Esperite (voorheen Cryo Save) « Terug naar discussie overzicht

Esperite 2017

4.302 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 212 213 214 215 216 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

Jos Strijder schreef op 3 april 2017 12:27:

maar liggen er wel uit
Het maakt allemaal geen verschil, want Genoma heeft er niks aan.
Jos Strijder
0
Het Belgische privélaboratorium Gendia spant een kort geding aan tegen de Nederlandse staat vanwege het subsidiëren van de NIPT-test voor alle zwangere vrouwen. Nu begeleidt Gendia de test nog voor veel Nederlandse vrouwen. Acht universitair medische centra krijgen de komende drie jaar 26 miljoen euro subsidie om de test uit te voeren.

Vanaf 1 april kunnen aanstaande ouders de test daar voor 175 euro laten uitvoeren. Bij Gendia kost dat nu 590 euro. Directeur Patrick Willems zegt dat door de nieuwe regeling oneerlijke concurrentie ontstaat en noemt deze „ongeoorloofde staatssteun”.

Met de Niet Invasieve Prenatale Test, waarbij bloed wordt afgenomen, kan onder meer worden vastgesteld of een ongeboren kind het downsyndroom heeft. Sinds de NIPT in 2014 in Nederland beschikbaar kwam, mochten alleen vrouwen met een verhoogd risico de test doen. Dat verhoogde risico werd vastgesteld met een combinatietest, die minder accuraat en riskanter is dan de NIPT. Die combinatietest moesten aanstaande ouders zelf betalen, de NIPT die daarop kon volgen werd vergoed uit de basisverzekering.

Vrouwen die niet tot de risicogroep behoorden maar toch een test wilden, konden op eigen kosten bloed laten prikken. Dat werd door het Antwerpse Gendia naar een Amerikaans lab gestuurd om geanalyseerd te worden – Gendia verzorgde dus vooral de infrastructuur. Sinds 2013 is dat ongeveer 21.000 keer gebeurd. Nederland was een van de weinige Europese landen die de NIPT niet aan alle aanstaande ouders aanbood.

Volgens Gendia is de handelwijze van de staat in strijd met het Europese staatssteunverbod. Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden als er sprake is van marktfalen. „Ik ben van mening dat de minister [Schippers van Volksgezondheid] de Nederlandse markt probeert af te schermen”, zegt Willems. De rijksoverheid reageert niet op zaken die „onder de rechter” zijn, zegt een woordvoerder.

Gendia wil dat de staat het aanbieden van de NIPT staakt tot de Europese Commissie erover heeft geoordeeld. „Wij hebben de NIPT aan Nederlandse vrouwen geïntroduceerd en nu worden we opzijgeschoven”, vindt Willems. „Bovendien is niet bekend welke NIPT de UMC’s gaan gebruiken en wat de betrouwbaarheid daarvan is.” De Nederlandse klandizie van Gendia loopt al terug: „We hadden gemiddeld ruim honderd Nederlandse klanten per week, de afgelopen week 45.” Het kort geding dient volgende week woensdag.
DeZwarteRidder
0
Genoma gaat deze test niet doen voor 175 euro en die subsidie gaat ook niet naar Genoma.
Jos Strijder
0
subsidie gaat natuurlijk naar het ziekenhuis zelf, het kost de consument 175 euro, dat zegt niet dat Genoma de test voor 175 euro doet. Genoma deed toch ook mee aan de Trident studie?
DeZwarteRidder
0
quote:

Jos Strijder schreef op 3 april 2017 12:58:

subsidie gaat natuurlijk naar het ziekenhuis zelf, het kost de consument 175 euro, dat zegt niet dat Genoma de test voor 175 euro doet. Genoma deed toch ook mee aan de Trident studie?
Als Genoma de NIPT-testen in NL mocht doen, dan had je dat allang gehoord.
Jos Strijder
0
Per 1 april kan iedere zwangere vrouw die dat wenst gebruik maken van de niet invasieve prenatale test (NIPT). De NIPT is beter in het uitsluiten of het ongeboren kind het down-, edwards- of patausyndroom heeft, dan de huidige combinatietest. Een ander voordeel van de NIPT is dat er geen risico's zijn voor het ongeboren kind zoals bij invasieve testen.



De start van de NIPT als eerste screeningstest is in de afgelopen maanden intensief voorbereid door de acht universitair medische centra, de betrokken beroepsgroepen, de VSOP, de NIPT-laboratoria (VUmc, ErasmusMC, Maastricht UMC+), de regionale centra voor prenatale screening en het RIVM Centrum voor Bevolkingsonderzoek. De UMC's gaan deze nieuwe test de komende drie jaar aanbieden in het kader van de TRIDENT-2 studie. Het RIVM heeft nieuw voorlichtingsmateriaal voor zwangere vrouwen en hun partner ontwikkeld waarin staat uitgelegd welke keuzes ze hebben ten aanzien van deze screening.
Bij diverse prikpunten in de stad (Saltro) kunnen zwangeren bloed af laten nemen. In het UMCU zal dat spoedig ook mogelijk zijn.

Counseling zwangeren
Een goede counseling van zwangeren staat bij het aanbieden van prenatale screening voorop. Zwangeren moeten een goed geïnformeerde keuze kunnen maken tussen wel of niet deelnemen aan de screening. Als zwangeren willen deelnemen aan de screening kunnen zij per 1 april kiezen voor de combinatietest of de NIPT. Zwangeren betalen 175 euro voor de NIPT, vergelijkbaar met de kosten van de combinatietest. Counsleing zla plaats vinden door geschoolde counselers die ingeschreven zijn bij de SPSRU.

Eigen keuze
Vanzelfsprekend hebben alle zwangeren en hun partner de keuze of ze wel of geen test willen, en worden ze goed over de mogelijke keuzes geïnformeerd. Voor de meeste zwangeren betekent de keuze voor NIPT dat ze nog maar één test nodig hebben om een betrouwbare uitslag te krijgen. Wanneer de NIPT geen aanwijzing geeft voor down-, edwards- of patausyndroom, is geen vervolgonderzoek nodig. Bij een afwijkende NIPT uitslag is nog wel een invasieve test (vruchtwaterpunctie of vlokkentest) nodig om zekerheid te krijgen.

NIPT Consortium
Het NIPT Consortium, waarin de acht Nederlandse UMC's o.a. samenwerken met de beroepsorganisaties NVOG, KNOV, VKGN en VKGL, gaat de TRIDENT-2 studie de komende drie jaar uitvoeren. Doel is om tot een zo goed mogelijke inrichting van het aanbod van NIPT te komen, en tot de uitvoering ervan in de dagelijkse praktijk. Daarbij wordt ook onderzocht welke keuzes zwangeren maken en wat hun ervaringen met de NIPT zijn.

Meer info
Meer informatie over de TRIDENT studies is te vinden op www.meeroverNIPT.nl
Op website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl kunnen zwangeren en hun partner meer lezen over de screening op down-, edwards- en patausyndroom en de verschillende testen. De website bevat ook de keuzehulp 'Bewust kiezen'. Deze kan helpen om gedachten over de screening op een rij te zetten.
Voor vragen mbt NIPT in het WKZ Geboortecentrum: Mireille Bekker
m.n.bekker-3@umcutrecht.nl
Jos Strijder
0
DeZwarteRidder
0
quote:

Jos Strijder schreef op 3 april 2017 13:08:

Misschien stil gehouden om de een rechtzaak die er nu is komen te ontwijken
Je bent een grapjas...!!
mightymilt
0
DeZwarteRidder
0
quote:

mightymilt schreef op 4 april 2017 11:22:

Behoorlijke omzet vandaag in het aandeel, al ruim 72K. Nieuws op komst ?
Jij zegt in feite dat de kopers van vandaag crimineel zijn en misbruik maken van voorkennis....!!!
DeZwarteRidder
0
quote:

mightymilt schreef op 4 april 2017 11:53:

Het schuim van de handel loont beter dan het zweet van de arbeid.
Douche- of scheerschuim...??
aextracker
0
quote:

Jos Strijder schreef op 3 april 2017 12:58:

subsidie gaat natuurlijk naar het ziekenhuis zelf, het kost de consument 175 euro, dat zegt niet dat Genoma de test voor 175 euro doet. Genoma deed toch ook mee aan de Trident studie?

Het gaat hier om een "controlled test"met meerdere oplossingen in beeld achter de Trident tests", begeleidt door het RIVM.
NIPT's zijn nl. niet onbetwist en derhalve de overheidsbemoeienis.

Belangrijker is dat; a.) Nederlandse wetgever inziet dat ziektekosten beperkt kunnen worden , mede door gebruik van preventieve tests als NIPT's in de zwangerschapsfase. b.) de 175 euro een "eigen bijdrage" impliceert en niet de "totale kosten van de test betreft". De totale kosten worden (deels) door ziekenhuis\verzekeraar gedekt, c.) Dergelijke zorgvuldigheid in Nederland (gelukkig) gepaard gaat met de verdergaande liberalisering van de zorgmarkt en pro-aktieve, preventieve beïnvloeding van de ziektekosten.

Snel geld zal je als belegger actueel niet maken met Esperite. Esperite zit middenin een zware tunaround vanuit Cryo Save. Dat kost geld en tijd. Doch op iets langere termijn heeft Esperite mijns inziens de potentie een van de kansrijkere lokale aandelen te worden.

De betrouwbaarheid van Genoma's tests is nl. hoog, de snelheid waarmee uitslagen bekend worden kort (direct). Daarbij worden alle data via Esp's sequencing centre of excellence in Amerika (de basis gedachte geweest achter de overname van "Inkaryo en diens eigenaar van de gepatenteerde sequencing kennis" geanalyseerd en ter beschikking gesteld voor verdergaadn wetenschappelijk onderzoek van volgende tests en verder verhogen van behalen van maximale betrouwbaarhid van NIPT's. Zie daar de drijfveer van F. Amar. Dat hij verwacht er veel geld mee te vedienen is tevens evident. Het is per slot van rekening een ondernemer !

Tracker
ff_relativeren
2
Kuch ... niet snel geld mee te verdienen is m.i. nogal een understatement.
Wacht eerst de verwatering eens af. En de juridische procedure over de patenten.
En kijk daarna nog maar eens of het perspectief biedt ... en vanaf welke bodemprijs per aandeel.
aextracker
0
Hoe snel zal L-1 aansturen (middels verhandelbaarheid en koersniveau) om haar warrants te gaan verzilveren ?
Eerste tranche warrants mag door L-1 verzilverd worden vanaf koers niveau > euro 1.44.

Niet alleen Amar heeft per eind april belang bij een koers die snel oploopt. De nieuwe financier ook !

patenten discussie is er niet een die een financier blijkbaar van de financiering as such heeft afehouden.
Het perspectief gaat Esperite in 2017 moeten laten zien, anders was L-1 er niet ingestapt.

Tracker

Tracker
ff_relativeren
0
@ aextracker,

het verzilveren van Warrants nr 2 tot en met laatst heeft m.i. niets te maken met hogere beurskoersen. (wat zowiezo onmogelijk wordt met een 100% verwatering)

De prijs per Warrant vanaf tranche 2, is gekoppeld aan de werkelijke beurskoers.
Ofwel, bij dalende beurskoersen krijgt L1 de tranches gewoon goedkoper !

Idem bij de emissie uit convertable notes : gekoppeld aan de werkelijke beurskoers, en dan minus 6% (korting). Daarmee heeft L1 Capital 2 routes om steeds lagere beurskoersen optimaal te benutten :

1. verzilveren en dumpen op de beurs ;
Inkopen met 6% korting onder de beurskoers, en direkt dumpen op de beurs.
Zo pakt L1 Capital altijd zijn marges (en dus pure winst) over de rug van de eigenwijs zittenblijvende oude aandeelhouders.

2. steeds groter meerderheidsbelang verkrijgen ;
Keuze maken om iedere convertable note wel om te wisselen in aandelen, maar niet verkopen.
Hoe harder de beurskoers daalt, hoe meer aandelen Esperite er in handen komen van L1 Capital.
Bij de laatste bushalte heeft L1 Capital een onbetwist meerderheidsbelang in Esperite verkregen.

De patentendiscussie kan ofwel zolang door lopen dat het geen invloed heeft op de beurskoers,
ofwel kan de patentendiscussie positief uitpakken voor Esperite,
waardoor de status quo van nu ongewijzigd blijft -geen impact op de beurskoers-,
ofwel kan de patentendiscussie verkeerd uitpakken voor Esperite,
waardoor de beurskoers nog een extra duw krijgt naar beneden. Zoals hierboven gezegd,
dat is voor L1 Capital geen enkel probleem. Omdat Warrants en Convertibles gekoppeld zijn aan de werkelijke beurskoers. L1 Capital wint altijd.

aextracker
0
Ik praat hierboven over warrants nr 1 en de daaraan verbonden koers.
Warrants bieden Esperite extra kapitaal en de kapitaalverstrekker een voordeel op de dan geldende koers.
Typische win win o.b.v. de aangegane voorwaarden.

Zoals je hebt kunnen lezen kan o.b.v. de voorwaarden L-1 geen meerderheidsbelang verkrijgen. Die is gemaximeerd door Amar.

Er zijn idd 3 opties ho een evt. patenten dispuut afloopt. Overigens heeft ILLUMINA al meerdere patent infringements lopen. Tyoisch amerikaanse reactie van een bedrijf dat zijn zaakjes een jaar geleden niet goed voor elkaar had.

We gaan het allemaal wel zien. Ik zie geen reden voor al te grote paniek.

Tracker
ff_relativeren
0
tja, en ik heb het -zoals je kunt lezen- over de Warrants nr 2 t/m nr laatst.
En over alle convertibles. Die allemaal gerelateerd zijn aan de echte beurskoers.
Dalende beurskoers = dalende instapprijs voor L1 Capital.

L1 Capital pakt ofwel de 6% korting als marge bij dump op de beurs,
ofwel L1 Capital pakt tegen steeds lagere prijzen steeds meer aandelen Esperite.

Die volgens de kleine lettertjes in de clausules mogen worden doorgeschoven.
Naar de affiliates binnen de organisatie van L1 Capital.

Maar ja, waarom zou je betekenis hechten aan de kleine letters,
als die jouw hoop in de weg staan ? Of die voor jouw argument niet goed uitkomen ?

Welk scenario je ook neemt, L1 Capital doet goede zaken.
Ook met hard dalende beurskoersen.

De enige Warrant die met dalende beurskoers niet wordt verzilverd, is Warrant 1.

Dan zit je nog steeds op een 100% verwatering ...
4.302 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 212 213 214 215 216 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.751,90 -0,10%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 +0,11%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.379,37 +0,78%
 EUR/USD 1,0644 -0,25%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront