Vopak « Terug naar discussie overzicht

VOPAK 2017

533 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Ir en Largo
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 30 januari 2017 17:02:

Het is een oud artikel van 30 november - maar misschien wel relevant om het te herplaatsen naar aanleiding van het nieuws vandaag. Ik denk nogmaals dat op termijn die productiebeperking geen stand houdt. Er zijn teveel tegengestelde belangen.
www.iex.nl/Forum/Topic/1341046/1/VOPA...

Opec sluit akkoord over productiebeperking

De Opec heeft in Wenen een akkoord bereikt over het verminderen van de olieproductie. Dat maakte de organisatie van olie-exporterende landen woensdag bekend tijdens een persconferentie.
De lidstaten spraken af vanaf 1 januari nog 'maar' 32,5 miljoen vaten per dag te produceren, grofweg 1,2 miljoen vaten minder dan het huidige niveau. De beperking geldt voor een periode van zes maanden met een mogelijkheid tot verlenging met nog eens zes maanden. Met deze stap hopen de oliestaten het overaanbod op de oliemarkt te verminderen en de prijzen op te schroeven.

Ook olieproducerende landen die geen lid zijn van de Opec, die wordt gedomineerd door de landen uit het Midden-Oosten, zouden meedoen. Rusland heeft volgens de Opec toegezegd tot 300.000 vaten minder te zullen produceren, een afspraak die door de Russische minister van Energie woensdag werd bevestigd vanuit Moskou. Nog eens 300.000 vaten zouden voor rekening komen van niet nader genoemde andere producenten die geen Opec-lid zijn.

De olieprijs staat al de hele dag fors hoger, vanaf het moment dat er signalen uit Wenen kwamen dat een akkoord toch binnen bereik lag. Een vat ruwe Brent-olie steeg naar meer dan $ 50 per vat aan het einde van de Europese handelsdag, vergeleken met ruim $ 46 per vat voordat de Opec woensdagmorgen aan de besprekingen begon. Dergelijke prijsstijgingen zijn op de oliemarkt uitzonderlijk. Brent-olie is nu op één dag 8% duurder geworden. Het aandeel van olieconcern Shell won woensdag meer dan 4% op de Amsterdamse beurs. Met $ 50 per vat is ruwe olie nog steeds wel veel goedkoper dan twee jaar geleden, toen een vat Brent-olie nog meer dan $ 100 kostte.
Productie opvoeren.

Het 'olieakkoord' stond lange tijd op losse schroeven. In september werd in de Algerijnse hoofdstad Algiers al afgesproken de productie te beperken, maar zonder uit te werken welk land hoeveel moest inleveren. Tot op het laatst lagen de Opec-lidstaten met elkaar overhoop over de vraag hoe de pijn van een productieverlaging verdeeld moest worden.

Grootste hindernis was de weigering van Iran om de productie te beperken. Dat land is de productie juist aan het opvoeren, nadat het jarenlang veel minder olie kon verkopen vanwege Westerse sancties. De weigering van Iran was weer tegen het zere been van Saoedi-Arabië, met afstand de grootste olieproducent binnen de Opec. Deze twee landen zijn wel lid van dezelfde organisatie, maar in politiek en religieus opzicht aartsrivalen. In het nu bereikte compromis kan Iran de productie opvoeren tot een plafond van 3,8 miljoen vaten per dag, iets hoger dan het huidige niveau.

Opmerkelijk is dat Opec-lid Indonesië de afspraak van woensdag naast zich neerlegt. Dat land, een relatief kleine producent binnen de Opec, wilde per se niet de productie beperken en heeft nu het lidmaatschap van de Opec tijdelijk opgeschort.

De productiebeperking betekent een koerswijziging voor de Opec. De afgelopen twee jaar zetten de oliestaten de oliekraan juist vol open, in een poging om producenten van duurdere olie uit de markt te drukken. Die strategie was bedoeld om met name producenten van Amerikaanse schalieolie uit de markt te drukken. Die productie is wel minder geworden, maar nog lang niet verdwenen. Daarmee lijkt de strategie mislukt. De grote vraag is nu hoe snel de schalieolieproducenten zullen reageren op hogere prijzen. Als zij de productie weer opschroeven, is het effect van de productiebeperking snel uitgewerkt.

Een andere vraag is of het nu echt tot een beperking van de productie komt. De Opec-leden hebben een reputatie als om het niet naleven van productiequota gaat, dergelijke afspraken zijn in het verleden vaak geschonden

De Arabieren zullen straks over verbazing heen zijn van de maatregel van Trump en de olie kranen vol gaan openen om de Amerikanen pijn te doen.
EQ140
0
In hoeverre heeft Vopak te maken in Rotterdam met(voorgenomen) sterk verhoogde pachtprijzen aankomende jaar??
[verwijderd]
0
quote:

EQ140 schreef op 31 januari 2017 15:32:

In hoeverre heeft Vopak te maken in Rotterdam met(voorgenomen) sterk verhoogde pachtprijzen aankomende jaar??
2 mm.
andrejes
0
Weinig herstel nog, hebben een shorter erin zitten. (Zat onder de 0,50% eerder)

Meldingsdatum Houdende partij Netto shortpositie
30 Jan 2017 AQR Capital Management 0,50%
[verwijderd]
0
Ik begrijp nog steeds niet dat het aandeel Vopak zo massaal gedumpt werd op het rapport van Goldman Sachs. Ik zag het als een mooi koopmoment, dus ik klaag niet. Maar het is om twee redenen wel vreemd.

  • De reden die Goldman Sachs opvoerde voor de koersdoelverlaging was bij alle beleggers al lang bekend. Iedereen heeft toch gehoord van die productiebeperking en iedereen ziet toch dat de olieprijs is gestegen. Waarom reageren beleggers dan pas nadat GS er over schrijft?
  • Verder geloof ik niets van die productiebeperking. De olieproducerende landen vertrouwen elkaar daarvoor onvoldoende. In het verleden hielden productiebeperkingen ook nooit lang stand. Bovendien heb ik hieronder een interessante artikeltje geplaatst waaruit blijkt dat het aanbod van olie vanuit Noord-Amerika ook weer zal toenemen nu de prijs stijgt.
Ik denk dat de koersdoelverlaging van GS snel weer in de prullenbak kan. Zie ook artikel hieronder.


www.belegger.nl/Column/261074/Correct...

'Correctiegevaar oliemarkt groeit'

Beleggers moeten niet te ver achteroverleunen bij een olieprijs van rond de 50 dollar, vinden analisten van Commerzbank. In een note schrijven zij dat de markt snel weer opveert na slecht nieuws en te veel focust op goed nieuws, zo staat in een bericht op MarketWatch te lezen.

“De oliemarkt lijkt last te hebben van selectieve waarneming”, schrijven de analisten. “Bearish nieuws, zoals een stijgende olieproductie of -voorraad, wordt genegeerd. Tegelijkertijd wordt ieder onbenullig teken van aanbodbeperking aangegrepen als koopkans.”

Recordniveau
De longposities in Brent en WTI bevinden zich op recordniveau, waardoor het correctiegevaar alsmaar toeneemt”, waarschuwt Commerzbank.

“Uit nieuwe gegevens van Baker Hughes blijkt daarnaast dat de booractiviteiten in de VS weer toenemen, maar dit zal waarschijnlijk ook worden genegeerd.” Uit data van Baker Hughes valt op te maken dat het aantal actieve boorinstallaties in de VS met 15 is gestegen naar 566 stuks.
[verwijderd]
0
quote:

andrejes schreef op 31 januari 2017 20:45:

Weinig herstel nog, hebben een shorter erin zitten. (Zat onder de 0,50% eerder)

Meldingsdatum Houdende partij Netto shortpositie
30 Jan 2017 AQR Capital Management 0,50%

En waar denken jullie dat de drie oprichters van AQR Capital Management werkten voordat ze met AQR startte ............................ ........................ Goldman Sachs.

www.aqr.com/who-we-are/our-history

[verwijderd]
0
AQR (Applied Quantitative Research) was founded in 1998 by Clifford S. Asness, Ph.D.; David G. Kabiller, CFA; Robert J. Krail; and John M. Liew, Ph.D.

AQR’s story begins at the University of Chicago’s Ph.D. program where Asness, Liew and Krail met, and the foundation of AQR’s investment philosophy was established.

While working on his dissertation, Asness joined Goldman Sachs, where, a year later, he was tapped to lead a new quantitative research team for Goldman Sachs Asset Management. Liew and Krail joined him, and the new team applied what they learned in academia, using value and momentum strategies to help portfolio managers make investment decisions. Eventually, the team was also managing both hedge-fund and long-only assets, utilizing their new investment process.

In 1997, after several successful years, Asness, Kabiller — who had worked closely with the team in his role overseeing relationships with some of the largest pension and investment funds — Krail and Liew chose to leave Goldman Sachs to focus solely on research and investment product development. Together they established AQR in 1998.

AQR was among the first hedge-fund managers to voluntarily register at its inception with the Securities and Exchange Commission. While the first AQR product was a hedge fund, the goal was always to expand into traditional portfolio management, which was accomplished in 2000. In 2009, AQR became one of the first investment managers to offer alternative strategies in a mutual fund format.

Today, AQR is a global investment management firm that has held to its original focus of rigorous research and the development of innovative, practical investment strategies.
FC Barcelona
0
Volgens mij is Goldman Sachs en alles wat er omheen cirkelt de belichaming van hoe corrupt en ingewikkeld de financiële wereld vandaag de dag in elkaar zit ; ze staan boven de wet lijkt het en ze kunnen de boel omhoog en omlaag manipuleren wanneer ze maar willen.
Te machtig geworden dus maar wie doet ze wat ?
[verwijderd]
0

Ik ben nieuw bij dit aandeel. Maar ik heb even wat onderzoek gedaan.

  • In Q3 was de YTD earnings per share € 3,66
  • Als ik dat "voorzichtig' extrapoleer voor het hele jaar dan komen we uit op € 4,70 earnings per share
  • De dividend policy van Vopak is cash dividend pay out van 25% tot 50%
  • Het dividend zou dan ergens tussen de € 1,17 en € € 2,35 uitkomen
  • Hetgeen bij deze koers zou neerkomen op een dividendrendement tussen 3% en 6%.
Graag jullie input als jullie denken dat het anders zit.
[verwijderd]
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 1 februari 2017 10:52:

Ik ben nieuw bij dit aandeel. Maar ik heb even wat onderzoek gedaan.

  • In Q3 was de YTD earnings per share € 3,66
  • Als ik dat "voorzichtig' extrapoleer voor het hele jaar dan komen we uit op € 4,70 earnings per share
  • De dividend policy van Vopak is cash dividend pay out van 25% tot 50%
  • Het dividend zou dan ergens tussen de € 1,17 en € € 2,35 uitkomen
  • Hetgeen bij deze koers zou neerkomen op een dividendrendement tussen 3% en 6%.
Graag jullie input als jullie denken dat het anders zit.

Vraag aan Goldman Sachs
monti
0
Volgens mij komt de wpa ergens rond de €2 uit. Misschien ben je in de war met EBITDA.
[verwijderd]
0
quote:

monti schreef op 1 februari 2017 11:06:

Volgens mij komt de wpa ergens rond de €2 uit. Misschien ben je in de war met EBITDA.
Nee dat is zeker niet het geval. In de fact sheet van Q3 staat "net profit attributable to holders of ordinary shares" € 466 miljoen. En dat komt neer op € 3,66 per aandeel tot en met Q3. Dus als je dat extrapoleert kom je rond de € 4,70 uit.

www.vopak.com/investors/reports-and-p... \

Doorklikken op financial factsheet Q3 2016
ASCFTHF11
0
[quote alias=FC Barcelona id=9855269 date=201702011040]
Volgens mij is Goldman Sachs en alles wat er omheen cirkelt de belichaming van hoe corrupt en ingewikkeld de financiële wereld vandaag de dag in elkaar zit ; ze staan boven de wet lijkt het en ze kunnen de boel omhoog en omlaag manipuleren wanneer ze maar willen.
Te machtig geworden dus maar wie doet ze wat ?

Het is een Pure Witteboorden Criminaliteit....

Goldman Sachs = De Griekse Tragedie....

Barosso,onze ex Leider van de EEG die nu heult met de vijand voor een handvol dukaten,vraag mij af of zo,n schooier echt alleen maar aan zich zelf denkt,ik voel mij,en ik neem aan vele anderen,door hem verraden.
Leeser1959
0
Winst 2016 t/m Q3 is inderdaad 470 miljoen ofwel 3,66 per aandeel, maar hier zit wel een grote buitengewone bate in door de verkoop van terminals. Over heel 2015 was de wpa 2,55 (uit de presentatie op hun website).
[verwijderd]
0
quote:

Leeser1959 schreef op 1 februari 2017 11:19:

Winst 2016 t/m Q3 is inderdaad 470 miljoen ofwel 3,66 per aandeel, maar hier zit wel een grote buitengewone bate in door de verkoop van terminals. Over heel 2015 was de wpa 2,55 (uit de presentatie op hun website).
Earnings per ordinary share (in EUR) 2.00 (ytd 2016) 1.82 (ytd 2015)
[verwijderd]
0
quote:

TURBO-TA schreef op 1 februari 2017 11:31:

[...]

Earnings per ordinary share (in EUR) 2.00 (ytd 2016) 1.82 (ytd 2015)

Waarom staat er in de fact sheet van Vopak dan € 3,66 tot en met Q3 2016 ?

www.vopak.com/investors/reports-and-p...

doorklikken op financial fact sheet

[verwijderd]
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 1 februari 2017 11:35:

[...]

Waarom staat er in de fact sheet van Vopak dan € 3,66 tot en Q3 2016 ?

www.vopak.com/investors/reports-and-p...

doorklikken op financial fact sheet

Results -excluding exceptional items- € 2,00
vs
Results -including exceptional items- € 3,66
[verwijderd]
0
quote:

TURBO-TA schreef op 1 februari 2017 11:37:

[...]

Results -excluding exceptional items- € 2,00
vs
Results -including exceptional items- € 3,66

Okay. Nu zie ik het ook. Ik had beter moeten kijken.

Bedankt voor jouw feedback

533 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 37,720
Verschil +0,960 (+2,61%)
Hoog 37,720
Laag 36,600
Volume 272.474
Volume gemiddeld 184.809
Volume gisteren 121.954

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront