Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX Second

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2017 11:14
    Die Griekse problemen? Dankzij Trump en 'vluchtelingen'-problematiek is er geen aandacht voor de geldelijke kant vd zaak vd EU. UK overleeft de aanmerkingen van Dijsselbloem wel, dat staat vast. Brexit is minder erg dan men 'voorspelde' want kenners wenste de EU een goede toekomst toe en dan vergeet je waar het om draait. Een gevecht om wie de goedkoopste munt heeft: stuivertje wisselen tussen usd en euro?
  2. pro-zen 6 februari 2017 13:30
    tja.. er zit zoveel positiviteit ingeprijsd terwijl er vooral geopolitiek zoveel bedreigingen zijn.. het is een potje dansen op de rand van de vulkaan.. ik heb in ieder geval mijn aandelen/etf posities zo goed als afgebouwd de afgelopen periode en neem ff afstand vd hele kermis, met een paar putjes in de porto slaap ik best lekker zo :)
  3. QED 6 februari 2017 15:09
    Het lijkt me een mixed bag met Trump. Klimaat, banken en internationale relaties lijken me idd een punt van zorg, maar ik geef toe dat een land moet kunnen bepalen wie het binnen laat. Als dat wettelijk niet mag, is er iets fout gegaan in het verleden en lijkt het me hoog tijd bij te stellen.
    Qua economie moeten we afwachten.
  4. forum rang 6 ttroo 6 februari 2017 17:11
    De Duitsers zien het vandaag niet zitten. Dat zakt behoorlijk door naar beneden. Geisoleerd probleem zeg maar. Dat denk ik niet. Maar zo denken de beurzen. Want niemand ligt er wakker van. Amerika zeker niet, dat komt omdat Trump heeft geroepen dat hij dit jaar nog wel dat de Tax Cut gaat plaatsvinden. Het wordt nog wel een uitdaging. Dus Amerika is (nog) up. De Fransen gaan toch lichtjes mee in het kielzog van de DAX.
  5. Maan Arkenbosch 6 februari 2017 20:19
    Zolang de ECB/E.U. de Griekse en Italiaanse bank en schuld problemen door de komende verkiezingen, onder de tafel schoffelt, kan deze financiële bult verder etteren. Spaarders bij banken, moeten oppassen indien een repressie komt t.a.v. contante opnamen. Zoals in december voorspeld: Goud en zilver krijgen hun glans terug!!
  6. forum rang 6 ttroo 7 februari 2017 11:22
    De VIX blijft onder de 12! Aan het einde van 2016 flirte de VIX met een andere grens. De 14. Ze gingen in het nieuwe jaar direct er onder om tot nu toe niet meer terug te keren naar deze waarden. Nu is de 12 dus de grens. Mogelijk verlaag ik die grens en dat gebeurt pas begin volgende week. Het is wachten op de doorbraak. Gisteren kregen de shorters weer wat meer macht. Maar de achterstand op de Long Ones is nog steeds groot te noemen. Die wordt niet 1.2.3. ingehaald. Mooi hoe de ene kant van de wereld niet zo happy is met Trump, mooi om te zien dat de aandelenwereld weg loopt met Trump. Het is net als de Brexit en Amerikaanse verkiezingen lekker verdeeld. Goud trekt zich terug. Althans nu. Ik zie over 2 a 3 jaar een Currency Haircut komen, wat neer komt op het volgende. Het liefst straks $5 triljoen lenen gefinancieerd door bijvoorbeeld Europa. Als de dollar nog wat kan aan sterken naar pariteit. En dan die $5 triljoen lenen. Vooral met het plan dat Amerika gaat groeien. En dan over 2 a 3 jaar zeggen oh.. we gaan wat minder groeien.. dollar stort in.. en dan betaal je met waardeloze dollars terug. Het liefst een 30% a 50% lagere dollar. Dat is pas een Currency Haircut. Je kunt gewoon aan je verplichtingen voldoen. En de markten de schuld geven. Perfect Spel van de Amerikanen. Als je dus pariteit leent $5 triljoen van Europa dan loopt Europa bij een Currency Haircut bijna 25% mis (wanneer de dollar wegzakt naar $1.30) en dat is dus ruim EUR 1 triljoen currency verlies voor Europa. Dank je wel Europa. Alstublief Amerika zegt Europa dan. Kijk zo doe je dus zaken. Olie zakt trouwens wel aardig weg. Dat deden ze gisteren ook. Het is zeker nog niet dramatisch te noemen, maar de energie fondsen wegen vaak best aardig mee in de verschillende beursindices.
  7. forum rang 6 ttroo 7 februari 2017 15:08
    Nou, het is een keurig mooi groene dag. Trump heeft Iran als nummer 1 terreurnatie genoemd. Gewoon zonder schaamte. Hij kan zeggen wat hij wilt, zonder enige vorm van respect. Opvallend. Doet u dat maar eens tegen uw baas. Boem. U ligt er uit. Maar een Amerikaanse president zegt het gewoon zonder blikken of blozen. Olie heeft een duit verder in het dalingszak gedaan. Ook zonder bliken of blozen. We liggen zoals van vele dingen niet (meer) wakker van. Goud kan zich aardig handhaven na al die stijgingen. Een sterk teken. De verkiezingen in Europa komen langzaam los. De Franse verkiezingen komen steeds meer als onderwerp naar boven drijven, maar de Duitse verkiezingen lijken een echte change te worden. Over de Italiaanse verkiezingen kunnen we (nog) niet wakker liggen. Ze zijn volgens mij nog niet uitgeschreven. Maar dat wordt een serieuze test case. Hoe denkt Italie over Europa. En hoe gaan ze stemmen. Le Pen zie ik niet als president eindigen. Ze staat weliswaar boven aan, en wint vaak de 1e verkiezing, maar is tot nu toe onderuit gegaan in de finales. De American Dream lijkt uit te komen. Ik las een mooi stukkie op CNBC dat aangaf dat Trump eigenlijk een jaar of 20 terug had moeten komen. Daarnaast stonden gisteren leuke stukjes op de CNBC over de dollar collapse en over de huizenprijzen die daar weer flink uit de hand aan het lopen is. Dezelfde acties zien we nu. En natuurlijk is het dit keer anders. Iedereen wordt rijk, maar toch ook weer niet. Zolang we dromen is het goed!
  8. forum rang 6 ttroo 8 februari 2017 07:59
    Een kleine ochtend update. Gisteren was een verloren dag. Zowel voor de shorters als voor de long ones. De laatste wonnen een heel klein beetje terrein terug. En daarbij blijft de grote voorsprong op de shorters gehandhaafd. De Franse banken gingen gisteren opvallend omlaag. U kent ze wel de Societe Generale en de BNP Paribas. Verder was er eigenlijk niets opvallends te melden. Misschien CTT in Portugal. Dat is het nationale postbedrijf. Ze blijven gestaag omlaag aan het gaan. Een duidelijke downtrend is waarneembaar. In Spanje deed een Bankinter mee met de Franse banken. De dalingen van de genoemde banken zijn wel opvallend, maar het is geen drama te noemen. Het waren relatief kleine dalingen. Een nieuwe beursdag vandaag. We blijven de Amerikaanse droom zo goed mogelijk financieren. Eigenlijk niet eerlijk ten opzichte van Griekenland. Immers met Griekenland vormen we wel de EU. Uiteindelijk financieren we ook Griekenland, maar omdat Griekenland een kleine tot zeer kleine macht is dwingen we ze ook tot maatregelen te nemen. Dat doen we uiteraard niet/nooit bij Amerika. Terwijl het verleden daar genoeg redenen heeft gegeven, om ze niet op een blauwe ogen te geloven. Dat doen we ook niet, we geloven in HET PLAN. We gaan vandaag verder met geloven. Je zou bijna zeggen dat beleggen een religie aan het worden is. Hoop, geloven, angst, het zijn bekende woorden.
  9. forum rang 6 ttroo 8 februari 2017 12:38
    I have a plan. We kennen natuurlijk de woorden I have a dream. Maar mr. Newcomer has a plan. Laten we Amerikaanse bruggen en andere infrastructuur (weer) op/herbouwen. Dat is best wel grappig. Je hebt inmiddels $20 triljoen schuld. Wat heb je daar mee gedaan? In ieder geval je infrastructuur verwaarloosd. Dat is net als met de muur. Of ie nou er wel of niet komt, maar schattingen over DE muur liggen tussen de $10 en zelfs $20 miljard. Dus in het inschatten van eventuele kosten zit tegenwoordig een aardige foutmarge. Al wordt het $20 miljard, dat is toch niets vergeleken met de $20 triljoen schuld. En als je paar jaar $500 miljard tekort komt als staat, dan is die $20 miljard ook nog niet eens supergroot. En dat is zelfs een soort van initiele investment. Maar mr. Newcomer heeft een plan. Een van de eerste plannen ging fantastisch. Je kiest 7 landen en die inwoners mogen niet meer binnenkomen met of zonder een geldige visum. Er zitten allemaal advocaten en andere intelligente mensen in die kamer met mr. Newcomer. En ja hoor, dat is geen probleem. In de praktijk valt dus een beetje tegen. Hopelijk gaat het met die Tax Cut beter komen. Zeg maar een Learning Lesson Moment. Nog zo'n mooie. Een heel mooi stukje over die Tax Cut op CNBC. De Tax Cut gaat uit van een zeer sterker wordende dollar, terwijl Mr. Newcomer een aantal landen beschuldigd van valuta manipulatie. Oftewel hij wilt dat de dollar lager wordt. Maar dat staat niet in je plan. Wat wil je nou mr. Newcomer. Maar niet getreurd. We geloven in je plan! Mr. Newcomer heeft een plan. De rest geloof in het plan.
  10. forum rang 6 ttroo 8 februari 2017 16:39
    Onverwachts en ook weer niet. Ineens gaan we dalen. IMF en Griekenland, Europa en Griekenland met als resultaat dat de banken onderuit aan het gaan zijn. Het kan verkeren deze dag! De vorige rode dag, dat was op maandag viel me eigenlijk tegen. Tegen in de zin dat de shorters een minimaal resultaat hadden bereikt. Mogelijk vandaag meer? Eerst nog ruim een uur handelen! In de VIX komt meer leven in, maar het is u bekend, eerst door de 12 punten grens heen en het liefste nog door de 12.5 punten grens heen!
  11. forum rang 6 ttroo 9 februari 2017 11:59
    Tja. Het wordt wel heel saai zo. Er gebeurt feitelijk heel weinig. Aan de ene kant willen we omhoog omdat we een American Tax Cut krijgen, aan de andere kant toch wel onzekerheid over Europese verkiezingen en Griekenland. De besluiteloosheid ligt zeker niet alleen in Europa, de VIX weet het ook niet meer. Ze doen na de KO op vrijdag en de 'come back' op maandag de afgelopen 2 dagen niet veel. Ze kruipen wel stiekem naar die 12-grens toe. Maar ze moeten er zeker weten boven sluiten. In ieder geval deze week. Mogelijk verlaag ik die grens volgende week, maar dat zal zeker niet spectaculair zijn, denk aan 5 a 10 hondersten van punten. Oftewel mogelijk een verlaging van 12 naar 11.90. Met een slot gisteren van 11.45 kan de VIX wel zo door deze grens heen vliegen. Maar eerst een goede reden zien te vinden. De beurzen beginnen vandaag prima. Echt doorknallen lukt niet. Maar ze zakken in ieder geval ook niet door hun hoeven heen. Hopelijk komt er meer vuurwerk vanmidaag.
  12. forum rang 6 ttroo 9 februari 2017 14:38
    Inflatie schiet omhoog. Bepaalde rentes van bepaalde landen schieten ook omhoog. Moet Griekenland wel of niet uit de EU/Euro? Leuke vraagstukken de komende tijd. Inflatie op 1.6% of 1.7%, het zijn redelijke inflatie percentages. Hopelijk heeft u net zo'n mooie loonsverhoging gekregen, anders gaat u gewoon achteruit. Twitter lijkt vandaag uitgetwitterd te zijn. Nadat ze met cijfers kwamen stortte de koers ineen. In de pre-markets staat Twitter op -9%. Is de vogel wegggevlogen? Olie gaat weer keurig omhoog. Gisteren kwam er een giga hoeveelheid voorraad olie erbij, maar de gasoline oftewel de benzine voorraden die daalden en dus steeg de olieprijs behoorlijk na deze bekendmaking. Toen olie net boven de $30 stond, waren deze cijfers zeker reden om een aankondiging naar de $20 te gaan doen, maar schijnbaar is de tijd na 1 jaar veranderd! Ik leer bij. Goud heeft moeite met de $1240 grens. Zilver gaat richting de $18-grens. Koffie gaat alle kanten op. Zeker intra day. Dat is het een beetje vandaag. De Amerikaanse futures zakken weer wat in. Over een uur gaat Amerika openen. Zelf houd ik dus de VIX in de gaten. De S&P stand heb ik op alert gezet als die minimaal 10 punten zakt. Oftewel een koers van rond de 2285 punten. De beurs van Polen doet het trouwens best prima. De Nasdaq wilt niet down. Ze gaan gewoon niet down. Wat een sterkte daar in die index! Trump Power!
  13. forum rang 6 ttroo 9 februari 2017 17:23
    En daar komt het vuurwerk. Mr. Newcomer heeft aangegeven dat een majar tax announcement/aankondiging kan worden verwacht in a few weeks. En boem - daar gingen de indices omhoog. Als een raket! De VIX kreeg extra klappen. Al blijven ze wel boven de 11 hangen. Een sterk resultaat tot nu toe. Uitstel van executie! Die 12 gaat komen! Hoogtepunten worden gemaakt. Schulden worden gemaakt. Mr. Newcomer is making the American Dream a long lasting Dream. Zolang niemand maar wakker wordt en zo lang de niet Amerikanen maar doneren, dan komt alles goed! De koersen gaan ouderwets als een raket. Alleen het topjaar 2000 en 1929 hadden een hogere Shiller PE. Eerst verder feesten!
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links