¶Het idee soberheid trekt maar weinig mensen aan. Omdat ze soberheid met armoede associëren? Soberheid is volgens mij echter niet het missen van iets (zoals armoede wel is), maar het kiezen vóór van alles. Dat wat je niet kiest mis je gewoon op dezelfde manier als kiespijn.

¶Soberheid is niets meer dan gewoon accepteren dat er niet oneindig veel kan. Het is een vorm van nuchterheid en logika in je leven stoppen, en een vorm van met de hele wereld rekening houden bij je persoonlijke keuzes. Kiezen tegen de armoede op de wereld is meestal een keus voor soberheid van jezelf.


Serpa
0

Taal gebruik is veel beter dan doorsnee.
Volgt aandelenland.
Vaak toch mensen die cijfermatig beroep hebben.
Overigens is boekhouding best interessant.
Door een ongelofelijk woud aan regels,heffingen,kosten
juist te beoordelen en toe te passen kun je veel voor een bedrijf betekenen.
Zelf ben ik overigens industrieel inkoper.

Gr.Serpa

[verwijderd]
0
quote:

Serpa schreef:Taal gebruik is veel beter dan doorsnee.
Volgt aandelenland.
Vaak toch mensen die cijfermatig beroep hebben.
Overigens is boekhouding best interessant.
Door een ongelofelijk woud aan regels,heffingen,kosten
juist te beoordelen en toe te passen kun je veel voor een bedrijf betekenen.
Zelf ben ik overigens industrieel inkoper.

Gr.SerpaIk moet je eerlijk bekennen beste Serpa dat ik vroeger op school helemaal niets snapte van bedrijfsadministratie. Ik snapte van alleen al de basis zo weing dat ik er niet eens moeite voor wilde doen. Mijn kwaliteit -voor zo ver je daar al van mag spreken- lag meer bij talen en bij commerciele economie. Algemene economie, daar wilde ik ook niets van weten. Later heb ik op eigen houtje dat vak wat meer opgehaald. Vooral ook door zelfstudie. Niet in schoolverband maar door het proberen te snappen van mensen in de media. Algemene economie behandelde destijds vaak de macro-economie.

Ik ben echt chauffeur trouwens, ik kan er ook niets aan doen. Ik zal me in de toekomst proberen voor te doen als een analist, ok? Het enige dat ik dan moet veranderen is dat ik wat meer draagvlakgerichter moet posten. Daarnaast moet ik anderen vaker gelijk geven en moet ik roepen dat we omhoog gaan. Als we dan een keer omlaag gaan dan ligt het aan de olieprijs.
Serpa
1

Laten we het maar niet over analisten hebben.
Ik lees hun stukjes,kijk vooral naar hun grafieken,maar trek zelf mijn conclusies.
Vond het leuk met je gemaild te hebben,ga nu maffen.

Gr.Serpa
[verwijderd]
0
..........Klagers hebben geen nood..........

Howdy,

JK schreef........"brood is goedkoper geworden, melk, eieren, tomaten, kleding en zo kunnen we nog ff doorgaan, allemaal goedkoper".............

Dit verbaasd me heel erg als het waar is, maar het zou wel fijn zijn, want het zijn allemaal artikelen die je dagelijks koopt.

(Ik was in de V & D in Eindhoven en herenonderbroek was zo'n Euro 8 per stuk ! Niet gelogen, echt waar)

Maar ik weet niet of je het al wist:

Nederlanders hebben altijd geklaagd.

Houdoe,

>--:-)-->

[verwijderd]
0
quote:

Amor Arrows schreef:


(Ik was in de V & D in Eindhoven en herenonderbroek was zo'n Euro 8 per stuk ! Niet gelogen, echt waar)

Klopt Amor.

De V&D verkoopt doorgaans onderbroeken van A-kwaliteit. Dat wil zeggen dat er nog geen remspoor in verwerkt zit. Onderbroeken zonder remspoor zijn in de afgelopen jaren wel verdubbeld.

Wat kleding betreft; A-merken zijn over het algemeen fiks duurder geworden maar de rest van de kleding juist niet. Melk per liter omgerekend in guldens nu 86 cent en stoofperen -st remy- lagen in de winkel vorige week voor 64 cent een kilo. Brood wordt ook steeds goedkoper, zeker na het verdwijnen van de minimumprijs.

Amor, was je lang in Nederland? Hoe beviel het om weer even terug te zijn in het Brabantse land? Was het leven er goed?
[verwijderd]
3
quote:

Serpa schreef:Taal gebruik is veel beter dan doorsnee.
Volgt aandelenland.
Vaak toch mensen die cijfermatig beroep hebben.
Overigens is boekhouding best interessant.
Door een ongelofelijk woud aan regels,heffingen,kosten
juist te beoordelen en toe te passen kun je veel voor een bedrijf betekenen.
Zelf ben ik overigens industrieel inkoper.

Gr.Serpa
Serpa, kan je Janus Kiep geen aantrekkelijke baan aanbieden in jouw bedrijf. Janus is aimabel en bovendien ook nog eens hoogbegaafd. Voor de juiste job is hij de perfekte man.
[verwijderd]
0
quote:

ved schreef op 18 mei 2005 om 23:30:


NeemaarjamaartistochniettegeleuvenKiep,

Ge hebt nog 'n gehakbal soignee met aanbeveling van hier tot gunder vanme tegoed.

:-)Au.


Tis egt te geleuven Ved.

Wanneer komt die frikandel?
Mijn spaarvarken is leeg.

www.youtube.com/watch?v=rXUlmP5MvnE&a...Heb je een lange tijd niet meer "gesproken" Ed en de kans dat dit in de nabije toekomst gebeurt is uitgesloten. Wil je zeggen dat ik leuke herinneren aan je heb en dat je erg lange tijd tot de verbeelding sprak. Heb je gewaardeerd ook om het feit dat je je mocht bekommeren om mijn dochter. Verder natuurlijk om het bloemrijk taalgebruik en bijvoorbeeld die ene en enige aanbeveling waar je je achter mij schaarde in een vol beurscafe toen een ieder erop gewezen mocht worden dat we met de naam Pluto onsmakelijke inhoud ten tonele kwam. Ik vond die ene aanbeveling toen van lef getuigen.

Ik meen me verder te herinneren dat je geen matineus mens bent en dat je de nacht vooral gebruikt om te koken. Wat dat betreft gebruiken we nacht nu beiden om te leven. Er is me verder één uitspraak bijgebleven die mij op de been hield tot aan het moment ik mijn Schepper leerde kennen.

"De generaal is hij die de macht begrijpt"

Ik begreep het toen niet helemaal, ook al dacht ik het in toenemende mate wel te begrijpen. Het bleek niet juist.

Er is maar één zaak overwint. En die zaak heet liefde. Daar zit dus eveneens de macht, mocht je nu louter aan dat woord waarde hechten.

Adonai Elohim en Hashem Yahshua, daar is de liefde te vinden. De enige weg naar die liefde is de zoon Yahshua de Heer. Degene die Hen kent en begrijpt, maakt hem of haar echter geen generaal. Zelfs niet een beetje.

Dit stuk is aan alle kanten van harte Ved, van alle kanten ook de scherpere, je was tenslotte nooit van chocola. En bovendien in alle vrijheid geschreven. Net als de kaart die ik je nog niet zo heel lang geleden stuurde van harte was. Vanuit Rosmalen, met twee molens.

En wat betreft vrijheid, ere wie ere toekomt: Hashem Yahshua en natuurlijk mijn Vader.

Het beste Ed(en ook dit is gemeend)

Tot slot toch ook nog een liedje met een randje van chocola.

www.youtube.com/watch?v=xJ_uO7TOmo4
[verwijderd]
0
Jammer en teleurstellend dat je niet reageerde Ved.

Een eufemisme.

Ik zie het verder wel zitten samen met dieje frikandel. Worden leuke dialogen samen toch? Zie vooral het einde, waar zelfs de Chinees ook nog ff ter sprake komt. Dieje blauwe zeej da.

www.youtube.com/watch?v=YW1GNrrIan8

josti5
0
Wát een mooie draad, met bekende inmiddels weer onbekenden: durobinet, Janus Kiep...
Time flies.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 30 jan 2019 om 23:24:


Wát een mooie draad, met bekende inmiddels weer onbekenden: durobinet, Janus Kiep...
Time flies.


Er is zelfs een liedje gemaakt waarin Janus Kiep wordt bezongen. Met daarbij zelfs een standbeeld en een kraaiende haan.

Was inderdaad verder een leuke en op het oog een spontane draad.

Vooral de soignee typering was zo heerlijk beleefd, oprecht, stijlvol en aardig lijkend. Van het op het oog beleefde meneer. Een schuilnaam olifant met een communistisch verleden die ooit een interessant boekje dacht te schrijven.

En dan blijkt het ruim een decennium later een NSBer te zijn die om een blokkade vraagt bij IEX. Edje NSB, wie had dat kunnen denken.

Damals war es tatsächlich besser.

Het liedje

www.youtube.com/watch?v=8dXg-i_4v1Q

[verwijderd]
0
En hier gaot het ook al over Janus, ze vergelijken hem met jezus.

En jezus heeft nooit geleefd en nooit nie bestaan.

Zendtijd melkboer.

www.youtube.com/watch?v=e38jcbX4FAI

ps mod, ik begon niet over Janus Kiep
[verwijderd]
0
quote:

eastwing schreef op 19 mei 2005 om 16:32:


[...]
Tadek werkt niet voor de helft, want hij moet gewoon volgens de Nederlandse CAO betaald worden.
Het zal misschien een fractie goedkoper in salaris zijn omdat ome Gerrit (r.i.p.) er al 100 jaar werkt, maar het voordeel haalt de fabriek uit het feit dat Tadek niet rookt en nog een gezonde arbeidslust heeft, en dus 10 potjes meer maakt op een dag..


Hee Edwin O,

Hoe gaan de zaken bij Oostvogels? Ik heb een half jaar geleden nog gesolliciteerd, officieus via Peter de Leeuw(jou wel bekend) maar ik heb toch maar bedankt omdat ik thuis nog een hoop te doen had.

Zoek je nog chauffeurs?

Hartelijke groet,

Jeroen van Rosmalen
95 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
566,10  +4,65  +0,83%  16:11
 AMS25-24h 566,26 +0,86%
 Germany30^ 12.414,40 +0,86%
 Dutch15-index 15.991,50 +0,72%
 BEL 20 3.537,20 +0,33%
 BRX20-24h 3.537,45 +0,34%
 Europe50^ 3.486,20 +0,91%
 Euro30-index 17.947,72 +0,87%
 US30# 26.749,68 +0,92%
 Nasd100# 7.766,51 +1,29%
 US500# 2.955,96 +0,96%
 Japan225# 21.581,26 +1,16%
 Gold World Spot (USD) 1.381,50 +1,57%
 New York WTI spot 53,76 -0,26%
 EUR/USD 1,1302 +0,65%

Stijgers

TomTom +3,65%
ASMI +3,63%
Kendrion +3,61%
AMG +3,27%
Galapagos +2,83%

Dalers

Brunel -4,07%
Air France-KLM -2,46%
Alfen N.V. -2,40%
ING -2,32%
B&S Group SA -2,07%

Nieuws Forum

Federal Reserve opent deur voor rente...
R0ME0 op 20-jun-19 16:05
20
Waarschijnlijk krimp economie Italië
Bowski op 20-jun-19 16:02
8
Bedrijvigheid Philadelphia zwakt flin...
het zwaard op 20-jun-19 16:00
2
'Duitse broker Flatex naar Nederland'
- D.J. - op 20-jun-19 15:59
12
'Akzo mogelijk in beeld bij verkoop A...
Makita op 20-jun-19 15:56
1