Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turkse achtbaan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jeroen Brenninkmeijer

Jeroen Brenninkmeijer is mede-oprichter en partner bij MJR Advies. Vanaf een kleine commissionair tot chique private bank, heeft Brenninkmeijer samengewerkt met een grote diversiteit aan klanten en collega’s. Uiteindelijk koos hij ervoor om de klant bij te staan zonder afhankelijk te zijn van het product of omvang van het ver...

Meer over Jeroen Brenninkmeijer

Recente artikelen van Jeroen Brenninkmeijer

  1. jun '17 Ons pensioenprobleem te complex 10
  2. mei '17 De rally die bijna iedereen mist 9
  3. mrt '17 Inflatie? Best link 1

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. MartijnN1932 5 februari 2017 09:18
    Ik zie het toch anders, het verhaal hierboven zal bijna zeker wel kloppen echter houd er rekening mee met ene meneer Erdogan. Deze gaat gewoon beweren dat de buitenlandse schulden niet rechtsgeldig zijn. Daarvoor hitst hij zijn volk nogmaals op en opgelost.

    Zelfde als dat hij nu de Gulen beweging en de "Coup poging" de schuld geeft van het teruglopen van het toerisme.. en daarmee de inkomsten van Turkije..
  2. MoTuncer 22 februari 2017 15:07
    Ik zie dat toch ook anders. Sinds 1 januari staat de de Turkse beurs 15% hoger, de Turkse Lira 10% hoger t.o.v. de euro en de dollar, er is een begrotingsoverschot van 0.5%, de staatsschuld is met 35% één van de laagste in Europa, toerisme is weer aan het aantrekken door Russen en Arabieren, maatregelen tegen terreur beginnen zijn vruchten af te werpen (al 2 maanden geen grote aanslag), binnenlandse consumptie neemt toe, export neemt toe door lage Lira, grote infra projecten worden afgerond, Defensie industrie is booming en draagt bij aan de export, Turkije een gas en electriciteitshub in de regio, etc etc.

    En wat betreft de coup, iedereen in TR inclusief de altijd kritische oppositie is het ermee eens dat Gulen de coupe heeft gepleegd. Er zijn stapels bewijzen, van bekentenissen, whatsup gesprekken, geldstromen, vliegbewegingen tot telefoongesprekken. Er is genoeg bewijs zolang je je ogen opent en het wil zien. Helaas is het 'democratische' Westen en zijn 'vrije' media zo teleurgesteld dat de coupe is mislukt dat ze nog steeds in een stand van verstandsverbijstering en ontkenning zitten. Ga zo door Europa met het steunen van terroristen (PKK/YPG) en coupeplegers (Gulenbeweging) En als Turkije de strijd tegen terreur en coupeplegers aangaat wordt de vrijheid van meningsuiting en mensenrechten kaart getrokken. Europa is zijn geloofwaardigheid allang kwijt. Alsof wij ons zo druk maken om de mensenrechten van ISIS?! Laten we ons hier in Europa meer druk maken om het opkomende facisme en onderdrukkingen van minderheden. Turkije redt zich wel!

    Ondertussen heeft Turkije eieren voor zijn geld gekozen en zijn focus gericht naar het Oosten en Afrika. Op de lange termijn zal dit voor Turkije de juiste keuze zijn! Een gemiste kans voor Europa om een via Turkije een brug te slaan naar het oosten!
  3. Auteur JB 27 februari 2017 11:28
    Dank voor je inhoudelijke reactie, leuk om een diepgaander beeld te lezen. Mijn primaire doel was niet om de Turkse economie zo grondig te analyseren (dat is ook niet mijn expertise), maar meer de beleggers te informeren in hoeverre onheilspellende "koppen" daadwerkelijk effect hebben op de beleggingen.
    Ik blijf van mening dat er een behoorlijk systeemrisico zit in het Turkse bankwezen, maar dat is verder geen diskwalificatie voor de economie in het algemeen. De koers van Turkije is duidelijk minder op het westen georiënteerd en de berichtgeving in Europa is zeker niet evenwichtig. We zullen zien in hoeverre de recente valutaire onrust een voorbode is geweest. Dat koersen weer herstellen betekent niet dat het onderliggende probleem niet meer bestaat.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links