MDxHealth « Terug naar discussie overzicht

MDxHealth Nieuws 2017

16.045 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 ... 799 800 801 802 803 » | Laatste
[verwijderd]
8
Behalve de 19mio, bevielen me de cijfers van het 4e kwartaal niet. Opnieuw moet ik mijn mening herzien na enig opzoekwerk.

Het vierde kwartaal bracht revenues ten belope van 7.9 mio
Dit is een daling tov het derde kwartaal waar 9.1 mio geboekt werd. Het kwartaalverslag van exas bevestigt echter dat 0.8 mio betaald werd aan milestone payments. De verjaardag van de licentieovereenkomst valt eveneens in het 3e kwartaal (juli).
Dit inzicht verandert toch wel de perceptie van het zwakke 4e kwartaal.
Tov het 4e kwartaal 2015 werd 39% meer omzet geboekt.
Tov het 1e en 2e kwartaal 2016 werd respectievelijk 19% en 26% meer omzet geboekt.
In 2017 blijft nog 1 milestone payment overeind en dat is die van 1mio voor net sales van cologuard ten bedrage van 50mio in 1 kalender jaar. Aan die voorwaarde is mijn inziens voldaan in 2016. Dat miljoen komt dus MDX's richting uit.

Zwak resultaat Q4? Hadden we elk kwartaal dit cijfer haalden we 31,7mio omzet.

Eerlijk gezegd, ik denk dat KBC met zijn distillaat de bal misslaat...
Bron KBC:
Uit de jaarcijfers wordt de prestatie voor het vierde kwartaal gedistilleerd: 6,2 miljoen dollar of een eerder bescheiden groei van 9%.

[verwijderd]
0
quote:

Chasse_Patate schreef op 26 februari 2017 22:15:

[...]

Als je denkt dat het daalt ga je dan morgen om 9 uur je hele porto verkopen en later terug kopen?
Nee heb geen tijd voor daytraden, zit heel de dag op de universiteit
Bio-marker
0
Verwachtingen uitstekend. Wetend dat Groen conservatief is is 55-75 procent groei ex royalties uitstekend. En dan ook 3-4 % van de net sales Cologuard, dan ziet het er heel goed uit. Hij komt met die verwachting wetende dat q4 niet super was. Op naar break even en 10 euro.
Chasse_Patate
0
quote:

kootpenne schreef op 27 februari 2017 03:51:

Ik zal waarschijnlijk 1 van de grootste sceptici geweest zijn betreft de 19mio "omzet" die niet als omzet wordt beschouwd. Ik moet echter mijn mening herzien en mijn kar voor 360° draaien nadat ik uitvoerig in de jaarverslagen ben gaan pluizen.

In het jaarverslag van 2015 vond ik immers terug:
"Prior to the issuance of the LCD in 11/2014, we had not billed Medicare for any testing of medicare patients, resulting in 7.9 mio of uncollectable outstanding unrecognised revenues attributable to medicare patients in 2014. In 2015 we commenced billing..."

Die omzetten zijn dus geen gevolg van slechte betalers en da's toch wel een cruciaal onderscheid met wat gekend is in de algemene bedrijfscultuur. Dit zijn inderdaad potentiële verkopen, zoals een forumlid al eerder aangaf. Ik fronste toen de wenkbrauwen maar dit forumlid had het bij het rechte eind. Sorry voor het fronsen.

De 7.9 mio van de in totaal 9.3 unrecognized revenue uit 2014, werd hoogstwaarschijnlijk geind in 2015.

Met andere woorden, van zodra het contract ondertekend wordt, kunnen de 19 mio vertaald worden naar omzet!

Definitie van revenues door MDX:
"We do not recognise revenue for test results delivered without a contract for reimbursement or a history of consistent payment."
"While collection efforts continue on these outstanding amounts there can be no assurance regarding the timing and amount of actual collections."

Conclusie:
MDX blaast zijn omzet niet op.
Eens een contract ondertekend, worden reeds uitgevoerde testen, gefactureerd.

Bedankt voor het uitzoeken en dat nog wel op dat tijdstip!

Het speelt allemaal nog in de periode voordat alle contracten binnen kwamen lopen. Alle berichten over contracten lopen vanaf juni 2016, met een piek vanaf september. Maar als het met ziekenhuizen in de VS net zo gaat als in Nederland dan is het niet dat je centjes binnen dagen/weken binnen gaan komen. Dat heeft een opstartperiode nodig, maar ik kan mij niet voorstellen dat we daar in 2017 de effecten niet van gaan zien. Ik denk dat we ergens bij een van de Q rapportages van dit jaar wel eens aangenaam verrast gaan worden.
vreemdvermogen
0
Precies. Het is wel spannend om naar de kwartaal cijfers te kijken. Uiteindelijk gaat het er om hoe MDx een heel jaar draait. En die zijn gewoon goed. Ook de vooruitzichten zijn prima. Ik zit meer dan rustig nu voor LT in MDx.Natuurlijk schommelt de koers. Daar zitten de verdiensten voor de beursjongens in.
Chasse_Patate
2
quote:

vreemd vermogen schreef op 27 februari 2017 08:43:

Precies. Het is wel spannend om naar de kwartaal cijfers te kijken. Uiteindelijk gaat het er om hoe MDx een heel jaar draait. En die zijn gewoon goed. Ook de vooruitzichten zijn prima. Ik zit meer dan rustig nu voor LT in MDx.Natuurlijk schommelt de koers. Daar zitten de verdiensten voor de beursjongens in.
Inderdaad, de beursjongens. Ik denk dat er gewoon een slimme grote partij is (of meerder partijen) met goede computerjongens die op zich long zit met een grote partij aandelen. In de toekomst van het bedrijf hebben ze vertrouwen.

Maar ze verdienen voortdurend bij door met slimme computertaal de markt te analyseren op basis van allerlei parameters, zoals historie, bied, laat, algemeen sentiment, grootte van orders, etc. etc. etc.

Ze verkopen een deel van hun porto als de computer daar heil in ziet met de wetenschap dat er lager terug gekocht kan worden. Vorige week wist die computer op basis van zijn modellen te vertellen dat het slim was om te beginnen met verkopen op de 2,69. Kan zo maar zijn dat ze er in een paar dagen bijvoorbeeld 200.000 hebben verkocht.

Kleine beleggers verkopen dan net boven hun aankoopkoers om geen verlies te maken of verkopen omdat ze hun 'winst veilig willen stellen'.
Maar bedenk. Ik heb iemand, maar ik weet niet meer wie, op dit forum eens horen vertellen dat hij ooit Gala had verkocht met 100% winst. Dat lijkt fantastisch. Maar. Gekocht op 4,50 en verkocht op 9,00. Dat had dus ook een winst van 1300% kunnen worden.

De grote jongens kopen hun 200.000 wel weer terug, maar als ze dan 10 cent pakken per stuk dan steken ze 20.000 euro in de zak, en vertel mij niet dat ze daar hun bed niet voor uitkomen. O nee, daar komen ze hun bed inderdaad niet voor uit want de computer doet het werk. :).

En wie betaalt de rekening?

Nou om te beginnen beleggers die hun winst hebben gepakt en niet meer terug komen. Maar die, net als in het Gala voorbeeld hierboven, de komende jaren met frustratie naar de koers van dit aandeel zitten te kijken. Hun plek wordt dan ingenomen door anderen, die dan dus op een hoger niveau zijn ingestapt dan hun voorgangers en de pijn van een hogere koers niet voelen, maar het is dan wel zo.

Mogelijkheid twee zijn degenen die alsnog besluiten om hoger maar weer in te stappen. Die spekken dus echt de kas.

Onderbouwer
0
DWB Happy
0
quote:

Onderbouwer schreef op 27 februari 2017 09:53:

Zoals ik van het weekend stijgende trend hervatten en nooit de €5.00 meer zien.
Hopelijk heb je gelijk:)
Onderbouwer
0
quote:

DWB Happy schreef op 27 februari 2017 10:28:

[...]

Hopelijk heb je gelijk:)

Jaja, jij had ze nog graag op willen pakken bij €5.00 :)
DWB Happy
0
quote:

Onderbouwer schreef op 27 februari 2017 10:31:

[...]

Jaja, jij had ze nog graag op willen pakken bij €5.00 :)
Nee, ik hou het bij een beetje spreiden, en geld langs de kant, ik heb geen haast.
In afwachting wat de beurzen gaan doen.
[verwijderd]
0
quote:

J_2000 schreef op 25 februari 2017 17:39:

[...]

Moeilijke vraag voor mij he om er 100% objectief op te antwoorden .. Ik zit er zwaar in belegd..
Donderdag schrok ik niet dat koers even een klein stukje terug moest. Koers was in aanloop van de cijfers wel goed opgelopen. Sommigen hadden inkomsten Q4 hoger ingeschat (ik niet)..
Vrijdag schrok ik wel een beetje van de plots zware verkoopdruk.

Uiteindelijk moeten beleggers nu toch kijken naar de outlook 2017..
"Growth between 55% to 75% on product and service income, EXCLUDNG royalties and milestone payments"
En wie hier had dit durven hopen?.. Zelfs de believers niet op dit forum! De altijd zo voorzichtige Jan Groen.
Diegenen die het hier volgen weten dat ik wat mails heb afgevuurd richting Jean-Marc Roelandt.
Ik had schrik dat scenario van vorig jaar zou herhaald worden.. van.. we voorspellen +30-50% en hopen te landen op +70%..
Ik had gevoel dat met dit scenario koers zwaar onder druk zou komen.

Outlook heeft me dus erg aangenaam verrast!!
Ik heb donderdag nog een stukje bijgekocht... Momenteel geen budget meer vrij, helaas ;-)

Bedankt J-2000 voor je mening. We zitten ongeveer op dezelfde golflengte, Mdxhealth heeft de grootste positie in mijn portefeuille en ik waardeer de voorzichtige Jan Groen. Beter te voorzichtig dan omgekeerd ....

Zelf had ik ook een daling verwacht maar toch niet zo sterk, 2 jaar geleden stonden we 5.80 met veel mindere vooruitzichten en fundamentals. De outlook vind ik dan ook zeer prachtig en daarboven op weten we dat het management steeds voorzichtige uitspraken doet. Bedankt voor je mening
[verwijderd]
0
quote:

Gerard_ecb schreef op 26 februari 2017 19:41:

@Patience,

Je vraagt naar mijn mening over de koers van MDX voor de komende week. Ik heb geen flauw benul en heel eerlijk het intersseert mij ook niet. Waarom niet?

Ik beleg niet voor de korte termijn in MDX. Ik ben in MDX gestapt met de overtuiging dat dit bedrijf de komende jaren flinke groei gaat laten zien. De bedrijfsresutaten zullen sterk verbeteren en dan volgt de koers vanzelf.

Afgelopen jaar hebben ze een groei gemaakt van 70% en voor 2017 geven ze een minimale groei van 55% exclufief royalties en mijlpaalbetalingen. Nu weten we dat Exact science een prognose hebben afgegeven van 100% groei en dat zij, by far, de grootste royalties betaler zijn. Echter ik ben van mening dat de mijlpaalbetalingen gedaan zijn, die zullen dus naar verwachting zakken. Echter de royalties zullen de mijpaalbetalingen overstijgen. Dus mogen we veronderstellen dat de groei de 70% van afgelopen jaar gaat overtreffen. Ik ga voor nu uit van om en nabij de 55 mijoen. Gaan ze dat halen dan zijn ws vanaf Q4 break even. Verder zal je niet 2 jaar meer dan 70% groei laten zien en vervolgens naar 0 zakken. Dus een omzet van rond 90 miljoen in 2018 ligt zeer wel in het bereik. Daarmee zou een winst van om en nabij de 20 miljoen moeten kunnen wat neer komt op circa 40 cent per aandeel. En dat met een groei van meer dan 50% zal de koers flink stuwen en naar mijn mening komt dan het koersdoel van Inspirator in zicht.
Dus mocht de koers zakken dan vind ik dat prima en sla ik verder in. Ik vind het voorstel van DWBH dan ook een dom plan. Laat het maar zakken en sla dan in.
Gaat de koers omhoog dan vind ik het ook prima en dan doe ik voorlopig niets.

Verder raad ik iedereen spreiding aan en niet wedden op een paard. Spreiding in valuta, landen, sectoren.

Succes
Bedankt Gerard, ik volg helemaal jouw mening. Zelf zit ik ook al 3 jaar in Mdxhealth. Zoals je zegt is spreiding belangrijk, Mdxhealth is momenteel mijn grootste positie en daarom was ik eens de mening horen van mannen die al een lange tijd aanwezig zijn. Aangezien ik bij stijging Mdx nog nooit heb verkocht en nu nog wat cash heb vrij staan om mijn positie te vergroten, natuurlijk zou het jammer zijn om nu te kopen en volgende maand een koers van <5 euro te zien. Op die 3 jaren heb ik ook al gezien dat de koers van mdx op korte termijn heel moeilijk te voorspellen is en dit vooral in handen ligt van grotere jongens in het spel. Gerard heb jij ook nog posities in andere biotech- diagnose ondernemingen, gewoon uit interesse ;)
[verwijderd]
1
quote:

inspirator schreef op 26 februari 2017 13:15:

[...]

Weinig onvoorwaardelijk steun van je forumleden.

We hebben te maken met een stel armlastige forumleden met een grote mond en een klein kapitaal.

Marc Coucke en Rudi Mariën maar eens benaderen voor uitbreiding van hun positie in MdxHealth.
De forumleden hier houden alleen maar een dagelijks weerpraatje.

Het gaat erom dat klimaat van MdxHealth is veranderd.

Ja Ja geld langs de zijlijn laten staan om bij koers van 5,70 euro weer in te stappen.
Niks is wat het lijkt
0
quote:

Patience. schreef op 25 februari 2017 13:21:

Blij om de rust op het forum terug te zien. Nog eens bedankt gerard-ecb voor je onderbouwing. Na 3 jaar in Mdxhealth te zitten heb ik al veel opmerkelijke bewegingen in de koers gezien, waardoor ik DWB Happy kan volgen i.v.m. flitshandel.

Zelf ben ik een LT belegger en staat Mdxhealth op nr1 in mijn lijst om mij het meeste rendement de komende 5 jaar op te leveren.

Zelf ben ik nu aan het twijfelen om maandag bij te kopen aan deze koers, aangezien ik zeer tevreden was over de resultaten en het management van mdx sterk vertrouw. Al zou ik niet verschieten mochten we nog verdere zakken....
Wat is jullie mening over de koers komende week? ( DWB Happy, Gerard, J-2000, onderbouwer, niets is wat het lijkt, Bassie,...)
Vandaag niet overtuigd door koersverloop. Herstel naar 5,32 was logisch, dat we daarna weer makkelijk terugzakken is niet echt een sterk teken. Zelf denk ik echter dat onderin de 5 het normaal gesproken wel even klaar zal zijn. Probleem wordt de evt algehele correctie die als het Zwaard van Damocles boven de beurs hangt. Vindt die toevallig op KT plaats dan sta ook zo 4,50/4,60. Lijkt onwaarschijnlijk met deze vooruitzichten, maar ik vind de correlatie tussen de fundamentele ontwikkelingen binnen het bedrijf en de koersontwikkelingen al 2 jaar bizar laag. Ik wil zelf ook wat bijkopen, maar wacht voorlopig af.
[verwijderd]
0
quote:

Chasse_Patate schreef op 27 februari 2017 08:15:

[...]

Bedankt voor het uitzoeken en dat nog wel op dat tijdstip!

Het speelt allemaal nog in de periode voordat alle contracten binnen kwamen lopen. Alle berichten over contracten lopen vanaf juni 2016, met een piek vanaf september. Maar als het met ziekenhuizen in de VS net zo gaat als in Nederland dan is het niet dat je centjes binnen dagen/weken binnen gaan komen. Dat heeft een opstartperiode nodig, maar ik kan mij niet voorstellen dat we daar in 2017 de effecten niet van gaan zien. Ik denk dat we ergens bij een van de Q rapportages van dit jaar wel eens aangenaam verrast gaan worden.
Ik woon in Azië dus met een tijdsverschil van 7u valt dit "vroege" uur reuze mee. :-)
[verwijderd]
0
Onbegrijpelijk dat Dwbhappy nog mag posten van iex en dat hier ook nog op gereageerd wordt! Zijn contradictie en stemminmakerij vind ik hoogst ongepast! Doe er iets aan iex, dan hoef ik niet al die onzin aan te horen!
[verwijderd]
0
quote:

kootpenne schreef op 27 februari 2017 03:51:

Ik zal waarschijnlijk 1 van de grootste sceptici geweest zijn betreft de 19mio "omzet" die niet als omzet wordt beschouwd. Ik moet echter mijn mening herzien en mijn kar voor 360° draaien nadat ik uitvoerig in de jaarverslagen ben gaan pluizen.

In het jaarverslag van 2015 vond ik immers terug:
"Prior to the issuance of the LCD in 11/2014, we had not billed Medicare for any testing of medicare patients, resulting in 7.9 mio of uncollectable outstanding unrecognised revenues attributable to medicare patients in 2014. In 2015 we commenced billing..."

Die omzetten zijn dus geen gevolg van slechte betalers en da's toch wel een cruciaal onderscheid met wat gekend is in de algemene bedrijfscultuur. Dit zijn inderdaad potentiële verkopen, zoals een forumlid al eerder aangaf. Ik fronste toen de wenkbrauwen maar dit forumlid had het bij het rechte eind. Sorry voor het fronsen.

De 7.9 mio van de in totaal 9.3 unrecognized revenue uit 2014, werd hoogstwaarschijnlijk geind in 2015.

Met andere woorden, van zodra het contract ondertekend wordt, kunnen de 19 mio vertaald worden naar omzet!

Definitie van revenues door MDX:
"We do not recognise revenue for test results delivered without a contract for reimbursement or a history of consistent payment."
"While collection efforts continue on these outstanding amounts there can be no assurance regarding the timing and amount of actual collections."

Conclusie:
MDX blaast zijn omzet niet op.
Eens een contract ondertekend, worden reeds uitgevoerde testen, gefactureerd.

This is why MDXH provides the information of "billed" amount but not "recognized" as revenue.

My question/concern was why we had still a fairly large amount at €19m for 2016.
Taking into account that contracts had been signed in 2015 and even more so in 2016.

The other question to MDXH is why they do not provide the information on how much "unrecognized" 2014/2015 were turned into recognized revenue.
This would give us an indication as to how good their "collection efforts.." are

At last count we had insurance contracts for 71% of the population covered now with the latest contract with Blue Cross. so this "unrecognized" business should reduce dramatically in 2017

And from January 2018 it should almost disappear entirely.



[verwijderd]
0
and my other concern was to read how little revenue came from Europe if the Royalties (mostly Exact Sciences) are taken out of the equation.

I find that really strange
[verwijderd]
0
Having written all of the above I believe that Jan was more confident to have "recognized" revenues in 2017 and hence why he prognosticated a minimum of 55% increase.

Chasse_Patate
0
Mooi om te zien dat er altijd weer mensen zijn die er precies 10.000 willen hebben, niet de zin, tijd of geduld hebben om eindeloos een paar centen hoger/lager in de gaten te houden, maar vertrouwen hebben in het aandeel en vervolgens de laat leegkopen tot hun order voldaan is:

296 27/02/2017 13:40:01 CET 5,25 2.024 Exchange Continuous
295 27/02/2017 13:40:01 CET 5,25 89 Exchange Continuous
294 27/02/2017 13:40:01 CET 5,249 385 Exchange Continuous
293 27/02/2017 13:40:01 CET 5,24 100 Exchange Continuous
292 27/02/2017 13:40:01 CET 5,239 385 Exchange Continuous
291 27/02/2017 13:40:01 CET 5,239 385 Exchange Continuous
290 27/02/2017 13:40:01 CET 5,236 1.632 Exchange Continuous
289 27/02/2017 13:40:01 CET 5,233 122 Exchange Continuous
288 27/02/2017 13:40:01 CET 5,22 100 Exchange Continuous
287 27/02/2017 13:40:01 CET 5,213 72 Exchange Continuous
286 27/02/2017 13:40:01 CET 5,212 137 Exchange Continuous
285 27/02/2017 13:40:01 CET 5,211 305 Exchange Continuous
284 27/02/2017 13:40:01 CET 5,21 575 Exchange Continuous
283 27/02/2017 13:40:01 CET 5,204 942 Exchange Continuous
282 27/02/2017 13:40:01 CET 5,203 385 Exchange Continuous
281 27/02/2017 13:40:01 CET 5,198 385 Exchange Continuous
280 27/02/2017 13:40:01 CET 5,201 86 Exchange Continuous
279 27/02/2017 13:40:01 CET 5,201 161 Exchange Continuous
278 27/02/2017 13:40:01 CET 5,2 797 Exchange Continuous
277 27/02/2017 13:40:01 CET 5,199 560 Exchange Continuous
276 27/02/2017 13:40:01 CET 5,199 373 Exchange Continuous
16.045 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 ... 799 800 801 802 803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront