Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

DeZwarteRidder
0
quote:

Chokedammam schreef op 23 februari 2017 02:49:

Een probleem met WOZ prijzen is dat het opgejaagd is door een sneeuwbal effect.

Laat ik u de sneeuwbal effect verduidelijken: Ga je als locale persoon naar een buurt met 10 makelaars dan in de kortste tijd weten zij allemaal dat je inkomens in box-3 rond dwaalt. Kom je als buitenlander of als goed besproken vluchteling bij een makelaar aan en zegt dat je contant koopt want leningen krijgt men niet omdat de banken zijn verdwenen; dan trillen, in weer de kortste tijd, alle makelaars van geluk en jagen hun prijzen op of de pan niet bestond.

Ik zocht ooit voor een Rolls Royce in Kaapstad en wat ik verkeerd deed is om naar te veel autohandelaren te gaan en in de kortste tijd werd te hele vloot van Rolls's van Johannesburg naar Kaapstad verscheept met de prijzen of het een atoombom was.

Ook had ik ooit vibrators nodig per voet om zand in een dunne slang te pakken. 10 voet slang had dus 10 vibratoren nodig en 1 van me medewerkers stelde voor om die dingen in een sex winkel te kopen. De 1-ne winkel had er drie (we gingen voor 1 type) de ander had er ook drie dus vier om te gaan. Ook hadden we geen haast maar twee weken later ook in de kortste tijd, fok weet, hadden die sexwinkels mekaar opgejaagd en de prijs was nu dubbel. Mijn excuses aan de dames in mij buurt dat zij werden beschuldigd als onbevredigbaar.
Dan ken men de vragen stellen: is WOZ een belasting voor een service zoals huisvuil ophalen etc, of een keuring van optimisme?
Je bent duidelijk veel te lang weg uit NL, want je kennis over de gang van zaken in NL is totaal onjuist/verouderd.

De WOZ gaat in de Gemeentekas voor algemene zaken zoals wegenonderhoud.
In NL gaat de huizenprijs niet omhoog als je naar verschillende makelaars gaat.
En voor vuilnis ophalen moet je apart betalen.
rationeel
0
quote:

BEN stierig schreef op 15 februari 2017 15:30:

Welkom in de echte wereld. Valt niet mee he, dat je overal zelf verantwoordelijk voor bent?
Valt niet mee om voor hangmatters de kost te moeten verdienen. Het grootste deel van het jaar in slaven dienst. En dan zelf minder over houden dan wat de hangmatter heeft gekregen...afgepakt.
A3aan
0
Laat die choke maar schuiven. Jaren geleden wilde hij mij een filipijnse aansmeren met gegarandeerd hele goedkope verzorging en verdere genoegens. Je pensioen schijnt daar tien keer meer waard te zijn. Toch maar in Nederland gebleven.
NewKidInTown
0
quote:

A3aantje schreef op 25 februari 2017 18:20:

Laat die choke maar schuiven. Jaren geleden wilde hij mij een filipijnse aansmeren met gegarandeerd hele goedkope verzorging en verdere genoegens. Je pensioen schijnt daar tien keer meer waard te zijn. Toch maar in Nederland gebleven.
"Je pensioen schijnt daar tien keer meer waard te zijn"

grote onzin, sommige zaken zoals gebaseerd op manuren zijn in de Filipijnen inderdaad circa 10 keer zo goedkoop. Andere dingen zijn 1,5 keer zo goedkoop. Supermarkt circa gelijk met de discounts in NL. Groenten, fruit, melkproducten zijn een stuk duurder dan in NL.
[verwijderd]
0
In jullie goede argumenten over erfpacht en de hele waardering laten jullie blijken dat jullie ongebonden preekt. De waarde van huizen zijn direct gebonden aan man-uren werken en de BBP. Het laatst genoemde is vaak schijnheilige muziek (fake new). Van een ondernemers oogpunt als dat nog mag bestaat ga je voor je berekeningen eerst naar de arbeidersdienst/minister die u heel duidelijk maakt hoeveel men gemiddeld kan werken. In Nederland is dat 900 euro per maand waarvan bijna 500 euro huursubsidie voor Nederlandse met zonder doorstoom kosten vergoeding en vluchtelingen gratis huis met 6000 gratis verhuis kosten.

Dan via de olie draden doet en hebben de centrale banken de meeste hypotheken verpakt, gerekt van 20 naar 100 jaar. Ik noem dat in de prullenbak gooien, maar je mag dat niet zeggen want fake is de in ding.

Ook worden de samengepakte hypotheken verkocht rond de 10% van de waarde. Dus uw huis is 90% te duur!!!!!!

500 euro=NL waarde=500x12maandenX10jaar=rond 60K is de waarde van uw huis 100 tot 140 vierkante meter. Laten we nu praten over het woord 'intrinsieke waarde'

WOZ wordt gefantaseerd en onderdrukt als geloof op die 90%. De Nederlandse grondwet is heel duidelijk dat regering en gemeente instellingen neutraal staan met het leveren van geld versus goederen. Dus prijzen mogen op maar ook af.

WOZ werd geboren toen men van een standaard maximale rente van positief 15% naar negatief 15% ging. Bij 15% positief hebben banken een bestaansrecht (risico, vraag en aanbod berekeningen) Tegen nul weten we dat de banken is een risico voor de belasting dienst en dat kost uw klauwen aan geld. Dus de belasting is nu de bank.

Nu de rente naar boven moet is het hele concept van WOZ vernietigd. Helaas Trump en China willen de rente snel omhoog maar Mnuchin de Amerikaanse schatkist bonnen bewaarder moet de dollar met zo'n 90% en dus ook de euro in elkaar laten vallen. Neem Ijsland + Zimbabwe als een voorbeeld met Brexit in de molen.

Kijk je naar de Filipijnse peso en dank je wel Ad3jaantje dat je 30% kon maken en je kosten met 90% snijden voor die tijd dat je mij kent en ik werk veel met Filipijnen in de energie sector dan geven die lui de zefde werk als een Nederlander maar tegen 10% van de prijs!

Gebruik je de Nederlandse arbeidsvoorwaarden, Nederlandse kwaliteit van een Filippijn, gebonden internationaal denken en de hypotheken die tegen 10% worden doorverkocht dan de intrinsieke waarde van uw huis = rond de 60K en nul in een vluchtelingen buurt.

Het wordt tijd dat de hele huis politiek revolutionair wordt aangepakt waar de vrouw de huis erven zonder kosten en niet de banken die vrouwe devalueren door 'kort te verkopen'.

.
[verwijderd]
0
Van mijn Iraanse krant krijg ik het bericht dat De Nederlandse parlement het vertrouwen van de euro bespreekt. Ik zit hier in Nederland en niks gehoord over de TV, Telegraaf of Radio over dat vertrouwen. Het zal wel schijnheilige muziek zijn (feek nieuws).

Het valt op dat er minder wordt geschreeuwd in Europa vergeleken met Amerika, maar de centrale banken inclusief de Yen liggen met elkaar in bed en de huizen prijzen volgens jullie is ook plat en de schuldbrieven markt wed met 2/3 dat de rente niet omhoog gaat (kan gaan).....gegarandeerd plat.

Het Kadaster is niet duidelijk wie heeft gekocht: veel mensen met weinig geld en hoge hypotheken (dus vertrouwen in de economie). of een paar mensen (Soros in Arnhem) met akelig veel vals geld en het laatste beetje echt geld in de economie via huur weg smokkelen dus geen vertrouwen en plunder technieken toepast.

PVDA onder leiding van Dijsselbloem realiseert te laat dat je moeder verkopen is (zoals Leverbrothers of KLM) is niet zo goed voor de hypotheek markt. Sensitiviteit van Socialisten, Groenisten, VVD CDA en niet Wilders laat veel te wensen over, maar daar had Adr3iaantje en ik al over besproken in 2007 dat de markt met 90% in elkaar aan en storten was en het begon in 2004.

[verwijderd]
0
Niet alleen in Amsterdam hebben gezinnen met een middeninkomen het lastig.

www.theguardian.com/technology/2017/f...

"I didn’t become a software engineer to be trying to make ends meet,” said a Twitter employee in his early 40s who earns a base salary of $160,000. It is, he added, a “pretty bad” income for raising a family in the Bay Area.

Families are priced out of the market,” he said, adding that family-friendly cafes and restaurants have slowly been replaced by “hip coffee shops”.
izdp
0
Te weinig huizen? Nee, waardeloos openbaar vervoer en lang leve de eigen auto!

Sick of his 22-mile commute to work, which can sometimes take up to two and half hours, he explored buying a property nearer work.
@iPlof
0
quote:

izdp schreef op 28 februari 2017 10:22:

Te weinig huizen? Nee, waardeloos openbaar vervoer en lang leve de eigen auto!

Sick of his 22-mile commute to work, which can sometimes take up to two and half hours, he explored buying a property nearer work.
Lang leve het nieuwe werken..

Als software engineer kun je toch ook thuis achter de laptop kruipen.
izdp
0
izdp
0
quote:

BEN stierig schreef op 28 februari 2017 12:58:

Over te weinig huizen en de noodzaak tot bouwen:

cityobservatory.org/urban-myth-bustin...
Niet in die mate van toepassing voor NL Onze bouw is veel en veel degelijker dan in de VS. Wel kan je wat herkennen in sommige vinexwijken die vergrijzen en toch buiten het blikveld komen vanwege de locatie.
[verwijderd]
0
Stukje in Parool gemist over schimmel?

De bouw voor de 2e WO was degelijk. Daarna bergafwaarts.

Los daarvan, verdringing heb je natuurlijk altijd, ook kwa locatie. Dus meer nieuwbouw (voor welke prijs dan ook) zorgt voor minder verdringing dus meer goedkope woningen beschikbaar.
izdp
0
Mwah, niet alles is bestendig gebouwd, maar heel veel kan prima ge-update worden.
Mijn eigen huis is weliswaar een uitzondering. Op en dateert uit 1928.
aex2009
0
quote:

BEN stierig schreef op 1 maart 2017 11:34:

www.parool.nl/amsterdam/oost-steunt-w...

Grijp je kans. Kamers van 25m2 voor 710 euro.
Dat is pas geld boeren.
Moet het helaas met wat minder doen..Er kwam een 2 kamerwoninkje leeg a 40 m2..
Advertentie gezet en gek gebeld.Ik had 3 bezichtigingen van personen die aan mijn voorwaarden voldoen op een avond in de planning, en na eerste bezichtiging al verhuurd.. € 839 euro voor eerste maand en daarna minimaal 11 maanden voor € 849.
Ik heb de vorige personen die al onderweg waren afgebeld...En die zeggen,Hoe kan dat nou?...Er zullen altijd mensen achter de feiten blijven aanlopen.En ja,ik ben selectief qua huurders..Eis 1,inkomen uit een vast dienstverband,eis 2,Nederlandse nationaliteit..Alle anderen vallen af.
Ik moet dat gezeur niet hebben met huurders die zelf al niet eens een huurovereenkomst kunnen lezen,laat staan snappen.

Ook ik hoor regelmatig van huurders dat ze wel een eigen plekje willen kopen,Maar als ik dan ook merk dat diezelfde personen nog niet eens op tijd volgens huurovereenkomst de huur kan betalen en ik ze daarop aanspreek,is het eerste wat ze zeggen....Ik heb geen honderden euro,s op mijn rekening.
Deze personen zullen dan ook never een huisje,al is het maar voor € 120,000 kunnen kopen,omdat je tegenwoordig gewoon eigen geld moet meenemen.
Uiteindelijk betalen deze personen wel maandelijks € 412 per maand voor een kamer van 12 a 13 M2.

Huizenmarkt is helemaal gek geworden,maar ik verdien er wel een goede boterham mee.Totaal 15 huurders en ook nog een groot Nederlands bedrijf die verschillende boxen huurt al weer bijna 10 jaar lang..Per box a 18 m2 € 286 per maand
izdp
0
Wie weet veel van belastingen?
Ik verdiep me er eigenlijk nooit in, laat het de accountant en het zal wel.
Maar pas werd ik gevraagd naar een onverdeelde erfenis te kijken en toen was er sprake van bloot eigendom en vruchtgebruik. Al in een ver verleden was zo gedaan en qua erven is er heel wat verandert en zo vroeg ik me dit af:

Stel je bent 50 met een vrij huis van 3 ton en 3 kinderen om makkelijk te rekenen.
Je verkoopt je huis aan hun tegen woz-waarde. Overdracht 2% en notariskosten.
Kunnen ze echter niet betalen, dus je verstrekt ze een hypotheeklening 30 jaar onderhands en rekent een marktconforme rente. Wat is marktconform dan bv nu voor een periode van 10 of 20 jaar? Een 6% lijkt mij dan niet zo gek.
Je blijft zelf in de woning wonen en betaalt huur. Lees ik minimaal 6%. Ok dat doe je en zij betalen de rente a 6%. Dus som is 0.
Voor de OZB zijn zij dan eigenaar en jij de gebruiker. Zo ook voor de andere zaken voor een eigenaar. Via belastingvrije schenking max dek jij die kosten wel en voor wat overblijft verminder je de hypotheek.
Onderhoudskosten lijken me ook duidelijk, net zoals bij iedere andere huurwoning.
Voor IB is het bij hun box 3 geworden. Uiteraard geen HRA.
Bij overlijden rest de overgebleven hypotheeksom, maar de waardestijging of daling blijft die er buiten?
Naar mijn idee wel.
Lijkt een aardige manier, maar zie ik wat ernstigs over het hoofd?

Edit: 6% zal een schuivende zijn met de WOZ-waarde

@iPlof
0
quote:

izdp schreef op 2 maart 2017 13:54:

dus je verstrekt ze een hypotheeklening 30 jaar onderhands en rekent een marktconforme rente. Wat is marktconform dan bv nu voor een periode van 10 of 20 jaar? Een 6% lijkt mij dan niet zo gek.
Op dit onderwerp mbt onderhandse lening. Moet je aanmelden bij belastingdienst en richtlijn is max 0,5% afwijken van een officieel hypotheek verstrekker.
izdp
0
Ja marktconform dat is het punt niet. Met behoeftige kinderen is 6% eigenlijk veels te weinig, maar kan je naar hartenlust mee spelen via de rentevaste periode.
Bij overdracht leg je de wijze financiering al vast bij de notaris, dus onderhandse overeenkomst is prima. Geen notariskosten daarvoor.
40.341 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 1641 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront