Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
voda
0
Groei economie eurozone loopt op

Economische groei 0,5 procent in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal van 2016 in een hoger tempo gegroeid vergeleken met het voorgaande derde kwartaal. Dit bleek dinsdag uit een voorlopige raming van statistiekbureau Eurostat.

Het bruto binnenlands product steeg op kwartaalbasis met 0,5 procent. In het derde kwartaal groeide de economie in de muntunie met 0,4 procent.

Ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder was sprake van een groei met 1,8 procent. In het derde kwartaal bedroeg de groei op jaarbasis ook 1,8 procent.

Over heel 2016 kwam de groei uit op 1,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Duitse werkloosheid daalt

Aangepaste werkloosheid van 5,9 procent in januari.

(ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Duitsland is in januari op maandbasis gedaald. Dit meldde het Federale Arbeidsbureau dinsdag.

De aangepaste werkloosheid daalde van 6,0 procent in december tot 5,9 procent in januari.

In januari daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen met 26.000 ten opzichte van december. In december daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen nog met 20.000.

Het onaangepaste werkloosheidspercentage kwam in januari uit op 6,3 procent, tegen 5,8 procent een maand eerder. De verwachting voor januari was 6,0 procent.

In totaal zaten 2,777 miljoen Duitsers in januari zonder baan, vergeleken met 2,568 miljoen in december.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Autoverkoop ruim kwart hoger in januari

Gepubliceerd op 1 feb 2017 om 15:08 | Views: 515

BUNNIK (AFN) - De Nederlandse autobranche is 2017 voortvarend begonnen. In januari werden 51.536 nieuwe auto's op kenteken gezet, ruim 27 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de brancheorganisaties RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

Het is voor het eerst sinds 2012 dat in de eerste maand van het jaar meer dan 50.000 nieuwe auto's werden geregistreerd. De sterke toename is mede te danken aan gewijzigde bijtellingsregels voor zakelijke rijders. Die waren ditmaal in veel gevallen goedkoper uit als hun leasebak pas in het nieuwe jaar op kenteken werd gezet. In voorgaande jaren was dat omgekeerd en piekte de verkoop juist in december.

Volkswagen wist afgelopen maand de meeste wagens aan de man te brengen: 8464 stuks. Dat is bijna een zesde van het totaal en meer dan de nummers twee en drie (Opel en Kia) bij elkaar. Ook de Franse merken Renault en Peugeot haalden de top vijf.

In heel 2017 verwacht de autobranche 415.000 nieuwe voertuigen te slijten. Dat zou een groei van 8,5 procent betekenen ten opzichte van vorig jaar, toen de autoverkoop in ons land juist met bijna 15 procent omlaag ging.
voda
0
Spaartegoed Nederlandse huishoudens gegroeid

Gepubliceerd op 3 feb 2017 om 11:33 | Views: 1.902

AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse huishoudens hebben momenteel zo'n 340 miljard euro aan spaargeld op de bank staan. Daarmee is de totale hoeveelheid spaargeld afgelopen jaar met 5,3 miljard euro aangedikt.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). De bijgeschreven rente zorgde voor het leeuwendeel van de toename. Zelf droegen spaarders per saldo 1,8 miljard euro bij.

DNB stelt verder vast dat de concentratie van het spaargeld verder is afgenomen. Tijdens de jaren van onrust op de financiële markten nam het aantal partijen waar Nederlanders hun spaargeld aan toevertrouwden af. Dat had te maken met de faillissementen van DSB en Icesave en fusies zoals die van van ABN AMRO en Fortis.

Opsplitsing

Naarmate het stof van de crisis neerdaalde, nam de spreiding van het spaargeld weer toe. Dat komt mede door de verplichte opsplitsing van ING en Nationale-Nederlanden, maar ook doordat kleinere banken marktaandeel hebben gewonnen.

Volgens DNB zijn kleinere partijen zich actiever op de spaarmarkt gaan bewegen, met fellere concurrentie op bijvoorbeeld spaartarieven tot gevolg. Voor de crisis zat er nauwelijks verschil tussen de spaarrentes bij grote en kleine banken. Gaandeweg is dat verschil opgelopen, aldus de toezichthouder.

DNB sluit niet uit dat spaarders bovendien geleerd hebben van de faillissementen van Icesave en DSB en de crises rond Fortis/ABN AMRO en SNS Reaal. Het kan zijn dat zij hun spaargeld uit voorzorg meer zijn gaan spreiden over verschillende banken.
voda
0
Export groeit stevig door

Gepubliceerd op 14 feb 2017 om 09:44 | Views: 1.070

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse export is in de laatste maand van vorig jaar in het sterkste tempo sinds de zomer van 2015 gegroeid. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.

Nederland voerde in december 6,1 procent meer goederen uit dan een jaar eerder. Daarbij nam vooral de export van chemische producten, machines en aardgas toe. Zowel de uitvoer van in Nederland geproduceerde goederen als de doorvoer van goederen uit het buitenland lag hoger dan in december 2015. De import groeide met 2,7 procent.

Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de export nu nog gunstiger dan in december.
voda
0
Werkloosheid in Nederland verder gedaald

Gepubliceerd op 16 feb 2017 om 07:53 | Views: 891

DEN HAAG (ANP) - Het aantal werklozen in Nederland is in januari verder gedaald, tot 480.000. Dit is 5,3 procent van de beroepsbevolking, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

De werkloosheid nam de afgelopen drie maanden met gemiddeld 8000 per maand af. In alle leeftijdsgroepen zaten minder mensen zonder werk thuis. De jeugdwerkloosheid is voor het eerst sinds augustus 2011 beneden de 10 procent uitgekomen.

Volgens het statistiekbureau gaat de daling van de werkloosheid samen met een toename van het aantal mensen met betaald werk.
voda
0
Vertrouwen ondernemers hoogste sinds 2008

Gepubliceerd op 16 feb 2017 om 06:48 | Views: 559

DEN HAAG (AFN) - De ondernemers in het niet-financiële bedrijfsleven zijn het jaar vol vertrouwen begonnen. Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van ondernemend Nederland, verbeterde in het eerste kwartaal sterk en kwam uit op 14,7. Dat is de hoogste waarde sinds het begin van de crisis.

Hiermee ligt de indicator 5,5 punt hoger dan in het laatste kwartaal van vorig jaar, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW. In nagenoeg alle sectoren verbeterde het ondernemersvertrouwen ten opzichte van het vorige kwartaal, merken ze daarbij op.

Het sentiment onder de ondernemers in de industrie, detailhandel, groothandel, verhuur van en handel in onroerend goed en zakelijke dienstverlening bereikte in het eerste kwartaal het hoogste niveau sinds de start van de meting in 2008.

Vertrouwen

Het vertrouwen van ondernemers in de bouwnijverheid is met 27,2 voor het tweede kwartaal op rij het grootst, hoewel een fractie lager dan een kwartaal eerder. Toen werd nog de hoogste waarde ooit bereikt.

Ook in de groothandel is het vertrouwen relatief groot, aldus de onderzoekers. De delfstoffenwinning is de enige sector waar het ondernemersvertrouwen negatief is, maar beduidend minder dan een kwartaal ervoor.
voda
0
Consumentenvertrouwen op hoogste niveau in bijna tien jaar

Index op 14 in februari.

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen is in februari verder verbeterd. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandagochtend vroeg.

De index die het vertrouwen meet steeg met 1 punt tot 14, wat volgens het CBS het hoogste niveau in 9,5 jaar markeert.

"De lichte stijging van het consumentenvertrouwen is te danken aan een iets positiever oordeel over de economie, en een iets hogere koopbereidheid", aldus het statistiekbureau.

Met een indexniveau van 14 ligt het consumentenvertrouwen in februari ruim boven het gemiddelde over de afgelopen 20 jaar van min 8.

In april 2000 werd de hoogste stand in de geschiedenis bereikt op 27. Het historisch dieptepunt van min 44 werd in februari 2013 bereikt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse consument blijft meer spenderen

Nederlanders geven 2,5 procent meer uit in december.

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse consumenten hebben in december meer besteed dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dit bleek maandag uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Consumenten gaven in december 2,5 procent meer uit dan in dezelfde maand een jaar eerder. Met name aan duurzame goederen, zoals huishoudelijke apparaten, artikelen voor woninginrichting en auto's namen toe. Ook hebben consumenten aanzienlijk meer gas verbruikt door de relatief koude decembermaand.

De Nederlandse consument gaf aan diensten, zoals woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper, en verzekeringen 1,7 procent meer uit dan in december 2015. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit.

De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie door Nederlandse huishoudens in februari gunstiger dan in december. Dat komt vooral doordat de ontwikkeling van de koerswaarde van de Nederlandse aandelen verbeterde en consumenten positiever waren over de toekomstige ontwikkeling van de werkloosheid. Ook het oordeel van ondernemers in de industrie over de toekomstige werkgelegenheid was positiever.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wereldhandel neemt licht toe

Gepubliceerd op 24 feb 2017 om 12:00 | Views: 117

DEN HAAG (AFN) - De wereldhandel is in december met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) vrijdag op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.

De toename volgde op een herziene groei van 2,6 procent in november. De sterkste stijging werd in december gemeten in Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. De eurozone en Japan zagen hun handel daarentegen licht afnemen. De wereldwijde industriële productie was in december onveranderd ten opzichte van november.
voda
0
S&P: groei economie eurozone veerkrachtig

Gepubliceerd op 28 feb 2017 om 15:18 | Views: 455

LONDEN (AFN) - De economische groei van de eurozone blijft veerkrachtig, ondanks de onzekerheid door verkiezingen die naast Nederland ook in Frankrijk en Duitsland aanstaande zijn. Dat stelt kredietbeoordelaar S&P dinsdag in een rapport. Wel is het bureau iets voorzichtiger geworden over de groei, die voor dit jaar op 1,4 procent wordt geschat.

De algehele teneur voor de eurozone is volgens S&P dat de groei zal blijven aanhouden, vooral doordat de binnenlandse bestedingen in de lift zitten. Consumenten zullen daarbij profiteren van onder meer de aantrekkende arbeidsmarkt. Andersom zullen de stijgende inflatie en de gematigde loongroei een drukkend effect op de uitgaven van huishoudens hebben.

Bedrijven zullen met her en der verkiezingen voor de deur wel twee keer nadenken alvorens te investeren, denkt S&P. Daarbij is de Europese Unie een omgeving die uiterst vatbaar is voor de huidige tendens van anti-globalisering.

Verder kan een te snelle afbouw van economische steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) leiden tot een stijging van de rente, wat het economisch herstel volgens S&P weer in de weg kan zitten.
voda
0
Duitse werkloosheid daalt

Aangepaste werkloosheid van 5,9 procent in februari.

(ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Duitsland is in februari op maandbasis gedaald. Dit meldde het Federale Arbeidsbureau woensdag.

In februari daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen met 14.000 ten opzichte van januari. In januari daalde het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen met 25.000.

De aangepaste werkloosheid noteerde echter ongewijzigd op 5,9 procent, conform de verwachting van geraadpleegde economen.

Het onaangepaste werkloosheidspercentage kwam in februari uit op 6,3 procent, gelijk aan het percentage een maand eerder. Dit was conform de verwachting.

In totaal zaten 2,762 miljoen Duitsers in februari zonder baan, vergeleken met 2,777 miljoen in januari.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Economische groei op hoogste peil sinds 2011

Gepubliceerd op 3 mrt 2017 om 10:27 | Views: 1.259

LONDEN (AFN) - De economische groei in de eurolanden is vorige maand aangetrokken tot het hoogste peil in bijna zes jaar. Dat stelde onderzoeksbureau Markit vrijdag op basis van nieuwe schattingen.

De graadmeter voor de economische groei in de muntunie bereikte in februari het hoogste punt van de afgelopen zeventig maanden, vooral dankzij sterke verbeteringen in Duitsland en Frankrijk. Verder lag de groei in Spanje en Italië afgelopen maand op het hoogste punt in ruim een jaar.

De huidige ontwikkelingen wijzen op een groei van 0,6 procent in de eurozone in het eerste kwartaal, concludeerde Markit. Daarbij groeit de werkgelegenheid in het sterkste tempo van het afgelopen decennium.

Eerder deze week werd al gemeld dat de industrie van de eurolanden in februari in het sterkste tempo groeide sinds het voorjaar van 2011. Vrijdag bleek dat dit ook gold voor de dienstensectoren. Volgens Markit is dan ook sprake van een zeer robuuste opleving van de groei, op alle fronten en in alle grote economieën.
voda
0
Oeso ziet voor volgend jaar iets meer groei wereldeconomie

Groei niet vrij van risico's.

(ABM FN-Dow Jones) De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling heeft de groeivooruitzichten voor de mondiale economie voor 2018 licht hoger gesteld dan over 2017. Dit bleek woensdag uit de tussentijdse outlook van de Oeso.

De wereldeconomie groei volgens de organisatie naar verwachting in 2018 met 3,6 procent tegen 3,3 procent voor dit jaar.

Niettemin ziet de Oeso de groei niet vrij van risico's, zoals toenemend protectionisme, financiële kwetsbaarheid en uiteenlopende rentebeleid.

Voor de Verenigde Staten is de verwachting dat de groei dit jaar uitkomt op 2,4 procent, 10 basispunten boven de raming van november 2016. Voor 2018 ligt de taxaties op een groei van 2,8 procent, 20 basispunten onder een eerder taxatie.

China groeit naar verwachting in 2017 met 6,5 procent, 0,1 procentpunt boven een eerdere raming, en in 2018 met 6,3 procent 0,2 procentpunt boven een eerdere raming.

In Japan neemt de economie in 2017 met 1,6 procent toe, aldus de Oeso. Dat is 40 basispunten meer dan in de voorgaande raming. Voor volgend jaar dijt de economie 0,8 procent uit, gelijk aan de raming in november.

De economie van het Verenigd Koninkrijk stijgt volgens de Oeso met 1,6 procent in 2017, eveneens een opwaartse bijstelling met 40 basispunten, en met 1,0 procent in 2018, gelijk aan de taxatie in november.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Werkgelegenheid eurozone neemt toe

Aantal werkende personen steeg met 0,3 procent in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de eurozone is in het vierde kwartaal met 0,3 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit bleek woensdag uit cijfers van statistiekbureau Eurostat.

In het derde kwartaal was nog sprake van een stijging met 0,2 procent.

Vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder steeg de werkgelegenheid met 1,1 procent. In het derde kwartaal kwam de stijging op jaarbasis uit op 1,2 procent.

Over heel 2016 groeide de werkgelegenheid met 1,3 procent in de muntunie ten opzichte van 2015.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursupdate: Damrak op jaarrecord

Staalbedrijven aan kop.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag hoger van start gegaan en scherpte daarmee overtuigend de hoogste stand van 2017 aan. Kort na de beursong koerste de AEX index 0,8 procent hoger naar 515,57 punten, terwijl de Midkap 0,7 procent bijschreef

Onder de volledig groengekleurde hoofdfondsen zaten financiële waarden in de lift na de Amerikaanse renteverhoging van woensdagavond. ING Groep, NN Group en Aegon klommen circa 1 procent. Koploper was evenwel staalconcern ArcelorMittal met drie procent. Ahold Delhaize sloot de rij met een minimaal plusje.

In de AMX won roestvaststaalconcern Aperam bijna drie procent. Air France-KLM en Flow Traders wonnen circa 1,5 procent. Vastgoedfonds WDP was met een half procent een van de weinige dalers, ondanks het nieuws dat het bedrijf logistiek dienstverlener Mainfreight als nieuwe huurder zal ontvangen voor het nog te ontwikkelen distributiecentrum aan het Kluizendok in de haven van Gent.

Bij de kleinere fondsen won AMG Advanced Metallurgical Group twee procent. Acomo verloor een half procent.

Het lokaal genoteerde AND International Publishers kelderde 7,9 procent na vrijgave van de jaarcijfers. Eurocastle Investment steeg juist 8,5 procent na het openen van de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse werkloosheid daalt verder

Werkloosheidspercentage 5,3 procent in februari.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal werklozen is in Nederland in februari verder gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In februari waren er 473.000 mensen werkloos, in totaal 5,3 procent van de Nederlandse beroepsbevolking. In januari waren 480.000 mensen werkloos.

De daling van de werkloosheid gaat hand in hand met een toename van het aantal mensen met betaald werk. Dat is in de afgelopen drie maanden met gemiddeld 13 duizend per maand toegenomen.

UWV

Bij het UWV kwam het aantal lopende WW-uitkeringen in februari 2017 uit op 416.000 stuks, 0,7 procent minder dan in januari.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse consument heeft meer vertrouwen

Index op 16 in maart.

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen is in maart verder verbeterd. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandagochtend.

De index die het vertrouwen meet steeg met 2 punten tot 16, wat volgens het CBS het hoogste niveau sinds juli 2007 markeert. "Zowel het oordeel over de economische situatie in de komende 12 maanden als over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden verbeterde", aldus het statistiekbureau.

Met een indexniveau van 14 ligt het consumentenvertrouwen in februari ruim boven het gemiddelde over de afgelopen 20 jaar van min 8.

In april 2000 werd de hoogste stand in de geschiedenis bereikt op 27. Het historisch dieptepunt van min 44 werd in februari 2013 bereikt.

De koopbereidheid neemt iets toe in maart. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 6, tegen 4 in februari. Consumenten vinden de tijd gunstiger voor het doen van grote aankopen, maar zijn iets negatiever over hun financiële situatie in de afgelopen 12 maanden. Het oordeel over de financiële situatie in de komende 12 maanden veranderde niet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse investeringen weer in de lift

Stijging 6,4 procent in januari.

(ABM FN-Dow Jones) De investeringen in Nederland zijn in januari van dit jaar gestegen. Dit bleek maandag uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In januari lag het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,4 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. In de voorafgaande maand daalden de investeringen 9,5 procent.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen.

De investeringen in personenauto's waren in januari veel hoger dan een jaar eerder. Dat komt vooral doordat deze in januari 2016 erg laag waren. In januari 2017 is ook meer geïnvesteerd in machines, vrachtauto's en bestelwagens dan een jaar eerder. De investeringen in woningen groeiden ook, maar minder sterk dan in de voorgaande zes maanden. In infrastructuur werd daarentegen minder geïnvesteerd dan een jaar eerder, stelde het CBS.

De omstandigheden voor investeringen zijn in maart gunstiger dan in januari volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat het oordeel van de Nederlandse ondernemers in de industrie over hun orderportefeuille verbeterde, het consumentenvertrouwen steeg en de stijging van de aandelenkoersen ten opzichte van een jaar eerder groter was.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nederlandse consument besteedt meer

Nederlanders geven 2,7 procent meer uit in januari.

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse consumenten hebben in januari van dit jaar meer besteed dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Consumenten gaven in januari 2,7 procent meer uit dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Consumenten hebben in januari aan overige goederen, voornamelijk gas, 6,7 procent meer uitgegeven dan een jaar eerder. Dit hing vooral samen met het relatief koude weer in januari.

Verder gaven consumenten 5 procent meer uit aan duurzame goederen, zoals artikelen voor woninginrichting en voertuigen. Aan voedings- en genotmiddelen gaven consumenten 2,1 procent meer uit dan een jaar eerder.

Vorige week meldde het CBS dat de detailhandel in januari 5 procent meer heeft omgezet dan een jaar eerder. Ook dit cijfer is gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen.

Ten slotte besteedden consumenten aan diensten, zoals woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper, en verzekeringen 1,2 procent meer dan in januari 2016. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit.

Omstandigheden consumptie

CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de consumptie. Consumptie door huishoudens hangt onder meer samen met de verwachtingen van consumenten, de situatie op de arbeidsmarkt en de ontwikkeling van hun vermogen.

Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden voor de consumptie door Nederlandse huishoudens in maart gunstiger dan in januari. Dat komt vooral doordat de het oordeel van ondernemers in de industrie over de toekomstige werkgelegenheid een stuk positiever was. Ook de stijging van de aandelenkoersen ten opzichte van een jaar eerder was groter en waren consumenten positiever over de toekomstige ontwikkeling van de werkloosheid.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,28  -5,08  -0,59%  16:55
 Germany40^ 17.749,00 -0,50%
 BEL 20 3.830,36 +0,10%
 Europe50^ 4.923,73 -0,26%
 US30^ 37.954,94 -0,15%
 Nasd100^ 17.254,08 -1,68%
 US500^ 5.002,45 -0,93%
 Japan225^ 37.443,48 -1,47%
 Gold spot 2.389,94 +0,44%
 EUR/USD 1,0671 +0,25%
 WTI 82,49 +0,50%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +2,99%
WDP +2,88%
Kendrion +2,15%
B&S Group SA +2,00%
Vopak +1,90%

Dalers

ADYEN NV -4,38%
JUST EAT TAKE... -3,94%
ASMI -3,34%
BESI -3,14%
TomTom -3,09%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront