Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barsten in Trumps bolwerk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Maan Arkenbosch 27 maart 2017 10:27
    Na de Triump(fale)opmars (ver voor de muziek uit) komt de kater, zoals voorspeld.Dat is nog niet alles, want Beppo Grillo met zijn 5 Sterren beging gaat in Italie ook nog de trom roffelen.Met Marie le Pen zijn ze ook nog niet klaar. Dan komen er nog flink wat drukpers (negatieve)bij verschijnselen, zoals met drukpers geld opkopen van grote bedrijven, hogere inflatie, vluchtelingen/Turkeije, defensie lasten, en Brexit. Je moet toch wel een grote optimist zijn om te denken dat de sread tussen kapitaal en geldmarkt rente niet groter wordt.
  2. forum rang 6 pietje-2005 27 maart 2017 11:29
    Bedankt weer, Cees, voor je kijk op zaken.
    Ziet er voorlopig niet uit als een correctie, maar op een gegeven moment kan de emmer vol raken v.w.b. verrassingen met Trump, en kunnen heftiger dingen getriggerd worden.
    Laat die correctie dan eindelijk maar eens komen; zijn we daar ook weer even van af ;-)
  3. [verwijderd] 27 maart 2017 12:22
    Zonder goede infrastructuur, vervalt de basis van een sterke economie. Ook internet kan niet zonder een goede digitale alsmede een goede fysieke infrastructuur. Het is te hopen dat de politiek in USA (en eigenlijk alle landen) de ratio boven emotie laat prevaleren en zorgt dat er goede infrastructuur voorhanden blijft. En de bullshit scheidt (;-) van de relevantie.
  4. forum rang 6 ttroo 27 maart 2017 13:30
    Het is nu gewoon weer wachten tot half 4 dat Amerika open gaat. Ik vond die half 3 best prima. De zon schijnt fantastisch. Ook op de beurzen. De VIX probeert nieuwe hoogtes te bereiken. Rekening houdend met de laagtes hiervoor. Ze blijven relatief laag liggen. Amerikaanse futures dropten aardig, maar ze zijn redelijk in herstel. De Olie gaat het niet redden. Althans met de huidige koersen. Olie is vaker herrezen. Zilver doet een poging de $18 te veroveren. Goud blijft hangen op de $1260-grens. AEX doet het best keurig. Een moeilijke start, maar redelijk opgeveerd. De Duitse Dax lukt dat niet. Opveren. De dollar wordt zwakker en zwakker. Een sterke Yen en dus een Nikkei boem. Een sterke euro en de Europeze beurzen zeggen een mini-boem. Het wordt leuker en leuker. Komt er nog groen aan het einde van de dag of wordt alles pas echt (bloed)rood.
  5. forum rang 6 ttroo 27 maart 2017 17:51
    Amerika gaat inderdaad in een mooi herstel. Ze lopen in no time 100 punten op. Ietsjes minder. Het is een klein beetje een zooitje op de beurzen. Misschien beter gezegd. De beurzen mixen lekker. Rood en Groen. Duidelijk overal zichtbaar. Palladium. Ze gaan aardig omlaag. Olie. Ondanks de flinke duikeling doen ze een American Style. Oftewl weer bijna terug op de belangrijke steun. Al zie ik ze nu weer wat weg zakken. Goud komt niet heel ver. Zilver springt wel ver. Europa ligt in de min, maar niet heel zwaar! Europa blijft goed liggen. De Spaanse Ibex is niet echt onderuit gegaan. Morgen is de parameters bekijken. Waarschijnlijk nog niet short gaan. Maar morgen de bevestiging. De DAX ligt redelijk in het rood. Maar ook daar nog niet de mannen overboord. De Dollar houdt het goed, althans de zwakte. Behoudens deze zwakte dagen zie ik de dollar op korte termijn weer sterker worden, maar eerst de zwakte afwachten. En daarmee dus ook de Amerikaanse markten.
  6. forum rang 6 ttroo 28 maart 2017 07:44
    Ik zie de futures bijna op 511 staan. Een zeer korte update. Ibex zeker nog niet gaan shorten. De parameters blijven te goed staan. Rustig afwachten. Een aantal fondsen zijn gisteren gevlagd naar strong sell. In Amerika is dat Paccar en Halliburton. In Frankrijk is dat Pernod Ricard. In Italie is Buzzi omgevlagd naar een strong sell. En ik zag dat een fonds op de Finse markt werd omgevlagd naar strong sell, maar die naam ben ik kwijt geraakt. Gaat het ook nog goed? Tuurlijk. Viacom gaf gisteren een strong buy af. Buzzi en Paccar hebben een kleine trading range. Dus die kunnen zo weer omdraaien. VIX deed het rustig aan. Ze probeerden weer de uitbraak der uitbraken, maar moesten naar mate de dag vorderde steeds meer terrein opgeven. Een VIX onder de 12 mag. Zolang de VIX maar boven de 11.75 blijft. Een VIX boven de 13.40 betekent dat de VIX los is. Dat was het. Geniet van de mooie (beurs)dag!
  7. forum rang 6 ttroo 28 maart 2017 15:17
    Er valt weinig te schrijven over de beursdag tot nu toe. Europa probeert het goed. Met een positieve start. Maar de Amerikaanse futures doen niet veel. Het is en blijft opvallend hoe moelijk de Dow Jones en de S&P500 het hebben. Olie herstelt wat, maar pas op voor een mogelijke downl. Het is tot nu toe niet overtuigend genoeg. Olie moet dus verder herstellen. Palladium geeft wat toe. Het is rustig. De Franse markt draait vandaag wat minder. Behoorlijk interessant of vandaag de VIX het kan houden. Het wordt tijd voor een VIX spike. Maar eerst moeten meer fondsen omgevlagd worden. In de eigen AEX is daar VOPAK een goede kandidaat voor. Amerika heeft bijvoorbeeld FEDEX als kandidaat. Interessant om te kijken of het omvlaggen door gaat. De Europese indices moeten ook verder omhoog. Want langzaam maar zeker komt die berenbijl steeds dichterbij!
  8. wwilliamss 29 maart 2017 05:50
    Caterpillar is zeker een gok,maar als het een gok is,zou ik er niet aan beginnen.
    Gokken kan in casino.
    Fundamenteel,als Trump plannen waar maakt,gaat het up, als Trump het niet waar maakt,gaat het down.
    Dus de gok is op Trump,en met dat figuur weet je het niet.
    Ik ben al tijd long Caterpillar en ik blijf gewoon zitten. Niet met elke wind meewaaien.
    Ik denk wel,dat infrastructuur een boost krijgt.
  9. forum rang 6 ttroo 29 maart 2017 10:47
    Caterpillar ligt wat minder in de Dow (Jones). Maar het kan snel verkeren. En dan bedoel ik niet met Caterpillar maar wel met Amazon. Boem. Gisteren van strong sell naar strong buy. Het is/was duidelijk. De IBEX gaat nog door. Ze blijven in de champagne fase zitten. Dat kan best lang duren. In the old days was het maximaal 1-5 dagen, tegenwoordig is 10 tot zelfs 20 champagne dagen de nieuwe standaard aan het worden. Gewoon wachten met de IBEX. Nog niet shorten. Trump iedereen moet hem bedanken. Alleen zijn plan om de Tax Cut er door heen te jagen, lieten de beurzen als een gek omhoog springen. Toch vind ik wel een aantal dingen apart. Bijvoorbeeld. America First. Het lijkt me toch duidelijk dat dat voor een flink aantal bedrijven minder goed is. Iets anders wat me niet duidelijk is dat Brexit. Brexit is op zich duidelijk. Ze gaan eruit. Maar de beurzen zijn zo happy dat je zou denken waarom gaat iedereen er niet uit. Net zoals met de schulden. Dow boven de 20.000 punten. De Amerikaanse schuld op de $20 trillion. Waarom verdubbelen we dat niet? Dat is de vorige keer ook gebeurt. Het werkt toch? Of toch niet? En kunnen we ons nog wel voorstellen dat we weer in een soort van crisis terecht komen. De afgelopen 8 jaar is die niet meer geweest. Crisis Management Boeken verscheuren of simpelweg in de huidige tijd deleten? De shiller ratio heeft maar 3x rond de 30 gehangen. En boem dat was eng. Waarom doen we dat nu weer, voor de 3e keer. Is het nu echt anders? Terug naar de beurzen. Voor de VIX is het zeker anders. Gisteren gingen ze als een raket naar beneden. Geen houden aan. Ze stopten maar net op tijd. Ze mochten geen hondersten van punt lager. Niettemin een teken van zwakte. Maar ze houden nog net de strong buy vast. Ze moeten uiteraard wel opveren, anders wordt het een strong sell. Het gebeurt allemaal wel op zeer lage niveaus. Dus het kan snel veranderen. Het wordt wel tijd voor een VIX spike. Kijkend naar de intervallen is de VIX spike zelfs te laat. Een mooi fonds is PriceLine. Gisteren gingen ze bijna richting de $1800. In tegenstelling tot Tripadvisor, die koers tript meer dan dat ze advisen. Olie lijkt het te houden. Een sterke move. Maar komen vandaag de weekly stock piles? Zo ja, dan kan er nog wel eens een flinke mutatie in de koers komen.
  10. forum rang 6 ttroo 29 maart 2017 14:35
    Het is weer ouderwets mixen. De ene laat groen zien, de andere rood. Gisteren schreef ik dat de berenbijl dichterbij kwam en boem toen gingen de beurzen een sprint maken. Ik dacht nog als ze het dak maar op tijd weghalen. Gelukkig zaten we niet in het jaar 1999, want anders hadden de beurzen problemen om de machtige getallen op de borden te laten matrix-en. Maar dat ging gelukkig goed. Een rondje langs de velden maar. Arabie gaf vanochtend het goede voorbeeld. Die mixte al. Saoedi Arabie deed het lekker met een plus 1%. Abu Dhabi ziet het al een tijdje in een dip en vanochtend hadden ze ook niet het groene plezier meer. Een -0.8% kwam uiteindelijk op de borden. Ik weet niet wat er in Kroatie is gebeurd. Maar ik zie een min 3% op de borden. Turkije begint langzaam wat in te zakken. Maar dat is niet meer normaal. Er staat een -1% op de borden. Doet de Lira het beter? Kortom het is saai op de wereldwijde beurzen. In de grondstoffen is het net zo saai. Of het moet aardgas zijn, die gaan als een trein +2%. Suiker zit al een tijdje in een downtrend en staan zelfs -3%. Bij aanvang stond de aex nog te twijfelen. Rood of Groen. Inmiddels staan ze +0.12% WOW. Het lijkt een mini beetje maar zo begon het gisteren ook. En ineens kwamen de indices op st(r)oom. En zoals dat gaat de ene index wilde niet onder doen voor de andere index. Een herhaling van zetten?
  11. forum rang 6 ttroo 31 maart 2017 11:11
    Zo. En het is weer vrijdag. De VIX handhaaft zich rond de 11.50. Ik heb de VIX weerstanden verlaagd van 3 stuks naar 2 stuks. De eerste is een bekende. De 11.70 grens. Die moet eerst veroverd worden. De tweede is de 13.00/13.30 zone. Boven deze zone is de VIX los. Ze zijn over die laatste zone heen geweest. Volgens mij nog op maandag of dinsdag. Maar ze moeten er met de slot overheen. Exxon Mobil werd omgevlagd naar strong buy. De range van Exxon is wel klein, dus omvlaggen kan vaker gebeuren. Conoco Philips ging als een raket. Ze hadden een sale gedaan van olie velden en willen eigen aandelen gaan inkopen. Amazon gaat goed. Ze hand haven de strong buy status. Facebook en Netflix doen het super! Google zit in een rebound. Ibex nog niet shorten. Champagne fase blijft doorgaan. Er zitten wat haperingen in. Maar zeker niet genoeg om te shorten! Ibex laat daar voor te sterke parameters zien! Fedex kon niet worden omgevlagd naar strong sell. Ze houden de strong buy status. Heel opvallend de weigerdag vandaag op de beurzen. Gingen de shorters op maandag en dinsdag nog goed. Woensdag en donderdag waren voor de Long Ones. Vandaag had ik window dressing verwacht, maar mogelijk kiezen de partijen voor meer cash te laten zien op hun balansen. De VIX, de spike is laat. Woensdag is zo'n beetje de uiterlijke termijn, anders is de VIX gewoon TE laat, maar dat betekent niet dat ze weggeslagen zijn. Sterker nog. De weerstanden komen steeds dichter op elkaar te staan en ook steeds lager. Dus een uitbraak is meteen een uitbraak! Olie hield het. De dollar werd sterker! In het weekend zal ik beoordelen of er meer of juist minder in dit vat zit. Een rondje langs de velden. Spanje ligt leuk in de min. Afwachten of de min doorzet, nog meer afwachten wat de impact van die min wordt. Opvallend dat Polen het wat moeilijker heeft. Oostenrijk weigert ook lichtjes. Japan had er geen zin vanochtend. Australie had er ook geen zin in. Kortom wat weigerende beurzen, maar niet heel schokkend.
  12. forum rang 6 ttroo 31 maart 2017 16:51
    Het bekende verhaal vandaag. Stijgende beurzen in zowel Amerika als in Europa. Maar de VIX doet mee. Aardig groen. Dat is altijd eng. Als beide partijen stijgen. Eentje moet altijd gaan toegeven. De VIX heeft de 12 aangeraakt en dat is best knap. Ze moeten nog verder. Groene beurzen na opening Amerika Zo gaat het al een tijdje. Europa kan het niet. Het is geen leider, maar een volger. Dat zal voorlopig ook zo blijven. Ging gisteren Exxon Mobil nog goed, vandaag gooien ze het over een andere boeg. Een duidelijke min op de borden. Maar nog zeker geen strong sell. Daarvoor moeten ze verder zakken. De Gouden Mannen oftewel Goldman Sachs zien ook rood. Ik denk dat ze nog veel verder kunnen gaan zakken. De sprong omhoog was in Goldman Sachs was een mega one. Dus wat winstneming kan geen kwaad. Er ligt flink wat ruimte om ze te laten dalen. Net als de andere Amerikaanse banken/financials. Capital One ging gisteren goed, maar vandaag ook rode koersen. Zo gaat dat. Amazon stijgt lekker door. $886 inmiddels. De $1000 komt steeds dichterbij voor ze. Op een gegeven moment is het doorduwen belangrijker dan de fundamentals. Google laat (ook) rood zien. Maar het is een klein minnetje. Vix vecht met de 12 punten grens. Rustig afwachten of ze dit kunnen houden of doorstoten. Ik zie dat de Spaanse Index het groen inziet. De Spanjaarden zetten zich goed op de kaart. Net als de Italianen overigens. De DAX gaat door met hoogtes zetten. Wie houdt niet van hoogtes? Vergist u niet. Toen de allerlangste en eigenlijk ook allerbeste bull market down ging, toen ging ie ook echt down. Maar zolang dat nog gebeurt, kan iedereen maar 1 ding doen en dat is feestvieren. Het is weekend. Dus iedereen: Een goed feestvierend weekend toegewenst!
  13. forum rang 6 ttroo 2 april 2017 10:10
    Het is heerlijk weer. Dus genieten! Blauwe lucht in Nederland. En blauwe lucht ook op de beurzen. De enige index waar wat wolken zichtbaar zijn is die van Japan. Arabie doet zelfs aan regen ondanks hun geografische richting. De VIX herstelde lekker op vrijdag. Ondanks het feit dat de Amerikaanse indices heel lichtjes terug moesten. De VIX staat nog op strong buy. Ik had strong sell genoemd in het midden van de week, maar de VIX heeft de strong buy status keurig gehandhaafd. De komende 2 beursweken verwacht ik een explosie in de VIX en dus verwacht ik een correctie van min 6% tot min 8%. Dat hoort bij de VIX explosie. Europa doet nog niet aan imploderen, ze gaan hoger en hoger. Pernod Ricard en Bucci werden terug gevlagd, van strong sell naar strong buy. Spanje zit bijna 1 beursmaand in de champagne fase. Het kan niet op in het Spaanse land. Aandelen te weinig en schijnbaar heel veel geld te veel. De lengte champagne fase is voor mij niet in te schatten dus ik wacht op de kater fase. Rustig afwachten. Maandag in ieder geval nog niet shorten. De Spaanse parameters liggen te goed. Heel Europa ligt te goed. Al genoemd, de Japanse index doet moeilijk. Mexico lijkt zich terug te trekken. Ik verwacht dat de dollar blijft aansterken, wat een negatieve impact kan hebben op de grondstofprijzen. De Long Ones blijven de shorters overheersen. Overheersen is in dit geval het juiste woord, want de shorters zijn de afgelopen 4 a 5 maanden niet aan te pas gekomen. Zelfs niet een mini aanval van de shorters gedurende deze periode. Ondanks alle uitspraken van Deutsche Bank dat Duitse aandelen duur zijn/worden. Dat de DAX zo fantastisch gaat vind ik best wel knap. Veel Duitse aandelen moeten volgens mij concurreren met America First. Adidas, Autosector, Chemie Sector. Maar het lijkt wel Duitsland First of nog beter Europa First! Wie denkt nog een rente van 4% a 5% de komende tijd te gaan krijgen op hun spaarboekje. Dat gaat mijns inziens niet lukken. De Hollandse leeuw een van de betere klasgenoten in de staatschuld klas heeft een staatsschuld van EUR 470 miljard. Doe daar een percentage van 5% tegen en je krijgt een jaarlijkse rente van 23,5 miljard Euro. Dan valt die 3 miljard euro begrotingsoverschot ineens heel erg tegen. Sterker nog, delen we de 5% gewoon door de helft, dan krijg je een jaarlijkse rente van 11,75 miljard euro en dan valt zelfs de zeer positieve berichten van 10 miljard begrotingsoverschot tegen. En dat terwijl de wereld in de eind fase van de bull markt zit. Ze slaan de berenmarkt in zijn geheel over. In mijn ogen is dus een rente van 2.5% aan de maximale kant. De rente kan zeker flink hoger, maar dan is er paniek. En dat is geen normale situatie. Ik ga genieten van de blauwe lucht. Langs het strand en de zee, want de Hollandse toeristen zullen snel komen vandaag. Prettige dag!
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Onderwerpen:

Gerelateerde instrumenten

  1. Aegon 17:37
    5,522
    -1,15% -0,064
  2. AEX 18:05
    860,01
    -0,62% -5,35
  3. Ageas 17:39
    43,060
    -0,14% -0,060
  4. Akzo Nobel 17:38
    66,280
    +0,27% +0,180
  5. Alphabet 18 apr
    155,973
    +0,32% +0,502
  6. 36,970
    +3,35% +1,200
  7. Caterpillar 22:00
    354,480
    -0,96% -3,450
  8. DAX 18 apr
    17.837,40
    +0,38% +67,38
  9. 4.918,09
    -0,37% -18,48
  10. 0,00
    0,00% 0,00
  11. 15.282,01
    -2,05% -319,49
  12. NY-Russell 2000 mrt '16
    0,00
    0,00% 0,00
  13. NY-S&P 500 nov '18
    0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links