PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL April 2017 - Dividend at last!

690 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
I-trader
0
finaal door de 4,47 gestoten , had uiteindelijk wel een snellere versteiling verwacht , maar klagen doe ik zeker niet.
het gaat de goede kant op :)
BoterbijdeVis
0
Leuke up-trend. Maar in dit tempo gaan we de 4.60 niet halen half volgende week. Laten we het houden op nog 4 cent er bij. Maakt woensdag 4.57. Donderdag 12 cent er af, maakt 4,45. En dan begint het jojo-en weer tm Q1.
Jeliazkov
0
Verwacht nog steeds een laatste sprintje richting de 4.70.
Een dagje met een plus van 2.5 procent kan voldoende zijn.

Na div weer beetje na beneden.
Voor de LT-beleggers: lekker belangrijk ook. Niet te druk over maken allemaal.
Over een paar jaar een jaarlijks dividend van 40 centen plus waarde aandeel minimaal 6 en meer waarschijnlijk 7 tot 8.
En dat is dan dus 100 procent winst tov waarde nu.
Zo moeilijk is dat allemaal niet.
Spes
0
Uitverkoop op de Nederlandse beurs
PPG biedt meer op Akzo Nobel
TMG overnamebod is vanaf €5 naar uiteindelijk €6 verhoogd en de Mol wil het voor €6,5
PAI overweegt hoger bod op Refresco
Accell op hoogtepunt van de beurs
Bod op Groothandelsbedrijven

Akzo Nobel en Unilever zijn gestegen tot vlak bij het overnamebod. PostNL daarentegen staat nog steeds een 30% onder het overnamebod. Gratis geld zou je zeggen als BPost of een ander terugkomt. Helaas dachten niet alle aandeelhouders er zo over en verklaarde Causeway PostNL onbelegbaar. Zullen ze straks alle Nederlandse bedrijven als onbelegbaar verklaren als AkzoNobel, Unilever ook niet willen? Dit was gewoon een domme actie van een vermogensbeheerder waardoor PostNL er langer over doet de €5 te slechten.
Was BPost te gierig en hadden ze de belanghebbenden onvoldoende enthousiast gemaakt voor hun plannen? Herna had aangegeven minimaal €6 te willen.

Mocht er geen overname komen dan genieten we over een paar jaar heerlijk van een €0,40 dividend en verklaren we de mensen voor gek die niet durfden in te stappen. Hoe makkelijk kan beleggen zijn...
DWB Happy
0

Eigenlijk verraad deze treffende zin van "Accuboor" alles:

"Tot en met 2020 verwacht PostNL ca. 1,50 euro aan dividend uit te keren."

Dus op een investering van 4,50 kan je de komende 3 jaar zo'n 10% rendement jaarlijks scoren!

Dit is geen utopie, de kans dat ze dit met 1 vinger in hun neus gaan realiseren is zeer groot.

10% rendement waarbij tussentijds de koers gegarandeerd ook nog verder zal oplopen, ergens richting 7<>8 euro zou inderdaad logisch zijn.

Voor pensioenfondsen is dit zeer aantrekkelijk, een belegging met een zeer laag risico factor en een nagenoeg 100% gegarandeert rendement.

Het koersdoel van 5,75 van ING voor dit jaar is zeker gegrond!

"Analist Marc Zwartsenburg van ING noemde PostNL nog steeds favoriet onder de aandelen uit de Benelux, in het licht van onder meer een verwacht dividendrendement van 9,3 procent in de komende vijftien maanden."
Cerburus
0
@Spes, hoe meer ik de reacties zie op de huidige overname 'golf' hoe zekerder ik ben dat het argument dat Bpost gedeeltelijk nog in staatshanden is gewoon de gemakkelijkste stok was om mee te slaan. NL multinational kopen? No way. Dan sturen we kampf op je af. Akzo, Unilever van strategisch belang? hahaha..

Sta er wel dubbel in, de overnames die nu spelen zullen waarschijnlijk veel waarde aan de ondernemingen onttrekken. Met name Kraft zal de boel wel opsplitsen, vastgoed verkopen en leaseback contructies introduceren. Zijn ze goed in korte termijn de boel opblazen. Enfin DAT zou niet het geval zijn geweest bij een samengaan van Bpost en PostNL.In tegenstelling tot de huidige mogelijke overnames zag ik hier echte voordelen voor beide organisaties. Enfin nog even een jammer verhaal .. Denk niet de Bpost zich in dit anti overname klimaat nog een xde keer aan dezelfde steen gaat stoten. Alhoewel tja het blijven belgen :P

Denk zelf dat RM (als er al iets komt) betere kaarten zou hebben ook de Brexit overziend, alhoewel PostNL voor de Britten met hun dalende pond wellicht geen koopje meer is. En komt er niemand? Dan geniet ik idd lekker van het dividend maar heb ik gezien de schaalgrootte van PostNL en de mogelijke intreders in deze markt iets minder vertrouwen in de verre toekomst.

Waar het op neer komt is marge, en PostNL heeft en zal ook nog lange tijd een te hoge kostprijs per pakketje hebben het enige wat ze tot nu toe heeft gered is het giga marktaandeel in de groeiende NL Pakketmarkt. Gewoon een kwestie van tijd tot andere partijen (meer) gaan investeren in NL, DHL heeft hier vorige jaar de eerste aanzet tot gegeven. Dit baart me gewoon zorgen.

Ik lees hier eigenlijk zelden tot nooit verwachtingen over het bedrijf PostNL op termijn zeg 2025-2030. Wat zijn jullie verwachtingen? Wat zie je als kans wat als bedreiging?

analyse_A3CD
0
Verwachtingen in de zin van 2025/2030 heeft weinig zin, omdat het niet te overzien is, zowel voor PostNL als voor jezelf niet! Dus zijn bespiegelingen over die lange periode weinig zinvol, omdat ze dan allang overgenomen kunnen zijn of hun businessmodel zodanig hebben uitgebreid, dat een vergelijking niet goed meer toepasbaar is!
Rising hope
0
Cynisme ten top! Doordat de aandelen niks waard zijn krijgt de top een extra bonus, want ze kunnen de belasting anders niet betalen. Bron NRC
jessebrown
0
‘PostNL gaf bestuurders extra geld om hogere aanslag te betalen’
Foto: ANP
Gepubliceerd: 15 april 2017 08:41
Laatste update: 15 april 2017 08:39

PostNL heeft zijn twee bestuurders vorig jaar extra geld gegeven omdat ze door een bonus voor een hoger dan verwachte belastingaanslag kwamen te staan.
Dit meldde NRC Handelsblad vrijdag op basis van een toelichting op het jaarverslag van het postbedrijf.

Het ging om de loonbelasting voor het eerste deel van de aandelenbonussen die de bestuurders bij PostNL hadden gekregen over de periode tussen 2013 en 2016.

In eerste instantie verkocht PostNL zelf enkele aandelen om deze belasting te betalen zoals gebruikelijk. Maar doordat de aandelen in waarde waren gedaald, was het opgehaalde bedrag niet hoog genoeg.

De raad van commissarissen oordeelde dat de topman en topvrouw geen verlies mochten lijden door de bonusregeling van PostNL en daarom werd het tekort aangevuld.

Voor bestuursvoorzitter Herna Verhagen ging het om een bedrag van 34.887 euro en voor financieel directeur Jan Bos ging het om een bedrag van 26.509 euro.
jessebrown
0
Ja geld stinkt niet,als bestuurders maar gecompenseerd worden (maar een riant bod
afslaan in het belang van onze steakholders).
DWB Happy
0
Flauwekul gaat nergens over, het is gewoon een nette aanvulling, vind het ook een
goede uitleg, verhaal wordt onnodig negatief aangezet door de media.

Ze zijn beide werknemer, en inderdaad een bonus is bedoeld om er als werknemer op vooruit te gaan, het mag ze nooit geld kosten.

""De raad van commissarissen oordeelde dat de topman en topvrouw geen verlies mochten lijden door de bonusregeling van PostNL en daarom werd het tekort aangevuld.""

prinszicht
0
Na de Outlook in 2015, veel, en de CMD in 2017, minder veel, had ik ook verlies. Dit terwijl deze dagen vooraf werden geadverteerd als dagen voor de aandeelhouders. Waar kan ik terecht voor een tegemoetkoming? Waarbij het essentiële verschil is dat ik verlies heb geleden en zijn minder winst. Werpt toch weer een ander licht op de motieven van deze bestuurders.
jessebrown
1
Het is absurd dat de overname van PostNl is tegen gehouden met het argument dat dit het nationale belang in gevaar kan brengen. Ieder weldenkend mens weet dat bij een overname door Bpost in Nederland gewoon de post zal blijven worden bezorgd. Hier speelt valse trots de hoofdrol ten koste van vele klein beleggers die op een overname hadden voorgesorteerd en nu een forse schade hebben geleden. De aandelen van KPN en PostNl zullen nog vele jaren aan de rand van de marge bewegen. Voor alle bedrijven aan de Nederlandse beurs is dit zeer negatief. Bij ongeoorloofd ingrijpen op basis van aannames door de overheid moet er een wettelijke schaderegeling komen voor de aandeelhouders.

En zo is het !!!!
prinszicht
1
Dinsdag om 14:00 staat de ava op de agenda. Krijgen we nog nieuws? We hebben de CMD net gehad en het effect daarvan is nu een dubbeltje. Dat zelfde dubbeltje leveren we vrijdag op de koers in. Dus ik hoop stiekum op een knaller. Kan me alleen helemaal niets bedenken. Iemand suggesties? Aanpassing van de Outlook lijkt mij wat opportuun. Maar het getuigt wel van karakter als Herna met iets moois op de proppen komt.
analyse_A3CD
0
Donderdag zul je bedoelen, opening beurs!

Welke knaller zie jij dan!? Toch geen kilo-knaller van AH s.v.p.!
690 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:38
Koers 1,241
Verschil -0,077 (-5,84%)
Hoog 1,298
Laag 1,230
Volume 2.916.414
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront