Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina alweer afgeserveerd

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 februari 2017 11:47
    quote:

    dartyharry schreef op 22 februari 2017 11:29:

    Beste Nico
    Er staat niet bij of je een positie hebt in ordina??????
    het is namelijk een slecht bedrijf en niet anders, de koers was veel te hoog op verwachting en keert nu weer naar de werkelijkheid terug.
    Dat was mijn vraag aan Nico:
    Ordina krijgt nadeel van de twijfel?
    En je eigen meningen?
  2. [verwijderd] 22 februari 2017 11:50
    Hallo Nico, mooi artikel. Inderdaad had ik ook graag geweten of je een positie in Ordina hebt of gaat nemen. Ook mis ik je mening over het feit of Ordina nog steeds een interessante overnamekandidaat is. Bijvoorbeeld KPN zoekt nieuwe omzet, past Ordina daarbij? Ze zijn schuldenvrij en met deze koers mooie overnameprooi.
  3. [verwijderd] 22 februari 2017 11:56
    quote:

    dartyharry schreef op 22 februari 2017 11:29:

    Beste Nico
    Er staat niet bij of je een positie hebt in ordina??????
    het is namelijk een slecht bedrijf en niet anders, de koers was veel te hoog op verwachting en keert nu weer naar de werkelijkheid terug.
    Harry,

    Als het er niet bijstaat heb ik er geen positie in. Dat hoeft ook niet. Maar voor de duidelijkheid zal ik voortaan overal bij zetten of ik er zelf wel of niet inzit.

  4. [verwijderd] 22 februari 2017 12:02
    quote:

    Sixtysound schreef op 22 februari 2017 11:50:

    Hallo Nico, mooi artikel. Inderdaad had ik ook graag geweten of je een positie in Ordina hebt of gaat nemen. Ook mis ik je mening over het feit of Ordina nog steeds een interessante overnamekandidaat is. Bijvoorbeeld KPN zoekt nieuwe omzet, past Ordina daarbij? Ze zijn schuldenvrij en met deze koers mooie overnameprooi.
    Nogmaals: geen positie. Ik geloof ook niet in een overnameverhaal maar zoiets kan natuurlijk altijd gebeuren. Zelfs unilever was niet veilig.

  5. Reedweker 22 februari 2017 14:34
    Er zijn blijkbaar weinig loyale aandeelhouders die een bedrijf de rustgevend om mee te transformeren met de markt.
    Als er 1 miesgast de braafste Hendrik aanhangt liep deze meute weg inplaats van te steunen, zowel in hun eigenbelang.
    banken,Overheid,Industrie gaan heelveelmeer ICT nodighebben in een snel veranderende wereld.
    Johson&Johson het eerste schaap dat over de dam is, nu nog Gillette,Avery,Procter&Gamble, etc
    Angel
  6. Red Baron 22 februari 2017 14:49
    Helder artikel Nico. Bedankt!
    Je schrijft:

    quote:

    schreef:

    [...]

    De marktomstandigheden zouden nu mee moeten zitten, ware het niet dat Ordina er nogal dik in zit bij het bankwezen en de overheid. Bij het bankwezen vallen bijna wekelijks ontslagen, zodat daar de spoeling wat dunner wordt.

    Maar...die ontslagen vallen juist omdat er meer geinvesteerd gaat worden in ICT. Alle banken willen fintechje spelen. Dat zou dus eigenlijk een kans moeten zijn.

    Ben het met je eens dat de marktomstandigheden positief zijn voor Ordina. Daarom vind ik het ook vreemd dat men hier niet van profiteert. De uitdaging zit in mijn optiek in het dempen van het verloop en in het aantrekken van mensen.

    In de sector bankwezen en de overheid zitten alle grotere IT detacheerders van Nederland. Dat Ordina daar ook zit is logisch en daarom ook niet bijzonder ten opzichte van de concurrentie.

    Het fintechje spelen willen banken wel en eigenlijk ook niet. Dit is ook logisch omdat het het eigen business model kan aantasten. Wat gebeurt er als een grote bank hypotheken laat crowdfunden bijvoorbeeld?

    Ik denk niet dat er een kans voor Ordina ten aanzien van fintech ligt. Ordina levert voornamelijk 'handjes'.

    Persoonlijk gun ik Ordina het allerbeste. Is toch nog een beetje de laatste der mohikanen. Getronics, Pink Elephant en CMG zijn er bijvoorbeeld niet meer.

    Overname? Je weet het niet. Maar als het dan toch gebeurt, hoop ik op bijvoorbeeld Randstad. Het merk Yacht is tegenwoordig een uitzendbureau plus. Ik zie Ordina ook meer als een uitzendbureau plus. En dan blijft het gewoon een Nederlands karakter houden.
  7. Reedweker 22 februari 2017 14:54
    We staan aan het prille begin van de toepassing met RFID (radio frequent identificatie) software om deze labels te vinden, te herkennen, lokaliseren, inventariseren, in de zorg, ziekenhuizen,industrie en overheid,
    Ordina maakt meters nu in de zorg sectoren met software te gebruiken voor deze techniek.
    Reedweker,
  8. Reedweker 22 februari 2017 15:15
    Misschien ontgaat het vele dat voor de laatste ontwikkelingen in de ICT wereld dat gerelateerd is aan nagenoeg alles, retail.zorg,industrie,overheid, we de laatst opgeleide ICT afgestudeerde mensen nodig hebben en een ieder van 2 generaties terug dat met moeite kunnen bijbenen. Robotica ,RFID, auto's die straks aan een lijntje gaan , treinen die zelfcorrigerend rondrijden, luchthavens die volledig geautomatiseerd zullen zijn, dat de wereld aan het veranderen is kan je waarnemen aan de vele mensen die onrustig zijn,nerveus, er gebeurd te veel ineens, maar het is wat het is, de software is de grote motet die de orde weer hersteld. Inderdaad Ordina de laatste mohikaan, the winner takes'it all.
  9. Red Baron 22 februari 2017 15:25
    Natuurlijk komen er nog allerlei nieuwe ontwikkelingen aan. Internet of Things, blockchain en ga maar door.

    Toch is het voor Ordina van belang om er voor te zorgen dat ze 'handjes' kunnen leveren. De IT leveranciers zijn vaak niet meer de trendsetters dit zijn hen eindklanten zelf. Of de eindklanten kopiëren van andere organisaties zie het Spotify model bij ING. Wat gebaseerd is op een organisatie die zichzelf Spotify noemt.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links