Binck « Terug naar discussie overzicht

Binck in 2016

1.043 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 » | Laatste
[verwijderd]
0
Beste A3aantje,

DeGiro maakt consequent 10% verlies op hun omzet. Is leuk voor DeGirogebruikers, en eigenlijk ook wel voor Binck ("geen groter vermaak dan leedvermaak"). Want eens raken de zakken van de investeerders in DeGiro echt wel leeg.
Trouwens: de winst van Binck is 2x zo groot als de totale omzet van DeGiro (waarop DeGiro dus ook nog 10% verlies maakt). Mijns inziens is DeGiro een internetbubble,
Hier een copietje van een artikel uit het FD:

Aandeelhouders staken vorig jaar € 7,2 mln in internetbroker DeGiro

De aandeelhouders van onlinebroker DeGiro hebben vorig jaar € 7,2 mln in het bedrijf gestoken. De kapitaalinjectie is bedoeld voor verdere groei van het bedrijf.

De bijstorting blijkt uit de jaarrekening van DeGiro, die 20 december bij de Kamer van Koophandel is gedeponeerd. Het vermogen is afkomstig van LPE Capital, de holding waarmee de vijf oprichters eigenaar zijn van de internetbroker.

Eigendomsverhoudingen

DeGiro leed in 2015 een verlies van € 1,8 mln op een omzet van € 17,3 mln. Een jaar eerder was de omzet nog € 7 mln, waarop het bedrijf een verlies van € 780.595 leed.

De kapitaalinjectie heeft niets veranderd aan de eigendomsverhoudingen, licht oprichter Gijs Nagel toe. Met zijn vier compagnons houdt hij 95% van de aandelen. De rest is in handen van personeelsleden van de broker.

Extra kapitaal

Ook dit jaar heeft DeGiro enkele miljoenen opgehaald, zegt Nagel. Een deel daarvan is afkomstig van beleggers in het aan de onlinebroker gelieerde HiQ Market Neutral Fund. Beleggers in dit fonds konden in mei hun participaties omzetten in 'deelnemingsrechten acquisitiefinanciering', waarmee zij tijdelijk meedelen in de marge die de DeGiro op die nieuwe klanten boekt.

Volgens Nagel komt de totale opbrengst van de kapitaalrondes uit op meer dan € 10 mln, die in marketing is gestoken. 'Voor de achttien landen waar we nu actief zijn, kost de marketing tussen de € 5 mln en € 10 mln per jaar. Het is de bedoeling dat uiteindelijk uit onze eigen cashflow te betalen, maar zo ver zijn we nog niet. Om harder te groeien hebben we dus extra kapitaal nodig.'

Prijsvechter

Schaal is namelijk alles, doceert de directeur van DeGiro. 'De brokers die in meerdere landen voet aan de grond hebben gekregen, zullen de komende jaren overblijven', verklaart Nagel de groeistuipen van zijn bedrijf.

DeGiro begon in 2008 als broker voor professionele klanten. Sinds 2013 is het bedrijf ook als prijsvechter actief op de particuliere markt. Volgens Nagel is het aantal klanten dit jaar van 80.000 naar 'dik boven' 140.000 gegroeid, die samen tegen de 10 miljoen transacties deden. In de eerste negen maanden behaalde DeGiro een brutowinst van € 1,5 mln.

Na Europa wil Giro zich volgend jaar richten op Azië. 'We zijn druk bezig in landen als Japan en Hongkong. Om daar kantoren te openen, mensen aan te trekken en marketing te bedrijven is een grote investering nodig', zegt Nagel. 'Behoorlijk meer dan € 10 mln. Ik denk dat we dan voor het eerst een stukje van het bedrijf zullen moeten verkopen aan externe investeerders.'
A3aan
0
Ik denk dat we dan voor het eerst een stukje van het bedrijf zullen moeten verkopen aan externe investeerders.'

Dan gaan ze dus hun eigen aandelen naar de markt brengen. Kiezen ze er dan voor om hun eigen centen die erin zitten veilig te stellen?
[verwijderd]
0
ik heb mijn bij DeGiro gestalde optieportefeuille met ongeveer 85% zekerheidshalve teruggebracht in omvang. Nu nog slechts 15% dus bij DeGiro gestald. Mijn aandelen, beleggingfondsen en -trackersportefeuille, 50 keer zo groot als de optieportefeuille, is bij de ING ondergebracht, en dat is een stuk veiliger. En dan beleg ik in Binck zowel in calls alsook in aandelen. Dus hoe verschillend kun je handelen.
DeGiro gebruik ik slechts om voor de leut op zeer kleine schaal in opties te handelen. Als DeGiro failliet zou gaan, zou die leut ophouden, maar dat is dus geen ramp, slechts 2% van mijn vermogen kwijt.
Dit jaar overall 22% winst; zou volgend jaar ook zo'n mooi beleggingsjaar worden?
Succes allen, want daarvoor beleggen we, ook in 2017. Dan proberen we ook weer het binkie te zijn.
A3aan
0
Mooi alrob. Ik doe via DeGiro ongeveer 5% van het geld wat in aandelen en opties zit. De rest gaat allemaal via Binck.
Dit jaar is een geweldig jaar voor mij, 50,6 % rendement. Ongeveer de helft door de handel in DL. Had nog veel beter kunnen zijn als ik niet een flinke zeper had behaald met PostNL. Het is jaren terug dat ik zo'n rendement had.
Fijne jaarwisseling en een gezond 2017
[verwijderd]
0
quote:

A3aantje schreef op 30 december 2016 20:55:

Mooi alrob. Ik doe via DeGiro ongeveer 5% van het geld wat in aandelen en opties zit. De rest gaat allemaal via Binck.
Dit jaar is een geweldig jaar voor mij, 50,6 % rendement. Ongeveer de helft door de handel in DL. Had nog veel beter kunnen zijn als ik niet een flinke zeper had behaald met PostNL. Het is jaren terug dat ik zo'n rendement had.
Fijne jaarwisseling en een gezond 2017
Perfect A3aantje, 50,6% da's extreem, en geeft een flinke buffer voor de toekomst.
Bedankt voor de goede wensen en uiteraard hetzelfde.
[verwijderd]
0
quote:

alrob schreef op 31 december 2016 12:54:

[...]

Perfect A3aantje, 50,6% da's extreem, en geeft een flinke buffer voor de toekomst.
Bedankt voor de goede wensen en uiteraard hetzelfde.
Mooi resultaat. Als amateur en beginner 15% gehaald dit jaar. Zet je aan het denken hoe je opgelicht wordt door vermogensbeheerders die voor je beleggen.
Wel kosten betalen, en de risico voor jezelf. Vreemd dat deze gasten kunnen bestaan.
[verwijderd]
0
Beginner, en dan al 15%? Dat is knap.
Vermogensbeheer is geen oplichting, maar werk dat vaak te veel beloond wordt.
Probleem is dat ze veelal beleggen in beleggingsfondsen die ook weer veel kosten berekenen. En klanten hebben als referentiepunt meestal de termijndeposito rente, en zijn dus al snel met een paar procent rendement tevreden. En de vermogensbeheerders nemen zo min mogelijk risico en spreiden flink, ook in obligaties. Dus minder risico minder winst.En de meeste klanten willen weinig risico lopen, zeker met grotere vermogens.
En daar is ook niets mis mee. Enkel wel mis is dat als de markt tegen zit hun beloning niet evenredig daalt als ze stijgt als de markt meezit.
Maar ja vermogensbeheer is een contract dat je vrijwillig aangaat.
Je hoeft niet, je mag het ook zelf doen
Een voorspoedig 2017!
Dhrbelegger
0
Men vergeet dat een vermogensbeheerder veel meer haar risico spreidt. Zij genereren een stabieler resultaat dan de meeste particulieren. Dit vergt inzicht en toewijding. Beleggingen zijn veel lange termijn, terwijl de meeste hier een horizon hebben van max half jaar en meer impulsreacties vertonen.
jadijako
0
hoop dat ie binnenkort door de 560-565 gaat, kan ie techn naar de 670,en de beste wensen voor 2017
A3aan
0
Vrijdag gekocht en vandaag er weer uit gedaan op 5,588.
Zou ik ze in de loop van de week weer kunnen kopen op 5,40/5,45?
[verwijderd]
0
quote:

A3aantje schreef op 2 januari 2017 14:12:

Vrijdag gekocht en vandaag er weer uit gedaan op 5,588.
Zou ik ze in de loop van de week weer kunnen kopen op 5,40/5,45?
zo dus heb je winst in de pocket.
Ik heb een andere strategie. Vorige week op 5.449 ingestapt en vandaag op 5.548 verdubbeld. Ik ga voor de lange termijn, slechts dus in aandelen.
Moet nog wel een stoploss (denkbeeldig, niet daadwerkelijk want dan wordt de markt vaak gewoon er naar toe gemanipuleerd om daarna weer direct te stijgen). In gedachten nemen, waarschijnlijk rond de 5.40 plus de stijging van vanaf heden. Dus een zgn. trailing stoploss, die steeds hoger komt te liggen als de koers stijgt. Met dat soort orders had ik , toen ik nog bij Lynx zat en die orders kon geven , goede ervaring, als ze niet te "scherp" waren. Hield meestal een percentage als stoploss aan. Maar noch Degiro noch ING kennen dat soort orders. Moet ik dus zelf in de gaten houden.
[verwijderd]
0
Wel groter aantal transacties voorzien dan in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van BinckBank stonden onder druk in het vierde kwartaal van 2016, waarin de onlinebroker minder transacties afhandelde dan een jaar eerder, maar wel groei zag ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. Dit blijkt uit een consensusverwachting van analisten die is ingezien door ABM Financial News.

De gerapporteerde winst, aangepast voor boekhoudkundige eigenaardigheden, zou 6,5 miljoen euro bedragen, volgens de analisten die bijdroegen aan de consensus, grofweg de helft minder dan de plus van 11,6 miljoen euro een jaar eerder.

Er is geen consensuscijfer voor het nettoresultaat. Analist Rosine van Velzen van ING voorziet een nettoverlies van 0,5 miljoen euro, tegen een nettowinst van 5,1 miljoen in het vierde kwartaal een jaar eerder. In het derde kwartaal was nog sprake van een winst van 0,3 miljoen euro.

Het aantal transacties daalde van 2,00 miljoen een jaar eerder tot 1,94 miljoen. Vergeleken met de 1,76 miljoen transacties in het derde kwartaal is dit wel een verbetering.

Door de lagere provisie-inkomsten liepen de totale inkomsten naar verwachting terug van 39,9 miljoen naar 36,9 miljoen euro, ondanks iets hogere rentebaten.

Van Velzen constateerde dat alle beleggingsprofielen van Alex vorig jaar slechter presteerden dan de benchmark, met een negatief rendement van 3 procent voor het meest gekozen profiel Voorzichtig, wat 12 procent slechter was dan de AEX. De analist voorziet echter geen uitstroom van gelden, zoals in 2014 wel gebeurde.

BinckBank kondigde eerder deze maand aan een extra voorziening te treffen van 2,75 miljoen euro voor de afhandeling van klachten over Alex Vermogensbeheer, wat deze schadepost in totaal op 8 miljoen euro brengt. Deze extra voorziening komt ten laste van het vierde kwartaal van 2016.

De onlinebroker en vermogensbeheerder zal verder een update geven over de uitrol van zijn productenpalet naar negen velden. BinckBank moet investeren in nieuwe inkomstenbronnen, nu de inkomsten uit de handel in aandelen en opties onder druk staan door concurrentie van prijsvechters zoals Degiro.

In België werd in het vierde kwartaal 'Binck Laten Beleggen' gelanceerd voor beleggingsportefeuilles vanaf 25.000 euro, voor een management fee van 60 basispunten.

BinckBank opent de boeken maandag 6 februari voorbeurs. Het aandeel noteerde woensdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 5,38 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 01, 2017 06:09 ET (11:09 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
[verwijderd]
0
gelezen het persbericht en de mededeling over het lagere slotdividend ben ik verbaasd dat de koers van Binck toch nog 0,65% omhoog ging vanmorgen.
Voorzover ik het begrijp hoeven we in 2017 vwb aandeelhouderswaarde niet veel van Binck te verwachten, misschien in 2018...
A3aan
0
Ik had er ook vorige week geen goed gevoel over, mede door die affaire Alex, die veel duurder uitvalt. Daarom vrijdag alles verkocht en zie, staat tot mijn verbazing het aandeel gewoon 10 cent hoger. Tja, dat kan ook gebeuren.
[verwijderd]
0
Koers zal wel tussen de 5.00 en de 5.50 blijven dobberen. Hoger verwacht ik niet; daarvoor is de k/w verhouding nu al aan de te hoge kant.
DeZwarteRidder
0

BinckBank en Theodoor Gilissen praten met vermogensbeheerders NIBC

Haagse zakenbank zette bedrijfsonderdeel dat optreedt als depotbank voor zelfstandige vermogensbeheerders vorige week te koop.
ApacheNL
0
BinckBank en Theodoor Gilissen praten met vermogensbeheerders NIBC

Online broker BinckBank en private bank Theodoor Gillissen willen de dienstverlening aan zelfstandige vermogensbeheerders van NIBC overnemen. De Haagse zakenbank zette dit bedrijfsonderdeel vorige week te koop.

De afdeling van NIBC Markets, het voormalige SNS Securities, treedt voor onafhankelijke, kleinere vermogensbeheerders op als depotbank. De uitvoering van orders loopt bijvoorbeeld via de systemen van het effectenhuis, dat ook zorgt voor rapportages en andere administratieve taken.

Gesprekken met klanten

BinckBank heeft contact opgenomen met NIBC, zo bevestigt een woordvoerder van de online broker een bericht van persbureau ABM. 'Het bedienen van zelfstandige vermogensbeheerders past binnen onze strategie, dus dit was voor ons een logische stap.'

Ook voert BinckBank gesprekken met enkele vermogensbeheerders die klant zijn bij NIBC Markets. Volgens de zegsman gebeurt dat 'op natuurlijke wijze'. 'Vermogensbeheerders nemen contact op met ons', zegt hij. 'Het is een kleine, overzichtelijke markt. Er zijn niet veel bedrijven in Nederland die deze diensten leveren.'

Kleine speler

Theodoor Gilissen is een van deze partijen. Een woordvoerder wil niet zeggen of de private bank ook bij NIBC heeft aangeklopt, maar geeft wel toe dat Theodoor Gilissen al in gesprek is met sommige klanten van NIBC Markets. 'Ook na de beoogde fusie met Insinger de Beaufort blijft deze vorm dienstverlening een belangrijk aandachtsgebied', aldus de woordvoerder.

Lees verder: fd.nl/beurs/1187097/binckbank-en-theo...
[verwijderd]
0
Nou als Binck het vermogensbeheer uitbesteedt aan Aex, zijn de klanten van NIBC direct weg, en hebben ze een kat in de zak gekocht. Je laat je vermogen toch niet beheren door Binck (of Alex). Als je het al niet zelf wilt doen, dan stap je toch naar een Bank die zijn zaakjes beter op orde heeft. Enig risico wil je toch niet lopen.
1.043 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.706,40 -0,73%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.905,62 -0,63%
 US30^ 37.912,96 -0,26%
 Nasd100^ 17.064,94 -2,76%
 US500^ 4.969,97 -1,57%
 Japan225^ 37.188,48 -2,14%
 Gold spot 2.395,38 +0,67%
 EUR/USD 1,0649 +0,05%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront